Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Διεθνής επικαιρότητα

More
16 Jan 2016 14:24 - 16 Jan 2016 15:40 #175511 by G

Zaratoth wrote: Οκ, δηλαδή αν εσύ έχεις χάσει τα πάντα και πρέπει κάπως να επιβιώσεις σε μια ξένη χώρα είτε μόνος είτε, ακόμα χειρότερα, με οικογένεια, και δεν έχεις καλά καλά για τα βασικά δεν θα προσπαθούσες να κάνει ότι δουλειά μπορούσες να βρεις. Και το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόσουν είναι εργατικά δικαιώματα και ταξική συνείδηση.

Καταρχήν δεν μπορούμε να μιλάμε με υποθετικούς όρους (αν και αν) γιατί ο καθένας μας λέει πολλά και παχιά λόγια όταν δεν είναι μέσα στον χορό. Αλλά αν θες να σου απαντήσω, προσωπικά αν είχα χάσει τα πάντα δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να πολεμήσω για ότι έχω χάσει και όχι να πάω σε χώρες που κατά μεγάλο ποσοστό ευθύνονται γι'αυτά που θα πέρναγε ο τόπος μου. Απλό αλλά δεν παύει να λέω κάτι εκτός χορού όπως και όλοι μας εδώ μέσα.

Sephi wrote: Λοιπόν.
Ξημερώματα εγραψα ένα “μακρυνάρι” Στο τσακ αποφάσισα να το σώσω σε ένα word για να το θυμάμαι Άποψη μου είναι να διαγράφεται όποιο πόστ έχει ρατσιστικές απόψεις και να κλείσει εκεί το θέμα.
Και απορώ πως αφήνουν να γράφονται τετοιες ακραίες απόψεις και να μην λογοκρίνονται.
Αλλά οκ ο καθένας θα κάνει ότι θέλει στο δικό του Site. Δικαίωμα του και δεν μπορώ να του επιβάλω εγώ τι θα κάνει. Μπορώ όμως να το κρίνω και αυτό κάνω.

Δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον τι θα πει. Και δεν αναφέραμε ακραίες απόψεις. Το ότι κάποιος έχει μια ιδεολογία και δεν δέχεται πίσω από την γραμμή του δεκτόν, αλλά όχι να απαγορεύεις σε κάποιον να εκφραστεί επειδή δεν συμφωνεί με τα στερεότυπα σου. Αυτό το γράφω για να απαντήσω για το αν αναφέρεσαι για μένα (και για να σε προλάβω, όχι δεν έχω καμία μύγα αλλά μου αρέσουν τα πράγματα να λέγονται με το όνομα τους και όχι γενικολογίες).

Sephi wrote: Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με το θέμα, γιατί θα γράψω σκληρές αλήθειες και θα προσβάλω κόσμο. Κάτι που δεν είναι και ότι καλύτερο.

Καλύτερα δημόσια. Αν δεν θές δημόσια το πάμε σε pm.
Last edit: 16 Jan 2016 15:40 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 Jan 2016 14:37 - 16 Jan 2016 15:26 #175513 by George Vamvakidis
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με το θέμα.
Το ανέφερα ήδη στο προηγούμενο post.
Last edit: 16 Jan 2016 15:26 by Μάνος Γρυπάρης.

More
16 Jan 2016 14:54 - 16 Jan 2016 15:38 #175515 by G
Μην μου αναφερεις έχω να πω σκληρές αλήθειες και μετά υπεράνων και δεν ασχολούμαι. Μην λογοκρίνουμε όπου δεν συμφωνουμε και όπου μας πειράζουν τα στερεότυπα να τα κάνουμε με στρατευμένους φίλους. Εδώ είναι δημόσιος χώρος και σεβομαστε τις γνωμες ολων οσο κι αν διαφωνουμε μαζι τους.
Γι'αυτο έγραψα αυτό που έγραψα στην παρένθεση. Επειδή εγώ μιλάω μονο με όνοματα και όχι με γενικολογίες, έτσι ακριβώς όταν δώ μία γενικολογία (καλή ώρα) που θα μπορούσε να αναφέρεται και για μένα (μιας και συμμετέχω και εγώ στην κουβέντα) θέλω να το ξεκαθαρίζω.
Last edit: 16 Jan 2016 15:38 by Μάνος Γρυπάρης.

More
16 Jan 2016 20:32 - 16 Jan 2016 20:54 #175522 by Aνέστης Αδαμίδης

Zaratoth wrote: Οκ, δηλαδή αν εσύ έχεις χάσει τα πάντα και πρέπει κάπως να επιβιώσεις σε μια ξένη χώρα είτε μόνος είτε, ακόμα χειρότερα, με οικογένεια, και δεν έχεις καλά καλά για τα βασικά δεν θα προσπαθούσες να κάνει ότι δουλειά μπορούσες να βρεις. Και το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόσουν είναι εργατικά δικαιώματα και ταξική συνείδηση.

Δεν είναι όλα έτσι. Σκέψου το από την αρχή. Φεύγεις από τη χώρα σου στη ζούλα, χωρίς να πάρεις ένα αεροπλάνο, τραίνο, ο,τιδήποτε. Ούτε καν χαρτιά που να αποδεικνύουν το ποιος είσαι, ποιο είναι το όνομά σου, πού γεννήθηκες. Γιατί; Τι έχεις να κρύψεις; Καταλαβαίνω ότι έχεις προβλήματα στη χώρα σου, είναι σε πόλεμο, η οικονομική κατάσταση δουλεύει με ελληνικούς ρυθμούς κλπ. Αλλά όλη αυτή η ιστορία όπως να το κάνουμε, βρωμάει ρε φίλε!

Αφού σε ενδιέφερε η επιβίωση και ήξερες ότι στον τόπο σου δεν είχε μέλλον, γιατί δεν έκανες τις νόμιμες διαδικασίες για να γίνεις μετανάστης; Εμείς δηλαδή το πηγάδι κατουρήσαμε που όπου πάμε παίρνουμε και επίσημα έγγραφα μαζί μας. Αλλά άντε, σου δίνω το ότι υπάρχει κάποια άγνωστη δύναμη που σε εμποδίζει να φύγεις από τη χώρα σου, γιατί οι μύγες έχουν άλλο χρώμα. Και έστω ότι είσαι αναγκασμένος να γίνεις λαθραίος, γιατί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Προφανώς θα ήξερες ότι υπάρχουν κάποια μεγάλα κτίρια τα οποία ονομάζουμε ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, έτσι; Θα μπορούσες πολύ απλά να πας εκεί να ζητήσεις άσυλο και άδεια παραμονής. Όλα αυτά βέβαια καλά τα λέμε από την ασφάλεια του σπιτιού, αλλά...
Last edit: 16 Jan 2016 20:54 by Aνέστης Αδαμίδης.

More
16 Jan 2016 20:55 #175523 by Νικολής Ασημάκης

TheReaper wrote:

Δεν είναι όλα έτσι. Σκέψου το από την αρχή. Φεύγεις από τη χώρα σου στη ζούλα, χωρίς να πάρεις ένα αεροπλάνο, τραίνο, ο,τιδήποτε. Ούτε καν χαρτιά που να αποδεικνύουν το ποιος είσαι, ποιο είναι το όνομά σου, πού γεννήθηκες. Γιατί; Τι έχεις να κρύψεις; Καταλαβαίνω ότι έχεις προβλήματα στη χώρα σου, είναι σε πόλεμο, η οικονομική κατάσταση δουλεύει με ελληνικούς ρυθμούς κλπ. Αλλά όλη αυτή η ιστορία όπως να το κάνουμε, βρωμάει ρε φίλε!

Αφού σε ενδιέφερε η επιβίωση και ήξερες ότι στον τόπο σου δεν είχε μέλλον, γιατί δεν έκανες τις νόμιμες διαδικασίες για να γίνεις μετανάστης; Εμείς δηλαδή το πηγάδι κατουρήσαμε που όπου πάμε παίρνουμε και επίσημα έγγραφα μαζί μας. Αλλά άντε, σου δίνω το ότι υπάρχει κάποια άγνωστη δύναμη που σε εμποδίζει να φύγεις από τη χώρα σου, γιατί οι μύγες έχουν άλλο χρώμα. Και έστω ότι είσαι αναγκασμένος να γίνεις λαθραίος, γιατί έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Προφανώς θα ήξερες ότι υπάρχουν κάποια μεγάλα κτίρια τα οποία ονομάζουμε ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, έτσι; Θα μπορούσες πολύ απλά να πας εκεί να ζητήσεις άσυλο και άδεια παραμονής. Όλα αυτά βέβαια καλά τα λέμε από την ασφάλεια του σπιτιού, αλλά...

Δεν νομίζω πως όταν πέφτουν βόμβες γύρω σου ή φοβάσαι μην πέσουν βόμβες γύρω σου το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς να πάρεις είναι διαβατήρια, ταυτότητες κλπ.

More
16 Jan 2016 21:04 - 16 Jan 2016 21:05 #175524 by Aνέστης Αδαμίδης

Zaratoth wrote:

TheReaper wrote:

Δεν νομίζω πως όταν πέφτουν βόμβες γύρω σου ή φοβάσαι μην πέσουν βόμβες γύρω σου το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς να πάρεις είναι διαβατήρια, ταυτότητες κλπ.

Και προφανώς όταν καταφεύγεις σε μια χώρα που δεν πέφτουν βόμβες γύρω σου, δεν ψάχνεις για άσυλο, αλλά κάθεσαι στους δρόμους μέχρι να σε μπουζουριάσουν άτομα συγκεκριμένης πολιτικής προελεύσεως...
Last edit: 16 Jan 2016 21:05 by Aνέστης Αδαμίδης.

More
16 Jan 2016 22:50 - 16 Jan 2016 22:52 #175530 by Κατερίνα Μαρίνου
Μα το μεγαλο θεμα ειναι οτι η πλειονοτητα των εισερχομενων προερχεται απο χωρες στις οποιες ΔΕΝ γινεται πολεμος. Αν ειναι απο εμπολεμη ζωνη φυσικα και θα πρεπει να τους δωσουμε χειρα βοηθειας αλλα αν εκμεταλλευονται καταστασεις για να εισελθουν παρανομα σε μια ευρωπαικη χωρα με σκοπο να επεκταθουν και να επιβαλλουν τα προτυπα τους κατα τα λεγομενα της επιθετικης θρησκειας τους τοτε τι κανουμε?. ;) Εδω ειναι το μεγαλο ερωτημα που ψαχνει μια λογικη απαντηση.
Last edit: 16 Jan 2016 22:52 by Κατερίνα Μαρίνου.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
16 Jan 2016 23:44 #175541 by Πιέρρος Φουστέρης
Χωρίς να θέλω να διακόψω τον διάλογό σας, απλά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την τόσο ενεργή συμμετοχή σε ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα. Από πάντα χαιρόμουν να ακούω (αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση διαβάζω) διαλόγους μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζουν να μιλάνε σοβαρά και με επιχειρήματα. Προσωπικό σχόλιο για το θέμα δεν έχω, διότι, αν και γνωρίζω την είδηση για την οποία ξεκινήσατε να συζητάτε (συγκεκριμένα, την είχα δει στην τηλεόραση, αλλά από άθλιο ρεπορτάζ), δεν έχω σχηματίσει ακόμα άποψη. Αν βρω χρόνο μέσα στις επόμενες μέρες, ευχαρίστως να πάρω μέρος. Απλά θα ήθελα να κάνω μια σημείωση: σε κάποια μηνύματα διέκρινα κάποιες γνώμες κάπως ρατσιστικές, έστω ακραίες. Φυσικά, αν και όλοι γνωρίζουμε πως ο ρατσισμός δεν είναι κάτι... καλό, πάντα αποτελεί γνώμη κάποιου και, δυστυχώς ή ευτυχώς, δε μπορούμε να επιβάλουμε στον άλλον τι να πιστεύει και τι όχι (τουλάχιστον, έτσι πρέπει, ασχέτως εάν υπάρχουν πολλοί που αναγκάζουν τους άλλους να "υπακούν" στα πιστεύω τους). Η σημείωσή μου, λοιπόν, είναι ότι μπορούμε να κάνουμε έναν διάλογο χωρίς βρισιές, ειρωνείες κτλ. Λίγο σεβασμό σε όλους νομίζω πως πρέπει να τον δείχνουμε. Δεκτές όλες οι γνώμες, αλλά, τουλάχιστον, να προσέχουμε τι γράφουμε και πώς το γράφουμε. Και πάλι, χαίρομαι που διαβάζω τα σχόλιά σας. Keep it up.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

More
17 Jan 2016 21:41 #175596 by Κατερίνα Μαρίνου
Δεν ειναι θεμα "ρατσιστικων"? αποψεων, ειναι μια πολυ σοβαρη συζητηση που λογικο ειναι να υπαρχουν αντιπαραθεσεις σε λογικο επιπεδο. Αν ηταν να συμφωνουμε σε ολα τοτε θα μας επιανε υπνος. Εμενα μου αρεσει ν'ακουω τις αντιθετες αποψεις οσο ακραιες, κατα την γνωμη μου, ειναι αυτες. Και επιτελους οταν μιλαμε για πραγματικα περιστατικα, αληθινα γεγονοτα, και δεν αναπαραγουμε ειδησεις που πεταει στον αερα η ταδε φυλλαδα για το πως περνανε οι δικοι μας μεταναστες στην Γερμανια π.χ. αυτο δεν σημαινει οτι η αποψη ειναι ακραια. Χωρις προσβολες μπορει να διεξαγεται μια σοβαρη συζητηση με επιχειρηματα και προτασεις αντιμετωπισης της ανθρωπιστικης κρισης ετσι οπως εχουν εξελιχθει τα πραγματα τα τελευταια χρονια. Και ειναι ωραιο που αναμιγνυεται το ευρω, η παραμονη στη ευρωζωνη, το προβλημα με τις θρησκειες αλλα και η συνεχως μεγαλυτερη εισροη μεταναστων στη Ευρωπη γενικοτερα. Ολα αυτα δεν νομιζω να ειναι τυχαια.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
17 Jan 2016 22:16 #175600 by Λευτέρης Νταβερνιάρης

Mystique wrote: Δεν ειναι θεμα "ρατσιστικων"? αποψεων, ειναι μια πολυ σοβαρη συζητηση που λογικο ειναι να υπαρχουν αντιπαραθεσεις σε λογικο επιπεδο.

Προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται να θεωρείς λογικό το να παίρνεις ένα ''παραδειγμα'' υποτιθέμενου πρόσφυγα που έρχεται για να κάνει ''τουρισμό''(δεν αντιλέγω στο ότι υπάρχουν ΚΑΠΟΙΟΙ) και να το γενικεύεις βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι όλους τους πρόσφυγες.

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world" - G-Man