Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Σκληροί δίσκοι: Γενική συζήτηση/Απορίες

More
24 Aug 2015 19:15 - 24 Aug 2015 19:17 #167964 by Φουντουλάκης Θανάσης
Δηλαδή φίλε Duymas οποίον δίσκο πάρω στα 4ΤΒ δεν θα είναι συμβατός ή θα έχει πρόβλημα στα windows XP? Λέω για αυτόν εδώ www.wdc.com/wdproducts/library/AAG/ENG/4178-705859.pdf αν όλα πάνε καλά και μου των αντικαταστήσουν, επίσης το laptop μου ειναι της πλακας 1gb DDR2 2, Intel pentium 1,73 Ghz παιζει κανα ρολο αυτό;
Σε ευχαριστώ για την απάντηση
Last edit: 24 Aug 2015 19:17 by Φουντουλάκης Θανάσης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
25 Aug 2015 02:13 - 25 Aug 2015 02:14 #167982 by Gerasimos Kontos
Τα XP από την φύση τους δεν μπορούσαν να διαχειριστούν πάνω από 2ΤΒ kαι έτσι χρειάζοντουσαν partitions στο δίσκο αυτό είχε να κάνει με την διαφορά μεταξύ MBR και GPT αλλά αυτά είναι πολύ τεχνικές λεπτομέρειες . Μετά όμως οι κατασκευαστές καταφέρανε με δικές τους λύσεις να κάνουν συμβατούς κάποιος από τους δίσκους. Στα λέω πολύ γενικά γιατί και εγώ δεν το κατέχω τόσο το θέμα απλά είχα ψάξει για δική μου περίπτωση παλιά.
Το προιον που μου έδειξες λέει ότι είναι συμβατό, οπότε ρωτάς οπωσδήποτε και στο κατάστημα για να είσαι καλυμμένος και βλέπεις.
Συνήθως όσον αφορά τους δίσκους αυτό που έχει σημασία για να δουλεύουν είναι το λειτουργικό για λειτουργία και η motherboard για σύνδεση και τροφοδοσία (έμμεσα μέσω του PSU) .
Last edit: 25 Aug 2015 02:14 by Gerasimos Kontos.

More
14 Sep 2016 18:15 #187612 by Tantos Valentinos
Παιδια καλησπερα! Θα ηθελα να με βοηθησετε σε ενα προβλημα που μου προεκυψε στον εξωτερικο σκληρο μου δισκο! για να ξερετε και εσεις αυτον εχω www.skroutz.gr/s/3749201/Samsung-D3-Station-3TB.html και πριν 3 μερες απο απροσεξια της μητερα;ς μου καθως καθαριζε τραβιξε με δυναμη το καλωδιο usb και απο τοτε οσες φορες τον εβαλα δεν μου τον διαβασε! τον εβαλα σε ολες τις υποδοχες του υπολογιστη μου και παλι τιποτα! εκανα επανεκινηση του υπολογιστη παλι τιποτα! το μονο που εκανε ειναι να δουλευει το λαμπακι του τροφοδοτικου του σκληρου! Χωρις να ξερω πηγα στα e shop και ειπα το προβλημα που ειχα μαζι με το σκληρο και μου ειπε ο τεχνικος πως φταιει το καλωδιο γιατι ειναι σπασμενο κιαι παραγγειλαμε αλλο! σημερα που μου ηρθε το καλωδιο παλι δεν τον διαβαζει το σκληρο και κανα 2 φορες μου εκανε και ενα θορυβο! τι μου προτεινετε να κανω και αμα πρεπει να τον στειλω καπου προτεινετε μου που μπορω να το στειλω γιατι εχω σημαντικα εγγραφα μεσα!
Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!!!

More
14 Sep 2016 19:02 #187617 by Aνέστης Αδαμίδης
Πόσο καιρό έχεις τον δίσκο; Είναι εντός εγγύησης; Αν ναι, πήγαινε το εκεί που στο αγόρασαν για να το κοιτάξουν. Ανέφερε το θέμα των εγγράφων. Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει τρόπος για να χρησιμοποιηθεί ο σκληρός σου.

Αρχικά κι εγώ σκέφτηκα αμέσως ότι το καλώδιο είναι το πρόβλημα. Μετά που διάβασα τι έγραψες, σκέφτομαι μήπως έγινε ζημιά και στην υποδοχή του σκληρού. Κάποιο σιδεράκι ίσως στράβωσε και δεν κάνει καλή επαφή. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως θα μπορούσαν να σου αλλάξουν την υποδοχή.

Καλύτερη λύση για μένα, είναι να πας στο eshop ξανά και να τους πεις ότι το καινούριο καλώδιο δεν διόρθωσε το πρόβλημα. Από εκεί θα σε κατατοπίσουν.
The following user(s) said Thank You: Tantos Valentinos

More
21 Jul 2017 17:53 #202523 by Angel
Seagate Expansion USB 3.0 2.5" 1TB External Hard Drive

Το Seagate Expansion STEA1000400 είναι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος χωρητικότητας 1TB από την γνωστή εταιρεία του χώρου Seagate. Συνδέεται μέσω USB 3.0 (συμβατό και με USB 2.0 θύρες), προσφέροντας ταχύτητες μεταφοράς 120MB/δευτερόλεπτο. Η plug-and-play φύση του σας δίνει την δυνατότητα να το συνδέσετε σε οποιαδήποτε συσκευή και να το χρησιμοποιήσετε άμεσα, δίχως να απαιτείται η εγκατάσταση επιπλέον drivers.

Θετικό κρίνεται επίσης ότι δεν χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία, αφού αυτή πραγματοποιείται μέσω του USB καλωδίου. Οι διαστάσεις του φτάνουν τα 11.7x8x1.48 εκατοστά σε μήκος, πλάτος και ύψος αντίστοιχα, ενώ ζυγίζει μόλις 170 γραμμάρια.
Κάντε κλικ εδώ για να το αποκτήσετε. Κατά την αγορά σας εισάγετε τον κωδικό κουπονιού AJS1TB. Το κόστος του με την χρήση του κωδικού ανέρχεται στα 55.19 ευρώ.

The sword of destiny has two edges. You are one of them.

More
07 Oct 2021 14:52 - 07 Oct 2021 14:55 #256142 by Blood Prince
Εγώ το Laptop Lenovo G 50 70 το αγόρασα τον Οκτώβριο του 2015 ήτοι 6 χρόνια.

Σκληρό Δίσκο δεν έχω αλλάξει ποτέ. Μόνο πληκτρολόγιο έχω αλλάξει και μνήμη RAM (όχι γιατί χάλασε η προηγούμενη αλλά γιατί ήθελα "2x4 GB",8 GB)

Τσέκαρα με το Crystal Disk Info τις ώρες συνεχής λειτουργίας και μου βγάζει μετά από 6 χρόνια, μόνο 2413 ώρες ήτοι 101 μέρες περίπου. δηλαδή λίγο πάνω από 3 μήνες !

Από σφάλματα φυσικά 0 errors.Το τσέκαρα με το Macrorit Disk Scanner.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 07 Oct 2021 14:55 by Blood Prince.

More
08 Oct 2021 17:54 - 08 Oct 2021 17:55 #256177 by Απόστολος Μητσακούλης

Παιδια καλησπερα! Θα ηθελα να με βοηθησετε σε ενα προβλημα που μου προεκυψε στον εξωτερικο σκληρο μου δισκο! για να ξερετε και εσεις αυτον εχω www.skroutz.gr/s/3749201/Samsung-D3-Station-3TB.html και πριν 3 μερες απο απροσεξια της μητερα;ς μου καθως καθαριζε τραβιξε με δυναμη το καλωδιο usb και απο τοτε οσες φορες τον εβαλα δεν μου τον διαβασε! τον εβαλα σε ολες τις υποδοχες του υπολογιστη μου και παλι τιποτα! εκανα επανεκινηση του υπολογιστη παλι τιποτα! το μονο που εκανε ειναι να δουλευει το λαμπακι του τροφοδοτικου του σκληρου! Χωρις να ξερω πηγα στα e shop και ειπα το προβλημα που ειχα μαζι με το σκληρο και μου ειπε ο τεχνικος πως φταιει το καλωδιο γιατι ειναι σπασμενο κιαι παραγγειλαμε αλλο! σημερα που μου ηρθε το καλωδιο παλι δεν τον διαβαζει το σκληρο και κανα 2 φορες μου εκανε και ενα θορυβο! τι μου προτεινετε να κανω και αμα πρεπει να τον στειλω καπου προτεινετε μου που μπορω να το στειλω γιατι εχω σημαντικα εγγραφα μεσα!
Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!!!
Ήταν σε λειτουργία όταν τραβίχτηκε? Υπάρχει περίπτωση να χάλασε το boot του δίσκου και να στον διαβάζει ώς raw οπότε να μην στον φωρτώνει στα windows. Πήγαινε μια στο computer management για να δεις ας το αναγνωρίζει ώς συσκευή.
Last edit: 08 Oct 2021 17:55 by Απόστολος Μητσακούλης.

More
08 Oct 2021 17:57 #256178 by Blood Prince
Από το 2016 είναι η ερώτηση. Θα έχει βρεί την λύση το παιδί λογικά. 

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
08 Oct 2021 18:19 #256184 by Απόστολος Μητσακούλης

Από το 2016 είναι η ερώτηση. Θα έχει βρεί την λύση το παιδί λογικά. 
Δν το πρόσεξα καν αυτο. οκ.