Σε αυτό το forum topic θα συζητάμε για τις εγγυήσεις που ισχύουν στα laptops και τις εμπειρίες/εντυπώσεις μας.
Είχα άγοράσει ένα toshiba satellite πριν ένα χρόνο επειδή το είχα βρει προσφορά σε πολύ καλή τιμη. Όταν πήγα να το πάρω απο τον αντιπρόσωπο με διαβεβαίωσε πως εχει ένα χρόνο εγγύηση και πως ότι χαλάσει απο την μπαταρια, σκληρο κτλπ το αντικαθιστουν αρκει να έχω την απόδειξη πληρωμης, την οποία και φύλαξα.
Πριν κανα μήνα έσπασε ο διάολος το πόδι του και μου χάλασε η μπαταρια οποτε επικοινωνόντας πρώτα με τον αντιπρόσωπο έμπορο μου είπε πως η αντικάσταση γίνεται μέσω της Toshiba europe και πως ο ίδιος δεν μπορεί να ανακατευτεί - απλά μου είπε παρε τηλ στην αντιπροσωπεία και αυτοι θα στείλουνε ένα κούριερ να το παραλαβει και να το στείλει για επισκευη (αλλαγη μπαταριας) και θα το επιστρέψει ξανα μέσω κουριερ.
Έλα όμως που στην εγγυηση δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα αποστολησ δλδ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΤΗΣ TOSHIBA ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 20 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΕΠΑΡΧΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ !
Μάλιστα επικοινωνόντας με την αντιπροσωπο του service μου είπε πως αυτοί οι όροι περιγράφονται στην εγγύηση που υποτίθεται υπέγραψα όταν αγόρασα το λαπτοπ !!!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η εταίρεία δεν αναλαμβάνει ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για τυχόν απώλεια δεδομενων που θα πραγματοποιηθεί κατά την επισκευή ούτε σου δινει κάποιο λαπτοπ για να κάνεις την δουλειά σου !!!!
www.ideal.gr/pdf/International_L
... ebooks.pdf
Ερωτήματα
1. Γιατι θα πρέπει να πληρώσω έξοδα αποστολής για μια αστοχία υλικού της εταιρείας απο την στιγμή που δεν ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ! Για έναν άνεργο, 20 ευρώ νταβατζίλικι για ένα λαπτοπ που αγόρασε πριν χάσει την δουλεια του είναι ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΛΑ ΛΕΦΤΑ
2. Γιατι θα πρέπει ο ΕΠΑΡΧΙΏΤΗς να πληρώσει 20 ευρω μεταφορικά όταν ο Αθηναίος κάνει την δουλειά του τζάμπα μεταφέροντας ο ίδιος το λαπτοπ στην εταιρεία επισκευής. Γιατι να μην υπάρχε και 2η αντιπροσωπια επισκευής έστω στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ?
3. γιατι θα πρέπει ο ΑΝΕΡΓΟΣ να αγοράσει και άλλο ένα λαπτοπ για να στέλνει βιογραφικά όσο το λαπτοπ του βρίσκεται στην αθηνα ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ. Ωραίαο after sales service έχει η toshiba. Εγώ ξέρω πως όλες οι αντιπροσωπίες αυτοκινητων και οι ασφαλιστικές σου δίνουν αυτοκινητο να πας στην δουλεία σου όσο το δικο σου βρίσκεται για επισκευή. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΜΕ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠ?
3. Γιατι θα πρέπει ο ΑΝΕΡΓΟΣ να αγοράσει κ έναν φορητό σκληρό για να περάσει όλα τα γιγα του λαπτοπ σε μπακαπ για την περίπτωση που γίνει καμια στραβή κατά την επισκευη (ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
1. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΟΡΑΣΩ TOSHIBA SATELLITE ή άλλο επώνυμο ΜΗΧΑΝΗΜΑ
2. Το επόμενο λαπτοπ θα το αγοράσω 200 ευρώ απο το ebay και θα το φορτώσω με ubuntu