Η Sony banαρε ορισμένους λογαριασμούς στο PlayStation Network χωρίς λόγο
Προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς χρήστες.
Μερικοί χρήστες του Playstation είδαν ξαφνικά τους λογαριασμούς τους να είναι
μπλοκαρισμένοι
χωρίς κανέναν λόγο, μέσα στην προηγούμενη μέρα.
Φυσικά, όσοι έτυχε να αντιμετωπίσουν αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα αναστατώθηκαν διότι χωρίς την πρόσβαση στο λογαριασμό τους θα χάσουν και όλο το ψηφιακό περιεχόμενο που έχουν αγοράσει. Πολλοί από τους παίκτες δημοσίευσαν το πρόβλημα αυτό μέσω του X(πρώην Twitter) αλλά και της κοινότητας του Reddit, οι περισσότεροι που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα ήρθαν αντιμέτωποι με το εξής μήνυμα:’’ Αυτός ο λογαριασμός έχει μπλοκαριστεί μόνιμα από το Playstation Network λόγω της παράβασης των όρων του Playstation Network.’’
Οι χρήστες που αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο πρόβλημα είπαν ότι δεν έχουν κάνει κάτι που να παραβαίνει τους όρους του Playstation Network και ποτέ πριν δεν τους ήρθε κάποια προειδοποίηση ότι έχουν κάνει κάτι που θα ήταν αντίθετο με τους όρους χρήσης. Με βάση το πόσο μεγάλο εύρος είχε το πρόβλημα, πιθανότατα πρόκειται για κάποιο θέμα με την επαλήθευση των στοιχείων τον λογαριασμών ή απλά πρόκειται για κάποιο
bug
.
Ένας χρήστης του Reddit έγραψε:’’ Είχα το λογαριασμό μου για 10+ χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα και ξαφνικά μου ήρθε το μήνυμα ότι ο λογαριασμός μου έχει μπλοκαριστεί μόνιμα καθώς έπαιζα ένα game στο PS5. Δεν μου ήρθε κανένα μήνυμα στο e-mail μου σχετικά με την ανάκληση του λογαριασμού μου και το Playstation support chat είναι συνεχώς μη διαθέσιμο.’’
Η λύση που δόθηκε σε μερικούς που μίλησαν με το Playstation support chat ήταν να κάνουν νέο λογαριασμό, η Sony δεν επιβεβαιώνει το πρόβλημα δημόσια ακόμα και δεν κάνει ξεκάθαρο την αιτία που προκάλεσε το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Looks like I'm also one of the ones affected by the widespread PSN bans today. Tried to login about an hour ago and got the banned message. Seems like a PSN issue so I'm sure SIE will sort it out but you'd think
@PlayStation
or
@AskPlayStation
would say something about this...
— Brad Douglas (@kazamatsuri)
December 5, 2023
Ευτυχώς, μερικοί χρήστες που επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο πρόβλημα φαίνεται ότι μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση ξανά στο λογαριασμό τους όσο ξαφνικά την έχασαν. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον το πρόβλημα έχει αρχίσει να επιλύεται.