Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Αναβαθμιση επεξεργαστη

More
22 May 2012 01:18 #108052 by Ανδρέας Γρυπάρης
ίδιο μέγεθος είναι, αν είναι εύκολο τράβα μια photo το κουτί να δω, αν είναι μικρό το μόνο πρόβλημα που θα έχεις θα είναι αν θες να βάλεις μια καλή ψήκτρα στην cpu.

Αν το κουτί δεν είναι καλό (που μάλλον δεν θα είναι), ίσως χρειαστεί αλλαγή, από ποιο κατάστημα θα τα πάρεις;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 May 2012 06:40 #108059 by bost77
Την CPU και mobo απ'τα Λίνο που μου δωσες θα διαλέξω το πιο οικονομικό. Το τροφοδοτικό το coolermaster μάλλον απτο multirama που το χει 61 ευρώ.

ψυκτρες και κουτιά ειναι ακριβά?

More
22 May 2012 07:02 #108060 by Ανδρέας Γρυπάρης
ψήκτρες έχουν ακριβύνει αρκετά, θες 40-60Ευρώ για μια καλή που να κρατάει.
www.bestprice.gr/search?q=Cooler ... yper+412S+
www.bestprice.gr/search?q=Cooler ... yper+612S+
σίγουρη, εγγυημένη, αποτελεσματική και αθόρυβη λύση είναι η Noctua
www.bestprice.gr/search?q=Noctua+NH-U12P+SE2+
δεν έχω μετανιώσει ούτε ευρώ σε αυτή τη ψήκτρα.

Κουτί καλό από 100 και πέρα πάνε οι τιμές στα καλά midi και στα full
NZXT Phantom
www.bestprice.gr/search?q=Lian+Li+PC-7FNW+
www.bestprice.gr/item/2152948924 ... notfound=1

pixmania = απατεώνες, δεν έχουν καλό ranking
visionstudio = Θεσσαλονίκη (αν σε βολεύει είναι μια χαρά, αγοράζω πολλές φορές)
digital master = χανιά
κάνεις κλίκ στο κάθε κατάστημα και βλέπεις.

More
22 May 2012 07:29 #108061 by bost77
Σε πρώτη φάση μπορω να καθυστέρησω την ψυκτρα και το κουτί κανα μήνα απ'την αγορά τροφοδοτικου mobo κ CPU?η ειναι πολύ απαραίτητα κουτί κ ψυκτρα απ'την αρχή ?

More
22 May 2012 11:41 #108066 by Ανδρέας Γρυπάρης
επειδή είναι πολλά (τροφοδοτικό + κουτί + ψήκτρα + μητρική + επεξεργαστής + ram + κάρτα γραφικών, 80% δηλ ενός υπολογιστή)

κάνε το εξής
1. Αγορά τροφοδοτικού
Το Antec High Current Gamer 520 (4η επιλογή), που έχει κορυφαίο efficiency και 80+ bronze. Στα 76Ε είναι άριστη τιμή, θα σου επιστρέψει και τα χρήματα πίσω αφού έχει ελάχιστες ενεργειακές απώλειες = χαμηλότερη κατανάλωση στο σύνολο.

2. Αγορά κουτιού, το lian li το φάγανε, ήταν προσφορά στα 110~ και η τιμή ήταν σκότωμα (40Ευρώ λιγότερα από ότι είχε). Είναι τα καλύτερα κουτιά που υπάρχουν στην αγορά γιαυτό και ξεκινάνε στα 140Ευρώ τα περισσότερα.
Μεταξύ Akasa venom toxic και NZXT phantom, το Akaza είναι full κουτί και χωράει τα πάντα, αλλά και το NZXT να αγοράσεις πάλι χωράει μεγάλες κάρτες γραφικών και ότι ψήκτρα θες, όποιο σου αρέσει εμφανισιακά το αγοράζεις.

Οπότε έχεις 1+2 αυτόν το μήνα(τα κρατάς σφραγισμένα, δε τα χρησιμοποιείς), και τον επόμενο αγοράζεις τα υπόλοιπα (πλην κάρτας γραφικών) και τότε συναρμολογείς, ας το κάνει τεχνικός φίλος σου μη κάψεις τίποτα. 3ος μήνας κάρτα γραφικών.
Λίγο απίθανο να πέσουν οι τιμές, μόνο άνοδο έχουν συνήθως.

Μόλις φτάσεις 2ο μήνα και αγοράσεις όλα πλην κάρτας γραφικών, πουλάς τα παλιά ένα 60άρι (mobo+cpu+τροφοδοτικό+ram) και τα δίνεις σε κάρτα γραφικών αργότερα. Αν και 60Ευρώ απίθανο να αγοραστούν, 50 είναι ποιο σίγουρο.

good luck

More
22 May 2012 13:58 #108078 by bost77
Τοσο σημαντικο ειναι το κουτι?Αφου δεν θα παρω καινουρια καρτα γραφικων αμεσα, γιατι να μην κρατησω αυτο που εχω?

Και επισης με χαλαει που ειναι πολυ ακριβα.

Παιζουν μεταχειρεισμενα?

Αν και εχει ενας φιλος μου πε κουτι, ελπιζω να κανει! Θα το βγαλω καμια φωτο μολις το παρω.

140 ευρω για κουτι τα δινω πολυ πολυ δυσκολα - σχεδον απιθανο. ΘΕλω κατι πολυ ποιο οικονομικο, αφου ειναι αναγκαιο και ας μην ειναι Α ποιοτητα.

Αν χρειαστει να παρω ψυχτρα, λεω να τσιμπισω κατι αναμεσα σε αυτες www.bestprice.gr/search?q=%CE%A8 ... F%8E%CE%BD

Τελικα το κουτι του φιλου μου ειναι αυτο πανω κατω, www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 001W2Z.htm

Χωρις αερισμο απο πανω ομως.

Μαλλον θα το προτιμησω.

More
24 May 2012 01:23 #108162 by Ανδρέας Γρυπάρης
κοτί : μη το προτιμήσεις το thermaltake V4, ΔΕΝ θα χωρέσει καμία σύγχρονη κάρτα γραφικών, οι σημερινές έχουν μήκος, δεν είναι δείγμα σε mini μέγεθος όπως οι παλιές (27-30 εκατοστά είναι το στάνταρ πλέον). Τζάμπα θα το αγοράσεις και δεν θα σε εξυπηρετήσει. Είναι και εντελώς αρχαίο μονέλο, που το θυμήθηκες;
Το πρώτο πράμα που θα κοιτάς στο κουτί είναι να δέχεται κάρτες μεγάλου μήκους (30cm) που ΣΙΓΟΥΡΑ θα σου χρειαστούν στην αναβάθμιση. Όπως επίσης να έχει 120mm ανεμιστήρα μπρος και πίσω για να χωράει μια ψήκτρα αν αλλάξεις στον επεξεργαστη μετά και να παρέχει ψύξη για τη κάρτα γραφικών.

Ψήκτρα επεξεργαστή υπολόγισε στάνταρ 35-50.
CoolerMaster Hyper 412S
οι ποιο μικρές δεν αξίζουν, μαζεύουν εύκολα μπίχλα και σκόνη σε ελάχιστο καιρό και θέλουν συχνά βάλε-βγάλε ενώ οι μεγάλες κρατάνε χρόνια.

Κουτί σωστό που να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα η ελάχιστη οικονομική επιλογή είναι το HAF 912
www.bestprice.gr/item/2152844113 ... notfound=1
www.coolermaster.com/product.php?product_id=6673
σε ποιο μικρό θα έχεις μπελάδες με θερμοκρασίες και χώρο.

More
24 May 2012 13:49 #108175 by bost77
με αυτο το κουτι ειναι απαραιτητη η υπαρξη ψυχτρας η θα κανει η εργοστασιακη?

Υποψιν σε καμια περιπτωση δεν σκεφτομαι ποτε να κανω overclocking.

More
24 May 2012 16:04 #108185 by Ανδρέας Γρυπάρης
το κουτί βοηθάει σημαντικά στο όλο θέμα αλλά η ύπαρξη ψήκτρας στον επεξεργαστή (αυτή που έδειξα η κάποια μεγαλύτερη) είναι καλό να υπάρχει για να μην έχεις υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και να μην ακούς φασαρία όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι στο PC. Το overclocking δεν έχει σχέση, ούτε εγώ ασχολούμαι και ας έχω σε όλα τα PCs μου Notcua ψήκτρες των 50-110Ευρώ. Τις έχω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

More
24 May 2012 16:08 #108186 by bost77
Ε για cpu ξεκινησα κατεληξα σε

cpu/mobo/psu/gpu/ψυχτρα/κουτι και ισως ραμ.

κομπλε.

Ισα ισα μου βγαινουν τα φραγκα.

Εβλεπα αποψεις στο ιντερνετ, να ρωτησω 2 πραματα.

Οι σκληροι ssd βοηθανε πολυ?

Και οι επεξεργαστες amd πχ ο 6100 η ο 8150 ειναι πολυ κατωτεροι απτους αντιστοιχους intel?Γιατι πολλα ειδα οτι και καλα χανουν πολυ οι "bulldozer" και ειναι πεταμενα λεφτα.