Street Fighter 5 review
Για σήμερα σας έγραψα το review του Street Fighter 5. Ενός Fighting που η αλήθεια είναι ότι ήρθε κάπως γρήγορα σε σχέση με την κυκλοφορία του Ultra Street Fighter 4 πριν ενάμιση χρόνο. Η Capcom χρησιμοποίησε την Unreal Engine 4 και έφερε τα καλύτερα animations που έχουμε δει στη σειρά, επέστρεψε και το κλασικό Street Fighter 2 soundtrack remixed, αλλά...γιατί υπάρχει και αλλά.
Με χάλασε απίστευτα η απουσία του Arcade Mode. Αντ' αυτού έχουμε απ' τη μία το story mode με στατιστικές εικόνες που αφηγούνται τις ιστορίες των χαρακτήρων και μόλις...2-3 μάχες για τον καθένα κι απ' την άλλη το Survival. Όπως είδατε και στο Live, έκατσα μέχρι το 18ο Stage σε επίπεδο δυσκολίας Hell. Το επίπεδο μου φάνηκε αστείο.
Επίσης στα online modes, αξίζει το Ranked και το Lobby όπου επιλέγετε αντίπαλο. Υπάρχει τελείως ξεχωριστό μενού για να προσκαλέσετε φίλους (το βρήκαμε μετά το τέλος του Live) και γενικά επικρατεί ένας αχταρμάς στο user interface. Εντύπωση μου προκάλεσε το ότι στο PS4 δεν αναγνωρίζεται το PS button όταν ξεκινάει το παιχνίδι καθώς και το PS button του 2ου DualShock 4 με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να παίξουμε Versus. Φαντάζομαι ότι θα συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Οι 4 χαρακτήρες ταιριάζουν στο όλο κλίμα, με εξαίρεση που τον F.A.N.G. που μου μοιάζει τελείως ανέκδοτο. Πάντως ως πρώτη αίσθηση το ρόστερ των 16 χαρακτήρων έχει άτυχες επιλογές. Θα μπορούσε να μπει η παλιά 12άδα με την προσθήκη των 4 νέων. Τώρα όσοι θέλουν Honda, Blanka, Guile, Balrog, Sagat θα πρέπει να περιμένουμ. Ειδικά οι Guile, Blanka και Sagat επιλέγονταν από πολλούς. Γνώμη μου λοιπόν είναι απλά να κάνετε υπομονή μέχρι να προστεθούν επιπλέον χαρακτήρες. Το φαινομενο πάντως ημιτελών games το έχουμε ξαναδεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο αντίθετο άκρο, με τα ελάχιστα οχήματα/stages του Forza Motorsport 5. Οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε για να μην πληρώσετε την νύφη ακριβά. Πληρώστε την φθηνά όταν θα πέσει η τιμή και θα έχετε περισσότερο περιεχόμενο.
Παρένθεση: Τα θέματα με τα disconnections έχουν ψιλολυθεί. Απλά από το 1ο μου Promotion στο online mode δεν βρίσκω αντίπαλο κατά την αναζήτηση.