Electronic Arts: "Ελπίζουμε το Call of Duty να γίνει Xbox exclusive
Για να έχουν...λιγότερο ανταγωνισμό με το Battlefield στο PlayStation.
Ο Andrew Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Electronic Arts, ελπίζει το Call of Duty να γίνει Xbox exclusive...προφανώς για να έχει περισσότερες πωλήσεις για την σειρά Battlefield στις κονσόλες PlayStation!
Το exclusivity του Call of Duty στις κονσόλες Xbox (σ.σ. console exclusivity γιατί θα βγαίνει και στα PC) αναμένεται σε μερικά χρόνια, όταν και θα λήξει το συμβόλαιο της Microsoft με την Sony και πάντα εφόσον εγκριθεί η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.
Κατά την διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης της Goldman Sachs, ο Wilson δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι τα καταφέραμε στις δύο τελευταίες εκδόσεις με τον τρόπο που θα έπρεπε. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να κάνουμε εκεί. Αλλά στον πυρήνα της, αυτή είναι μια εξαιρετική σειρά. Και αυτό που έχουμε δει στον κόσμο της ψυχαγωγίας είναι ότι η εξαιρετική σειρά αντέχει στο χρόνο. Έχουμε δει ταινίες που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των fans της εκάστοτε σειράς. Το Star Wars μπορεί να είναι ένα τέτοιο franchise. Και μετά μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει όταν εμπλέκεται η σωστή δημιουργική ομάδα, πώς μπορούν να επανεφεύρουν και να αναπτύξουν πλήρως μια σειρά. Και νομίζω ότι έχουμε μια εξαιρετική δημιουργική ομάδα που συμμετέχει τώρα στο Battlefield που έχει απίστευτες φιλοδοξίες να κατέχουν τον χώρο των First-Person Shooters».
Σχετικά με το Call of Duty, ο Wilson είπε: «Σε έναν κόσμο όπου μπορεί να υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με το το μέλλον του Call of Duty και σε ποιες πλατφόρμες θα μπορούσαν να βρίσκονται ή να μην βρίσκονται, το να μην εστιάζεις σε συγκεκριμένη πλατφόρμα και να έχεις το Battlefield cross-platform, νομίζω ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία», είπε.
Δείτε επίσης τι δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Battlefied για τα λάθη που έγιναν στο Battlefield 2042.