- Thank you received: 301
Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.
Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Rasmo wrote: Η φιλοσοφία ποτέ δεν μπορεί να γίνει δόγμα γιατί η φιλοσοφία συνέχεια ρέει όπως ακριβώς σου είπα, δεν είναι στάσιμο όπως ακριβώς είναι το δόγμα που έχουν οι μονοθειστικές και όταν αυτό γίνει παύει να είναι φιλοσοφία.
Οι δέκα εντολές στις οποίες αναφέρεσαι δεν είναι τίποτε άλλο απο 10 κακέκτυπα copy/paste των Δελφικών παραγγελμάτων. Για να σου λέω ακριβώς τι και πως προφανώς και έχω διαβάσει τα κακέκτυπα των μονοθειστικών θρησκείων ώστε να δώ και να συγκρίνω και να εκφέρω γνώμη. Εσύ τα έχεις διαβάσει? Έχεις διαβάσει μετά καθόλου αρχαία ελληνική γραμματεία ώστε να δείς τι ακριβώς γίνεται?
Που είδες εσύ ότι αυτές οι θρησκείες προσφέρουν αγάπη και γι'αυτό έγινε αποδεκτή? Γιατί εγώ βλέπω μάλλον το αντίθετο? Έγινε "αποδεκτή" δια ροπάλου και του φόβου των αγράμματων και φτωχών λαών της μέσης ανατολής για λίγη μεταθανάτια σωτηρία/λύτρωση στους ουρανούς.
Αυτό που αναφέρεσαι εσύ για την επιστήμη είναι η στρατευμένη. Μην τα συγχέεις. Η επιστήμη είναι μια διαρκής εξερέυνηση του ανθρώπου για την γνώση και την κατανόηση για αυτό που είναι και για αυτά που βλέπει τριγύρω του. Η επιστήμη κάνει σφάλματα προφανώς δίοτι είναι ακριβώς αυτό που σου περιέγραψα, αυτή που θεωρεί ότι κατέχει την αλήθεια είναι η στρατευμένη και προφανώς σε αυτήν αναφέρεσαι.
Δεν μου φταίει η θρησκεία με την έννοια που είχε προ νέας ρώμης. Μου φταίνε οι μονοθειστικές θρησκείες δίοτι είναι δόγματα και δεν έχουν καμία σχέση με τον άνθρωπο, είναι απλά δημιουργήματα για να κρατάει τα ποίμνια φοβισμένα και υποταγμένα στην εκάστοτε μοναδική τους αλήθεια.
geololj wrote: Προς πώληση η βίλα του Playboy!
Sephi wrote: Μου φαίνεται έχεις παρεξηγήσει τα γραπτά μου, η δεν στο έθεσα εγώ σωστά. Όταν αναφέρομαι στις θρησκείες και στο γεγονός ότι δημιουργήθηκαν μέσω της Φιλοσοφίας, δεν προσπαθώ να αναιρέσω έμμεσα το τι είναι η Φιλοσοφία και να την προσδιορίσω ώς Δόγμα.
Αν κοιτάξεις απο μια καθαρά ουδέτερη και ιστορική πλευρά τούς Ιησού, Μωάμεθ και Βούδα. Και εξαιρέσεις εντελώς την μυθολογική ώς θεική υπόσταση που τους δόθηκε. Καταλαβαίνεις ότι ήταν απλα Φιλόσοφοι που προσπάθησαν μεσα απο τα διδάγματα τους να εξηγήσουν το τι είναι ο άνθρωπος και πως πρέπει να ζεί σε μια αρμονία με το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο του.
Για τον άλφα η βήτα λόγο, ηθελημένα η μη, τους θεοποίησαν και εδογμάτισαν τον λόγο τους ώς υπέρτατη αλήθεια με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι Θρησκείες. Επίσης δογματικές δεν είναι μόνο η μονοθεικές θρησκείες. Ο ινδουισμός έχει άπειρες θεότητες και ο αθεισμός καμία. Παρ'όλα αυτά θεωρούνται ώς Δόγμα. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, έχω διαβάσει και την Βίβλο και το Κοράνι. Επίσης έχω στην βιβλιοθήκη μου τα άπαντα της Ελληνικής γραμματείας (μόνο ο μουρλός πατέρας μου θα αγόραζε 800 Τούβλα-Τόμους).
Πριν απο 2 χιλιάδες χρόνια θα ήταν μια λογική εξήγηση το χαμηλό επίπεδο πνευματικής και κοινωνικής τάξης ώστε να δεχθεί ο άνθρωπος μια Θρησκεία ως υπέρτατη αλήθεια. Σήμερα όμως δεν ισχύει το ίδιο. Δεν μπορείς να δεχθείς την ίδια εξήγηση, όταν ακόμα και σε ανεπτυγμένες χώρες οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν σε κάτι. Δεν μπορείς να πείς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της Υφηλείου αποτελείται απο ηλίθιους. Ένα πολυ ενδιαφέρον βιβλίο που θα σου πρότεινα να διαβάσεις, είναι το American Gods (Στα Ελληνικά θα το βρείς ώς “Ό Πόλεμος των Θεών απο τις εκδόσεις Οξύ) του Neil Gaiman.
Μέσα από αυτό το εξαιρετικό Μυθιστόρημα, ο Συγγραφέας προσπαθεί να δώσει στον αναγνώστη να καταλάβει ότι ανα το πέρασμα των αιώνων η ανθρωπότητα εφεύρισκε ούκ ολίγες Θεότητες και θρησκείες. Όταν μια Θεότητα στην πάροδο του χρόνου σταματούσε να είναι αποδεκτή απο τις μάζες, τότε ο άνθρωπος δημιουργούσε κάποια άλλη για να αντικαταστήσει την προηγούμενη. Και ότι θρησκεία δεν θα έπρεπε πάντα να εκλαμβάνετε ώς αναφορά σε ένα Θεικό και υπέρτατο όν. Θρησκεία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο φιλοχρηματισμός και Θεότητα το Χρήμα.
Ίσως τελικά λοιπόν το πρόβλημα να μην είναι η εκάστοτε Θρησκεία. Αλλά ο άνθρωπος και η ανάγκη του στο να πιστεύει σε κάτι.
Τέλος η Επιστήμη (και φυσικά η Φιλοσοφία) δεν μπορεί να είναι Δογματικές, συμφωνώ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η επιστημονική κοινότητα σε πολλές περιπτώσεις έχει δογματικές τάσεις. Απορρίπτει πολύ εύκολα θεωρίες και ευρήματα που διαταράσουν την γραμμική λογική της ιστορίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η Αρχαιολογία.
Sephi wrote: “ Ακολουθώντας την τακτική της Δανίας , που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη, η Ελβετία θα κατάσχει προσωπικά αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων από κάθε πρόσφυγα ως «συμμετοχή» στη συντήρησή του.
Σύμφωνα με τον Guardian, όπως αναφέρεται σε δελτίο πληροφοριών που μοιράζουν στους πρόσφυγες οι ελβετικές αρχές: «Αν έχετε αντικείμενα αξίας άνω των 1.000 ελβετικών φράγκων είστε υποχρεωμένοι να τα αφήνετε στους υπεύθυνους των κέντρων υποδοχής ως αντάλλαγμα».
Η κρατική αρχή μετανάστευσης υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει μόνο σε περίπτωση που ο πρόσφυγας παραμείνει στη χώρα ως αντίτιμο για την παραμονή του. Σε περίπτωση που αποχωρήσει από τη χώρα πριν από τους πρώτους επτά μήνες τότε μπορεί να πάρει τα περιουσιακά του στοιχεία πίσω.
Σημειώνεται πως οι πρόσφυγες, που λαμβάνουν άσυλο και αποκτούν το δικαίωμα να παραμείνουν και να εργαστούν στην Ελβετία, καλούνται ανεξάρτητα από τους νόμιμους φόρους, να καταβάλλουν και το 10% των αποδοχών τους για 10 χρόνια και μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων.” - Πηγή TVXS
Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει ..
Όχι άλλο “Ευρωπαικό Πολιτισμό” παρακαλώ, χορτάσαμε ..
Myrmidon wrote: Και πολύ καλά κάνουνε. Μακάρι να εφαρμοστεί και εδώ ένα ανάλογο μέτρο. Όχι θα τους πληρώνουμε και από πάνω. Έρχονται σε μια χώρα εργάζονται για μεροκάματα της ξεφτίλας μαύρα, χωρίς να πληρώνουν φούορυς, ΙΚΑ, ασφάλειες, ρίχνουν το επίπεδο στην αγορά εργασίας και συμβάλουν στην διατήρηση της ντόπιας ανεργίας σε υψηλά επίπεδα.
TheReaper wrote:
Myrmidon wrote: Και πολύ καλά κάνουνε. Μακάρι να εφαρμοστεί και εδώ ένα ανάλογο μέτρο. Όχι θα τους πληρώνουμε και από πάνω. Έρχονται σε μια χώρα εργάζονται για μεροκάματα της ξεφτίλας μαύρα, χωρίς να πληρώνουν φούορυς, ΙΚΑ, ασφάλειες, ρίχνουν το επίπεδο στην αγορά εργασίας και συμβάλουν στην διατήρηση της ντόπιας ανεργίας σε υψηλά επίπεδα.
Tο διόρθωσα