[center:2v3lmznq]Ας γράψω και εγώ την ιστορία της FMικής μου καριέρας.
Θυμάμαι άρχισα το save την ημέρα ή καλύτερα την νύχτα που η Μάλαγα αφού είχε διώξει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα,ανακοίνωνε την απόκτηση του Μανουέλ Πελεγκρίνι.Άκουγα ραδιόφωνο Θέμη και Τσάρλυ και έλεγαν για τον πρόεδρο της Μάλαγα ότι είναι εξ ανατολάς και μάλιστα Άραβας και κατέχει πολλά πετρέλαια.Έμεινα έκπληκτος μιας και δεν το γνώριζα.Σε συνδυασμό με τα Ιθπανικά που μαθαίνω,η συγκυρία έμοιαζε ιδανική.Στο μυαλό μου σχηματίστηκε αμέσως η μορφή ενός νέου Αμπράμοβιτς και αμέσως τράβηξα προς την χώρα τον Δον Κιχώτη με σκοπό να δημιουργήσω την δική μου νέα Τσέλσι.[/center:2v3lmznq]
[center:2v3lmznq]
[/center:2v3lmznq]
[center:2v3lmznq]Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αναρωτιόμουν αν είχα πράξει σωστά αλλά με το που είδα το παραθαλλάσιο μέρος έφυγαν όλες μου οι απορίες.[/center:2v3lmznq]
[center:2v3lmznq]Take a look at this:[/center:2v3lmznq]
Με το που ήρθα στην ομάδα και τον μαγευτικό νότο έχοντας λύσει πλέον το οικονομικό μου πρόβλημα χάρης στο παχυλό συμβόλαιο που υπέργραψα της τάξης του 1 εκ ευρώ,έπιασα δουλειά άμεσα.Το ξεσκαρτάρισμα άρχισε από την 1η κιόλας ημέρα και οι μεταγραφές ήταν πάρα πολλές.Συνηθίζω έιναι η αλήθεια όταν παίρνω μια ομάδα να την φτιάχνω όπως θέλω εγώ όσο αναφορά την πρώτη χρονιά.Προσπαθώ να δημιουργήσω έναν βασικό κορμό και τα επόμενα χρόνια με μικρές προσθαιφερέσεις να αποκτήσει η ομάδα τον χαρακτήρα που θέλω,δίχως αυτό να σημαίνει πως αμελώ τα οικονομικά.
Άξιοι αναφοράς τα 2 μαντρόσκυλα των χαφ,Αννάν και Μουντιγκάγι.
Μέσα στην καραβιά με τους παίκτες που ήρθαν και ένας μικρός Αργεντίνος νάνος με ανάστημα σαν του Λιονέλ του Μέσι,πεισμωμένος να γίνει ο διάδοχός του.
Οι μεταγραφές που έκανα ήταν αρκετές όπως προείπα.Η ομάδα έκανε πολλές αλλαγές αλλά τα πρώτα δείγματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά ήταν.
Έφτανε η ώρα της κρίσης!Το ντεμπούτο μου ως προπονητής στην ομάδα θα γινόταν μια ζεστή νύχτα τέλη Αυγούστου με πανσέληνο.Η μόνη ελπίδα μου φαινόταν να ήταν οι παίκτες μου να μεταμορφωθούν σε λυκάνθρωποι και να κατασπαράξουν τον αντίπαλο.Η ώρα πλησίαζε,η καρδιά μου έσφιγγε και ο ιδρώτας ένιωθα να με περιλούζει…Όλα ξεχάστηκαν με τις πρώτες ιαχές που άκουσα στην φισούνα λίγο πριν βγούμε για προπόνηση στον αγωνιστικό χώρο.Γέμισα με αυτοπεποίθηση και άρχισα να πιστεύω ξανά στην ομάδα και στο υλικό μου.
Η ελπίδα που είχα πραγματοποιήθηκε!Όσο μεγάλο και αν ήταν το όνομα του αντιπάλου δεν μας φόβησε καθόλου.Είμασταν ανώτεροι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και επικρατήσαμε δικαίως με 2-1 σκορ της Βαλένθια.Θετική πρεμιέρα στην Πριμέρα(Ντιβιζιόν)!Στην Ανδαλουθία,οι χαρές κράτησαν μόνο μια ημέρα καθώς μας περίμενε δύσκολο πρόγραμμα.
Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη του αναμενομένου.Η ομάδα έπαιζε με την φωτιά σε αρκετά παιγχνίδια και βρισκόμασταν οριακά πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.Η προσδοκίες στην αρχή της χρονιάς ήταν για μια θέση κοντά στην μέση της βαθμολογίας(mid table finish) και για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος κάτι έπρεπε να αλλάξει.
Με την αλλαγή συστήματος σε 4-3-3 αλά FM 2010 με τρία σέντερ φορ, από τον νέο χρόνο και μετά τα πράγματα καλυτέρευσαν αρκετά.Η ομάδα απέκτησε την χαμένη της αίγλη και τρομερή αυτοπεποίθηση και γρήγορα σκαρφάλωσε στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα,την ώρα που μπαίναμε στην τελευταία στροφή.
Grand Finale είχαμε στο πρωτάθλημα!Την τελευταία αγωνιστική παίρνουμε 0-0 από την Μπαρθελόνα,την ίδια ώρα που στην Μαδρίτη ξεσπούσαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί και εμείς παίρναμε την τιμιτική 10η θέση.Ο campeone Ζοσέ Μουρίνιο μου έστειλε προσωπικά συγχαρητήρια για την πολύτιμη βοήθεια μου στο να κατακτήσει τον τίτλο.
Η τελική βαθμολογία της Primera Division:
Εκεί που δεν το περιμένεις όμως και όλα κυλούσαν ωραία και όμορφα στις παραλίες τις Ανδαλουθίας έρχεται κάτι απρόσμενο και σου αλλάζει τα πλάνα.
Ο Ουνάι Έμερι αποτελεί πλέον παρελθόν από την πάγκο της Βαλένθια μετά την κακή περσινή του χρονιά που την οδήγησε στην 12η θέση!Η ευκαιρία έμοιαζε μεγάλη παρότι ήμουν ευχαριστημένος στην Μάλαγα.Αφού τα έβαλα κάτω σκέφτηκα πως εάν μείνω θα χρειαστώ 5 χρόνια minimum για να φτιάξω ομάδα που να είναι ανταγωνιστική για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.Αντίθετα στην Βαλένθια θα είχα την ευκαιρία να ανεβάσω το status μου ως προπονητής και να παίξω σε 1-2 χρόνια σε κάποια ευρωπαική διοργάνωση.Επίσης,λόγω πιο βαριάς φανέλας οι μεγάλοι παίκτες θα έρθουν πιο εύκολα.Η απόφαση είχε παρθεί,το χέρι μου ενστικτωδώς πήγε στο ποντίκι (ελ ρατόν που λέμε και εμείς εδώ) και πάτησα το accept.Σε μερικές ημέρες το διοικητικό συμβούλιο της Βαλένθια ύστερα από έκτατη γενική συνέλευση αποφάσισε να μου προτείνει ένα συμβόλαιο της τάξης του 1,7 εκατομμαμύριων έουρος και ένα μπατζετ γύρω στα 10 Μ,το οποίο και φυσικά αποδέχτηκα.
Μετακόμισα λοιπόν στην Βαλενθιάνα,λίγο πιο δυτικά από την παλιά μου γειτονιά την οποία θα επισκέπτομαι συχνά μιας και έχω πλέον πολλούς φίλους εκεί.Ετσι όπως τα έφερε η μοίρα,πήγα στην ομάδα την οποία κέρδισα στο ντεμπούτο μου ως manager!Έπιασα δουλειά από την πρώτη κιόλας ημέρα με σκοπό να κάνω ένα καλό ξεσκαρτάρισμα.Αναμένονται σίγουρα πολλές πτήσεις από και προς Βαλένθια τις προσεχείς ημέρες.Είπαμε θέλουμε κορμό την πρώτη χρονιά!Είμαι κοντά στις αρχές της μεταγραφικής περιόδου και όλα δείχνουν πως το καλοκαίρι θα είναι μεγάλο.
[center:2v3lmznq]To be continued...[/center:2v3lmznq]