Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κορωνοϊός Covid-19: Συζήτηση για την πανδημία

More
27 Feb 2020 13:37 #231900 by Σταμάτης Καράμπογας
Εδώ στην Πάτρα μας ακύρωσαν το καρναβάλι. Πανζουρλισμός για το τίποτα... ως συνήθως.
www.protothema.gr/politics/article/979216/koronoios-kikilias...navalikes-ekdiloseis-sti-hora/

Science isn’t about why! It’s about why not!
The following user(s) said Thank You: Μάνος Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Feb 2020 15:09 - 28 Feb 2020 01:17 #231902 by Blood Prince
38 χρονών δεν κινδυνεύει ούτε η ίδια ούτε το παιδί της....οι περισσότεροι που πεθαίνουν από Κορονοϊό έχουν ήδη προβλήματα υγείας και είναι σε μεγάλη ηλικία.

Πάλι καλά που δεν κόλλησε τους γονείς της η Κοπέλα και την Πεθερά της.

Αρκετά περίεργη μου φαίνεται η περίπτωση του νεαρού Κινέζου Γιατρού που πέθανε.

Τώρα για το καρναβάλι που ακυρώθηκε μικρό το κακό. Και όταν γινόταν δεν πήγαινα.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 28 Feb 2020 01:17 by Blood Prince.

More
27 Feb 2020 19:06 #231910 by A
Πανίκος ενώ σε όλο τον κόσμο έχουν πει πως κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες, όσοι έχουν θέματα με το αναπνευστικό, νεφρική ανεπάρκεια κλπ. Τα υπόλοιπα είναι οδηγίες υγιήνης που πρέπει να κάνουμε και στην καθημερινότητα μας έτσι κι αλλιώς.

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

More
28 Feb 2020 01:16 - 28 Feb 2020 01:28 #231924 by Blood Prince

Efane wrote: Πανίκος ενώ σε όλο τον κόσμο έχουν πει πως κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες, όσοι έχουν θέματα με το αναπνευστικό, νεφρική ανεπάρκεια κλπ. Τα υπόλοιπα είναι οδηγίες υγιήνης που πρέπει να κάνουμε και στην καθημερινότητα μας έτσι κι αλλιώς.

Ο Κινέζος Γιατρός γιατί πέθανε τότε στα 33 ; Δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα όπως τα λές καθώς δεν προκειται για έναν εντελώς ακίνδυνο,υπερεκτιμημένο Ιό.Χρειάζεται προσοχή.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 28 Feb 2020 01:28 by Blood Prince.

More
28 Feb 2020 08:43 #231928 by A

Blood Prince wrote:

Efane wrote: Πανίκος ενώ σε όλο τον κόσμο έχουν πει πως κίνδυνο διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες, όσοι έχουν θέματα με το αναπνευστικό, νεφρική ανεπάρκεια κλπ. Τα υπόλοιπα είναι οδηγίες υγιήνης που πρέπει να κάνουμε και στην καθημερινότητα μας έτσι κι αλλιώς.

Ο Κινέζος Γιατρός γιατί πέθανε τότε στα 33 ; Δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα όπως τα λές καθώς δεν προκειται για έναν εντελώς ακίνδυνο,υπερεκτιμημένο Ιό.Χρειάζεται προσοχή.

Φίλε μου δεν έδωσα κανένα χαρακτηρισμό από αυτούς που αναφέρεις. Μάλλον μπερδεύτηκες...

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

More
29 Feb 2020 13:20 - 29 Feb 2020 13:24 #231955 by Giorgos Tsolaridis
Κορονοϊός: Τέταρτο κρούσμα - Καθηγήτρια 36 ετών στην Αθήνα

Είχε ταξιδέψει από περιοχή της Ιταλίας και εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν".
Τέταρτο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.
Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, καθηγήτρια που έκανε ιδιαίτερα και η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν".

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Είναι η δεύτερη περίπτωση που διεγνώσθη στην Αθήνα, μετά τη 40χρονη που εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ακόμη, διαπιστώθηκε πως τα παιδιά της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, κλειστά θα παραμείνουν άλλωστε σήμερα, το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και το Νηπιαγωγείο "Ι.Μ. Καρράς".

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται μαζί με συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών σε εκδρομή στο Λονδίνο. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη Βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.

Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
1. Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.

2. Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.

3. Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.

4. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.

5. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.

6. Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.

7. Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.

8. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Γενικά στον κόσμο τα κρούσματα κορονοϊού ξεπερνάνε τα 80.000, ενώ οι θάνατοι κυμαίνονται περίπου στους 2.000

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.
Last edit: 29 Feb 2020 13:24 by Giorgos Tsolaridis.

More
29 Feb 2020 14:17 - 29 Feb 2020 14:21 #231958 by Blood Prince
Τελικά δεν γλιτώνουμε...,με τόσα κρούσματα όλοι θα κολλήσουμε κάποια στιγμή.

Εγώ μένω σε εξοχικό και δεν έχω κολλήσει αλλά θα πρέπει να πάω Κόρινθο για κάποιες δουλειές σύντομα.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μην κολλήσω εγώ αλλά μην κολλήσω και τους γονείς μου.

Θυμάμαι πρίν 10 χρόνια το 2010 όλοι μιλούσαν για την νέα γρίπη αλλά ήταν πιο ακίνδυνη από τον Κορονοϊό απ'ότι θυμάμαι και δεν είχε πάρει τέτοια έκταση το θέμα.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 29 Feb 2020 14:21 by Blood Prince.

More
01 Mar 2020 02:33 #231965 by Μάνος Γρυπάρης

Κορωνοϊός: Πέμπτο κρούσμα στην Ελλάδα
Το πέμπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 29/2.

Πρόκειται για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Ελλάδα. H εκπαιδευτικός νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, όπως και η 38χρονη με τον γιο της, με ήπια συμπτώματα.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα στην Ελλάδα ήταν τέσσερα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και ανιχνεύθηκε στις 26 Φεβρουαρίου. Δεύτερο κρούσμα ήταν ο 9χρονος γιος της, ενώ το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα, που ήταν και το πρώτο στην πρωτεύουσα. Ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 36χρονη, που ήταν το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι και τα πρώτα τέσσερα άτομα που έχουν διαγνωσθεί με τον κορωνοϊό συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε καλή κατάσταση.

Η 40χρονη από το Μαρούσι ήταν η πρώτη που μίλησε για την περιπέτειά της. Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» του ΣΚΑΪ, η 40χρονη μίλησε για την πολύωρη αναμονή της στο «Σωτηρία», πριν τελικά φύγει και πάει στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, για να καταλήξει τελικά στο «Αττικόν». «Επέστρεψα βράδυ Σαββάτου από το Μιλάνο, την Κυριακή ήμουν στο σπίτι με την οικογένειά μου. Δευτέρα πήγα στη δουλειά μου. Την Τρίτη το βράδυ εστάλη στην εργασία μία οδηγία από ΕΟΔΥ ότι όσοι έχουν ταξιδέψει και έχουν κάποια ένδειξη ότι νοσούν να πάνε να εξεταστούν. Την Τετάρτη παρουσίασα πυρετό 38,2. Ο γιατρός της τράπεζας όπου εργάζομαι μου ζήτησε να πάω στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστώ. Επικοινώνησα και με τον ΕΟΔΥ και μου έδωσε οδηγίες να φορέσω μάσκα και να χρησιμοποιήσω ιδιωτικό όχημα», είπε αρχικά η 40χρονη.

Και συνέχισε: «Έχοντας αυτές τις οδηγίες, ξεκινά η αναζήτηση μάσκας σε φαρμακείο. Ζήτησα από τον γιο μου να κάνει στάση σε φαρμακείο, αλλά δεν βρήκε. Και οι δύο, με τον σύζυγο μου, φορώντας μάσκες πήγαμε στο "Σωτηρία". Πήγα και δήλωσα στο κουβούκλιο, στην είσοδο του νοσοκομείου, και κατέγραψε ο γιατρός τον λόγο που είμαι εκεί. Επισήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο. Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής όπου ήταν μέσα το 133. Μου είπαν ότι δεν χρήζει η περίπτωσή μου προτεραιότητας και να περιμένω 4-5 ώρες. Μέσα σε 45' από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση».

Πρώτος νεκρός στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό
Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την ανακοίνωση του πρώτου νεκρού στις ΗΠΑ από τον φονικό ιό. Το πρώτο θύμα στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, με τις Αρχές να ανακοινώνουν και νέα κρούσματα. Αξιωματούχοι στο King County, που περιλαμβάνει το Σιάτλ, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους το Σάββατο 29/2 ότι νέα κρούσματα κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του.

Αναφερόμενος στον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πως επρόκειτο για «γυναίκα ασθενή, ιατρικά υψηλού κινδύνου, ηλικίας πάνω από 50 ετών». «Ήταν μια υπέροχη γυναίκα», πρόσθεσε.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
01 Mar 2020 10:27 #231972 by Giorgos Tsolaridis
Κορονοϊός: Επτά τα κρούσματα στην Ελλάδα. Το προφίλ όσων μολύνθηκαν

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου τρία νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μετά τα σχετικά τεστ. Πρόκειται για δύο περιστατικά στην Αθήνα και άλλο ένα στη Θεσσαλονίκη.
Επιβεβαιώθηκαν άλλα τρία κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το πρώτο από τα νέα κρούσματα στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορονοϊό στη χώρα μας.

Το δεύτερο αφορά Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο αφορά επίσης Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μέχρι το Σάββατο τα κρούσματα ήταν τέσσερα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και δεύτερο του 9χρονου γιου της. Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα. Ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 36χρονη, που ήταν το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

More
01 Mar 2020 15:05 - 01 Mar 2020 15:06 #231974 by Blood Prince
Το ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19 βάσει της ηλικίας

Εμένα ευτυχώς και οι δύο γονείς μου είναι αρκετά κάτω από 70 γιατί η θνησιμότητα για τις ηλικίες 70 και άνω είναι 8 % και 14 % για τις ηλικίες 80 και άνω !

Οπότε μιλάμε για μια πιο σοβαρή περίπτωση από αυτή του απλού κρυολογήματος.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 01 Mar 2020 15:06 by Blood Prince.