Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Gaming keyboard: Προτάσεις αγοράς

More
23 Jan 2015 21:03 #155862 by Τάσος Μαραγκός
τι γνωμη εχετε για το razer deathstalker expert???
πιστευω ειναι ενα low profil gaming,ομορφο κ' ησυχο...Δεν το εχω δοκιμασει αλλα μου εχει μπει στο ματι!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Apr 2015 00:43 #159673 by Άκης Ζαχαριάδης
Corsair K70 RGB η Razer Blackwidow Chroma ?? πιο απο τα δυο??

More
22 Apr 2015 01:08 - 22 Apr 2015 16:29 #159675 by George

akiszax wrote: Corsair K70 RGB η Razer Blackwidow Chroma ?? πιο απο τα δυο??

Έχω στην κατοχή μου το blackwidow και φίλος μου έχει το k70. Στιβαρές κατασκευές και οι δυο, ακόμη πιο ποιοτική η πρόταση της corsair όμως. Στα switches τώρα μεταξύ κόκκινων (Corsair) και πρασινων (razer) δεν έχω δει καμια ουσιώδη διαφορα να σου πω την αλήθεια. Όσον αφορά το software για την παραμετροποίηση του keyboard αυτό της razer είναι πολύ πιο εύχρηστο. Προσωπικά το blackwidow δεν το αλλάζω με τίποτα. Πάρε ότι σου αρέσει και τα δυο είναι απίστευτα.
Last edit: 22 Apr 2015 16:29 by George.

More
22 Apr 2015 15:33 #159685 by Aristotelis Barkas
Εχω κι εγω το Razer Blackwidow (το απλό οχι το Chroma) και συμφωνώ.Και τα δύο είναι πολύ καλά.Αν θες πηγαινε απο τα Public Συνταγματος και δοκιμασε το Razer να δεις αν σε βολευει γιατι καποιους δεν τους βολευει.

More
22 Apr 2015 21:31 #159699 by Γιωργος Ευστατογλου
οταν μιλαμε για gaming keyboard για καποιο λογο μου ερχεται στο μυαλο μονο μηχανικο, ως κατοχος razer blackwidow δηλωνω αρκετα ικανοποιημενος , αν φτασετε ομως σε αυτην την τιμη ριξτε και μια ματια στα k70 της corsair ,και στο g710+ της logitech , σε πιο budjet λυσεις , υπαρχουν καλες επιλογες απο την coolermaster/ roccat.
note: μν ξοδευεται λεφτα για να αγορασετε "προσωρινα" mid-range gaming gear ,αν εχετε σκοπο να μεταβειται σε καποιο elite προιον της κατηγοριας, καλητερα π.χ. να παρετε ενα ποντικι των 70€ και ενα πληκτρολογιο των 10€ παρα και τα δυο των 40€και να τα αλλαξετε και τα 2

More
23 Apr 2015 07:45 #159710 by Θοδωρής Ζώτος

akiszax wrote: Corsair K70 RGB η Razer Blackwidow Chroma ?? πιο απο τα δυο??

δουλεύω το blackwidow 3 χρόνια . ενώ η αίσθηση των πλήκτρων είναι αρκετά ποιο ωραία στο χέρι μου (σε σύγκριση με αντίστοιχα mechanical ), δεν μπορώ να πω το ίδιο για το spacebar . το stabilizer εκτός από αρχαίο είναι εξαιρετικά προβληματικό και δεν έχει διορθωθεί ακόμα και στην έκδοση chroma . προσωπικά θα σου πρότεινα k70

More
29 Jun 2015 18:25 #163557 by Άρνελ Λάγκεν
Γεια σας! Πρώτη φορά πατάω σε αυτό το forum αν και ήθελα καιρό να αρχίσω να γράφω Reviews. Μόλις τελείωσαν πανελλήνιες και τώρα έχω χρόνο να κάνω οτι θέλω.
Έχω παρατηρήσει πως η Ελληνική Gaming κοινότητα (ας πούμε) έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πως υπάρχει και η σοβαρή πλευρά του gaming , εκείνη που λες ότι έχεις περιφερειακά άξιας 300 ευρώ και παίζεις 7-8 ώρες τη μέρα χωρίς να σε νοιάζει. (Με απώτερο σκοπό να γίνεις καλύτερος στο παιχνίδι που παίζεις)
Εδώ λοιπόν έρχονται τα μηχανικά πληκτρολόγια. Είναι κάτι που άρχιζε να τραβάει την προσοχή φέτος από ότι κατάλαβα άλλα κατά κάποιον τρόπο έχουν παρεξηγηθεί.

Καταρχάς το ότι θα έχεις μηχανικό πληκτρολόγιο δεν σημαίνει πως το Skill lvl σου (ας πούμε μια κλίμακα 1-10) θα πάει από το 5 στο 11.
Αρα ξεχνά τα "Ου θα πάρω μηχανικό και θα ανεβώ Diamond/Challenger ή Global Elite."
Το μηχανικό θα το πάρεις για κάνεις πιο ευχάριστο και άνετο το Gaming σου και από εκεί και πέρα ίσως βελτιωθείς.
Ναι υπάρχει διαφορά και αξίζει να πάρεις μηχανικό, άπλα δεν θα σε κάνει ξαφνικά Pro.

Όσων άφορα έμενα. Δεν είμαι και κανένας επαγγελματίας. Άπλα ασχολούμαι με το gaming από 6η δημοτικοί-1η γυμνάσιου που πάτησα πρώτη φορά το πόδι μου σε 'λανάδικο' . Από εκεί και πέρα άρχιζα να συχνάζω όλο και περισσότερο μέχρι που πήρα ένα σάπιο laptop ώστε να κάθομαι σπίτι μου. Από την πρώτη λυκείου και μετά άρχιζα να ασχολούμαι πιο πολύ με το Hardware και το Peripheral κομμάτι. Άρχιζα να βλέπω κανάλια στο YouTube για να μαθαίνω και διάβαζα διάφορα Reviews. Πρόσφατα έκανα και ένα ταξίδι στη χωρά μου (Φιλιππίνες :Ρ) και αξιώθηκα να αγοράσω 3 μηχανικά πληκτρολόγια (πουλούσα το προηγούμενο για να πάρω το επόμενο...δεν χέζουμε και λεφτά.) Αυτό που περάσαν στα χεριά μου ήταν :
Razer Blackwidow 2014 TKL (ναι δυστυχώς πέρασα από αυτή τη μάρκα...και ναι θα δείτε αρκετό hate από μένα , για αυτήν)
ΤhermalTake eSports Poseidon Z
και το υπέρτατο CM Storm Quickfire TK (Cherry MX Blue) το οποίο κρατάω και γράφω μέχρι και σήμερα.
Μόλις ήρθα βεβαία εδώ πέρασα και από το CM Storm Quickfire Ultimate Cherry Mx Red καθώς κατάφερε να το πάρει ένας φίλος μου.

Γενικότερα έχω κάποιες βάσεις περί του θέματος και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω άτομα τα οποία ενδιαφέρονται.
Μέτα λοιπόν από ένα μεγάλο intro που ίσως και κάνεις να διάβασε θα αναλύσω τα μηχανικά πληκτρολόγια.

Πρώτα από όλα πρέπει να Διαλέξεις τι Switches θες!
Αυτό είναι το πιο βασικό κομμάτι και από ότι βλέπω κάνεις δεν το γνωρίζει.
Υπάρχουν διαφόρων ειδών Switches. Θα τα γράψω Ονοματικά και θα γράψω κάποια πράγματα για αυτά.

Θα αρχίσουμε με τα Cherry MX Blue
Τα πιο διαδεδομένα στον χώρο τον μηχανικόν πληκτρολογίων. Συχνά αναφέρονται ως "Αυτά που κάνουν θόρυβο/ κλικ κλικ" , κάτι που δυστυχώς με κάνει να θέλω να κλάψω.
Αυτοί οι διακόπτες δεν είναι προτεινόμενοι για Gaming αν και κάποιοι (πχ εγώ) τους προτιμούν.
Εγώ προσωπικά τους αγόρασα για να γράφω κείμενα και Reviews.
Ήχος : Πάρα πολύ Δυνατός (
)
Αίσθηση : Φέρνουν αντίσταση σε ένα σημείο (περίπου στη μέση) του πλήκτρου όταν το πατάς. Έτσι είσαι πιο σίγουρος ότι το πατάς και ενεργοποιείται το πλήκτρο. Μέτρια
Προτείνω σε : Typers. Ίσως και λίγο Moba Gamers
Recommended Keyboard : CM Storm Quickfire TK / CM Storm Quickfire XT

Cherry MX Browns
Ας πούμε (για να μην γράψω 800 σελίδες κείμενο)
ότι είναι περίπου ίδια με τα Blues χωρίς τον ήχο.(όχι ότι είναι αθόρυβα. κανένα δεν είναι)
Ήχος : Κάνει μόνο το κλακ (η σύγκρουση του κουμπιού με το κάτω μέρος του πληκτρολογίου) (
)
Αίσθηση : Είναι ίδια με τα Blues αν και ελάχιστα πιο Smooth λόγω της αφαίρεσης του κομματιού που κάνει τον ήχο στα Blues. Μαλακά με μέτρια
Προτείνω σε : είναι πιο γενικά για Gaming δεν προτιμούνται συγκεκριμένα από ένα είδος άλλα κατά τη γνώμη μου τείνουν πάλι στα Moba Games.
Recommended Keyboard : Corsair K70 (best GAMING mech keyboard κατά την γνώμη μου) / CM Storm Quickfire TK / Das Keyboard Professional 4 (καλή τύχη)

Φτάνουμε λοιπόν στα κόκκινα...
Αυτό θεωρούνται πιο πολύ Gaming από όλα τα υπόλοιπα άλλα δεν θα συμφωνήσω καθώς θεωρώ πως είναι όλα θέμα προτίμησης.
Ήχος : Κλακ! Είναι ο ήχος του πλήκτρου που συγκρούεται με το κάτω μέρος του πληκτρολογίου. (Ναι είναι ωραίος (
)
Αίσθηση : Είναι μια τελείως smooth αίσθηση διότι δεν υπάρχει "κόντρα" πουθενά μέχρι να ενεργοποιηθεί το πλήκτρο. Μαλακά με μέτρια.
Προτείνω σε : Κατά την γνώμη μου απευθύνονται κυρίως σε FPS Gamers οι οποίοι θέλουν ταχύτητα στις κινήσεις (λόγω της μηδαμινής αντίστασης) άλλα όπως είπα είναι προτιμήσεις. Για μένα και αυτά είναι μια General επιλογή.
Recommended Keyboard : CM Storm Quickfire Ultimate / Corsair K70

Black
Μαυρααααα. Είναι τα μεγάλα ''αδέρφια'' των κόκκινων.
Είναι κυριολεκτικά τα ίδια άπλα με την διπλάσια αντίσταση (δυσκολία στο να τα πατήσεις)
Ήχος : Κλακ κλακ (
)
Αίσθηση : Smooth όπως τα κόκκινα άλλα μέτρια προς σκληρά.
Προτείνω σε : Δεν τα πολύ προτείνω άλλα και αυτά είναι πιο General προς τη χρίση τους αν και πολύ βάρια για να τα χρησιμοποιείς πάρα πολύ ώρα. Recommended Keyboard :Steelseries 7G (αυτό στο βίντεο) / Steelseries 6Gv2 / CM Storm Quicfkre Rapid

Εδώ θα σταματήσω και θα αναφέρω τα υπόλοιπα ονοματικά καθώς είναι σχετικά δύσκολο να τα βρεις στην Ελλάδα δυστυχώς , παρόλα αυτά μπορώ να εξηγήσω κάποια πράγματα και για αυτά αν το ζητήσει κάποιος.
Αυτό είναι
(συνεχίζουμε στα Cherry MX)

Green
Clear
White
Orange

και μετά πάμε στα Topre ( αυτά και αν δ τα βρίσκεις εδώ πέρα)
Topre Standard
Topre Purple
Topre Short-throw
Topre Two Tone
Topre High-Pro
Topre Hybrid (Μοναδικά στο απόλυτο Cooler Master NovaTouch TKL)

μετά είναι τα ALPS
ALPS Blue
ALPS Orange
ALPS Green
ALPS Yellow
ALPS Cream
ALPS Grey
ALPS Brown
ALPS White
ALPS Salmon

Κailh Switches
Ότι υπάρχει και στα Cherry MX. Είναι μια φθηνή απομίμηση τους (To Razer Blackwidow 2014 είχε αυτά)
και τέλος (τουλάχιστον όσων άφορα των γνώσεων μου) είναι τα Buckling Spring Switches τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τα IBM Model Keyboards.

Δεν αναφέρθηκα πάρα πολύ συγκεκριμένα και τα είπα λίγο γενικά άλλα μπορώ να απαντήσω σε ερωτήσεις στα comments (αν το διαβάζει κάνεις αυτό.)

Τείος θα ήθελα να αναφέρω κάποιες πολύ καλές μάρκες (μη γνώστες άλλα υπέρτατες) πληκτρολογίων για αυτούς που δεν κωλώνουν να δώσουν λεφτά. (Αγορά από εξωτερικό)
Αυτός είναι
Rosewill
DUCKY
DasKeyboard
Vortex
KBC
Poker
Deck
MAXKeyboard
KeyCool
Tesoro
WASD
ThermalTake
Realforce
Topre
IBM Model

Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα μηχανικά πληκτρολόγια δεν θα κάνουν κανένα Θεό. Τα παίρνεις λόγω προτίμησης και επειδή σου αρέσει το Gaming και δεν φοβάσαι να δόσεις κάποια λεφτά πάνω σε αυτά (προς Θεοί δεν είναι καιρός που μπορούμε να αγοράζουμε ότι Αθήναι και μετά να μη του δίνουμε σημασία).
Ευχαριστώ τους αναγνώστες αυτοί του άρθρου για τον χρόνο που αφιέρωσαν.
Θα απαντήσω οποιαδήποτε απορία αναρτηθεί στα σχόλια όσο πιο γρήγορα μπορώ.

More
29 Jun 2015 20:20 #163573 by aggelos oiko
πιστεύω η Razer είναι η καλύτερη

More
29 Jun 2015 21:39 - 30 Jun 2015 22:10 #163580 by Άρνελ Λάγκεν
Ψάξε λίγο παραπάνω το θέμα.
Last edit: 30 Jun 2015 22:10 by Άρνελ Λάγκεν.

More
25 Jul 2015 13:06 #166103 by filippos
καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε καποιο σημειο πωλησεις στην ελλαδα για το logitech orion spark orion spark g910
ευχαριστω!!!