Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC specs - Help

More
09 Dec 2014 21:47 - 09 Dec 2014 21:49 #153937 by Xristøs Giøftsøs
Καλησπέρα,

Εδώ και καιρό είμαι προβληματισμένος ...
Μετά από αρκετά χρόνια το PC μου είναι ετοιμοθάνατο σε φάση να ανεβάζει η CPU θερμοκρασίες που ξεπερνάνε τους 75oC όταν τρέχω ένα game(βλέπε Metro 2033,League of Legends κλπ)με αποτέλεσμα το PC να σβήνει μόνο του.
Εδώ βλέπουμε το PC :

Μετά από αρκετό καιρό λοιπόν σκέφτηκα να αγοράσω έναν υπολογιστή διαθέτοντας πάνω κάτω 400€...
Έλεγα για
CPU : AMD FX 6300 8 Cores 3500mhz
Motherboard : Gigabyte GA-970A-UD3P Retail επειδή έχει:
-Υποδοχές Sata3
-CPU Socket AM3+ FX
-Υποστηριζόμενες μνήμες DDR3
Κάρτα γραφικών : Σκεφτόμουν για Sapphire Radeon R7 265 2GB DUAL-X διότι πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά του
Σκληρός Δίσκος : Έναν HDD 500GB
Κάρτα Μνήμης : Σκεφτόμουν για μία DDR3 4 GB και στο μέλλον αν καταφέρω θα πάρω άλλη μία διότι πλέον τα καινούρια games έχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις...
Τροφοδοτικό : 600wat πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλά ...
ένα CD-Rom και τέλος ένα απλό κουτάκι ...
Να προσθέσω ότι το PC το θέλω καθαρά για Games και ότι δεν πληρώνω το ΦΠΑ για αυτό και βγαίνει κομπλέ η τιμή
Μήπως δεν σας αρέσουν τα SPECS? Παρακαλώ πολύ μερικές συμβουλές ή και κάποια αλλαγή που πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει ..
Συγνώμη αν έχει ξανά γίνει ένα τέτοιο Post ή αν το ανέβασα σε λάθος καρτέλα ... είμαι καινούριος στο Forum
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Last edit: 09 Dec 2014 21:49 by Xristøs Giøftsøs.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Dec 2014 22:19 #153942 by Alexandros Matsoukas
Σχετικά με το Υπάρχων μηχάνημα μπορείς να αποφύγεις τις επαννεκινήσεις πηγαίνωντας σε ένα βενζινάδικο με το κουτί και να το φυσίξεις με αέρα!!
Ακόμα μία αλλαγή της θερμοαγωγικής πάστας στον επεξεργαστή θα έκανε καλό για μερικούς βαθμούς ακόμα( έχει πλέον ξεραθεί η παλιά).

Σχετικά με την σύνθεση σου είμαι θετικός από την στιγμή που λες ότι θα πάρεις άλλη μία μνήμη ύστερα!

More
09 Dec 2014 23:02 #153943 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
καλή σύνθεση αλλά έχω ένσταση στη ram, βάλε μια και καλή 8gb και αργότερα να τα κανεις 16, με 4gb δεν πας πουθενα τώρα...
και οπωσδήποτε στο μέλλον βάλε έναν ssd 128gb ή περισσότερο

More
09 Dec 2014 23:29 #153944 by Xristøs Giøftsøs
Replied by Xristøs Giøftsøs on topic PC specs - Help
Το κουτί είναι ανοιχτό και από την αριστερή αλλά και από την δεξιά πλευρά για να αερίζεται ...
Πάστα αλλάξαμε πριν 2μήνες αν δεν κάνω λάθος που είχα αγοράσει μια ψύχτρα ...
Εδώ να πω ότι η ψύχτρα βγήκε fail αφού η Θερμοκρασία μετά την τοποθέτηση της ανέβαινε χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει το PC βαριά δουλεία...Ας πούμε έμπαινα στα BIOS και η θερμοκρασία απλά ανέβαινε :P
Σκόνη το PC δεν έχει... το φυσάω τακτικά με το κομπρεσέρ

More
09 Dec 2014 23:40 - 09 Dec 2014 23:46 #153945 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
προσωπικά ότι το κουτί είναι ανοικτό δεν μου αρέσει επειδή έχει θερμοκρασία δωματίου πάντα, είμαι της άποψης να έχεις κλειστό κουτί με καλό air flow
για να ανεβαίνει έτσι η θερμοκρασία κάτι δεν πάει καλά, ίσως να ήταν προβληματικιά η ψύκτρα
πολύ καλή ψύκτρα πάντως είναι η CM 212 hyper evo αλλά κόστιζε 35 ευρώ τότε, και λέω για αυτήν επειδή την έχω και η θερμοκρασία cpu δεν έχει πάει ποτέ πάνω από 50-55, idle είναι 29-31 max
Last edit: 09 Dec 2014 23:46 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης.

More
10 Dec 2014 00:12 #153950 by Xristøs Giøftsøs
Ελπίζω απλά να πάρω καινούριο PC σύντομα να ξεμπερδεύω ...
btw λεφτά για 8gb RAM δεν παίζουν ... :D
Η περίπτωση απλά η CPU να έχει χαλάσει δεν υπάρχει ;;; :/
γιατί δοκίμασα με τον αδερφό μου τα πάντα αλλά λύση δεν βρήκαμε ...
Τώρα που κάνει λίγο κρύο πάντως στην Αθήνα καταφέρνω να παίξω ένα WoW στα τέρμα low graphics

More
10 Dec 2014 00:37 #153952 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
πιστεύω έχεις σοβαρά θέματα λόγω ram καθώς τα Online games και ειδικα τα mmorpg θέλουν υπερβολικά πολύ ( τουλάχιστον όσον αφορά τη προσωπική μου εμπειρία με το l2 μία δεκαετία τώρα )
να έχει χαλάσει η cpu και παρόλα αυτά να ανοίγει το pc δεν νομίζω να παίζει
btw o fx 6300 έχει 6 πυρήνες
θα βοηθούσε πολύ αν μας έλεγες το budget σου πάνω κάτω μπας και μπορούσαμε να τα βολέψουμε όλα

More
10 Dec 2014 11:45 - 10 Dec 2014 11:47 #153967 by Alexandros Matsoukas
Εγώ πιστέυω ότι δεν έχει κουμπώσει σωστά η ψύχτρα.
Από την στιγμή που έχει σκοπό να πάει για νέο pc είναι άσκοπο να χαλάει λεφτά για ψύχτρες!!

Καλύτερα να κάτσει να στρώσει αυτό που έχει μέχρι να κάνει αναβάθμιση!!(εννοώ μέχρι να πάρει το καινούργιο και να μην χαλάει λεφτά στο παλιό).

Ναι είναι καλή ιδέα να μάθουμε το Budget, όμως το σύστημα που μας έχει δείξει είναι οκ και αναβαθμίσιμο!!
Ποιο εύκολα κάνεις μία ύστερη αναβάθμιση με Ram παρά να θυσιάσει λεφτά από το cpu&gpu τώρα!!
Last edit: 10 Dec 2014 11:47 by Alexandros Matsoukas.

More
10 Dec 2014 12:41 #153973 by Tasos Georgoulas
Replied by Tasos Georgoulas on topic PC specs - Help
Όταν θα κάνεις την καινούρια σύνθεση είναι πολύ σημαντικό να βάλεις και ενα καλό τροφοδοτικό για να μην έχεις και άλλα θέματα.

More
10 Dec 2014 12:52 #153975 by Xristøs Giøftsøs
όταν λέτε budget????

Επίσης είπα για 600-650wat τροφοδοτικό ... δεν νομίζω να χρειάζονται μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ρεύμα :/