Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Games single player, πλεον & σε multiplayer, συμφωνειτε??

More
22 Apr 2013 15:08 #123176 by Κώστας Προμπονάς
Προσωπικά, συμφωνώ με όλους όσους διαφωνούν (sic) με την προσθήκη multiplayer σε τίτλους που δεν το χρειάζονται.

Παρόλα αυτά, θα ήθελα να διαχωρίσω το multiplayer σε δυο σκέλη:

1.To Competitive (τυπου deathmatch, capture the flag ακόμα και horde mode κλπ).
Η προσθήκη τέτοιου είδους multiplayer δεν με συγκινεί καθόλου, εκτός βέβαια αν ο τίτλος είναι φτιαγμένος από την αρχή με στόχο το multiplayer gameplay. Πραγματι σε πολλά games δεν έχει λόγο ύπαρξης, παρά μόνο για μπεί ένα ακόμα bullet point στη συσκευασία του παιχνιδιού με την ελπίδα ότι θα το βοηθήσει στις πωλήσεις (πχ GOW, Uncharted και πολλά άλλα).

2. Το co-op.
Εδώ το πράγμα αλλάζει και αρκετές φορές μου αρέσει όταν με κάποιο τρόπο οι single player καμπάνιες έχουν τη δυνατότητα να παιχτούν με ένα "συνεργάτη". Δεν με νοιάζει πως θα δικαιολογηθεί η παρουσία του (δηλαδή αν θα στέκει σεναριακά, αν θα εμφανίζεται σαν χαρακτήρας στα videos ή αν θα είναι "ξεκάρφωτος"), αλλά αισθάνομαι ότι η συμμετοχή του δεύτερου παίχτη σε co-op ανεβάζει τον βαθμό της απορόφησης, όπως και την απόλαυση. Απαραίτητη προυπόθεση: να μην επηρεάζεται το single player κομμάτι και παρά την παρουσία του 2ου παίχτη η εμπειρία να είναι παρόμοια.

Ωραίο θέμα για συζήτηση πάντως :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Jun 2013 02:16 #124905 by Μάνος Γρυπάρης
Εγώ είμαι της άποψης ότι "όταν πληρώνεις ένα ρημάδι παιχνίδι 50 και 60 ευρώ πρέπει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία".

Αυτό σημαίνει ότι κάθε εταιρεία ανάπτυξης πρέπει να κάτσει, να δουλέψει μερόνυχτα επί χρόνια και να δίνει ένα Single-Player campaign τουλάχιστον 15 ωρών και multiplayer modes που να έχουν Co-Op και Competitive modes. Είτε λέγεσαι Call of Duty και Battlefield, είτε λέγεσαι Mass Effect και Resident Evil, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Απαιτώ αυτό που πληρώνω να είναι ολοκληρωμένο. Μόνο αν ο developer αμαυρώσει την εικόνα του Single-Player εξαιτίας του multiplayer, τότε και μόνο θα διαφωνήσω. Π.χ. δε μου αρέσει που στα τελευταία Call of Duty τελειώνεις το campaign σε 4-6 ώρες (κι αν τερματίσω κάτι δεν το ξανατερματίζω).

Όπως τα περισσότερα FPS έχουν competitive multiplayer έτσι έπρεπε να είχε για παράδειγμα και το BioShock Infinite. Δεν νοείται gamer να δίνει 50-60 ευρώ, να το τερματίζει και μετά στο ράφι. Θέλει να παίξει το Deathmatch του, να δει λίγο leaderboards κτλ. Όπως το Gears of War έχει competitive multiplayer έτσι πρέπει να έχουν και για μένα ακόμα και το Resident Evil και το Mass Effect (τα αντίστοιχα modes). Και πάντοτε με levels και ξεκλείδωμα νέων αντικειμένων. Μπορεί το πρώτο να είναι καθαρό Third-Person Shooter και τα άλλα Survival Horror/Shooter και RPG/Shooter αλλά δεν παύουν όλα να είναι Shooters.

Στην τελική όποιος πιστεύει ότι ένα multiplayer "δεν ταιριάζει" σε ένα παιχνίδι, ε ας μην το παίξει κι ας το παίξουμε όλοι οι υπόλοιποι. Παιδιά αν δεν σας αρέσει το "επιδόρπιο" δε πειράζει, θα το φάμε εμείς.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
03 Jun 2013 18:44 #124982 by Kostas Giagias
Τα τελευταία χρόνια δυσκολεύομαι να παίξω ένα παιχνίδι Single player...
Αν και δεν παίζω πολλά games για να με κρατήσει κάποιο πρέπει να έχει καλό online multiplayer.

I love racing because football and basketball require only one ball...
Hellenic Racing Team