Έγραψα την άποψη μου και στο άρθρο που είχε δημοσιευθεί σχετικά με το Oculus. Απο που να πρωτοξεκινήσει κανείς όταν τα νέα για την κοινότητα των Gamers είναι τόσο μεγάλα. Νομίζω η συγκεκριμένη μηχανή θα προσφέρει σε κάθε φίλο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών την απόλυτη μέχρι στιγμής εμπειρία και σίγουρα κάνει πραγματικότητα όχι μόνο τα όσα βλέπαμε σε ταινίες αλλά, νομίζω ικανοποιεί τις προσδοκίες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Νομίζω αν σχολιάζε κάποιος λάτρης των sci-fi κλπ ίσως να έλεγε πως είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον. Τώρα όσον αφορά την τιμή, γνωρίζω πως βγαίνει ανάλογα με την δουλειά των developers και των όσων χρησιμοποιούν για να φτιάξουν μια παιχνιδομηχανή, αλλά τα 699 ευρώ, κάνουν το παιχνίδι κάτι παραπάνω απο απλησίαστο. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, κάθε καλή επιλογή και στην περιπτωσή μας η απόλυτη εμπειρία μέχρι στιγμής έχει και ένα τίμημα. Είναι σαν να θες να αγοράσεις καινούργια Φερραρι με 10 χιλιάδες ευρώ (δλδ δεν γίνεται). Όπως και να'χει, αυτή την εποχή, τα 700 ευρώ, δεν είναι κάτι που μπορείς να ξοδέψεις με ευκολία χωρίς να λείψουν από τις οικονομίες καθενός. Επίσης, εγώ περίμενα πως θα είναι κάτι σαν προέκταση των Next-Gen κονσολών (φυσικά και του PC) που θα μπορούσες να παίξεις τα παιχνίδια που ήταν διαθέσιμα και σίγουρα χώρις να βάλεις το χέρι τόσο βαθιά στην τσέπη. Συνοψίζοντας, επίσης έχω ένα μικρό άγχος ότι ίσως τέτοιου είδους μηχανές να αποξενώσουν τον άνθρωπο και να τον εθίσουν στο virtual reality, αλλά νομίζω αυτο σχετίζεται απόλυτα με τις επιλογές που κάνει ο καθένας, τα όρια που βάζει και τη χρήση που κάνει. Όπως και να έχει τα νέα είναι τεράστια νέα για την κοινότητα των gamers και δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστώ υπερβολικός, απλώς μου αρέσει να εξατάζω κάθε πλευρά κάποιου θέματος. Συνεπώς περιμένουμε το Oculus Rift σαν τρελοί και ελπίζουμε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τις επιθυμίες όσων αποφασίσουν να το αγοράσουν. Εγώ θα αρκεστώ σίγουρα σε πολλά βίντεο με gameplay και ελπίζω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω κάπως.