Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Το next-gen εφτασε. Τι δεν θελετε να ξαναδειτε;

More
29 Dec 2013 01:43 #138196 by Alex Filos

StavrosDimou wrote: Texture pop in κυρίως εμφανίζεται στην Unreal Engine,αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε παιχνίδια άλλων engines. Αυτό συμβαίνει γιατί το drawcall για το κάθε texture γίνεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όταν είναι να γίνει render το texture στην οθόνη. Παραδοσιακά τα textures φόρτωναν κατά την loading screen αλλά επειδή ο κόσμος γκρίνιαζε ότι οι loading screens κρατάν πολύ,πολλοί developers ρυθμίζουν τα παιχνίδια τους έτσι ώστε αντί τα textures να φορτώνουν στη loading screen να φορτώνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ή η μια ή η άλλη είναι.

Φαντάζομαι θα παίζει ρόλο και η περιορισμένη μνήμη RAM των κονσολών. Σε μεγάλα levels δε θα χωράει να φορτωθούν τα πάντα ακόμα κι αν υπάρχει loading time αρκετό.

StavrosDimou wrote: Για να έπαιζαν αυτά τα παιχνίδια natively στις νέες κονσόλες θα έπρεπε ο κώδικας τους να γραφτεί με βάσει τα instructions sets των επεξεργαστών των νέων κονσολών,δηλαδή να γίνει εργασία σε κάθε ένα νέο παιχνίδι ξεχωριστά,κάτι που θα ανέβαζε πολύ τα κόστη. Απ την άλλη θα μπορούσε ίσως να λειτουργήσει ένας emulator ο οποίος θα έπαιζε το ρόλο του 'μεταφραστή' και θα μετάφραζε τις εντολές x86 σε εντολές powerPC σε real time,αλλά ο μεταφραστής αυτός θα ήταν τόσο βαρύς που δεν θα μπορούσαν να τον σηκώσουν οι νέες κονσόλες ούτως ή άλλως.

Οι developers σε PC έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τους emulators. Πλέον το PS2 παίζει πολύ καλά σε μέτριο μηχάνημα. Γενικά βέβαια απαιτείται πολύ πιο ισχυρό μηχάνημα από εκείνο που γίνεται emulate για να μπορέσει να τρέξει ένα παιχνίδι. Από αυτή την έννοια το PS4 για παράδειγμα θα δυσκολευόταν πολύ να τρέξει παιχνίδια PS3. Η διαφορά είναι ότι μιλάμε για την εταιρία που κατασκεύασε το hardware και το software αυτό. Αν ρίξει τους engineers της να δουλεύουν πάνω σε ένα PS3 emulator για το PS4 δε θα μου φαινόταν περίεργο να μπορούσε να το κάνει. Πιστεύω δεν το προσπάθησαν καν.

Όπως και να χει είναι απαράδεκτο να μην υποστηρίζει το PS4 παιχνίδια PS2. Έχει άνετα αρκετά καλό hardware για να τα τρέχει χωρίς πρόβλημα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Dec 2013 01:58 #138197 by Γιώργος Λόλας
Πρώτα από όλα να συγχαρώ τον Κώστα για το ωραιότατο θέμα που ξεκίνησε. Συμφωνώ με όσα έχετε πει ως τώρα και έχω να προσθέσω τα εξής:

Games:
- Θέλω κι εγώ ένα Resident Evil στο στυλ των παλιών. Έως και το Code Veronica (βάζω και το Zero μέσα) η σειρά ήταν απίστευτη, από το 4 και μετά την χάλασαν τελείως.

- Θέλω καινούριο Parasite Eve στο στυλ του 2. Παιχνιδάρα, όποιος δε το έχει παίξει ας το κοιτάξει. Αν σας αρέσουν τα RE, θα σας αρέσει και αυτό.

- Θέλω ένα καινούριο παιχνίδι Crash Bandicoot όπως αυτά του PSone και νέο Crash Team Racing (και ένα Crash Bash θα ήταν πολύ ωραίο!)

- Καινούριο Dino Crisis όπως το πρώτο ή έστω το δεύτερο.
- Το Jade Cocoon ήταν ένα πολύ ωραίο RPG για το PSone. Δε καταλαβαίνω γιατί δε το συνέχισαν :(

- Καινούριο Speed Freaks. Ήταν ένα πολύ ωραίο kart game για το PSone.

- Νέο Fear Effect (πάλι από PSone).

Γενικά:
- Περισσότερη ελευθερία σε αποφάσεις, εξερεύνηση, πρόοδο του χαρακτήρα (ειδικά σε RPGs).

- Μεγαλύτερα single-player campaigns ειδικά στα FPS.

- Dedicated servers για το online στις κονσόλες επιτέλους! Αφού θέλουν να κλείνουν τους servers μετά από 1-2 χρόνια, ας μας αφήνουν να κάνουμε εμείς host.

- Πιο πιστευτούς κόσμους. Να βρίσκεις NPCs με τυχαία A.I. και ιστορικό background. Κάτι τέτοιο θα ήταν ένα μεγάλο συν στο immersion αφού δε θα ήξερες τι θα συναντήσεις μπροστά σου. Αυτό θα ήταν καλό περισσότερο για open-world RPGs και Action games (του στυλ GTA).

- Ρεαλιστικούς κόσμους. Δε θέλω να ξαναδώ χαρακτήρα να κολλάει σε εξώπορτα ενός μέτρου επειδή δεν έχει το κλειδί. Ας πηδήξει από πάνω! :lol:

- Χαρακτήρες γα τους οποίους θα νοιάζεσαι ακόμα και αν δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

- Δε μου αρέσουν οι "φθηνές" λύσεις εντυπωσιασμού (παράδειγμα: το level στο αεροδρόμιο στο Modern Warfare 3).

Αυτά για τώρα, θα επιστρέψω με περισσότερα μόλις τα βάλω σε σειρά στο μυαλό μου.

More
29 Dec 2013 02:00 #138198 by Σταύρος Δήμου

Vitril wrote:

StavrosDimou wrote: Texture pop in κυρίως εμφανίζεται στην Unreal Engine,αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε παιχνίδια άλλων engines. Αυτό συμβαίνει γιατί το drawcall για το κάθε texture γίνεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όταν είναι να γίνει render το texture στην οθόνη. Παραδοσιακά τα textures φόρτωναν κατά την loading screen αλλά επειδή ο κόσμος γκρίνιαζε ότι οι loading screens κρατάν πολύ,πολλοί developers ρυθμίζουν τα παιχνίδια τους έτσι ώστε αντί τα textures να φορτώνουν στη loading screen να φορτώνουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ή η μια ή η άλλη είναι.

Φαντάζομαι θα παίζει ρόλο και η περιορισμένη μνήμη RAM των κονσολών. Σε μεγάλα levels δε θα χωράει να φορτωθούν τα πάντα ακόμα κι αν υπάρχει loading time αρκετό.

StavrosDimou wrote: Για να έπαιζαν αυτά τα παιχνίδια natively στις νέες κονσόλες θα έπρεπε ο κώδικας τους να γραφτεί με βάσει τα instructions sets των επεξεργαστών των νέων κονσολών,δηλαδή να γίνει εργασία σε κάθε ένα νέο παιχνίδι ξεχωριστά,κάτι που θα ανέβαζε πολύ τα κόστη. Απ την άλλη θα μπορούσε ίσως να λειτουργήσει ένας emulator ο οποίος θα έπαιζε το ρόλο του 'μεταφραστή' και θα μετάφραζε τις εντολές x86 σε εντολές powerPC σε real time,αλλά ο μεταφραστής αυτός θα ήταν τόσο βαρύς που δεν θα μπορούσαν να τον σηκώσουν οι νέες κονσόλες ούτως ή άλλως.

Οι developers σε PC έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με τους emulators. Πλέον το PS2 παίζει πολύ καλά σε μέτριο μηχάνημα. Γενικά βέβαια απαιτείται πολύ πιο ισχυρό μηχάνημα από εκείνο που γίνεται emulate για να μπορέσει να τρέξει ένα παιχνίδι. Από αυτή την έννοια το PS4 για παράδειγμα θα δυσκολευόταν πολύ να τρέξει παιχνίδια PS3. Η διαφορά είναι ότι μιλάμε για την εταιρία που κατασκεύασε το hardware και το software αυτό. Αν ρίξει τους engineers της να δουλεύουν πάνω σε ένα PS3 emulator για το PS4 δε θα μου φαινόταν περίεργο να μπορούσε να το κάνει. Πιστεύω δεν το προσπάθησαν καν.

Όπως και να χει είναι απαράδεκτο να μην υποστηρίζει το PS4 παιχνίδια PS2. Έχει άνετα αρκετά καλό hardware για να τα τρέχει χωρίς πρόβλημα.

Καλά ναι υπό αυτή την οπτική γωνία,όντως. Παιχνίδια του ps2 σίγουρα θα μπορούσε να παίξει. Εκεί σίγουρα είναι το θέμα που είπε ο Μάνος που μπαίνει στη μέση.

Αυτό τώρα μου θύμισε όμως το άλλο 'πρόβλημα' που μπορεί να προκύψει λόγο της x86 αρχιτεκτονικής. Θεωρητικά υπάρχει η περίπτωση στο άμεσο μέλλον να βγουν οδηγοί στο internet για το πως να εγκαταστήσει κάποιος το λειτουργικό σύστημα μιας κονσόλας σε PC hardware,όπως έχουν κάνει κάποιοι Hackinthosh,(Mac OS σε PC hardware)
Αν γίνει κάτι τέτοιο και αρχίσει ο καθένας στο PC του να μπορεί να κάνει dual boot σε os από xbox one ή ps4,και να παίζει τα παιχνίδια αυτών των κονσολών,τα πράγματα θα είναι σκούρα για τις εταιρίες αυτές.
Επίσης στη θεωρία ίσως και να μη χρειάζεται καν να γίνει install το OS,αλλά να μπορέσουν μια μέρα να τρέχουν τα παιχνίδια των κονσολών σε Windows με κάτι παρόμοιο με το Wine που κάνει προγράμματα Windows να τρέχουν σε Linux.
Και σε αυτή τη περίπτωση βέβαια θα ήταν επικίνδυνο για τις εταιρίες κονσολών.

Αυτό που είπες για τη RAM πολύ σωστό.

More
29 Dec 2013 06:13 #138202 by Niosys

geololj wrote:
- Το Jade Cocoon ήταν ένα πολύ ωραίο RPG για το PSone. Δε καταλαβαίνω γιατί δε το συνέχισαν :(

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις είχε βγει Jade Cocoon 2 για το PS2. Δεν έχω ασχολήθεί με τη σειρά αλλά το θυμάμαι γιατί το είχε ένας φίλος μου. Σε στυλ pokemon δεν ήταν αυτό?

More
15 Mar 2014 07:48 #141875 by Γιώργος Λόλας
Επιφανειακά θα μπορούσες να το πεις κι έτσι, καθώς είχες πλάσματα που έστελνες στην μάχη. Παρόλα αυτά είχε περισσότερο βάθος και από κάποιο σημείο και έπειτα άρχιζε να δείχνει τις διαφορές του.

Τώρα μου θύμισες και ένα άλλο ωραιότατο παιχνιδάκι από εκείνη την εποχή όπου δημιουργούσες τέρατα ανάλογα με το CD μουσικής που έβαζες στο PSone!

Είχα ρίξει τρελό λιώσιμο. Το PSone τότε είχε παίξει από Καζαντζίδη και Γονίδη, μέχρι Dimmu Borgir και Slayer για να δω τι θα μου βγάλει το game :D

[youtube:3hthfwph]
[/youtube:3hthfwph]

More
15 Mar 2014 13:33 #141887 by eliminator
-Δεν θελω να ξαναδω game με συνολικη διαρκεια 6 ωρες ή λιγοτερο.
-Δεν θελω να ξαναδω FPS χωρις καταστρεψιμο περιβαλλον.
-Δεν θελω να ξαναδω θαμπα pixel σε τοιχο(το λεει και το πρωτο ποστ).
-Δεν θελω να ξαναδω-αλλα σιγουρα θα το ξαναδω- ξεζουμισμα σειρας και απανωτα DLC! :wink: