Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Καθαριότητα PC

More
02 Dec 2015 22:52 #172024 by Κατερίνα Μαρίνου
Α μαλιστα, αρχισα να το καταλαβαινω τωρα. Το case που εχω ειναι ενα τυπικο Turbo-x, αρκετα μεγαλο σε μεγεθος και ευρυχωρο μεσα. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Dec 2015 03:48 #172039 by Σταύρος Δήμου
Παλαιότερα καθάριζα και εγώ τον υπολογιστή με αρχέγονους τρόπους όπως πχ χαρτί και κάνα ξυλαράκι για τα αυτιά.
Μια φορά που μου περίσσευαν ψιλά για ξόδεμα και είχα πάει να πάρω κάποιο hardware, πήρα την απόφαση να πάρω και μια φιάλη πεπιεσμένου αέρα για αυτή τη δουλεία. Ε από τότε δεν ξανακαθάρισα με χαρτί.

Το κακό είναι ότι ο αέρας της φιάλης κάποια στιγμή θα τελειώσει, άρα συνίσταται το blower όπως είπε ο φίλος νωρίτερα.

Όσο για τα κλεισίματα του υπολογιστή, μη ξεχάσετε να φυσήξετε το τροφοδοτικό. Συνήθως εκεί μαζεύει πολύ σκόνη.
Και ναι, μπορεί να βγάλει μεγάλα σύννεφα σκόνης ένας υπολογιστής.

The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
03 Dec 2015 12:04 - 03 Dec 2015 12:13 #172048 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic Καθαριότητα PC
Η θερμοαγώγιμη πάστα αντικαθίσταται πολύ εύκολα κάπως έτσι.Τα ίδια ισχύουν και για CPU.

Και εδώ οι διάφορες μέθοδοι για τη σωστή τοποθέτηση, γιατί πολλά λέγονται και γράφονται.... :whistle:

Last edit: 03 Dec 2015 12:13 by Myrmidon.

More
03 Dec 2015 19:16 #172085 by Κατερίνα Μαρίνου
Πως θα καταλαβω ποτε χρειαζεται αλλαγη η θερμοαγωγιμη παστα?. Οταν βλεπω με τα προγραμματα οτι ανεβαινουν οι θερμοκρασιες πανω απο τα επιτρεπτα ορια?. ;)

More
03 Dec 2015 22:03 #172095 by Myrmidon

Mystique wrote: Πως θα καταλαβω ποτε χρειαζεται αλλαγη η θερμοαγωγιμη παστα?. Οταν βλεπω με τα προγραμματα οτι ανεβαινουν οι θερμοκρασιες πανω απο τα επιτρεπτα ορια?. ;)

Άφησε τη για το τέλος.και καλό είναι να το κάνει κάποιος που ξέρει. Για πες όμως τι θερμοκρασίες βλέπεις πχ σε φόρτο και όταν είναι idle το PC; Επίσης δες και το power profile που έχεις.

More
04 Dec 2015 06:25 #172213 by Παναγιώτης Τσιάτσος

TheRedWood wrote:

Professor_Severus_Snape wrote: Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης με ταλαιπώρησε αρκετά πέρυσι, με σβησίματα και κολλήματα, σηκώνοντας τεράστιες θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή, επιπέδου 100 βαθμών στην πρώτη και 70 στον δεύτερο. Ανεξαρτήτως της όποιας σκόνης υπήρχε (που προφανώς πρέπει να καθαρίζεται ανά διαστήματα), το βασικό αίτιο ήταν η κάκιστη απαγωγή της θερμότητας, που είχε ως αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται ο ζεστός αέρας που παρήγαγαν η gpu και η cpu. Το πρόβλημα λύθηκε αρκετά εύκολα, αφήνοντας έκτοτε ανοιχτό το πλαϊνό καπάκι του κουτιού. Αυτό συνεπάγεται περισσότερη σκόνη, αλλά ήσυχο κεφάλι.

Μία λέξη θα σου πω: airflow.

Η δική μου τεχνική λέγεται air-φλου. B)

More
04 Dec 2015 20:50 #172352 by Κατερίνα Μαρίνου
Εβαλα τα προγραμματακια για τις μετρησεις θερμοκρασιων και μου εβγαλε ευτυχως χαμηλα νουμερα, η CPU εχει θερμοκρασια περιπου στους 33 βαθμους και η GPU εχει 27 βαθμους. Δεν τρεχει αλλο προγραμμα για να υπερφορτωνει την CPU, ειδα στο load οτι ειναι 1-2%. Οταν παιζω το Fallout θα εχει σιγουρα αυξημενο φορτο και η CPU και η GPU μαλλον. ;)

More
04 Dec 2015 21:02 #172356 by Myrmidon

Mystique wrote: Εβαλα τα προγραμματακια για τις μετρησεις θερμοκρασιων και μου εβγαλε ευτυχως χαμηλα νουμερα, η CPU εχει θερμοκρασια περιπου στους 33 βαθμους και η GPU εχει 27 βαθμους. Δεν τρεχει αλλο προγραμμα για να υπερφορτωνει την CPU, ειδα στο load οτι ειναι 1-2%. Οταν παιζω το Fallout θα εχει σιγουρα αυξημενο φορτο και η CPU και η GPU μαλλον. ;)

Θαυμάσια νούμερα. Δες και με το παιχνίδι πόσο ανεβαίνουν και αν εξακολουθεί να σου σβήνει. Φαντάζομαι έχεις τους τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών σου, σωστά;

More
04 Dec 2015 21:15 #172357 by Κατερίνα Μαρίνου
Ναι, εχω τους τελευταιους drivers. Παντα μαζι με καποιο απαιτητικο game αναβαθμιζω και drivers στην τελευταια τους εκδοση για να μην υπαρχουν ασυμβατοτητες. Αργοτερα που θα βαλω το Fallout θα τρεξω τα προγραμματακια ταυτοχρονα να δω θερμοκρασιες. Παντα το pc σβηνει οταν τρεχει παιχνιδι και μαλιστα απαιτητικο, ποτε δεν εχει σβησει οταν απλως ειναι αναμμενο οσες ωρες και να μεινει ανοιχτο χειμωνα η καλοκαιρι που εχει και ζεστη στο δωματιο. ;)

More
14 Oct 2020 10:40 #240121 by Blood Prince
Το πληκτρολόγιο στο Laptop δεν το έχω καθαρίσει ποτέ.....μάλλον γι'αυτό κάποια πλήκτρα δυσλειτουργούν..θα μπορούσα να το πάω σε τεχνικό για καθάρισμα αλλά με το ίδιο κόστος αγοράζω άλλο πληκτρολόγιο αν χρειαστώ οπότε το αφήνω ως έχει.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish