Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
05 Jun 2013 17:53 #125188 by Αποστόλης Αναστασίου
Δεν μίλησα για Αμερική, μίλησα για Ελλάδα και μόνο. Εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αμερική θα πας και θα βγαλεις και καθαρα λεφτα για να ξοδεψεις σε ακριβα λαπτοπ καθε 4 χρονια ... αλλα στην Ελλαδα ποιος θα παει και θα παρει τετοια λαπτοπ ; σου ειπα ηδη τα αρνητικα. Δεν γινεται ενα Desktop να μπορει να ξεπερασει κιολας ενα λαπτοπ, το θεωρώ λανθασμένη άποψη.

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Jun 2013 19:07 #125194 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Εντάξει, χαίρομαι που το ξεκαθάρισες. Εγώ δεν είπα για desktop σαφέστατα. Ούτε αντιλέγω σε αυτά που λες. Όμως σήμερα πολλοί αγοράζουν ένα laptop και για παιχνίδια μέσου κόστους. Θέλεις επειδή είναι φορητοί ή επειδή τους βολεύει πιο πολύ μια και αναλώνονται περισσότερο σε εργασία παρα στα παιχνίδια. θέλεις επειδή το μικρό πλέον κόστος δεν τους πειράζει απο την στιγμή που παίρνουν "μαζεμένες" διαστάσεις. Θέλεις επειδή θέλουν να το έχουν στα πόδια τους ή να το παίρνουν μαζί στον φιλο τους.

Πρόσφατα έτυχε να ψάξω προσωπικά για ένα ακριβό λαπτοπ όχι μόνο για τα παιχνίδια και μάλιστα με ένα μεγάλο κοστολόγιο. Ο αγοραστής είχε καταλήξει σε Alienware και να σου πω την αλήθειά το m17 είναι πολύ καλός gaming υπολογιστής. Σίγουρα είναι πανάκριβος και μπορείς να βρεις και φθηνότερο αλλα είχα παρατηρήσει πως κάποιος είναι διατεθειμένος να δώσει τα περισσότερα χρήματα που απαιτεί κάποιο λάπτοπ σε αυτήν την κλίμακα τιμής.

Για την αναβάθμιση δεν συμφωνώ γιατί εγώ το 2007 είχα κάνει τούμπανο PC και το 2009 είχα προσθέσει την 4890. Σήμερα, αν και πηγαίνει πολύ καλά για να αλλάξω κομβικής σημασίας υποσυστήματα όπως πχ η CPU πρέπει να αλλάξω και όλα τα υπόλοιπα (μια και η Intel παρουσιάζει και με κάθε νέα γενιά Core και νέο Socket)! Αρα, αν κάποιος κρατήσει το τούμπανο PC του 3-4 χρόνια δύσκολα μπορεί να το αναβαθμίσει. Εγώ πάλι πρέπει να δώσω ένα σωρό χρήματα για να αποκτήσω καλή μητρική και core i7 ενω πρέπει να αλλάξω και την μνήμη.

Για να μην μακρυγορώ οι απαιτήσεις ειναι διαφορετικές σήμερα. Η έννοια της αναβάθμισης τείνει να καταργηθεί με την πολιτική των εταιριών (μιλάμε για αναβάθμιση μετά απο 3 χρόνια και όχι για προσθήκη καρτών ή μηχανημάτων).

Στην Ελλάδα μας σίγουρα μια αγορά ακριβού gaming λαπτοπ φαντάζει ουτοπική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι καλά μηχανήματα ή οτι δεν αξίζουν. Και σε οσο μικρότερη συσκευασία είναι κάτι τόσο πιο ακριβό είναι.

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Εγώ προσωπικά αν έψαχνα για καλο gaming λαπτοπ θα έδινα το κάτι παραπάνω για ένα alienware απο κάποιο Acer π.χ.

More
05 Jun 2013 19:16 #125196 by Αποστόλης Αναστασίου
Εκεί ήθελα να καταλήξω. Στην Ελλάδα μας σίγουρα μια αγορά ακριβού gaming λαπτοπ φαντάζει ουτοπική. Εγώ προηγουμένος απλά πιστεύα ότι μιλούσες για συνθήκες εντός Ελλάδας ... όταν έχεις λεφτά συμφωνώ ότι θα έπρεπε να επενδύσεις λίγα από αυτά σε ένα Gaming Laptop ... γιατί <<ουδεν κακόν αμηγές καλού>> κακά τα ψέματα όταν μπορείς ουσιαστικά να πάρεις ένα <<Desktop>> πάντα μεταφορικά ... μαζί σου όπου θέλεις γιατί να μην δώσεις ένα χιλιάρικο παραπάνω όταν το έχεις ... τώρα περί θέμα αναβάθμισης εγώ γιαυτό προτιμώ την AMD όπου μπορείς να κάνεις και Overclocking ... δεν έχω αναλύσει τους δυο τύπους επεξεργαστών (AMD - INTEL) αλλά και για μελλοντικές χρήσεις θα επενδύσω μόνο σε AMD ... εκτός και αν προκύψει κάτι καινούργιο ...

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
09 Jun 2013 11:55 #125497 by Δήμιο Καραπιπέρης
Θέλω να πάρω έναν καινούριο υπολογιστή, αλλά επειδή δεν μπορώ να τον πάρω κατευθείαν, θέλω να αγοράζω ένα ή δύο parts κάθε φορά μέχρι να τον συνθέσω ολόκληρο. Θα ήθελα, αρχικά, να μου δώσετε προτάσεις για parts που δεν πρόκειται να υπάρξουν ιδιαίτερες καινοτομίες τους επόμενους μήνες, όπως cases, οθόνες, τροφοδοτικά, μητρικές κ.α.
Όταν αποκτήσω αυτά, βλέπουμε και για κάρτα γραφικών, επεξεργαστή κτλπ ;)

More
09 Jun 2013 11:59 #125498 by Βασίλης Καμακάρης
Διάβασε το άρθρο του Νίκου Θωμάδη Gaming PC με λογικό κόστος Πραγματικά θα σε βοηθήσει. :D

More
09 Jun 2013 14:42 #125508 by Δήμιο Καραπιπέρης
Σε ευχαριστώ πολύ. Θα το ξεψαχνίσω, όπως και πολλούς άλλους οδηγούς :)

More
09 Jun 2013 19:20 #125539 by Δήμιο Καραπιπέρης
Επειδή διάβασα τον οδηγό, αλλά θέλω και περισσότερες προτάσεις περιμένω και δικές σας απαντήσεις.
Καταρχάς τι ανάλυσης οθόνης να πάρω; Τι διαγώνιο μου προτείνετε; Βρήκα κάποιες 23" σε καλές τιμές, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κάνουν για gaming.
PSU θα βάλω το Corsair CX Series Modular CX750M 750Watt 80 PLUS Bronze, που προτείνει ο Νίκος.
Για case λέω να βάλω το Elite 430 της CoolerMaster. Μήπως υπάρχει περίπτωση να μην χωρέσει μέσα τίποτα; Έχει μεγάλη διαφορά τιμής από το Corsair Carbide Series 400R, αλλά απ' όσο το έψαξα είναι πολύ καλής ποιότητας.
Για RAM 8 GB και ένας επεξεργαστής με τέσσερις φυσικούς πυρήνες στα 3+ GHz πιστεύω θα είναι καλά, αλλά δεν αγχώνομαι γιατί αυτά -όπως είπα- θα τα αφήσω τελευταία. Κάρτα γραφικών επίσης αφήνω. Όταν είναι έτοιμο από τα υπόλοιπα το PC θα δω τι υπάρχει στην αγορά και θα αποφασίσω.
Από μητρικές δεν έχω ιδέα, οπότε περιμένω τα φώτα.
Για σκληρό λέω να πάρω έναν 500άρι για αρχή μαζί με έναν SSD στα 120GB, και μετά αν χρειαστεί παίρνω ακόμα έναν 500άρι. Γενικά δεν χρησιμοποιώ πολύ τον δίσκο του υπολογιστή μου, γιατί τα περνάω όλα σε εξωτερικό. Και τώρα έχω ένα στα 320 και ποτέ δεν χρησιμοποιώ πάνω από 200GB, οπότε δεν νομίζω να έχω πρόβλημα.
Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε, αν υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθούν τα εξαρτήματα, αν τα έχω καιρό στο κουτί τους αχρησιμοποίητα. Ξέρω ότι είναι λίγο χαζή ερώτηση και ότι και στα καταστήματα τα έχουν καιρό, αλλά θέλω να είμαι καλυμμένος για κάθε ενδεχόμενο, γιατί δεν ξέρω σε πόσο καιρό θα έχω αγοράσει όλα τα εξαρτήματα.

More
09 Jun 2013 19:29 #125540 by Βασίλης Καμακάρης
Για οθόνη προτίμησε TFT monitor για να έχεις καλύτερα γραφικά. Όσο για τις συσκευές δεν έχεις θέμα αν είναι σφραγισμένες αεροστεγώς. Και αν είναι ανοιχτές πάλη δεν έχεις θέμα αρκεί να τις έχεις σε μια καλή θερμοκρασία.

More
09 Jun 2013 20:25 #125549 by Δήμιο Καραπιπέρης
Τι εννοείς καλή θερμοκρασία; Λογικά θα τα έχω σε κάποιο ράφι ή ντουλάπι. Αλλά ακόμα και αν δεν τα ανοίξω δεν νομίζω να είναι αεροστεγώς κλεισμένα, εκτός και αν τα βάλω σε τάπερ χαχα :P

More
09 Jun 2013 20:28 #125551 by Βασίλης Καμακάρης
Ναι να τα έχεις σε σημείο με καλή θερμοκρασία όπως είπες σε ράφι η ντουλάπι.