Χμμμ,τώρα εγώ που -φαινομενικά- θα πάρω το μέρος της Intel,θα θεωρηθώ κακός?
Copy paste από άλλο forum γιατί μόλις το έγραψα και βαριέμαι...
Εν ολίγοις,το πράγμα έχει ώς εξής:Το 939 ήταν και είναι και γ*** τις πλατφόρμες,θα κρατούσε χαλαρά την AMD μέχρι το τέλος του έτους,δεν ήθελαν όμως να μείνουν πίσω με την Intel να δρέπει τους καρπούς της Core...Ετσι,έβγαλαν το ΑΜ2,το οποίο είναι ουσιαστικά μια βελτιωμένη εκδοχή του 939 με DDRII support και όχι μόνο.Εχει εξελιχθεί αλλά επ'ουδενί δεν αποτελεί πλατφόρμα εξελιγμένη από το μηδέν,κάτι το οποίο συμβαίνει με την Intel.
Η Intel λοιπόν,έφαγε στην μάπα το 939 τόσον καιρό αλλά ετοίμαζε αντεπίθεση,κάτι αναμενόμενο που φωνάζαμε καιρό...Η αρχιτεκτονική Core είναι κάτι το εξαιρετικό,η Intel έχει κάνει τρομερή δουλειά και σίγουρα θα ανταμοιφθεί.Μπορεί να ακούσετε ότι οι Core βασίζονται σε P4 και διάφορα άλλα,όμως η αλήθεια είναι πώς η Intel διατήρησε βασικά επιτυχημένα χαρακτηριστικά και πρόσθεσε κάποια εντελώς καινούργια που πραγματικά κάνουν την διαφορά.Χαρακτηριστικό το γεγονός πώς,ενώ είχε γίνει τόσος ντόρος για τον IMC των Athlon,η Intel δεν τον χρησιμοποίησε ΟΥΤΕ τώρα(Οπως δεν χρησιμοποίησε και HT),κατάφερε ωστόσο να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα.
Επίσης,είναι γεγονός πώς στους τεχνολογικούς τομείς αυτούς,όταν εφαρμόζεται μια καινοτομία(λέγε με DDRII εν προκειμένω...),όποιος την εφαρμόσει πρώτος θα έχει λογικά χασούρα βραχυπρόθεσμα.Οπερ και έγινε με την Intel,η οποία,ναι μεν δεν έπεισε κανέναν με την υποστήριξη DDRII,τώρα όμως έχει ωριμάσει αρκετά η τεχνολογία αυτή ώστε μπορεί να την αξιοποιήσει σε αρκούντως μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι η AMD,η οποία ήταν μέχρι σήμερα σε DDRI.Κάτι αντίστοιχο επιχειρεί κατά την ταπεινή μου άποψη σήμερα η AMD.Βγάζει το AM2,το οποίο στην ουσία θα είναι προπομπός της K8L και θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη γενιά.Με το αντίστοιχο κόστος πάντα,καθώς,για να "εντρυφήσει" η AMD στις DDRII,θα "θυσιάσει" εν μέρει μια πλατφόρμα,την AM2 στην περίπτωσή μας.Ετσι,ο πραγματικός αντίπαλος των Core δεν είναι ουσιαστικά το AM2 αλλά η πλατφόρμα K8L,η οποία θα έρθει μέσα στο 2007.Περισσότερο έχουν δουλέψει και συνεχίζουν να δουλεύουν οι μηχανικοί της AMD στην K8L παρά στο AM2.
Αν διασωθεί εν τέλει το AM2,θα είναι κυρίως χάρη στις nVidia και ATi,των οποίων τα chipsets προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά και αρκούν για να προσελκύσουν αγοραστές για AM2.Δεν λέω ότι δεν αξίζει,αλίμονό μου αν καταλάβατε κάτι τέτοιο,θα πρέπει να επαναπροσδιορίσω τον τρόπο έκφρασής μου