Mystique wrote: Φοβαμαι να βαλω την σκουπα μεσα στο κουτι μην γινει καμμια ζημια. Εχω ενα βουρτσακι που το χρησιμοποιω και στο σεσουαρ και σε αλλες δυσκολες επιφανειες ωστε να αποφυγω τον κινδυνο βλαβης. Την πρωτη φορα οταν δεν ηξερα τι επρεπε να κανω με τιναξε ο στατικος ηλεκτρισμος.Ενας φιλος μου εμαθε τι να κανω ακριβως και ευτυχως που δεν επαθα ηλεκτροπληξια.
Στο youtube υπάρχουν αμέτρητα βίντεο με παραδείγματα και υποδείξεις για το πως καθαρίζουμε σωστά ένα PC, και τι μέτρα προστασίας μπορεί να χρειάζονται ανάλογα την περίπτωση. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν επεμβαίνουμε μέσα σε ένα μηχάνημα που λειτουργεί με ηλεκτρισμό, όταν αυτό βρίσκεται συνδεδεμένο με την παροχή του ρεύματος. Ωστόσο τα ρεύματα σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία (το ρεύμα ειναι συνεχές ρεύμα που βγαίνει από το τροφοδοτικό και όχι μεταβαλλόμενο όπως της ΔΕΗ). Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να καταστρέψεις κάποιο κύκλωμα λόγω στατικού ηλεκτρισμού, αν δεν πάρεις κατάλληλες προφυλάξεις.
Όσον αφορά γενικά την καθαριότητα, πρέπει να πω εδώ κάτι σημαντικό. Είναι απαραίτητη σε κάθε υπολογιστή. Να υπενθυμίσω ότι παίζουμε ένα παιχνίδι, παράδειγμα το Fallout 4, το μηχάνημά μας γενικά και ειδικά η κάρτα γραφικών σηκώνει θερμοκρασίες. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, μπορούμε ωστόσο να το βελτιώσουμε. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους με ποιο εύκολο την καθαριότητα και τη σωστή κυκλοφορία αέρα μέσα στο μηχάνημα. Ο λόγος είναι ότι όταν CPU και GPU ζεσταίνονται πολύ μπαίνουν σε εφαρμογή προηγμένες λειτουργίες που έχουν σαν σκοπό την αποφυγή περαιτέρω υπερθέρμανσης. Στην καλύτερη το παιχνίδι θα αρχίσει να χάνει σε απόκριση, να μην αποδίδει αρκετα FPS και τέλος να "κρασάρει". Προσωπικά με το Fallout 4 μου έχει τύχει κάποιες φορές η πτώση απόκρισης. Ένα απλό καθάρισμα και ανανέωση της θερμοαγώγιμης πάστας στην κάρτα γραφικών (ήταν και η ώρα του) βοήθησε να ρίξω τη θερμοκρασία που έχει η GPU όταν τρέχει το παιχνίδι κατά οκτώ βαθμούς περίπου.