Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Kojima Productions: Γενική Συζήτηση

More
25 Apr 2022 18:38 #263586 by Nikos Georgopoulos
Ο art director των Metal Gear Solid και Death Stranding θέλει να σχεδιάσει ένα πραγματικό αυτοκίνητο

Μίλησε επίσης για την συνεργασία του με τον Hideo Kojima.

Ο art director των Metal Gear Solid και Death Stranding, Yoji Shinkawa, θέλει να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα το Shinkawa δήλωσε στο Edge : "Μία μέρα θα ήθελα να σχεδιάσω ένα αυτοκίνητο. Ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Αυτή είναι μία φιλοδοξία που έχω πολύ καιρό. Ο Aaron Beck είναι ένας concept artist σχεδιάζει και φτιάχνει αυτοκίνητα. Το να βλέπεις μοντέλα αυτοκινήτων και αεροπλάνων και να σκέφτεσαι Αυτό δεν είναι κάτι που θα χρησιμοποιούσες και μετά να φτιάχνεις ένα στην πραγματική ζωή είναι κάτι που θαυμάζω".

Ο Shinkawa έχει σχεδιάσει πολύ γνωστά artwork στων Metal Gear Solid καθώς και μοντέλα χαρακτήρων. Ο ίδιος δηλώνει ότι βασική έμπνευση για το στυλ του είναι ο Yoshitaka Amano των Final Fantasy: Όσο για το στυλ των μοντέλων 2D και τη διαδικασία σχεδιασμού, πιστεύω ότι έχω εμπνευστεί από τους Kow Yokoyama και Makoto Kobayashi, τους οποίους θαυμάζω από όταν ήμουν στο σχολείο. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν CG αλλά ακόμα δεν έχω ακολουθήσει.

Επιπλέον ο Shinkawa μίλησε για την διαδικασία της συνεργασίας του με τον Kojima και δήλωσε ότι είναι το ίδιο σημαντική με την επιλογή των ρούχων και των εργαλείων: "Σκέφτομαι την πλοκή και κάνω μερικά πρόχειρα σκίτσα και μετά τα ελέγχω για να βρω αυτά που μου αρέσουν. Τότε μπορεί να βρω κάτι που έφτιαξα τυχαία και να βρω κάποια πιθανή χρησιμότητα για αυτό. Κάποιες φορές ο Hideo μου δίνει πολύ λεπτομερείς και συγκεκριμένες οδηγίες αλλά συνήθως με αφήνει να δουλεύω ελεύθερα. Υπάρχουν και περιπτώσεις που του δίνω και εγώ ιδέες και αν βρούμε κάτι καλό προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να το βάλουμε στο παιχνίδι. Ο σχεδιασμός του παιχνιδιού χτίζεται έτσι κομμάτι, κομμάτι".

Παρόλα αυτά ο Shinkawa δήλωσε ότι στο Death Stranding αυτή η διαδικασία ήταν διαφορετική διότι είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει τον Sam Bridges πριν πάρει τον ρόλο ο Norman Reedus, οπότε δυσκολεύτηκε να βρει τον σωστό σχεδιασμό του: "Αρχικά τον είχαμε σε μία πιο φουτουριστική στολή, σαν έναν εξοσκελετό ή μία πλήρη πανοπλία. Έμοιαζε περισσότερο με manga. Ξεκινήσαμε να το υλοποιούμε αλλά στη μέση της διαδικασίας καταλάβαμε ότι κάτι δεν μας ταίριαζε".

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Dec 2022 01:36 #268252 by Nikos Georgopoulos
Ξενάγηση στα νέα γραφεία της Kojima Productions

Ετοιμάζεται ένα ακόμη παιχνίδι, πέρα από το Death Stranding 2.

Η Kojima Productions ανήρτησε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο παρουσίασε τα νέα γραφεία της.

Στο βίντεο θα δείτε πολλά πανέμορφα πράγματα. Ξεκινάει με ένα υπερπολυτελές design, ένα μεγάλο πάρκο για βόλτα και εκπληκτικούς LED φωτισμούς, τόσο στο πάρκο αυτό, όσο και εσωτερικά.

Μέσα στα γραφεία της, η εταιρεία έχει σύγχρονους αισθητικά χώρους, δωμάτια που έχουν τον ρόλο μουσείου, τον Ludens, την μασκότ της εταιρείας, τον χώρο της κουζίνας για ξεκούραση και εκπληκτική θέα, καθώς είναι γεμάτος παράθυρα, αλλά και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες αίθουσες. Στους τοίχους ξεχωρίζει η διακόσμηση προερχόμενη από τοιχογραφίες με games της εταιρείας. 

Υπάρχουν meeting rooms με πολυτελείς καναπέδες ή μαξιλάρια στο πάτωμα και τα γραφεία έχουν τζάμια για διαχωριστικά μεταξύ τους. Εν τω μεταξύ ξεχωρίζουν και μερικά...πολύ περίεργα δωμάτια, τα οποία έχουν κατάλευκο ή κατάμαυρο χρώμα και μίνιμαλ διακόσμηση.

Έρχεται νέο παιχνίδι, το οποίο θα παρουσιαστεί το 2023
Ο Hideo Kojima γιόρτασε την έβδομη επέτειο της Kojima Productions μέσω του παρακάτω βίντεο και έκανε tease για ένα νέο παιχνίδι, το οποίο θα αποκαλύψει το 2023.

Πέρα από το Death Stranding δηλαδή, διευκρίνισε ότι η ομάδα του αναπτύσσει ένα ακόμη παιχνίδι. Φήμες λένε ότι πρόκειται για το Horror game με τίτλο Overdose.

Please Log in or Create an account to join the conversation.