Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Τι Windows προτεινετε?

More
05 Dec 2014 23:03 - 05 Dec 2014 23:06 #153319 by wavee
Καλησπερα, εχω αυτό το λαπτοπ

www.toshiba-greece.com/discontinued-products/satellite-a210-133/

Εχει ενσωματωμένα Windows vista home premioum 32 bit. Κολλαει με τα Vista. Δεν είμαι διατεθιμενος να αναβαθμισω τις μνημες ουτε να βαλω Linux αλλα ουτε Και Windows starter καθως δεν βλεπω να υπαρχουν στα ελληνικα. Οποτε ποια Windows προτείνετε? Windows xp, 7, ή 8.1? Η μνημη είναι 1gb ram αλλα στην ουσια επειδή η καρτα γραφικων παιρνει μνημη εχει 894 mb ram. Αλλοι μου προτεινουν τα xp επειδή λενε ότι είναι πιο ελαφρια, αλλοι τα windows 7 γιατι λενε μπορει να είναι πιο βαρια αλλα είναι πιο ευκολα και βρίσκονται οι drivers αυτόματα. Και αλλοι προτεινουν τα 8.1 γιατι συνδυαζουν τα δυο πιο πανω. Εχω ακουσει πολλες γνωμες και δεν εχω βγαλει ακρη. Εσεις τι λετε?
Last edit: 05 Dec 2014 23:06 by wavee.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Dec 2014 23:47 - 05 Dec 2014 23:50 #153325 by Αντώνης Μπομπότης
Φίλε μου απο τη στιγμή που έχεις μόνο 1 GB RAM, η καλύτερη επιλογή είναι τα XP. Απο εκεί και πέρα, μπορείς να βάλεις τα Windows 7 Starter τα οποία φυσικά και υπάρχουν στα ελληνικά, απλά θέλει λίγο ψάξιμο... Να ξέρεις όμως οτι το 1 GB RAM είναι πολύ λίγο για Windows 7 ή 8.1... Στην αρχή θα πηγαίνουν καλά, αλλά μόλις βάλεις αντιβιοτικά κτλ, θα καταλάβεις οτι η μνήμη είναι πολύ μικρή...
Last edit: 05 Dec 2014 23:50 by Αντώνης Μπομπότης.

More
05 Dec 2014 23:52 #153327 by Αλέξανδρος Μυρωνίδης
Για μένα πρέπει να βάλεις Windows XP. Το παλιό μου PC είχε 512 Ram και με Windows XP δεν είχε κανένα θέμα.

Ρωτήστε με ότι θέλετε πάνω στο League of Legends,και θα σας απαντήσω στο επόμενο login μου!

More
05 Dec 2014 23:56 #153328 by wavee
Στα windows 8/8.1 δεν χρειαζεται να βαλω αντιιωτικο καθως εχουν ενσωματωμένα. Αυτό το λεω με σιγουρια.

Οι ελάχιστες απαιτησεις των Windows Vista/7/8/8.1 είναι 1gbram και 1 ghz. Εγω όπως ειπα εχω 894mb ram λογο καρτας γραφικων.

Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι.

a) Πως είναι δυνατον να μου βαλανε ενσωματωνμενα vista την στιγμη που στην ουσια είναι κατω από 1 gb ram? Δεν το ειχανε προσεξει ότι τα vista θελουν 1gb ram?

β) Προτιμω Windows γνησια οποτε δεν θελω να βαλω τα starter Καθως δεν τα εχω. Εχει δωρεαν windows η σχολη μου σε professional εκδοση. Με λιγα λογια προτείνεις xp ε? Με χαλαει το ότι δεν βρισκει αυτόματα τους driver. Όχι μονο στην αρχη αλλα πολλες φορες πχ θελω να βαλω ένα ποντικι και στα xp πρεπει να κανεις εγκατασταση χειροκίνητα.

More
06 Dec 2014 01:24 #153336 by Νίκος Ταφραλίδης
Φίλε μου έτσι όπως τα θέτεις τα πράγματα μόνο για ΧΡ είσαι. Έχω και εγώ έναν παλιο Λαπτοπ και μόνο με αυτά μπόρεσα να τον κάνω στοιχειωδώς χρήσιμο. Αλλά γιατί δεν βάζεις 4GB ,που τα σηκώνει ο υπολογιστής σου, να περάσεις τα 7αρια και να είσαι άρχοντας; Μεταχειρισμένα τα βρίσκεις και με κανενα 30αρι.

More
06 Dec 2014 01:33 #153337 by wavee
Replied by wavee on topic Mercenary Kings
Γιατι προτιμω τα 30 ευρω να τα χαλασω σε κανα ρουχαλακι :)

Επειδή ειχε Windows Vista ενσωματωμένα. γι αυτόton λογο δεν θα μπορουσε να βαλω τα 7 εφόσον είναι πιο ελαφρια από τα Vista?

More
06 Dec 2014 16:56 #153431 by wavee
Replied by wavee on topic Mercenary Kings
Λετε να βαλω ready boost σε Windows 7/8? Κανει δουλεια την στιγμη που εχω 894mb ram?

More
07 Dec 2014 18:34 - 07 Dec 2014 18:39 #153675 by Αντώνης Μπομπότης
Λοιπόν, το μηχάνημα είχε Vista, γιατί πολύ πιαθνόν το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν για αρκετό καιρό stock όταν το αγόρασες και απλά απο XP που είχε αρχικά, του έβαλαν Vista γιατί τότε κυκλοφόρησαν κι έπρεπε να φαίνεται οτι έχει τα καινούργια Windows τότε... Είναι πολύ συνηθισμένο εμπορικό τρικ... Όσον αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις.... Ελάχιστες απαιτήσεις = τα ελάχιστα χαρακτηριστικά του ΗΥ προκειμένου να μπορεί να τρέξει το λειτουργικό σύστημα...και μόνο αυτό!! Πρακτικά, οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι 512 ΜΒ RAM και 1GB για να τρέξει το Aero. Αν βάλεις Windows 7 με 894 MB RAM, θα σου φάει τα 512+ το λειτουργικό και θα έχεις άλλα 300 (το πολύ) για όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή, μόλις βάλεις αντιβιοτικό και ανοίξεις έναν browser, θα καταλάβεις οτι τα πράγματα δεν πάνε καλά!!! Όσον αφορά τα Windows 8.1, ισχύει ότι για τα Windows 7. Το αντιβιοτικό που έχουν ενσωματωμένο είναι απλά για φιγούρα!! Ρίξε μια ματιά εδώ και θα καταλάβεις...
www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/?=
Τέλος, όσον αφορά την αυτόματη εύρεση των driver... Οι driver που βρίσκουν αυτόματα τα Windows, στο 90% είναι απλοί driver που απλά επιτρέπουν τη συσκευή να λειτουργεί. Δεν εκμεταλλεύονται πλήρως τις δυνατότητές της, ιδίως όσον αφορά τις κάρτες γραφικών. Για να κάνεις σωστή δουλειά, πρέπει πάντα να εγκαταστείς τους driver της εταιρείας της κάθε συσκευής ανεξάρτητα αν στη βρίσκουν τα Windows απο μόνα τους ή όχι...
Last edit: 07 Dec 2014 18:39 by Αντώνης Μπομπότης.

More
07 Dec 2014 19:25 - 07 Dec 2014 19:26 #153680 by Πας Παρτού

bobo1704 wrote: Λοιπόν, το μηχάνημα είχε Vista, γιατί πολύ πιαθνόν το συγκεκριμένο μηχάνημα ήταν για αρκετό καιρό stock όταν το αγόρασες και απλά απο XP που είχε αρχικά, του έβαλαν Vista γιατί τότε κυκλοφόρησαν κι έπρεπε να φαίνεται οτι έχει τα καινούργια Windows τότε... Είναι πολύ συνηθισμένο εμπορικό τρικ...

δεν νομίζω ότι έγινε έτσι. Το πιο πιθανό είναι ότι είχε εξαρχής Vista (μπορεί συνήθως να το βεβαιώσει κάποιος αν βρει τα χαρακτηριστικά τού συγκεκριμένου λάπτοπ). Έχω υπόψιν μου δυο φορητούς παρόμοιους με τον εν λόγω (σε ισχύ και παλαιότητα και μνήμη). Ο ένας δικός μου και πράγματι είχε εξ αρχής Vista (εξακολουθεί να τα έχει δεν τα έσβησα) και εγκατέστησα crunchbang το οποίο πετάει. Τα Vista δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ. Ο άλλος ήταν ενός γνωστού και είχε αρχικά Vista. Επειδή τού ήταν ανυπόφορα είχε εγκαταστήσει στην θέση τους XP αλλά πάλι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος και τού εγκατέστησα Lubuntu με το οποίο πάει πολύ καλά (και το έχει κρατήσει ακόμα και είναι ευχαριστημένος)
Last edit: 07 Dec 2014 19:26 by Πας Παρτού.

More
07 Dec 2014 19:33 - 07 Dec 2014 19:39 #153682 by wavee
Αν μπορειτε κοιταξτε λιγο εδώ

Sattelite A210-133

www.toshiba-greece.com/innovation/jsp/supportMyProduct.do?LNG=28&service=SE

Δεν υπαρχουν driver για xp παρολο που είναι αδυναμο το λαπτοπ. Παρολα αυτά βρηκα driver πχ καρτα ηχου την βασικη Realtek και για καρτα γραφικων πηγα στο site της AMD και εβαλα της desktop. Τα εβαλα ηδη τα xp. Μολις εβαλα τα driver της καρτας γραφικων εμφανισε ένα μηνυμα κατι logo ελεγε και ότι αν συνεχισω τηην εγκατασταση θα υπαρχει ασταθεια του υπολογιστη τωρα η μπορει και στο μελλον και επελεξα να συνεχισει η εγκατασταση.

Δεν βλεπω καποιο πρόβλημα τωρα. Το λαπτοπ υποενθυμιζω είναι αυτο

www.toshiba-greece.com/discontinued-products/satellite-a210-133/

Η καρτα γραφικν είναι Χ1200 series. Οποτε το πανω site της Toshiba εχουν βγει driver για vista και 7. Δεν ξερω τι να κωνω. Θα ηθελα αν είναι να βαλω τα vista/7/8 να τα βαλω τωρα γιατι εχω βαρεθεί τα format :) Τα Windows 7 starter σε ελληνικα δεν τα βρισκω. Ουτε σε μαγαζια, ουτε στο ιντερνετ ουτε πουθενα. Και τελικα δεν ξερω τι να κανω. :) Λετε να το αφήσω με XP? Απλως φοβάμαι αυτό με τα driver που ειπα
Last edit: 07 Dec 2014 19:39 by wavee.