(Καταρχήν πρεπει να διευκρίνησω οτι δεν εχω βρει χρονο να παίξω το Infinite ή άλλα shooters τελευταια -το εχω ριξει στα racing , και οτι λεω το λεω απλα σαν ιδεα για κουβεντα..)
Συμφωνώ με αυτα που λες και τα καταλαβαινω. Αφου το παιχνιδι ειναι fps, και βεβαια θα εχει shooting και απο οτι φαινεται με το συμπληρωμα του καλού σεναρίου το αποτέλεσμα ειναι πολυ ποιοτικό.
Ομως, με αφορμη το Bioshock, εφτασα να σκεφτομαι γενικα τα fps απο μια αλλη οπτική.. Να εξηγησω: οταν μπαινω σε ενα level του call of duty ή του left 4 dead, μου "κολλαει" πολυ το να πυροβόλησω. Αντιθέτως, οταν μπαινω σε ενα κόσμο σαν του Infinite που εχει τοσο "βαθος" και lore, πέρα απο το shooting -που ok, ειναι απολαυστικο, θα ηθελα να μπορουσα να κανω και αλλα πραγματα.
Ετσι, σκεφτόμουν τελικα οτι καποια στιγμή ίσως να βγει ενα first person game που θα μπορέσει να αντικαταστησει τελειως το S (shooting) απο το FPS με κατι αλλο, και ίσως να δημιουργηθεί ενα καινούργιο είδος που θα λέγεται FP*
Βεβαια, άυτο το "κατι" δεν εχει βρεθεί. Στοιχεια που μου άρεσαν εχω δει στο γενικο concept του Portal, σε καποια missions και στο navigation με τη βάρκα του Zelda: Windwaker, οπως επισης και σε καποιες αποστολές του Metro: 2033.
Ελπιζω στα next gen μηχανηματα να δουμε καποιο καλο first person παιχνιδι που δεν θα ειναι ίσως καθόλου shooter. Αυτο θα ειναι πραγματικα κατι τελειως καινούργιο.