Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Τι Windows προτεινετε?

More
07 Dec 2014 20:06 #153687 by Πας Παρτού

wavee wrote: Sattelite A210-133

το είχα δει και πριν και για αυτό αναγνώριζα την ομοιότητα με τούς υπολογιστές που ανέφερα.

Δεν βλεπω καποιο πρόβλημα τωρα.

αυτό είναι καλό.

Τα Windows 7 starter σε ελληνικα δεν τα βρισκω. Ουτε σε μαγαζια, ουτε στο ιντερνετ ουτε πουθενα.

έχω την εντύπωση ότι τα starter δεν πωλούνται, μονάχα ερχόντουσαν με κάποια νετμπουκ, μπορεί να κάνω και λάθος.

Και τελικα δεν ξερω τι να κανω. :) Λετε να το αφήσω με XP? Απλως φοβάμαι αυτό με τα driver που ειπα

Η δική μου άποψη είναι να μην πειράξεις καθόλου τα xp. Άστα να υπάρχουν, δεν σε πειράζει (όποτε θα θέλεις θα είναι διαθέσιμα). Και αυτό που θα έλεγα να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις παράλληλα (dual boot) μια διανομή λίνουξ. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ενοχλήσεις καθόλου τα xp και ταυτόχρονα αν κάτσει σωστά το λίνουξ θα έχεις ένα πολύ πιο αξιόπιστο και συνεχώς ενημερωμένο λειτουργικό (τα xp δεν υποστηρίζονται πλέον). Δεν έχεις τίποτα να χάσεις και έχεις πολλά να κερδίσεις.

Δεν πιστεύω ότι αξίζει να αναβαθμίσεις με ραμ τον υπολογιστή εκτός αν βρεις ραμ στα αζήτητα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Dec 2014 20:27 #153693 by Αντώνης Μπομπότης
Τα Starter δεν πωλούνταν ποτέ εμπορικά. Δίνονταν μόνο σοτυς κατασκευαστές. Άφησε τα XP φίλε για να κάνεις αξιοπρεπώς τη δουλειά σου. Με Vista και πάνω θα σέρνεται αν δε βάλεις έστω 1 GB RAM ακόμα. Το μήνυμα στο εμφάνισε γιατί ο driver είναι (και καλά) κατασκευασμένος για desktop, οπότε η AMD "νύπτει τας χείρας της" σε οποιοδήποτε πρόβλημα... Αφού έκατσε ο driver, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα στο μέλλον κατά 99%. Απο εκεί και πέρα φίλε μου @lucinos το συγκεκριμένο εμπορικό "τρικ" που ανέφερα είναι πολύ συνηθισμένο... Μπορεί το συγκεκριμένο μοντέλο όντως να κατασκευάστηκε με Vista, αλλά επειδή τυχαίνει να είμαι επαγγελματίας του είδους πολλά χρόνια, το έχω δει (και το έχω κάνει κιόλας) προσωπικά... Όταν ένα μοντέλο δεν πωλείται και τυχαίνει να βγαίνει ένα νέο λειτουργικό, ο κατασκευαστής το αποσύρει για λίγο καιρό, αλλάζει το λειτουργικό σύστημα με το νέο (ίσως να προσθέσει και λίγη RAM) και το πασάρει πιο φθηνό για να φύγει...

More
07 Dec 2014 20:42 - 07 Dec 2014 20:48 #153703 by wavee
α) Για να εχω όλα τα οφέλη των καινούριων εκδοσεων Windows, μηπως να βαλω ένα ReadyBoost που διαβασα στο ιντερνετ? Διαβασα ότι κανει δουλεια. Ισχυει? Δηλαδη από 894mb θα παει πιο πολύ. Μπορει να μην είναι τοσο γρηγορο οσο η κανονικη μνημη αλλα δεν θα τρεχει ομαλα με Windows Vista.7/8? Αν γινει αυτό θα εχω σωστους drivers. Όπως ειπες κατά 99% θα λειτουργει σωστα με το driver καρτας γραφικων που εχω τωρα.

β) Το Avast εβαλα για antivirus. Και Chrome για ιντερνετ. Καλα είναι? Εχω την εντυπωση ότι βαρεινα λιιιιγο μολις τα εβαλα.

γ) Ένα περιεργο πραγμα. Όταν μπαινω youtube και ακουω μουσικη, αν μπω παραλληλα facebook ή κατι άλλο και παταω κλικ από εδώ και από κει, καπως κολλαει ο ηχος από το youtube. Αυτό δεν γινοταν παλια που ειχε τα Vista. Μπορει να σερνοταν αλλα δεν εκανε αυτό το πραγμα. Ξερετε τι φταει? Μηπως είναι το driver της καρτα ηχου? Και αυτό όπως και τα υπολοιπα δεν εχουν βγει για xp παρα μονο για vista και 7 συμφωνα με τo site της toshiba. To driver το κατεβασα από την realtek "High definion Codec"
Last edit: 07 Dec 2014 20:48 by wavee.

More
07 Dec 2014 21:05 #153710 by Αντώνης Μπομπότης
Για να οφεληθείς απο το ReadyBoost πρέπει να έχεις αρκετά γρήγορο (άρα συνήθως ακριβό) φλασάκι. Αν είναι αργό, δε θα κερδίσεις κάτι. Επίσης, μη φανταστείς οτι θα κερδίσεις και τίποτα ιδιαίτερο... Η διαφορά ταχύτητας ενός flash σε USB 2.0 και μιας RAM π.χ. DDR2 στα 667 MHz είναι αρκετά έτη φωτός μεγάλη!! Τα κολλήματα πιθανώς στα κάνει γιατί δεν έχεις εγκαταστήσει τον flash player και δουλεύεις με την ενσωματωμένη υποστήριξη flash που έχει ο chrome...

More
07 Dec 2014 21:12 - 07 Dec 2014 21:18 #153714 by wavee
Οκ ευχαριστω.Τι πιστευεις ότι είναι καλυτερο για το λαπτοπ μου τωρα? Windows xp ή Windows 7 starer? Να υποθεσω ότι δεν θα είναι γνησιο ε? Θα ηθελα το γνησιο όπως εχω και τα xp και τα vista γιατι είναι και οι ενημερωσεις σημαντικες.
Last edit: 07 Dec 2014 21:18 by wavee.

More
07 Dec 2014 21:29 #153717 by Πας Παρτού

wavee wrote: Οκ ευχαριστω.Τι πιστευεις ότι είναι καλυτερο για το λαπτοπ μου τωρα? Windows xp ή Windows 7 starer? Να υποθεσω ότι δεν θα είναι γνησιο ε?

πάντως εγώ δεν έχω καταλάβει. Αφού έχεις ήδη εγκαταστήσει τα xp και δουλεύουν. Γιατί δεν τα αφήνεις στην ησυχία τους και να αφήσεις απλά χώρο στο δίσκο για dual boot δοκιμές χωρίς να τα ξαναπειράξεις ποτέ;

Θα ηθελα το γνησιο όπως εχω και τα xp και τα vista γιατι είναι και οι ενημερωσεις σημαντικες.

λεπτομέρεια: τα xp δεν υποστηρίζονται πλέον.

More
07 Dec 2014 21:48 #153719 by wavee
Γιατι συμφωνα με την Toshiba δεν υπαρχχουν drivers γι αυτό το λαπτοπ για xp παρα μονο για Vista Και 7. Όπως ειπε και ο bobo 99% θα δουλευει καλα στο μελλον το driver της καρτας γραφικων. Και την καρτα ηχου από την realtkek το εβαλα επειδή λεγεται η καρτα realtek. Δεν υπηρχε ουτε αυτό για xp στο site της Toshiba. Θελω να πω ότι δεν εχω ορεξη στο μελλον να ξανακαω φορματ. Φοβάμαι μηπως αργοτερα κολλαει. Οτι αλλαγες θα κανω θελω να τις κανω τωρα να ξεμπερδευω.

Dual boot δεν θελω να κανω. Με μπερδευει.