Καλησπέρα στην παρέα.
Σήμερα με έπιασε μια αναχρονιστική διάθεση και έβλεπα βίντεο από παλιές εκδόσεις των FIFA.
Πιο συγκεκριμένα κόλλησα με αυτό
Αλήθεια, μιλάμε για ένα παιχνίδι 8 χρόνια πίσω ε! Και δείτε ο τεχνικός τομέας πόσο πιο μπροστά είναι σε αρκετά θέματα σε σχέση με το FIFA 16.
Καταρχήν προτείνω να δείτε το βίντεο σε 60fps. Δείτε πόσο smooth αίσθηση έχει, τα γεμάτα και ολοκληρωμένα animation, φυσικά στριψίματα, σταματήματα με μικρά βηματάκια, ωραία τζαρτζαρίσματα με επαφή των σωμάτων. Οι φανέλες ανεμίζουν, τα μοντέλα των παικτών είναι πολύ πιο ανθρώπινα και στιβαρά από τα σημερινά και τα γραφικά, οκ, αξιοπρεπέστατα για την εποχή τους. Δε θα μπλέξω με ΑΙ και τακτικές, μιλάω καθαρά για το αισθητικό κομμάτι. Τι απέγιναν όλα αυτά μέσα σε 8 χρόνια; Που εξαφανίστηκαν;
Το FIFA 16 αν και έχει αρκετά σύγχρονα στοιχεία, κάπου έχει χάσει την ομαλότητα του, οι κινήσεις και τα μοντέλα θυμίζουν μαριονέτες, η φυσική στα σώματα έχει εξαφανιστεί, και ειδικά αυτή η IGNITE, που στην ουσία είναι η impact engine του FIFA 12, απλά δεν πείθει.
Δε λέω καλά τα FUT, καλές και οι χρυσές κάρτες με τους παίκτες, τα Modes και όλα αυτά, αλλά επί χόρτου νομίζω ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος. Έχουν προστεθεί άπειρα animation από την εποχή του FIFA 08, αλλά τι να το κάνω όταν αυτά είναι σπασμωδικά, μισοκομμένα και αφύσικα. Κανονικά θα έπρεπε να βλέπαμε το FIFA 08 και να λέγαμε "Θεέ μου, πως αντέχαμε και το παίζαμε τοτε..."
Και όμως, προσωπικά μιλώντας, γίνεται το αντίθετο! Με τραβάει περισσότερο να το παίξω από ότι το FIFA 16.
Μήπως εν τέλει στο κυνήγι του να ανέβουμε division, του να αποκτήσουμε σπάνιους παίκτες, του να στήσουμε την υπερομάδα και του να ξεσκίσουμε τον κολλητό/τυχαίο αντίπαλο, έχουμε χάσει την εστίασή μας στο gameplay;
Για αποφυγή παρεξηγήσεων δε λέω ότι το FIFA 16 είναι κακό απλά το συγκρίνω με έναν προγονό του 8 ετών.
Είμαι τόσο λάθος;