Ψαχουλεύοντας το Listverse, έπεσα πάνω σε μια λίστα με τα πιο αμφιλεγόμενα παιχνίδια (όλων των εποχών απ’ ότι φαίνεται) κατά τη γνώμη τουλάχιστον του postάροντα τη λίστα. Ο ίδιος δίνει τους λόγους για τους οποίους δεν περιλαμβάνει στη λίστα αυτή τους πιο ….συνήθεις υπόπτους, αλλά εγώ λέω να μην επεκταθώ.
Το αρχικό κείμενο είναι
εδώ
. (θα μου συγχωρέσετε το πολύ μεγάλο post, αλλά και το αρχικό ήταν τιτανοτεράστιο)
Πάντως, κρατήστε ότι δεν είναι κάποια επίσημη κατάταξη. Κυρίως, κρατήστε τα ονόματα των παιχνιδιών για να έχουμε να λέμε σε όποιον ξαναπεί ότι το GTO είναι υπερβολικά βίαιο!
12.
Manhunt (2003), Manhunt 2 (2007): σ’ αυτό το action –κλασικά- δολοφονείς όποιον βρεις μπροστά σου: όσο πιο βίαιο το σκηνικό, τόσο πιο πολλούς πόντους μαζεύεις (γιαγιά με καροτσάκι, 50Κ points η κατάσταση). Αποσύρθηκε από καταστήματα στη Βρετανία και απαγορεύτηκε σε κάποιες χώρες όταν, το 2004, ο μικρός Βρετανός Stefan Pakeerah έσφαξε κανονικά τον κολλητό του επηρεασμένος (όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο) από το αγαπημένο του παιχνίδι (μαντέψτε ποιο ήταν).
11.
Left Behind: Eternal Forces (2006): Θα μπορούσε να είναι άλλο ένα strategy game και μάλιστα άκρως ξενέρωτο. Κάτι Χριστιανοί που προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και από την κυβέρνηση (που ελέγχεται από τον Αντίχριστο). Χάλια μέχρι εδώ έτσι; Όμως πώς έρχεται η σωτηρία; Πρώτη επιλογή είναι ο προσηλυτισμός. Αν τώρα ο κακός δεν προσηλυτιστεί, ε, τον σκοτώνουμε. Παλιά μου τέχνη κόσκινο αυτή για τους Χριστιανούς.
10.
Beat ‘em and Eat ‘em (1982): Είπε κανείς ότι τα σημερινά παιχνίδια είναι που έχουν ξεφύγει; Τούτο δω το μωρό ήρθε στον κόσμο για χάρη του Atari 2600 και έχει ένα gameplay τόσο απλό, όσο όλα τα παιχνίδια της εποχής του. Χειρίζεσαι δυο γυμνές γυναίκες που πάνε πάνω-κάτω στη βάση ενός κτηρίου με σκοπό του παιχνιδιού είναι να «πιάσεις» το σπέρμα ενός καλού κυρίου ο οποίος αυνανίζεται ασταμάτητα στην ταράτσα (και για κάποιο ανεξήγητο λόγο στοχεύει προς τα έξω). Σε μια δεύτερη έκδοση του παιχνιδιού, στο «Philly Flasher» όπως ονομάστηκε, δύο γυμνοί άντρες κάνουν την ίδια βόλτα, μόνο που αυτή τη φορά «πιάνουν» το γάλα από το στήθος μιας μάγισσας (άιντα!).
9.
Custer’s Revenge (1982): Από την ίδια εταιρία όπως και το προηγούμενο, τη Mystique, έρχεται και αυτό το παιχνίδι. Σιγά μην ήταν καλύτερο! Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο καλός Λοχαγός Custer (δηλαδή ο παίκτης) αφού συντρίψει, διαλύσει, κάψει, σφάξει, όλους τους Ινδιάνους, να φτάσει σε μια γυμνή Ινδιάνα και να τη βιάσει. Τον επόμενο χρόνο η εταιρία πτώχευσε –ίσως έπιασαν οι κατάρες των Ινδιάνων.
8.
Battle Raper: Τα «eroge» τα ξέρετε; Ας πούμε ότι είναι «ερωτικά» (με την anime έννοια της λέξης
) και τούτο εδώ είναι ένα τέτοιο. Βέβαια, δεν ξέρω αν το να πλακώσεις στο ξύλο τον άλλο, να τον εξευτελίσεις και σε δεύτερο χρόνο να τον βιάσεις αποκαλείται ακριβώς «ερωτικό». Πάντως, αυτό γίνεται στο Battle Raper και μάλιστα ο τερματίζων το παιχνίδι βλέπει και όλες τις κομμένες σκηνές από τους βιασμούς.
7.
JKF Reloaded (2004): Να ξαναζωντανέψουμε τον JFK και να τον ξαναφάμε! Κάπως έτσι σκέφτηκε η «Traffic Games» και στην 41η πρώτη επέτειο της δολοφονίας κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι που σε κάνει Oswald και σε βάζει σε μια πολυκατοικία να φας τον Πρόεδρα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μπορέσεις να επαναλάβεις τα γεγονότα (πχ, την τροχιά της σφαίρας) όπως αναφέρονται στις επίσημες πηγές. (Να πω τώρα εγώ ότι αυτό δε μου φαίνεται και τόσο controversial ή να το κάνω γαργάρα και να συνεχίσω
6.
RapeLay (2006): Το προηγούμενο rape game βάζω στοίχημα ότι το θυμάστε (έλα, μια παράγραφο πιο πάνω είναι). Και τούτο εδώ κυκλοφόρησε από την ίδια Ιαπωνική εταιρία, η οποία αυτή τη φορά έβαλε στο μάτι συγκεκριμένους χαρακτήρες: μια μητέρα με τις δύο κόρες της, οι οποίες…. τίθενται στη διάθεσή σας. Ο πρωταγωνιστής ξεκινάει παρακολουθώντας τις και προχωράει στο βιασμό. Ακόμα καλύτερα, ο παίκτης χάνει αν στη διάρκεια του βιασμού δεν προλάβει να …τραβηχτεί.
5.
Super Columbine Massacre RPG! (2005): Βλέπετε εκείνα τα πιτσιρίκια που τα κάνουν λίμπα πυροβολώντας προς όλες τις κατευθύνσεις στο σχολείο τους και θέλετε να τους μοιάσετε; Ορίστε η ευκαιρία! Το SCMRPG! ήθελε (λέει) να διακωμωδήσει το ρόλο των games στη σφαγή που έγινε το 1999 στο Λύκειο Columbine. Σε βάζει λοιπόν στο ρόλο των δύο πιτσιρικάδων που τα κάνανε λαμπόγυαλο, καθώς τριγυρίζουν στο σχολείο τους, μαζεύουν όπλα και δολοφονούν.
4.
Baby Shaker (2009). Τούτο εδώ ήταν application για το iPhone, όπου ο κάτοχος του τηλεφώνου το τράνταζε προκειμένου να σταματήσει το μωρό να κλαίει. Εκτός …αν το κουνούσατε λίγο παραπάνω απ’ ότι έπρεπε, οπότε το μωρό πέθαινε, καθώς δυο κόκκινοι σταυροί εμφανιζόταν στη θέση των ματιών του. Μετά από αντιδράσεις αποσύρθηκε.
3.
Muslim Massacre: The Game of Modern Religious Genocide (2008): Το σκηνικό νομίζω το φαντάζεστε λίγο – πολύ: Ο καλός Αμερικανός έχει προσγειωθεί στη μέση της Μέσης Ανατολής και σκοτώνει ό,τι βρει μπροστά του. Στρατιώτες, κομάντα, αλλά και πολίτες που δεν μπορούν να κάνουν damage, όλους πρέπει να τους φάτε. Στο τέλος θα αντιμετωπίσετε bosses όπως ο Osama Bin Laden, ο Mohammed και ο Allah (!!!WTF;).
2.
Ethnic Cleansing (2002): Ξεκινάς από το γκέτο, σκοτώνεις όποιον μαύρο ή Λατίνο βρεις μπροστά σου. Μετά αρχίζεις με τους Εβραίους, στο μετρό και φτάνεις στα Κεντρικά όπου καθαρίζεις τον (τότε) Πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον Ariel Sharon. Πώς το περιγράφουν οι δημιουργοί του; «Η φυλετική μάχη έχει ξεκινήσει. Το δέρμα σου είναι η στολή σου σ’ αυτή τη μάχη για την επιβίωση του δικού σου είδους» Όμορφα!
1.
KZ Manager (από το 1990): Θυμάσαι παιχνίδια όπως το SimCity, που προσπαθούσες να διαχειριστείς το νερό και να γίνεις ο καλύτερος δήμαρχος του κόσμου; Έ, σε τούτο δω διαχειρίζεσαι τις φυλακές (με Εβραίους, Τσιγγάνους ή Τούρκους –δική σου επιλογή) έτσι ώστε και να κερδίζεις χρήματα, και να πεθαίνουν οι κρατούμενοι στους θαλάμους αερίων, και να είναι χαρούμενη η κοινή γνώμη και να μην πέφτει η παραγωγικότητα των φυλακισμένων στο ίδρυμα. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται!