Pro Evolution Soccer 2015 : Εντυπώσεις
Όπως θα διαβάσατε ήδη στο
σχετικό review
, το PES 2015 είναι βελτιωμένο σε σχέση με πέρυσι. Του έβαλα 8,1 σε αντίθεση με το περυσινό 8 καθώς παρά τις βελτιώσεις στα γραφικά, την περιγραφή και το MyClub mode, αντιμετωπίζει τόσο παλιά όσο και νέα προβλήματα.
Καταρχήν το gameplay είναι στρωτό, κλασικό arcade. Arcade σουτ, σέντρες, μέχρι και πάσες. Το να μην μπορούμε βέβαια να ελέξουμε έναν παίκτη στην πορεία της μπάλας είναι κάτι που με ενοχλεί και αναγκάζει πολλούς να παίξουν με διαγώνιες σκαφτές μπαλιές αντί για την μπάλα κάτω! Το PES ευνοεί τις σέντρες κι εμένα δυστυχώς δεν μου αρέσει να παίζω με σέντρες! Σχετικά με τα σουτ μπαίνει γκολ εύκολα, αρκεί να έχετε την κατάλληλη δύναμη. Απλά διαλέγετε γωνία, το μπουμπουνάτε εντός περιοχής και συνήθως καταλήγει στα δίχτυα. Οι τερματοφύλακες στις εξόδους τους πάντως είναι πιο σταθεροί από το Fifa 15.
Το νέο πρόβλημα που προσωπικά με ενόχλησε πολύ είναι το lag ή πιο συγκεκριμένα τα frames που παγώνουν ακόμα και στο Single-player mode. Το 1080p, 60 frames δεν το σηκώνει το PS4 καθώς η Kojima engine είναι πολύ βαριά και θέλει optimization! Το πρόβλημα πρέπει να διορθωθεί οπωσδήποτε γιατί σε συνδυασμό με το Lag του Online mode θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ωστόσο παραδέχομαι ότι φέτος δεν συνάντησα ποτέ Lag όσες φορές κι αν έπαιξα online κι αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο! Από το PES 2013 είχαμε να παίξουμε χωρίς lag κι αυτή ήταν η μόνη φορά.
Προς το παρόν λιώνω στο MyClub αν και με έχει δυσαρεστήσει η μη δυνατότητα αγοράς παικτών που θέλουμε. Μας δίνει παίκτες random μέσα από ατζέντηδες. Δηλαδή έχουμε που έχουμε λίγα πρωταθλήματα, αυτό αποτελεί κερασάκι στην τούρτα (αρνητικό) για την όλη εμπειρία. Ακόμη, το Master League το offline είναι επίσης πώρωση καθώς παίζω με Παναθηναϊκό στο Ολλανδικό πρωτάθλημα στο τελείως δύσκολο και προσπαθώ να την παλέψω. Ισως κάνω restart και δοκιμάσω το Ιταλικό καθώς έκανα μεταγραφές χωρίς να ελέγξω Speed.
Δείτε εδώ τα πρώτα gameplay videos μας.
Ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
PES 2015: Live 1
PES 2015: Live 2
steliosgiol wrote: Και οι υπολοιπες μεταγραφες θα ειναι random???Dηλαδη αμα ειναι ετσι τι σοι master leage ειναι??η πιο μεγαλη βλακεια που υπαρχει κατα την αποψη μου!!!!
Ναι, δυστυχώς. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του MyClub ότι σου δίνει ό,τι παίκτη γουστάρει ο κάθε ατζέντης! Απλά επιλέγεις μόνο την θέση! Και καλά τέρμα και επίθεση, με τις αλλες θεσεις θα ειναι το προβλημα.
Μα να μου τύχει Peter Crouch σε high level ρε πούστη μου? Πιο άχρηστο δεν είχε?