Το Case μου θα ήθελα να είναι με πολλές τρυπούλες ώστε να παίρνει αρκετό αέρα ... γιαυτό και διάλεξα αυτό ...
Fazn Case Cronus ΙΙ Black Midi Tower
Είναι εξοπλισμένη με 3 εξωτερικές θέσεις για να συνδέσετε τις συσκευές σας, ενώ προχωρώντας στο εσωτερικό υπάρχουν 5 θέσεις 3,5" για εγκατάσταση σκληρών δίσκων. Επιπλέον χάρη στα 7 διαθέσιμα expansion slots έχετε τη δυνατότητα να συνθέσετε ένα σύστημα αξιώσεων.
Τέλος η συγκεκριμένη θήκη υποστηρίζει μητρικές τύπου Micro-ΑΤΧ & ATX ενώ υποστηρίζει και εξωτερικές συσκευές και μονάδες αποθήκευσης USB 3.0 για έως και 12 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων.
Μετά προχωρώντας με την σειρά που τα διάλεξα επέλεξα αυτήν εδώ την MotherBoard :
Gigabyte 970A-UD3 (sAM3+/970/DDR3)
Έχει το Socket που θέλω (AM3+) για μια Athlon , το CrossFire δεν νομίζω να μου χρειαστεί βέβαια ... αλλά κυρίως για το Socket .
Επόμενο στην σειρά είναι ο επεξεργαστής που θα μπει μέσα στο Socket μας :
AMD FX 8320(AM3+,3,5 GHz,16 Mb)
Είναι εξαιρετικός ... τα σχόλια το επιβεβαιώνουν ... δεν θερμαίνετε ... είναι 3.5 GHz με άριστες ταχύτητες έχοντας και 8 πυρήνες και έχει 8 mb cache ...
Μετά προχώρησα στο αγαπημένο μου κομμάτι ... την κάρτα γραφικών :
MSI VGA PCI X N650Ti 2GD5/OC 2GB BOOST
Εξαιρετική με 2GB χώρο και γρήγορες ταχύτητες γιατί παρόλο που όλοι διαφημίζουν τον χώρο οι ταχύτητες παίζουνε ακόμη μεγαλύτερο ρόλο ... η για να μην αδικούμε τίποτα παίζουν τον ίδιο μεγάλο ρόλο ... ταχύτητα μνήμης λοιπόν 1500 MHz με τεχνολογία GDDR5 ...
Μετά σε κάτι που θα μας χρειαστεί για άμεσους σκοπούς ... Μνήμη RAM :
Corsair RAM DDR3 4GB Dimm 1600MHz Vengeance
διάλεξα δυο από αυτές και μου είναι αρκετές ... ούτε μεγάλη διαφορά κάνουνε στα FPS αλλά κάνουνε πολύ καλό όταν τρέχω 5 προγράμματα μαζί με τα Processes να φτάνουνε τα 100 . Είναι 4GB και όπως λέει και ο τίτλος η ταχύτητα είναι 1600 MHz ... μου αρέσει !
Και πάμε στον αποθηκευτικό μας χώρο ... σκληρός δίσκος :
Western Digital Caviar Black 500GB HDD WD5003AZEX 3.5"
Φυσική η επιλογή μου πιστεύω να πάρω HDD και όχι SSD ... ας αφήσουμε να περάσει ο καιρός για να γίνουν πιο προσιτή τιμή και με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο ... 500 GB ότι πρέπει για εμένα αλλά ίσως χρειαστώ στο μέλλον λίγο περισσότερο ... αυτήν την δουλειά όμως θα την κάνει ένας εξωτερικώς ή εσωτερικός SSD ... τότε θα τον χρειαστώ
Τροφοδοτικό :
Turbo-X 550W Value Series
Κάτι απλό αλλά τι γίνετε όταν δεν σας φτάνει πια το ρεύμα ; Εκεί είναι που το τροφοδοτικό παίζει ρόλο ... ίσως δεν το εξήγησα καλά ... το τροφοδοτικό μεταφέρει την κατάλληλη ποσότητα ρεύματος που χρειάζεστε για να λειτουργήσετε έναν υπολογιστή μαζί με τα περιφερειακά του ... για να μην έχω μελλοντικά προβλήματα πήρα έναν 550αρι W αν και πιστεύω λίγο τζάμπα ...
Η οθόνη τώρα :
Samsung S19B300N LED Monitor 18,5''
πήρα μια Samsung μιας και τις εμπιστεύομαι πολύ και μου αρέσει το Design τους ... κατάλληλη για εμένα με μια οθόνη 19" Ιντσών ... άντε 18.5"
και στα δυο περιφερειακά μας ... το ποντίκι και το πληκτρολόγιο ...
ποντίκι διάλεξα ένα Logitech εξίσου το ίδιο με το πληκτρολόγιο μιας και την εμπιστεύομαι και αυτήν όσο τίποτα άλλο ... δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί της και το Design της ... πολύ ωραίο .. !
Logitech M510 Wireless Mouse
και πληκτρολόγιο με καλές αξιολογήσεις
Logitech Solar K750 Wireless Keyboard
Αυτό το πληκτρολόγιο από πάνω μου είναι φανταστείτε ! Ένα ηλιακό πληκτρολόγιο ! Λίγο φωτισμό να έχετε στο δωμάτιό σας λειτουργεί για δυο μέρες χωρίς ρεύμα ... χωρίς μπαταρίες φυσικά ... δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά λίγο φωτισμό
Σύνολο :
Fazn Case Cronus ΙΙ Black Midi Tower : 49,90 €
AMD FX 8320(AM3+,3,5 GHz,16 Mb) : 154,89 €
Gigabyte 970A-UD3 (sAM3+/970/DDR3) : 90,00 €
MSI VGA PCI X N650Ti 2GD5/OC 2GB BOOST : 194,00 €
Corsair RAM DDR3 4GB Dimm 1600MHz Vengeance : 71,00 €
Western Digital Caviar Black 500GB HDD WD5003AZEX 3.5" : 74,89 €
Turbo-X 550W Value Series (Bulk) : 45,01 €
Samsung S19B300N LED Monitor 18,5'' : 89,00 €
Logitech M510 Wireless Mouse : 32,50 €
Logitech Solar K750 Wireless Keyboard : 59,90 €
: 861,09 €