O Ninja δεν κάνει συχνά streaming με γυναίκες για να αποφύγει τις κακοπροαίρετες φήμες
Οι απόψεις του μένουν σταθερές σχετικά με το ζήτημα.
Το 2018, ο Tyler 'Ninja' Blevins είχε δηλώσει ότι δεν κάνει streams με γυναίκες, με εξαίρεση τα ομαδικά streams, ώστε να αποφύγει τις φήμες, τα σχόλια και την παρενόχληση σε οποιαδήποτε γυναίκα και αν έκανε streaming μαζί του, στον ίδιο ή στην οικογένειά του.
Σύμφωνα με νέα συνέντευξη στο περιοδικό The New York Times, οι σκέψεις του διάσημου streamer δεν έχουν αλλάξει όσον αφορά το ζήτημα μέχρι και σήμερα. Ο Ninja δήλωσε ότι είναι εντυπωσιακά όσα λέει ο κόσμος στις γυναίκες στο internet, ενώ βλέπει τον τρόπο που το αντιμετωπίζει ο ίδιος, ως μέθοδο για να αποφύγει πολλά προβλήματα.
Ο Ninja δήλωσε: "Οι κατηγορίες για φλερτ ή απιστία είναι που με έκαναν να πω αυτά τα λόγια το 2018. Σκεφτόμουν ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να διασφαλίσω ότι κανείς και ποτέ δεν θα μπορεί να ξεκινήσει κάποια φήμη ή να δημιουργήσει κάποιο clickbait βίντεο με τίτλο 'Ο Ninja παίζει με την τάδε πολύ τελευταία. Φλερτάρουν, ορίστε το clip'. Να σας πω ποιος είναι ο τρόπος να το αποφύγετε αυτό; Δεν το αφήνετε να συμβεί. Αυτά είναι που σκεφτόμουν τότε και τα υποστηρίζω ακόμα, προσπαθώντας να μην έχω πολύ χρόνο μόνος μου με κάποια γυναίκα γενικότερα, εφόσον είμαι και παντρεμένος. Θα μπορούσε να είναι η καλύτερη σου φίλη, είναι υγιέστατο. Αν όμως ξεκινούσα να παίζω τυχαία με κάποια γυναίκα την οποία κανείς δεν ήξερε, ο κόσμος θα ξεκινούσε τις φήμες. Συνεπώς αν πρόκειται να παίξω με γυναίκες, επιλέγω να το κάνω με μία ομάδα ώστε να μην υπάρχει η τετ-α-τετ αλληλεπίδραση."
Το 2018 οι απόψεις του Ninja σχετικά με το streaming μαζί με γυναίκες είχαν συζητηθεί αρκετά. Πολλές κριτικές συγκρίνανε τον κανόνα του με αυτόν του πρώην αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Mike Pence, o οποίος είχε ως κανόνα ότι δεν τρώει ποτέ μόνος του με κάποια γυναίκα η οποία δεν είναι η γυναίκα του. Η στάση του Mike Pence είχε κατηγορηθεί επίσης, καθώς θεωρήθηκε ότι με αυτόν τον τρόπο διαχωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες σε πολιτικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Οι δηλώσεις του Ninja πριν από δύο χρόνια δεν είδαν μόνο αρνητική κριτική όμως. Η streamer Suto, επιβεβαίωσε ότι όταν ο Ninja έκανε host το stream της, το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν θεωρίες συνομωσίας σχετικά με τις προθέσεις της. Η Suto πιστεύει ότι η στάση του Ninja ενισχύει τον σεβασμό. Την ίδια άποψη για το ζήτημα φάνηκε να έχει και η streamer Valkyrae: "Δεν έχει να κάνει με σεξισμό. Επίσης δεν μαθαίνει στα παιδiά να μην παίζουν με γυναίκες. Η στάση του θα έπρεπε να δείχνει στον κόσμο το πόσο σημαντικό είναι να βάζεις την υγεία της σχέσης σου πάνω από την δουλειά."
Ο Ninja δεν έχει αλλάξει τις σκέψεις του έκτοτε. Συγκεκριμένα στην νέα του συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για το αν θα άραζε απλά τετ-α-τετ με γυναίκα streamer απάντησε: "Δεν έχω αυτή την πολυτέλεια να μπορώ να αράξω για ένα ποτάκι με την συνάδελφο μου και να μην τρέχει κάστανο."
O δημοφιλής streamer αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα σχετικά με την παρενόχληση και τον ρατσισμό στο internet. Η συμβουλή του στους γονείς είναι να ακούν αυτά που λένε τα παιδιά τους στα video games όταν δεν τους βλέπει κανείς και να τους μιλήσουν για τον ρατσισμό.