Νομίζω ότι το PS4 δεν έχει αρκετά να προσφέρει αυτή τη στιγμή ώστε να αξίζει η αγορά του. Εντάξυ, είναι κάτι καινούριο και όλοι χαιρόμαστε με ένα καινούριο παιχνίδι, ειδικά τώρα στις γιορτές. Αν το δούμε όμως πιο λογικά και λιγότερο συναισθηματικά, υπάρχουν καλύτερες επιλογές.
Κατ' αρχήν αν κάποιος θέλει ότι πιο ισχυρό κυκλοφορεί στην αγορά, αυτό είναι σαφώς ένας καινούριος υπολογιστής.
Αν τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, το PS3 έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη και το βρίσκεις για λιγότερα από 200 ευρώ. Προσωπικά, παρότι έχω PS3 αρκετά χρόνια τώρα, υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια που θέλω ακόμα να παίξω στο PS3, απ' ότι όλα όσα έχουν κυκλοφορήσει στο PS4 συνολικά.
Αν μιλάμε για νέα γενιά κονσολών και για exclusives, αυτή τη χρονική περίοδο (και εξαιρώντας τα handheld) τον θρόνο κατέχει άνετα το Wii U. Με τις τελευταίες κυκλοφορίες του Windwalker και του Mario και με το Bayonetta 2 στον ορίζοντα έχει άνετα το καλύτερο line up από τις κονσόλες νέας γενιάς.
Θα μου πείτε, το Wii U υπάρχει τόσο καιρό και μόνο τώρα άρχισε να έχει κάποια αξιόλογα παιχνίδια. Στον ίδιο χρόνο τα PS4 και Χ1 θα έχουν πολύ περισσότερα. Δε θα διαφωνήσω. Σε ένα με ενάμιση χρόνο πιστεύω η αγορά νέας κονσόλας θα αξίζει πολύ περισσότερο. Για την παρούσα χρονική στιγμή όμως, Wii U > PS4.
Γενικά πιστεύω ότι η αξία μιας κονσόλας αυξάνεται καθώς περνάν τα χρόνια και γύρω στον τρίτο χρόνο κυκλοφορίας ξεπερνά την στάθμη που ορίζει αν αξίζει να την πάρει κάποιος. Μέχρι τον τρίτο χρόνο καταρχήν θα έχουν βγει πολύ περισσότερα παιχνίδια. Επίσης ενδέχεται να έχουμε πτώση τιμής ή νέο μοντέλο της κονσόλας.
Όπως και να έχει, για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει απλά η έξαψη του καινούριου (που είναι απόλυτα κατανοητή, κι εγώ μπορεί να υπέπεφτα αν δεν είχα ήδη τεράστιο backlog και ελάχιστο χρόνο) νομίζω πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ένα χρόνο από την αρχική κυκλοφορία μιας νέας κονσόλας.