Cryogenesis wrote: Την συγκεκριμένη κάρτα την χρησιμοποιώ χρόνια, και είναι μια φθηνή λύση αλλά φερέγγυα κατα την ταπεινή μου άποψη και μιλώντας στην πράξη πάντα, ποτε μα ποτε δεν είδα μπλε οθόνες που να οφείλονται σε αυτήν σε pc που έστησα ο ίδιος και με drivers μόνον recomended, χωρίς πειράγματα σε συχνότητες και στο hardware, επέτρεψε μου να διαφωνήσω τελείως γιατι μέσα στον χρόνο τουλάχιστον αλλάζω 1 pc και εκτός αυτού συντηρώ και pc διαφόρων πελατών και συναδέλφων ουδέποτε και το εννοώ ουδέποτε δεν ειχα θέμα με την συγκεκριμένη κάρτα, το την επιλέγω γιατι ειναι 7.1 και low cost και ο μόνος λόγος που την χρησιμοποιώ ειναι για να μην "φορτώνετε" ο ήχος στην μητρική, πάντως σε ευχαριστώ για την παρατήρηση ελπίζω αν έχεις κάποια άλλη να μου την πεις γιατι η δημιουργική συζήτηση και αντιπαραβολή απόψεων στην πράξη ειναι ωφέλιμη για όλους.
Ναι μεν αλλά..
ως τεχνικός, έχουν περάσει από τα χέρια μου άπειρες :
Audigy 2 ZS
Audigy value
Audigy 4
(αυτή που έγραψες)
και X-fi (1st gen).
9 στις 10, είχαν ελαττωματικούς drivers που ότι και να έκανες δεν έστρωναν με τη καμία (ειδικά με ορισμένους τίτλους). Ρίχνω βέβαια και την ευθύνη στο hardware κομμάτι της κάρτας γιατί έχουν απαράδεχτο resource management. Αν είχες και άλλες κάρτες στο ίδιο Motherboard είτε με Crossfire είτε με Raid controller έτρωγες μεγάλο άκυρο γιατί η θα σου πάγωνε το PC λόγω conflict σε τυχαία στιγμή η είχε memory leak η δεν θα τη δεχόταν καν.
Ο μοναδικός λόγος να επιμένει κάποιος σε creative ήταν μια φορά και έναν καιρό το EAX στα games, αλλά λόγω ότι η ίδια η creative είχε απαράδεχτη τακτική στο support και στο hardware της υποχρεώθηκε να ανοίξει το πρότυπο προς τις άλλες εταιρίες.
Η ASUS Xonar DS όπως θα δείς και
εδώ
υποστηρίζει EAX 2.0 και φοράει το καλύτερο DAC & ADC που θα βρείς σε κάρτα ήχου (το Wolfson WM8776).
Για τα 50Ευρώ που ζητάει μόνο η Xonar DS είναι killer product πραγματικά, και δε βρίσκω καμία δικαιολογία κάποιος να μη δώσει +20Ευρώ να την αγοράσει και να πέσει σε άθλια κάρτα ήχου 8-ετίας (λέγε με Audigy) που δεν την έχω δει να δουλεύει πουθενά σωστά και απροβλημάτιστα. Πέρα από τις χάλια μετρήσεις στο RightMark Audio Analyzer γιατί και ως ειδήμονας ήχου έχω ψαχτεί σε βάθος επι του θέματος, είχε χάλια Synchronize Και υψηλό latency που τη καθιστούσε αδύνατη την εγγραφή video σε Tv κάρτες με 23883 και πίσω (οι σημερινές έχουν ανεξάρτητο DAC, μην τις υπολογίζεις ως pci/audio latency test).
Δεν τα λες και λίγα αυτά που τράβηξα με τις συγκεκριμένες κάρτες
ήχου
χαρτιού υγείας. Συν ότι πολλές φορές έχω πετάξει μπόλικες audigy για ανακύκλωση.