Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Διεθνής επικαιρότητα

More
13 Jan 2016 12:07 - 13 Jan 2016 12:09 #175298 by Georgios Manolis
Προς geoloj:
Γιώργο για εκεί ήμαστε.Κι ασε τους άλλους εδώ να περιμένουν ακόμα την ανάπτυξη! :P

Προς Rasmo και Sephi:
Ωραία τα είπατε παιδιά συμφωνώ και με τους 2 σε κάποια πράγματα.
Πρώτον ναι μεν οι μονοθειστικές θρησκείες χρησιμοποιούνταν απο πολύ παλιά απο κάποιους για να ελέγχουν τα πλήθη.Δεν πιστεύω όμως οτι δημιουργήθηκαν με αυτό το σκεπτικό.Όπως και τα πολιτεύματα σαν τη δημοκρατία.Εκλησία και πολιτικοί διαστρέβλωσαν τα μηνύματα κάποιων φιλοσόφων,πήραν τη πατέντα και τη πουλάνε στους πιστούς.

Εγώ δεν είμαι άθεος αλλά αν με ρωτούσες τι είναι θεός θα έλεγα τα πάντα είναι θεός.Η γή που πατάμε,η φύση,τα ζώα,ο άνθρωπος!Ναι κάθε ένας απο μας είναι ένας μικρός θεός,μόνο όταν έρθουμε σε επαφή με τον αληθινό εαυτό μας.
Άρα σχετικά με αυτό που είπε ο Sephi.
Ναι μεν ο άνθρωπος έχει την ευθύνη για το τι θα πιστέψει και έχει την ευθύνη για το αν θα τον μεταχειρίζονται όπως θέλουν.Αλλά πρέπει πρώτα να ωριμάσει μέσα του.Να αποδεχτεί κάποια πράγματα και να σκεφτεί αν αυτά που πιστεύει είναι επιλογή του η όχι.Κάποιοι παραμένουν ανώριμοι λόγω κακής παιδείας απο τους γονείς κυρίως.Π.χ. στον Χριστιανισμό σε βαφτίζουν με το έτσι θέλω(πάλι καλά γιατί οι Μουσουλμάνοι κάνουν χειρότερα) ενώ είσαι σε ηλικία που ούτε καν θυμάσαι.Κι έτσι έχεις την εντύπωση οτι γενιέσαι Χριστιανός.Δεν σου δίνεται καμία ευκαιρία να επιλέξεις.
Όλα είναι ένα λανθασμένο δόγμα που περνάει απο γενιά σε γενιά μαζί με πολλά άλλα βλαβερά στοιχεία.Ένας κύκλος που δεν έχει τέλος.Μπορούμε όμως να το σταματήσουμε στο χέρι μας είναι.Όσοι έχουν παιδιά ας κάνουν τη διαφορά,ας δώσουν στις νέες γενιές την δυνατότητα να επιλέξουν αυτοί τη θρησκεία,τις πολιτικές πεποιθήσεις,την ποδοσφαιρική ομάδα που θέλει η κανένα απο αυτά.

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore
Last edit: 13 Jan 2016 12:09 by Georgios Manolis.
The following user(s) said Thank You: George Vamvakidis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Jan 2016 14:11 - 13 Jan 2016 15:21 #175307 by George Vamvakidis

Rasmo wrote: Η φιλοσοφία ποτέ δεν μπορεί να γίνει δόγμα γιατί η φιλοσοφία συνέχεια ρέει όπως ακριβώς σου είπα, δεν είναι στάσιμο όπως ακριβώς είναι το δόγμα που έχουν οι μονοθειστικές και όταν αυτό γίνει παύει να είναι φιλοσοφία.

Οι δέκα εντολές στις οποίες αναφέρεσαι δεν είναι τίποτε άλλο απο 10 κακέκτυπα copy/paste των Δελφικών παραγγελμάτων. Για να σου λέω ακριβώς τι και πως προφανώς και έχω διαβάσει τα κακέκτυπα των μονοθειστικών θρησκείων ώστε να δώ και να συγκρίνω και να εκφέρω γνώμη. Εσύ τα έχεις διαβάσει? Έχεις διαβάσει μετά καθόλου αρχαία ελληνική γραμματεία ώστε να δείς τι ακριβώς γίνεται?
Που είδες εσύ ότι αυτές οι θρησκείες προσφέρουν αγάπη και γι'αυτό έγινε αποδεκτή? Γιατί εγώ βλέπω μάλλον το αντίθετο? Έγινε "αποδεκτή" δια ροπάλου και του φόβου των αγράμματων και φτωχών λαών της μέσης ανατολής για λίγη μεταθανάτια σωτηρία/λύτρωση στους ουρανούς.

Αυτό που αναφέρεσαι εσύ για την επιστήμη είναι η στρατευμένη. Μην τα συγχέεις. Η επιστήμη είναι μια διαρκής εξερέυνηση του ανθρώπου για την γνώση και την κατανόηση για αυτό που είναι και για αυτά που βλέπει τριγύρω του. Η επιστήμη κάνει σφάλματα προφανώς δίοτι είναι ακριβώς αυτό που σου περιέγραψα, αυτή που θεωρεί ότι κατέχει την αλήθεια είναι η στρατευμένη και προφανώς σε αυτήν αναφέρεσαι.

Δεν μου φταίει η θρησκεία με την έννοια που είχε προ νέας ρώμης. Μου φταίνε οι μονοθειστικές θρησκείες δίοτι είναι δόγματα και δεν έχουν καμία σχέση με τον άνθρωπο, είναι απλά δημιουργήματα για να κρατάει τα ποίμνια φοβισμένα και υποταγμένα στην εκάστοτε μοναδική τους αλήθεια.

Μου φαίνεται έχεις παρεξηγήσει τα γραπτά μου, η δεν στο έθεσα εγώ σωστά. Όταν αναφέρομαι στις θρησκείες και στο γεγονός ότι δημιουργήθηκαν μέσω της Φιλοσοφίας, δεν προσπαθώ να αναιρέσω έμμεσα το τι είναι η Φιλοσοφία και να την προσδιορίσω ώς Δόγμα.
Αν κοιτάξεις απο μια καθαρά ουδέτερη και ιστορική πλευρά τούς Ιησού, Μωάμεθ και Βούδα. Και εξαιρέσεις εντελώς την μυθολογική ώς θεική υπόσταση που τους δόθηκε. Καταλαβαίνεις ότι ήταν απλα Φιλόσοφοι που προσπάθησαν μεσα απο τα διδάγματα τους να εξηγήσουν το τι είναι ο άνθρωπος και πως πρέπει να ζεί σε μια αρμονία με το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο του.

Για τον άλφα η βήτα λόγο, ηθελημένα η μη, τους θεοποίησαν και εδογμάτισαν τον λόγο τους ώς υπέρτατη αλήθεια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι Θρησκείες. Επίσης δογματικές δεν είναι μόνο η μονοθεικές θρησκείες. Ο ινδουισμός έχει άπειρες θεότητες και ο αθεισμός καμία. Παρ'όλα αυτά θεωρούνται ώς Δόγμα. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, έχω διαβάσει και την Βίβλο και το Κοράνι. Επίσης έχω στην βιβλιοθήκη μου τα άπαντα της Ελληνικής γραμματείας (μόνο ο μουρλός πατέρας μου θα αγόραζε 800 Τούβλα-Τόμους).

Πριν απο 2 χιλιάδες χρόνια θα ήταν μια λογική εξήγηση το χαμηλό επίπεδο πνευματικής και κοινωνικής τάξης ώστε να δεχθεί ο άνθρωπος μια Θρησκεία ως υπέρτατη αλήθεια. Σήμερα όμως δεν ισχύει το ίδιο. Δεν μπορείς να δεχθείς την ίδια εξήγηση, όταν ακόμα και σε ανεπτυγμένες χώρες οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν σε κάτι. Δεν μπορείς να πείς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της Υφηλείου αποτελείται απο ηλίθιους. Ένα πολυ ενδιαφέρον βιβλίο που θα σου πρότεινα να διαβάσεις, είναι το American Gods (Στα Ελληνικά θα το βρείς ώς “Ό Πόλεμος των Θεών απο τις εκδόσεις Οξύ) του Neil Gaiman.

Μέσα από αυτό το εξαιρετικό Μυθιστόρημα, ο Συγγραφέας προσπαθεί να δώσει στον αναγνώστη να καταλάβει ότι ανα το πέρασμα των αιώνων η ανθρωπότητα εφεύρισκε ούκ ολίγες Θεότητες και θρησκείες. Όταν μια Θεότητα στην πάροδο του χρόνου σταματούσε να είναι αποδεκτή απο τις μάζες, τότε ο άνθρωπος δημιουργούσε κάποια άλλη για να αντικαταστήσει την προηγούμενη. Και ότι θρησκεία δεν θα έπρεπε πάντα να εκλαμβάνετε ώς αναφορά σε ένα Θεικό και υπέρτατο όν. Θρησκεία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο φιλοχρηματισμός και Θεότητα το Χρήμα.

Ίσως τελικά λοιπόν το πρόβλημα να μην είναι η εκάστοτε Θρησκεία. Αλλά ο άνθρωπος και η ανάγκη του στο να πιστεύει σε κάτι.

Τέλος η Επιστήμη (και φυσικά η Φιλοσοφία) δεν μπορεί να είναι Δογματικές, συμφωνώ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η επιστημονική κοινότητα σε πολλές περιπτώσεις έχει δογματικές τάσεις. Απορρίπτει πολύ εύκολα θεωρίες και ευρήματα που διαταράσουν την γραμμική λογική της ιστορίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η Αρχαιολογία.

geololj wrote: Προς πώληση η βίλα του Playboy!

Είχες δεν είχες πέταξες μερικά βυζιά σε συζήτηση περί θρησκείας! :P

Και για να ξεφύγουμε λίγο απο την θρησκεία. Να δύο πολύ πρόσφατα άρθρα που μου κέντρισαν τα κύτταρα του εγκέφαλου μου.

“Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε πρώτη η αμερικανική τράπεζα J.P. Morgan, η οποία συμβούλευσε τους πελάτες της να πουλήσουν τις μετοχές τους. Στη συνέχεια, η βρετανική Royal Bank of Scotland (RBS) δημοσίευσε στις 8 Ιανουαρίου συμβουλές προς τους πελάτες της να πουλήσουν σχεδόν όλες τις επενδύσεις τους (επί λέξει, «Sell (mostly) everything»), δηλαδή τα πάντα εκτός από όσα ομόλογα θεωρούνται ασφαλή.

Οι οικονομολόγοι της RBS προειδοποιούν ότι οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με μια «κατακλυσμική» χρονιά, κατά την οποία τα διεθνή χρηματιστήρια μπορεί να πέσουν μέχρι και 20%.”
- Πηγή TVXS

Βέβαια πιο κάτω, το άρθρο συνεχίζει και λέει:

“Η κατάσταση στην Κίνα θα είναι μάλλον η κύρια αιτία για την προβλεπόμενη κρίση των διεθνών αγορών. Ο Andrew Roberts της RBS σχολίασε σχετικά ότι «Η Κίνα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διόρθωση (των αγορών), η οποία θα γίνει χιονόμπαλα», εννοώντας ότι θα παρασύρει την υπόλοιπη παγκόσμια οικονομία.”

Και λες οκ. Λογικές προβλέψεις για κάποιον που παρακολουθεί το χρηματιστήριο της Κίνας τα τελευταία χρόνια. Λίγο αργότερα όμως, διαβάζεις αυτή την είδηση:

“Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας εγκαινίασε η NASA

Το εν λόγω γραφείο εντάσσεται στο πλαίσιο του Τμήματος Πλανητικών Επιστημών της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, στο Science Mission Directorate στην Ουάσινγκτον. Θα είναι υπεύθυνο για την επίβλεψη όλων των χρηματοδοτούμενων από τη NASA προγραμμάτων για τον εντοπισμό και την κατηγοριοποίηση αστεροειδών και κομητών που περνούν κοντά από την τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο.

Επίσης, στις αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνεται η ανάληψη ηγετικού ρόλου στον συντονισμό υπηρεσιών και κυβερνήσεων απέναντι σε πιθανές απειλές πρόσκρουσης.”
- Πηγή Το κουτί της Πανδώρας

Και:

“If a monster asteroid is headed towards Earth, perhaps the planet is a little more prepared. NASA announced Friday that the Planetary Defense Coordination Office is now open for business, tasked with a succinct mission: to track and characterizing all asteroids and comets that veer too close to Earth - and figure out a response to “potential impact threats.

The agency is committed to perform a leadership role in national and international efforts for detection of these natural impact hazards, and to be engaged in planning if there is a need for planetary defense, said Lindley Johnson, who now has the official title.”
- Πηγή Washington Times

Και κάπου εδώ χτυπάνε τα παρανοϊκά καμπανάκια συνωμοσίας! :P
Last edit: 13 Jan 2016 15:21 by George Vamvakidis.

More
13 Jan 2016 17:52 - 13 Jan 2016 17:55 #175315 by G

Sephi wrote: Μου φαίνεται έχεις παρεξηγήσει τα γραπτά μου, η δεν στο έθεσα εγώ σωστά. Όταν αναφέρομαι στις θρησκείες και στο γεγονός ότι δημιουργήθηκαν μέσω της Φιλοσοφίας, δεν προσπαθώ να αναιρέσω έμμεσα το τι είναι η Φιλοσοφία και να την προσδιορίσω ώς Δόγμα.
Αν κοιτάξεις απο μια καθαρά ουδέτερη και ιστορική πλευρά τούς Ιησού, Μωάμεθ και Βούδα. Και εξαιρέσεις εντελώς την μυθολογική ώς θεική υπόσταση που τους δόθηκε. Καταλαβαίνεις ότι ήταν απλα Φιλόσοφοι που προσπάθησαν μεσα απο τα διδάγματα τους να εξηγήσουν το τι είναι ο άνθρωπος και πως πρέπει να ζεί σε μια αρμονία με το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο του.

Για τον άλφα η βήτα λόγο, ηθελημένα η μη, τους θεοποίησαν και εδογμάτισαν τον λόγο τους ώς υπέρτατη αλήθεια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι Θρησκείες. Επίσης δογματικές δεν είναι μόνο η μονοθεικές θρησκείες. Ο ινδουισμός έχει άπειρες θεότητες και ο αθεισμός καμία. Παρ'όλα αυτά θεωρούνται ώς Δόγμα. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, έχω διαβάσει και την Βίβλο και το Κοράνι. Επίσης έχω στην βιβλιοθήκη μου τα άπαντα της Ελληνικής γραμματείας (μόνο ο μουρλός πατέρας μου θα αγόραζε 800 Τούβλα-Τόμους).

Πριν απο 2 χιλιάδες χρόνια θα ήταν μια λογική εξήγηση το χαμηλό επίπεδο πνευματικής και κοινωνικής τάξης ώστε να δεχθεί ο άνθρωπος μια Θρησκεία ως υπέρτατη αλήθεια. Σήμερα όμως δεν ισχύει το ίδιο. Δεν μπορείς να δεχθείς την ίδια εξήγηση, όταν ακόμα και σε ανεπτυγμένες χώρες οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν σε κάτι. Δεν μπορείς να πείς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της Υφηλείου αποτελείται απο ηλίθιους. Ένα πολυ ενδιαφέρον βιβλίο που θα σου πρότεινα να διαβάσεις, είναι το American Gods (Στα Ελληνικά θα το βρείς ώς “Ό Πόλεμος των Θεών απο τις εκδόσεις Οξύ) του Neil Gaiman.

Μέσα από αυτό το εξαιρετικό Μυθιστόρημα, ο Συγγραφέας προσπαθεί να δώσει στον αναγνώστη να καταλάβει ότι ανα το πέρασμα των αιώνων η ανθρωπότητα εφεύρισκε ούκ ολίγες Θεότητες και θρησκείες. Όταν μια Θεότητα στην πάροδο του χρόνου σταματούσε να είναι αποδεκτή απο τις μάζες, τότε ο άνθρωπος δημιουργούσε κάποια άλλη για να αντικαταστήσει την προηγούμενη. Και ότι θρησκεία δεν θα έπρεπε πάντα να εκλαμβάνετε ώς αναφορά σε ένα Θεικό και υπέρτατο όν. Θρησκεία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο φιλοχρηματισμός και Θεότητα το Χρήμα.

Ίσως τελικά λοιπόν το πρόβλημα να μην είναι η εκάστοτε Θρησκεία. Αλλά ο άνθρωπος και η ανάγκη του στο να πιστεύει σε κάτι.

Τέλος η Επιστήμη (και φυσικά η Φιλοσοφία) δεν μπορεί να είναι Δογματικές, συμφωνώ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η επιστημονική κοινότητα σε πολλές περιπτώσεις έχει δογματικές τάσεις. Απορρίπτει πολύ εύκολα θεωρίες και ευρήματα που διαταράσουν την γραμμική λογική της ιστορίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η Αρχαιολογία.

Γι'αυτό ακριβώς σου είχα πεί ότι οι λέξεις, οι ορισμοί και η σημασία τους παίζουν μεγάλο ρόλο στην κάθε κουβέντα που γίνεται, ώστε και οι δύο συνομιλητές, να έχουν μια κοινή αφετηρία ώστε να μην υπάρχει το "άλλο λέω και άλλο εννοώ", κλπ. Όπως το ίδιο για το τι σήμαιναν οι λέξεις θρησκεία, θείο-θεοί, κλπ, προ χριστινικής χρονολόγισης και πως παραφράστικε ύστερα με την επιβολή των μονοθειστικών θρησκειών.
Καλό είναι αυτές οι έννοιες να ξεκαθαρίζονται απο την αρχή.

Οι μονοθειστικές θρησκείες (το 3πτυχο ισλάμ,χριστιανισμος,ιουδαισμός) είναι δόγματα. Απο την γέννηση τους. Κανείς δεν φιλοσόφήσε κάτι και μετά ήρθαν κάποιοι κακοί άνθρωποι και απο εκεί που ήταν καλή και αγαθή την κάναν κακό δόγμα(αυτό ακριβώς λέγεται ευθυνοφοβία, ρίχνουμε το σφάλμα στον άνθρωπο γενικά και όχι στην ίδια της φύσης αυτής της θρησκείας, όντας μονοδιάστατη).
Αυτό που σου λέω λοιπόν είναι ότι στις μονοθειστικές θρησκείες είναι η ίδια τους η φύση να είναι δόγμα(και μάλιστα εξουσιαστικό), να δημιουργέι φανατισμό, απο την στιγμή που πιστέυεις στον έναν θεό-νταβά πάνω στα σύννεφα και την μοναδική αλήθεια του, αυτομάτως δογματίζεσαι.

Ο Μωάμεθ για τους μουσουλμάνους εμφανίστικε ως προφήτης/απεσταλμένος του θεού και ο Χριστός για τους χριστιανούς ως γιός του θεού, οι ιουδαίοι βέβαια ακόμα περιμένουν. Ο "βούδας" απο την άλλη -που τον βάζεις στην ίδια πρόταση με τους πρηγούμενους- το όνομα του ήταν σιντάρτα γκαουτάμα και ήταν πρίγκηπας(βούδας σημαίνει πεφωτισμένος όχι θεός). Άφησε τα πλούτη του, πήγε έγινε ασκητής και μετά "περιπλανιόταν" απο εδώ και απο εκεί ψάχνοντας γνώση και να φτάσει όσο πιο ψηλά πνευματικά (στα λέω πολύ απλοικά). Αυτός εν τέλη ήταν ένα ερέθισμα για τον λαό του(και μη) να ακολουθήσουν το μονοπάτι του, που θεωρούν ότι αυτό σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, να ανακαλύψεις εσένα και να δείς πέρα απο τον υλικό κόσμο κοκ.
Συνοψίζοντας για να καταλήξω, πως λοιπόν εξισώνεις έναν θνητό που ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι "ακόλουθοι" της φιλοσοφίας(!) του, δεν τον θεωρούν ούτε θεό, ούτε τον γιό του θεου, με αύτους που παρουσιάζονται ώς μεσσίες και προφήτες,κτλπ? Είναι τελείως άτοπο και αυθαίρετο.

Λες ότι έχεις διαβάσει την βίβλο και το κοράνι. Θα μπορούσες να μου παραθέσεις τα στοιχεία που όπως εσύ ο ίδιος λες στα post σου ότι είναι θρησκείες αγάπης και ότι ο κακός ο άνθρωπος τις παραφράζει/παραβαίνει? Γιατί εγώ μπορώ να σου παραθέσω στοιχεία είτε απο το κοράνι είτε απο την βίβλο που εκτός του ότι συνέχεια βρίσκεται σε αντιφάσεις, είτε είναι μέσα στον στον μισογυνισμό και την παιδοφιλία, κοκ.

Υπάρχει ενα χάσμα πολιτισμικών/πολιτιστικών αξιών μεταξύ των αρχαίγονων "θρησκειών" (που στην ουσία ήταν λατρεία-όχι πίστη-/επιστήμη/φιλοσοφία και όλα αυτά πάντα σε συνάρτηση με τον άνθρωπο) με τις μονοθειστικές δογματικές θρησκείες.
Άρα λοιπόν είναι τελείως σφάλμα αλλά και εύκολο να κατηγορούμε μονίμως τον άνθρωπο σαν οντότητα(αυτή η λογική μου κάνει πολύ για "χριστιανική αγάπη" που πιστέυει ότι ο άνθρωπος είναι αμαρτωλός απο την γέννηση, του λόγω προπατορικού αμαρτήματος) και όχι για τις δημιουργίες (βλέπε μονοθειστικές δογματικές θρησκείες) μερικών εξουσιαστών για τον πιο εύκολο έλεγχο της μάζας.

Τώρα αυτό με την επιστήμη και την αρχαιολογία που λες σου ξαναλέω, αυτό που εννόεις είναι η στρατευμένη επιστήμη και όταν λέω στρατευμένη εννοώ πολιτικά/θρησκευτικά/κοκ και δυστηχώς στις μέρες μας όλο και πιο πολύ συμβαίνει, πόσο μάλλον στην αρχαιολογία που αναφέρεις. Μεγάλη πληγή, άστα..

Τέσπα, (θέλω να) πιστέυω πως δεν πολύ-κουράσαμε τους υπόλοιπους users με όλα αυτά τα κατεβατά που έχουμε γράψει σε ένα θέμα που όντως είναι πολύ βαρύ και μαστίζει για αιώνες την ανθρωπότητα. Θα ήθελα να συνεχίσω την ωραία αυτή συζήτηση που έχουμε Sephi, αλλά θα προτιμήσω να κλείσω κάπου εδώ, κυρίως για να μην βαρύνουμε κι άλλο το κλίμα με τον δικό μας τον "κάλο". :P
Last edit: 13 Jan 2016 17:55 by G.

More
14 Jan 2016 15:09 #175375 by Aνέστης Αδαμίδης
Σε ηλικία 69 ετών πέθανε ο Alan Rickman, γνωστός και ως Severous Snape για τους Harry Potter fans. Μπορείτε να διαβάσετε όλη την είδηση σε αυτό το άρθρο .

Ο αγαπημένος ηθοποιός έπασχε από καρκίνο. Η καριέρα του στην ηθοποιία περιλαμβάνει συμμετοχές σε ταινίες όπως: Ρωμέος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ, The Barchester Chronicles, Die Hard, Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκηπας των Κλεφτών και πιο γνωστός ήταν για το ρόλο του καθηγητή Φίλτρων στις ταινίες του Χάρυ Πότερ.

Αυτό που άκουσα σε μια μεσημεριανή εκπομπή είναι ότι πλέον ο ηθοποιός θα ασχολείται με τα φίλτρα του στον Παράδεισο. Μα καλά, δεν είπε κανείς σε αυτή τη δημοσιογραφίσκα που πέταξε την κοτσάνα ότι ο χριστιανισμός (ορθόδοξος ή καθολικός) εκλαμβάνει την ενασχόληση με μαγικά, ξόρκια κι όλα τα συναφή ως αμαρτία; Μου πέσαν οι φρονημίτες!!! :angry:

More
14 Jan 2016 20:25 #175383 by Κατερίνα Μαρίνου
Πολυ ωραιο ειναι το θεμα με τις θρησκειες και πολυ ευστοχες οι αποψεις που ακουγονται αλλα το playboy mansion το χαλαει πολυ. Ξενερωμα μεγαλο ειναι να διαβαζω κατι σοβαρο και μετα να πεφτει το επιπεδο χαμηλα. Μαλλον χρειαζεται ενα νεο thread για τις θρησκειες και τις διαφορετικες φιλοσοφιες που επικρατουν ανα τον κοσμο. Δεν γινεται να μπαινουν ολα στο ιδιο τσουβαλι. ;)
The following user(s) said Thank You: George Vamvakidis

More
15 Jan 2016 14:41 - 15 Jan 2016 14:42 #175433 by George Vamvakidis
Ακολουθώντας την τακτική της Δανίας , που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη, η Ελβετία θα κατάσχει προσωπικά αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων από κάθε πρόσφυγα ως «συμμετοχή» στη συντήρησή του.

Σύμφωνα με τον Guardian, όπως αναφέρεται σε δελτίο πληροφοριών που μοιράζουν στους πρόσφυγες οι ελβετικές αρχές: «Αν έχετε αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων είστε υποχρεωμένοι να τα αφήνετε στους υπεύθυνους των κέντρων υποδοχής ως αντάλλαγμα».

Η κρατική αρχή μετανάστευσης υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει μόνο σε περίπτωση που ο πρόσφυγας παραμείνει στη χώρα ως αντίτιμο για την παραμονή του. Σε περίπτωση που αποχωρήσει από τη χώρα πριν από τους πρώτους επτά μήνες τότε μπορεί να πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω.

Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες, που λαμβάνουν άσυλο και αποκτούν το δικαίωμα να παραμείνουν και να εργαστούν στην Ελβετία, καλούνται ανεξάρτητα από τους νόμιμους φόρους, να καταβάλλουν και το 10% των αποδοχών τους για 10 χρόνια και μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων.” - Πηγή TVXS

Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει ..
Όχι άλλο “Ευρωπαικό Πολιτισμό” παρακαλώ, χορτάσαμε ..
Last edit: 15 Jan 2016 14:42 by George Vamvakidis.
The following user(s) said Thank You: Νικολής Ασημάκης

More
15 Jan 2016 17:29 - 15 Jan 2016 17:37 #175442 by Myrmidon

Sephi wrote: “ Ακολουθώντας την τακτική της Δανίας , που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη, η Ελβετία θα κατάσχει προσωπικά αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων από κάθε πρόσφυγα ως «συμμετοχή» στη συντήρησή του.

Σύμφωνα με τον Guardian, όπως αναφέρεται σε δελτίο πληροφοριών που μοιράζουν στους πρόσφυγες οι ελβετικές αρχές: «Αν έχετε αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων είστε υποχρεωμένοι να τα αφήνετε στους υπεύθυνους των κέντρων υποδοχής ως αντάλλαγμα».

Η κρατική αρχή μετανάστευσης υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει μόνο σε περίπτωση που ο πρόσφυγας παραμείνει στη χώρα ως αντίτιμο για την παραμονή του. Σε περίπτωση που αποχωρήσει από τη χώρα πριν από τους πρώτους επτά μήνες τότε μπορεί να πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω.

Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες, που λαμβάνουν άσυλο και αποκτούν το δικαίωμα να παραμείνουν και να εργαστούν στην Ελβετία, καλούνται ανεξάρτητα από τους νόμιμους φόρους, να καταβάλλουν και το 10% των αποδοχών τους για 10 χρόνια και μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων.” - Πηγή TVXS

Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει ..
Όχι άλλο “Ευρωπαικό Πολιτισμό” παρακαλώ, χορτάσαμε ..

Και πολύ καλά κάνουνε. Μακάρι να εφαρμοστεί και εδώ ένα ανάλογο μέτρο. Όχι θα τους πληρώνουμε και από πάνω. Έρχονται σε μια χώρα εργάζονται για μεροκάματα της ξεφτίλας, ρίχνουν το επίπεδο στην αγορά εργασίας και συμβάλουν στην διατήρηση της ντόπιας ανεργίας σε υψηλά επίπεδα.

Στην τελική όποιος θέλει εθελοντικά ας πάει να πληρώσει με δωρεά εκείνος από την τσέπη του. Για να δω τότε πόσοι από εκείνους που κόπτονται (στα λόγια) για τους πρόσφυγες, θα πέρναγαν σε πράξεις.

Αν είναι οι πρόσφυγες να παραμείνουν σε μια χώρα θα πρέπει να εργάζονται και να πληρώνουν φόρους κανονικά σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν για όλους στην αγορά κάθε χώρας. Ειδεμή η αγορά θα παραμένει διαλυμένη. Που ακούστηκε πρόσφυγας με χιλιάρικα επάνω του; Τουρίστας είναι;

Και μην διαβάσω αηδίες περί ρατσισμού. Προέρχομαι από οικογένεια προσφύγων, από παππού, από Μικρά Ασία ερχόμενος στην Ελλάδα με την Μικρασιατική καταστροφή. Αυτή που μερικά ανεγκέφαλα ζώα θέλουν να περάσουν στην διαστρεβλωμένη εκδοχή τους για την παγκόσμια ιστορία σαν "συνωστισμό" Όταν ήρθανε στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια είχαν χάσει πέραν από συγγενείς και φίλους, τις περιουσίες τους για πάντα. Και τα όσα μερικοί υποστηρίζουν για το αντίθετο είναι παραμύθια. Βέβαια εκείνοι ήταν Έλληνες που ήρθαν από Ελληνικές πόλεις που χάθηκαν από τους Τούρκους, πάλι σε Ελληνικές πόλεις.

Πολύ καλά κάνουν και οι Δανοί και οι Ελβετοί. Προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών τους πρώτα. Μετά έχουν σειρά οι μετανάστες πρόσφυγες κλπ. Δεν λέω να τους "σκοτώσουμε" κι όλα αλλά όχι και να "ανέβουν" στα κρεβάτια μας.
Last edit: 15 Jan 2016 17:37 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
15 Jan 2016 20:08 #175446 by Aνέστης Αδαμίδης

Myrmidon wrote: Και πολύ καλά κάνουνε. Μακάρι να εφαρμοστεί και εδώ ένα ανάλογο μέτρο. Όχι θα τους πληρώνουμε και από πάνω. Έρχονται σε μια χώρα εργάζονται για μεροκάματα της ξεφτίλας μαύρα, χωρίς να πληρώνουν φούορυς, ΙΚΑ, ασφάλειες, ρίχνουν το επίπεδο στην αγορά εργασίας και συμβάλουν στην διατήρηση της ντόπιας ανεργίας σε υψηλά επίπεδα.

Tο διόρθωσα ;)

More
15 Jan 2016 20:34 #175447 by Myrmidon

TheReaper wrote:

Myrmidon wrote: Και πολύ καλά κάνουνε. Μακάρι να εφαρμοστεί και εδώ ένα ανάλογο μέτρο. Όχι θα τους πληρώνουμε και από πάνω. Έρχονται σε μια χώρα εργάζονται για μεροκάματα της ξεφτίλας μαύρα, χωρίς να πληρώνουν φούορυς, ΙΚΑ, ασφάλειες, ρίχνουν το επίπεδο στην αγορά εργασίας και συμβάλουν στην διατήρηση της ντόπιας ανεργίας σε υψηλά επίπεδα.

Tο διόρθωσα ;)

Και έχουν και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρ' όλα αυτά. Στο οποίο δεν διαφωνώ γιατί πρόκειται για υγεία, αλλά ας δώσουν και κάτι από τα μαύρα χρήματά τους, έστω και συμβολικά.

More
15 Jan 2016 20:51 #175449 by Κατερίνα Μαρίνου
Πολυ σωστος ο Myrmidon οπως παντα. ;) Δεν ειναι λιγο περιεργο που βλεπουμε ανθρωπους που υποτιθεται ειναι κατατρεγμενοι να εχουν κινητα καλυτερα απ'τα δικα μας?. Θα μου πει βεβαια κανεις τα κλεβουνε η τα βρισκουν μαυρα στο Μοναστηρακι για 20 ευρω. Οκ, αλλα αν αυτοι χρειαζονται βοηθεια και περιθαλψη οι δικοι μας οι αστεγοι τι θα γινουν?. Να τους πεταξουμε στον Καιαδα για να φανουμε ανθρωπιστες?. Γιατι κατι τετοιο γινεται σημερα. Πεθαινουν στα νοσοκομεια λογω βασικων ελλειψεων ανθρωποι απο γριππη και αλλες ασθενειες αλλα για αυτους δεν λενε τιποτα τα καναλια. Δεν εχουν ψυχη αυτοι οι ανθρωποι δηλαδη?. Ρητορικο το ερωτημα.