Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μουσική στα Games!

More
01 Dec 2006 19:33 #23073 by Esperos
Σίγουρα όλοι θα έχετε παρατηρήσει πως όταν παρουσιάζετε ένα νέο παιχνίδι η μουσική του επένδυση είναι μια πανδαισία! Ένα χάρμα…..αυτιών! ακόμα και τα εισαγωγικά video χαίρεσαι να τα ακούς. Όταν ξεκινά όμως τα πράγματα αλλάζουν! Βέβαια για να μη παρεξηγηθώ αυτό δεν είναι κανόνας για όλα τα games και μάλιστα λαμπρά αστέρια στην εξαίρεση του κανόνα  είναι τα  C&C και μάλιστα ΟΛΑ! Ποιος ξεχνάει την μουσική επένδυση του red alert? Του generals? (ξέρω ο Σωκράτης!), δυστυχώς όμως δεν είναι όλα έτσι…και δεν μιλάω μόνο για strategy αυτά τα ανέφερα απλά και μόνο για να πειράξω τον Σωκράτη. Σε όλες τις κατηγορίες συναντάμε ανιαρές μουσικές λες και έβαλε ο προγραμματιστής το ανιψάκι του με το πλαστικό πιανάκι του να παίξει! Και για να φέρω μερικά παραδείγματα απλά και μόνο για να σας δώσω μια ιδέα τι ακριβώς εννοώ ανακαλέστε στην μνήμη σας το demo του L2 με τις επικές μουσικές, ε λοιπόν όταν παίζετε και ειδικά μόλις μπείτε σε κάποια πόλη τι μουσική ακούγεται? Ένα ξενέρωτο μπλιν μπλον από την εποχή του Λουδοβίκου! Στο Archlord το ίδιο!  Στο Fable μια από τα ίδια! Στο Wolf Stein 3D παρομοίως! Σε αντίθεση με Lords of the Rings, Warhammer, Diablo!!!!(τι όμορφη κιθάρα θεέ μου!) , Hitman και άλλα πολλά. Πιστεύω πως αν διατηρούσαν ένα επίπεδο πιο αξιοσέβαστο, ειδικά στις στιγμές δράσεις ακόμα και στα online με μια μουσική επένδυση που σου ανεβάζει την αδρεναλίνη θα είχαν περισσότερο απήχηση. Γνωρίζω πως το κάνουν αυτό για να καλύπτουν περισσότερο κοινό που ίσως δε του αρέσει κάτι τόσο βαρύ, αλλά από την άλλη δε μπορώ να φανταστώ πώς κάποιος που θα πάει να αγοράσει ένα πολεμικό παιχνίδι και είναι έτοιμος για αίματα και ξύλο θα απογοητευτεί από κάτι τέτοιο! Και επιτέλους ας κάνουν ένα menu μέσα στα options όπου θα σου δείχνει μια λίστα με τα κομμάτια του παιχνιδιού ένα preview τους και κάθε πότε ακούγονται, έτσι ώστε να μπορείς να τα αλλάξεις με κάτι της επιλογής σου! Και όχι να γίνονται χακιές του στιλ μπαίνω στο directory του game βρίσκω τον φάκελο sounds και αλλάζω ότι θέλω με προσοχή να έχει το ίδιο όνομα με το προηγούμενο και την ίδια κατάληξη! μιλάμε για όμορφα και επίσημα πράματα! Εσείς τι λέτε για όλα αυτά?
Πείτε μου κάποιο παιχνίδι που σας ξετρέλανε η μουσική του και κάποιο που σας απογοήτευσε! Και αν θέλετε επισημάνετε τις δικές σας προτιμήσεις!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Dec 2006 20:00 #23075 by Someone Special
Πωωω ρε γμτ όλα σου τα θρεντς τεράστια είναι.

Συμφωνώ όμως σε αυτο που λές, θα γούσταρα άγρια την μουσικη απο το Quake 2 & 3, απο το UT, το Στρονγκχολντ (τρελό όνομα

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
01 Dec 2006 21:16 #23079 by a Guest
Replied by a Guest on topic Μουσική στα Games!
Ποιός μπορεί να ξεχάσει την μουσική του Jochen Hippel στο Amberstar και την μουσική του Chris Hulsbeck στο Turrican II (εκπληκτική διασκευή πάλι από τον Jochen Hippel (ym2149 rulez with him))? Και να μην ξεχνάμε τον Jean Baudlot - Cruise for a Corpse...

More
05 Dec 2006 13:50 #23237 by Δημητρης
Εμένα με ξενέρωσε (στα απλά αγγλικά) η μουσική του καρμπόν, εντάξη δεν ζητάω να μου έχουν Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλα κουλά αλλα ρε γαμώτο την μουσική και τα γνωστά (σχεδόν) ονόματα που είχαν και στο παλιό, πολύ καλή βέβαια της ambient (;) μουσικής στα downhills !

Ένα θα πώ....
Σάιλεντ Χίλλ, το OST σου κάνουν τις τρίχες να μοιάζουν στυλαρισμένες απο τον "Nikolas" !

Τέσπα... η μουσική για μένα είναι ένα απο τα κριτήριο στα Games, και δεν μπορεί να το συμπεριλάβουν στο

More
05 Dec 2006 22:32 #23263 by Σπύρος Κλαουδάτος
Το Halo theme ειναι ολα τα λεφτα

More
05 Dec 2006 23:22 #23270 by Νικολής Ασημάκης
Εμένα μου αρέσει η μουσική του Baldur's Gate 2.

More
06 Dec 2006 02:42 #23276 by Μάνος Γρυπάρης
Δεκαετία '80: Shadow of the Beast. Πρώτα έκλασε το Shadow of the Beast και μετά βγήκε η μουσική στα παιχνίδια της τότε εποχής. Του Pirates! το theme μου άρεσε εξίσου.

Δεκαετία '90: Τα soundtracks του Command & Conquer και του Red Alert της Westwood έχουν αφήσει εποχή. Από Racing ξεχωρίζουν μακράν το theme της σειράς Lotus (του Lotus 2 το βάλαμε στο Μαγκαζίνο) και του Super Cars 2. Από Platform άφησαν εποχή τα themes του Super Mario, του Superfrog στην Amiga, του Golden Axe και του Turrican. Από Beat 'Em Up, μακράν Street Fighter και Double Dragon. Τέλος, τιμή και δόξα στο theme του Ultimate Soccer Manager 2 (το οποίο και βάλαμε αμέσως σήμα εκπομπής από την εποχή του Champions 89,2)

Σύγχρονα: To soundtrack του Warcraft τα σπάει στα Strategy ενώ το Metal Gear Solid έχει χαράξει την δική του πορεία στα Action.

Και κάπου εδώ τα παραπάνω themes επιβεβαιώνουν το αυτονόητο. Ότι η δεκαετία του '90 ήταν η τελευταία μεγάλη μουσική δεκαετία. Τότε που υπήρχε ακόμα έμπνευση.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
06 Dec 2006 04:32 #23279 by John Smith
Pirates! όπως είπε και ο Μάνος είχε πολύ ωραίο theme αλλά και πολύ φάση με τα interludes κλασικής που έπαιζαν σε καίρια σημεία μέσα στο παιχνίδι. Ακρίβως ίδια ποιότητα αλλά σε αντίθετο μουσικό στυλ ήτανε το Elite 2 - Frontier, απλά καταπληκτικό. Γενικά η Amiga τα σπαγε απο ήχο. Sensible Soccer εννοείται, η μουσικούλα του σε κόλλαγε τρελά. Επίσης μου άρεσε πολύ και η μουσική απο First Samurai και Micromachines, θα έλεγα ότι ήτανε πολύ ατμοσφαιρική και σχετική με τη φάση των παιχνιδιών αυτών. Στα strategy θα προτιμήσω χαλαρά το Colonization....Επίσης τιμή και δόξα στο Speedball 2 :)

'Ενα πολυ καλο site για μουσικούλες παλιών παιχνιδιών -> www.mirsoft.info/

Eternity lies ahead of us
and behind...

Have you drunk your fill?

More
20 Apr 2007 04:37 #30344 by Στέλιος Αβραμίδης
Μμμμμμ Βaldur's Gate 2,Grim Fandago,"I'm the mechanical man" και "hell's march" από τα C&C αλλά και το Alladin της disney(ναι εκείνο το πλατφόρμας).Κουλό ε?

Εδώ πρέπει να γράψω κάτι βαρύγδουπο?

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
01 Jul 2007 15:57 #34275 by a Guest
Replied by a Guest on topic Μουσική στα Games!
Όλα τα gta έχουν τα καλύτερα soundtracks όλων των εποχών :!: