Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελληνικά games & Ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης

More
14 Mar 2016 15:15 #177977 by Νικολής Ασημάκης

vdweller wrote: @Zaratoth Ακριβως αυτο...

Είχα μπει στη διαδικασία σχετικά πρόσφατα του να ρίξω μια ματιά τι παίζει με το θέμα, καθώς σκεφτόμουν και εγώ τη δημιουργία indie game για Steam, αλλά τα πολύ λίγα που έμαθα με ξενέρωσαν. Ειδικά αν δουλεύεις και με άλλο άτομο είναι τρομακτικά άδικο (θέλεις εταιρεία, φουλ μισθό κλπ ή να υπερφορολογείται ο ένας για τα φουλ έσοδα σαν ελεύθερος επαγγελματίας και ο άλλος να παίρνει μαύρα).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Mar 2016 15:21 #177978 by Myrmidon
Καλά. Και αυτά που ακούμε (και διαβάζουμε) για το "επιχειρήσεις του ενός ευρό", τι είναι; Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει; To αρχικό κεφάλαιο για έναρξη;

Ήρθες σε επαφή με το υπουργείο οικονομικών και τη γενική γραμματεία εμπορίου ;

More
15 Mar 2016 20:13 #178046 by Emilios Manolidis
Ο κ.Τσατσαράγκος δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία (ΔΟΥ, γραμματεία εμπορίου,λογιστές) δείχνουν ότι, ακόμα και αν η ίδια η Valve συλλέγει και αποδίδει το ΦΠΑ στην Ελλάδα αντί για εμένα (που το κάνει), δεν γλιτώνω την έναρξη και το ΤΕΒΕ.

Το θέμα με αυτες τις δουλειές είναι ότι το παιχνίδι μπορεί μέσα σε ένα χρόνο να βγάλει 10,000€ αλλά μπορεί και να βγάλει μόνο €500.

Απεναντίας, το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) είναι στανταράκι 450€ το δίμηνο, συν τέλος επιτηδεύματος, συν η όποια φορολόγηση. Nice!

Άρα όχι κέρδη, μη βρεθώ να χρωστάω κιόλας...

Και φυσικά η ίδρυση εταιρείας δεν είναι απλό πράγμα. Διάβασα ότι και αυτές τις εταιρείες του ενός ευρώ να ιδρύσεις, αν ειναι μονοπρόσωπη, και πάλι την τρως απ'το ΤΕΒΕ!

Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο. Και η ίδρυση εταιρείας με εδρα το εξωτερικό μπορεί να έχει οικονομικά οφέλη, αλλά μηπως αυτα που κερδίζεις επιπλέον θα τα δινεις στους λογιστές που έχουν τις σχετικές γνώσεις και θα συντηρουν την ολη κατασταση;

Εγώ δε θέλω ουτε να φοροδιαφυγω ουτε να κλεψω το κρατος και πρακτικα αφου η Valve συλλεγει και αποδιδει το ΦΠΑ, το κρατος δεν χανει απο εμενα, όπως επισης τα οποια εσοδα φορολογουνται στις ΗΠΑ, αλλα αμα τα παγια εξοδα για να συντηρησεις αυτη τη κατάσταση (ΤΕΒΕ κλπ) ειναι μεγαλυτερα από τα όποια έσοδα τότε χ*σε μέσα :lol:

Μια "ιδεα" που έριξαν 3-4 διαφορετικοι λογιστες ειναι να δω πως παει απο εσοδα (πχ να με πληρωσει η Valve για 1-2 μήνες) και μετα να κανω εναρξη αν δω οτι περπαταει το πραγμα.

More
16 Mar 2016 00:32 - 16 Mar 2016 00:37 #178059 by Myrmidon
Μάλιστα.Μπορείς πάντα να πας και....μετανάστης στη Γερμανία ξέρεις... :lol: (πλάκα κάνω). Ψάξε το λίγο για να ιδρύσεις καμιά ...παράκτια πάντως. Ρώτα και τις τράπεζες. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου ότι μπορείς πχ να νοικιάσεις ένα PΟ Box και να το έχεις σαν διεύθυνση έδρας της εταιρίας σου. Τα λεφτά (αν υπάρχουν lol) σε τράπεζα με έδρα πχ Λονδίνο βλέπε HSBC που έχει και εδώ υποκαταστήματα.. Διαχειρίζεσαι τα πάντα ηλεκτρονικά και σηκώνεις, εδώ Ελλάδα, όσα θες σαν κύριος,αφού ο λογαριασμός ανήκει στην εταιρία σου που έχει έδρα έξω, γράφοντας τα capital controls στα παλαιότερα..... Μη σε πάρω στο λαιμό μου πάντως γιατί δε το ξέρω καλά πως γίνεται.

Και ξέχνα τους λογιστές. Π@π@διές θα σου πούνε. Σε ειδικευμένο δικηγόρο να πας.
Last edit: 16 Mar 2016 00:37 by Myrmidon.

More
18 Mar 2016 21:31 #178254 by Νικολής Ασημάκης
Πάντως όποτε έχεις νέα με το θέμα, θα ήταν άπειρα ενδιαφέρον να μας πεις τι επιλογές βρήκες τελικά. Όχι τόσο ποια θα ακολουθήσεις, αν δεν θες κιόλας.

More
19 Mar 2016 10:40 #178273 by Emilios Manolidis
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το που βρω κάτι θα ενημερώσω B)

More
23 Mar 2016 22:01 #178583 by Μάνος Γρυπάρης
Vampyr
Πέρα από το Vampyr της Focus Home Interactive και της Dontnod, υπάρχει ένα ακόμη Vampyr το οποίο είναι ελληνικό turn-based RPG.

Το σύστημα μάχης του βασίζεται στις κάρτες που προκαλούν κάθε λογής damage από ένα εύρος η καθεμία. Έχει μια πολύ ιδιαίτερη spooky μουσική που συνδυάζει πιάνο με Rock.

Παίξτε την beta σε αυτό το link

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:

More
02 Apr 2016 18:28 #179237 by Στέφανος Λέγος
Hyperdrive 3D

Πρόκειται για ένα Racing, από τον Έλληνα developer Μιχάλη Μητσόπουλο, που θυμίζει WipeOut και Star Wars Racer, στο οποίο ελέγχετε αεροσκάφη σε αγώνες ταχύτητας. Περιέχει campaign mode και αναβαθμίσεις των οχημάτων σας ανάλογα με τα γούστα σας, ενώ υποστηρίζει multiplayer έως και 12 παικτών ταυτόχρονα. Βρίσκεται σε alpha έκδοση και θα κυκλοφορήσει για PC, Android, iOS και Ouya, με στόχο να προσφέρει cross-platform multiplayer, ενώ δεν έχουμε πληροφορίες για το πότε θα κυκλοφορήσει.

More
14 Apr 2016 00:04 #179937 by Emilios Manolidis
Το Emerge: Cities of the Apocalypse θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου στο Steam. Υποστηρίζει Tradings cards, Cloud Saves, Stats & Achievements. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όποιον στήριξε την προσπάθεια στο Greenlight! Οι reviewers ας επικοινωνήσουν μαζί μου για review keys!

More
14 Apr 2016 10:30 #179961 by Νικολής Ασημάκης

vdweller wrote: Το Emerge: Cities of the Apocalypse θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου στο Steam. Υποστηρίζει Tradings cards, Cloud Saves, Stats & Achievements. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όποιον στήριξε την προσπάθεια στο Greenlight! Οι reviewers ας επικοινωνήσουν μαζί μου για review keys!

Κατάφερες τελικά να λύσεις το θέμα της εφορίας;