Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Oculus Rift

More
20 May 2015 12:01 - 21 May 2015 02:30 #161297 by Τάσος Μαραγκός
νομιζω μονο απο παραγγελια απο εξωτερικο...
εγω που το δοκιμασα απο φιλο,ηταν πολυ καλη εμπειρια...

Δες και την παρουσιαση
Last edit: 21 May 2015 02:30 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jan 2016 16:33 - 07 Jan 2016 16:38 #174960 by Τάσος Νικολακόπουλος
Σύμφωνα με την Nvidia, τα VR games θα απαιτούν εφτά φορές περισσότερη ισχύ σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Με λίγα λόγια, η GTX 970 δεν θα μπορεί καν να... σηκώσει ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας ούτε στις χαμηλότερες ρυθμίσεις ανάλυσης. Όσοι ανυπομονείτε για το virtual reality, μάλλον θα πρέπει να αρχίσετε να μαζεύετε χρήματα..! Διαβάστε περισσότερα στην σχετική είδηση .

Attachments:
Last edit: 07 Jan 2016 16:38 by Τάσος Νικολακόπουλος.

More
08 Jan 2016 17:20 - 08 Jan 2016 17:21 #175049 by Τάσος Νικολακόπουλος
Οι Nvidia και Oculus ανακοίνωσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις ενός PC για να είναι σε θέση να παίξει VR games. Με τα minimum specs το παιχνίδι θα τρέχει στις χαμηλότερες αναλύσεις, πράγμα που σημαίνει οτι για να μπορείτε να απολαύσετε και να έχετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία VR gaming θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι σας στην τσέπη..! Διαβάστε περισσότερα .

Attachments:
Last edit: 08 Jan 2016 17:21 by Τάσος Νικολακόπουλος.

More
08 Jan 2016 18:12 - 09 Jan 2016 12:39 #175050 by Andrew
Replied by Andrew on topic Oculus Rift
Έγραψα την άποψη μου και στο άρθρο που είχε δημοσιευθεί σχετικά με το Oculus. Απο που να πρωτοξεκινήσει κανείς όταν τα νέα για την κοινότητα των Gamers είναι τόσο μεγάλα. Νομίζω η συγκεκριμένη μηχανή θα προσφέρει σε κάθε φίλο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών την απόλυτη μέχρι στιγμής εμπειρία και σίγουρα κάνει πραγματικότητα όχι μόνο τα όσα βλέπαμε σε ταινίες αλλά, νομίζω ικανοποιεί τις προσδοκίες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Νομίζω αν σχολιάζε κάποιος λάτρης των sci-fi κλπ ίσως να έλεγε πως είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. Τώρα όσον αφορά την τιμή, γνωρίζω πως βγαίνει ανάλογα με την δουλειά των developers και των όσων χρησιμοποιούν για να φτιάξουν μια παιχνιδομηχανή, αλλά τα 699 ευρώ, κάνουν το παιχνίδι κάτι παραπάνω απο απλησίαστο. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, κάθε καλή επιλογή και στην περιπτωσή μας η απόλυτη εμπειρία μέχρι στιγμής έχει και ένα τίμημα. Είναι σαν να θες να αγοράσεις καινούργια Φερραρι με 10 χιλιάδες ευρώ (δλδ δεν γίνεται). Όπως και να'χει, αυτή την εποχή, τα 700 ευρώ, δεν είναι κάτι που μπορείς να ξοδέψεις με ευκολία χωρίς να λείψουν από τις οικονομίες καθενός. Επίσης, εγώ περίμενα πως θα είναι κάτι σαν προέκταση των Next-Gen κονσολών (φυσικά και του PC) που θα μπορούσες να παίξεις τα παιχνίδια που ήταν διαθέσιμα και σίγουρα χώρις να βάλεις το χέρι τόσο βαθιά στην τσέπη. Συνοψίζοντας, επίσης έχω ένα μικρό άγχος ότι ίσως τέτοιου είδους μηχανές να αποξενώσουν τον άνθρωπο και να τον εθίσουν στο virtual reality, αλλά νομίζω αυτο σχετίζεται απόλυτα με τις επιλογές που κάνει ο καθένας, τα όρια που βάζει και τη χρήση που κάνει. Όπως και να έχει τα νέα είναι τεράστια νέα για την κοινότητα των gamers και δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστώ υπερβολικός, απλώς μου αρέσει να εξατάζω κάθε πλευρά κάποιου θέματος. Συνεπώς περιμένουμε το Oculus Rift σαν τρελοί και ελπίζουμε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τις επιθυμίες όσων αποφασίσουν να το αγοράσουν. Εγώ θα αρκεστώ σίγουρα σε πολλά βίντεο με gameplay και ελπίζω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω κάπως.
Last edit: 09 Jan 2016 12:39 by Andrew.

More
08 Jan 2016 18:51 - 08 Jan 2016 18:52 #175051 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic Oculus Rift
Μπράβo geromikis καλά τα λες. Προσωπικά η τιμή με χάλασε άσχημα και δεν θα ασχοληθώ με το θέμα. Αν πέσει αρκετά τότε βλέπουμε. Στο κάτω κάτω είναι πρώιμη η τεχνολογία ακόμα. Έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον.
Last edit: 08 Jan 2016 18:52 by Myrmidon.

More
07 Apr 2016 15:23 - 07 Oct 2016 04:00 #179556 by Μάνος Γρυπάρης
Editorial: Γιατί το VR Gaming δεν θα πουλήσει.
Με αφορμή την κυκλοφορία του Oculus Rift αυτές τις ημέρες καταθέτω την προσωπική μου άποψη του γιατί τα virtual reality headsets θα αποτύχουν σε παγκόσμιο επίπεδο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 07 Oct 2016 04:00 by Μάνος Γρυπάρης.

More
06 Oct 2016 22:03 #188482 by Μάνος Γρυπάρης
Η Oculus VR ανακοίνωσε ένα νέο ασύρματο VR headset . Μετά την αποτυχία στις πωλήσεις του Oculus Rift, ετοιμαζόμαστε ξανά να γελάσουμε.
Μόνο τα χειριστήριά του θα κοστίζουν 200 ευρώ.

Ένα εξάμηνο μετά την κυκλοφορία του Oculus Rift και το Editorial video επιβεβαιώθηκε πλήρως. Αναρωτιέμαι αν πέρα από τους developers βλέπετε φίλους γύρω σας να το έχουν αγοράσει. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του είναι για γέλια. Τους λόγους που θα αποτύγχανε τους εξήγησα στο παραπάνω Editorial.

Και όχι δεν θα πουλήσει ούτε "σε μερικά χρόνια από τώρα" αφού κανένας μεγάλος publisher δεν ασχολείται σοβαρά με το Oculus Rift δημιουργώντας games. Μόνο την Crytek βλέπω από τις αξιοσέβαστες εταιρείες να το παλεύει. Κι αν αναλογιστούμε ότι μέχρι πρότινος πήγαινε για χρεωκοπία...τότε δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπάνω.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
08 Oct 2016 02:56 #188518 by Μάνος Γρυπάρης
3 games για το Oculus Touch
Η Oculus VR επιστρατεύει τις 4A Games (σειρά Metro), Epic Games (πασίγνωστη) και Ready at Dawn (The Order: 1886) για να της φτιάξουν τα 3 παρακάτω games για το Oculus Touch.

Arktika 1
Έχει πέσει το dislike σύννεφο

Lone Echo
Έχει exploration και όχι ιδιαίτερη δράση.

Robo Recall
Αν και το σενάριο είναι κάπως χαζό (post-apocalyptic FPS με ανδροειδή) επειδή το αναπτύσσει η ίδια η Epic Games εχει αποθεωθεί περισσότερο από τα άλλα δύο.

Βέβαια με τα 400 ευρώ του Oculus Rift, τα 200 ευρώ του Oculus Touch και τα 80 ευρώ για την 2η κάμερα ελάχιστοι από εμάς θα καταφέρουμε να τα παίξουμε. Σκεφτείτε ότι η Oculus VR δεν έχει στείλει Oculus Rift ούτε σε δημοσιογράφους.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
21 Dec 2016 13:50 #191390 by Καλλινίκη
Replied by Καλλινίκη on topic Oculus Rift
Η Oculus πραγματοποιεί την πρώτη της χειμερινή περίοδο εκπτώσεων.

Οι εκπτώσεις στο Oculus Store θα φτάσουν ως 70% και θα αφορούν games του Oculus Rift, αλλά και του Samsung Gear VR. Παράλληλα, θα υπάρχουν και καθημερινές προσφορές, όπου τέσσερα games θα έχουν επιπλέον έκπτωση για 24 ώρες και θα είναι πάντα δύο για το Oculus Rift και δύο για το Samsung Gear VR. Σήμερα, στην πρώτη μέρα των εκπτώσεων, οι επιπλέον εκπτώσεις αφορούν τα The Climb και EVE: Valkyrie για το Rift και τα Dreadhalls και Annie Amber για το Gear VR.

Οι developers του EVE: Valkyrie επιβεβαίωσαν ότι το Shooter θα επανέλθει στην βασική του έκπτωση μετά το πέρας του 24ώρου. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν προτιμότερο να αγοράζετε τα games των καθημερινών deals και την τελευταία μέρα των εκπτώσεν να αγοράσετε τα υπόλοιπα που θέλετε και δεν μπήκαν σε κάποια από τις καθημερινές προσφορές. Μπορείτε να βρείτε μερικά από αυτά τα games και στο Steam, όμως μέσω του Oculus Home θα μπορείτε να τα ξεκινήσετε απευθείας σε VR Mode.
Οι προσφορές θα ισχύσουν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του ’17.
Μπορείτε να επωφεληθείτε των εκπτώσεων από εδώ.

More
09 Jan 2017 19:05 - 09 Jan 2017 19:07 #192153 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Cerevo Taclim: Παπούτσια Virtual Reality

Η Cerevo αναπτύσσει τα Taclim, ένα σετ παπουτσιών και γαντιών Virtual Reality που θα σας επιτρέπει να...κλωτσήσετε ότι θέλετε στον εικονικό σας κόσμο. Το πρόβλημα θα είναι να μην κλωτσήσετε πράγματα ή άτομα που δεν πρέπει στον πραγματικό κόσμο!

Σε ένα VR παιχνίδι θα μπορείτε πλέον να παίξετε ποδόσφαιρο ή σε μια μάχη να κλωτσήσετε τον αντίπαλό σας ενώ θα σας επιτίθεται. Το οξύμωρο είναι ότι θα νιώθετε την...σκληρότητα των αντικειμένων που κλωτσάτε, όπως για παράδειγμα την ασπίδα ενός ιππότη ο οποίος θα αμύνεται την κλωτσιά σας!

Θα υπάρξουν συνολικά τρεις συσκευές για κάθε παπούτσι και μία για κάθε γάντι. Στην αγορά θα κυκλοφορήσουν δύο εκδόσεις του Taclim, μία με συνδεσιμότητα Sub-GHz και μία με BLE. Το development kit θα δοθεί στους developers για χρήση με την Unity engine. Πάνω απ' όλα η συσκευή θα πρέπει να υποστηριχθεί από τους game developers αν πρόκειται να διαδοθεί και να αγοραστεί. Η Cerevo θα κάνει το Taclim συμβατό για Google VR (κάτι που έχει σχεδόν ήδη γίνει), Oculus Rift, HTC Vive και PlayStation VR.

Η τιμή του Taclim ωστόσο είναι απαγορευτική και σίγουρα πολλοί developers απλά θα το προσπεράσουν. Η τελική έκδοση θα πουληθεί στα 1.000-1.500 ευρώ.
Last edit: 09 Jan 2017 19:07 by Παναγιώτης Πολυδεύκης.