Παίκτης του CS GO έφαγε ξύλο σε club στη Μάλτα, έσπασε πόδι και θα χρειαστεί δύο χειρουργεία
Το ένα θα είναι στο μάτι.
Ο Δανός παίκτης Kristian 'k0nfig' Wienecke
έφαγε ξύλο σε νυχτερινό club στη Μάλτα
, μετά από καυγά. Κατέληξε με σπασμένο αστράγαλο και κάταγμα στο κρανίο.
Ο k0nfig αποχώρησε από τον οργανισμό esports Astralis με κοινή συναίνεση με την ομάδα του, μετά από ένα δυσάρεστο περιστατικό στη Μάλτα. Έπαιζε στο ESL Pro League πριν, στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο Astralis είπε ότι θα χάσει τους επόμενους αγώνες λόγω ενός "κατάγματος στον αστράγαλο".
Το esports site Jaxon ανέφερε ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού Michiel de Jong, ένας τύπος προκάλεσε τον Wieneke. Τον έφτυσε στο πρόσωπο και τον κλώτσησε. Ενεπλάκησαν άτομα από δύο παρέες και ο τύπος επέστρεψε στο νυχτερινό club. Λίγο αργότερα, ο τύπος επανεμφανίστηκε, ο Kristian 'k0nfig' Wienecke έτρεξε πίσω του για να τον πλακώσει και να πάρει την εκδίκησή του και σύμφωνα με τον de Jong: «Πλακώθηκαν στις μπουνιές και τις κλωτσιές, με αποτέλεσμα ο hater να τον ρίξει κάτω και να τον χτυπήσει με κλωτσιές στο κεφάλι, στον αστράγαλο και σε διάφορα άλλα σημεία. Ο k0nfig φώναξε ότι έσπασε το πόδι του».
Ο Wienecke
δημοσίευσε τώρα μια μακροσκελή δήλωση
που ευθυγραμμίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα όσα έγιναν. Αποκάλυψε ότι οι τελευταίες εβδομάδες ήταν «η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου», όπου «έχω φοβηθεί, έχω σπάσει και έχω χαθεί εντελώς». Ευχαριστώντας τον κόσμο για την υποστήριξή του, ο Wienecke συνεχίζει εξηγώντας ότι, μετά από μια απογοητευτική απώλεια προσώπου, αυτός και άλλοι πήγαν να πνίξουν τη θλίψη τους με ποτά πριν φύγουν από τη Μάλτα την επόμενη μέρα.
Πλακώθηκε με πορτιέρη
Καθώς περνούσε η νύχτα κατέληξαν σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Paceville. Ο Wienecke πήγε να πάρει κάτι να φάει ενώ οι συμπαίκτες του μπήκαν μέσα, μετά επέστρεψε περίπου 30 λεπτά αργότερα και ανέβηκε μια σκάλα στην είσοδο του club. Ο πορτιέρης τον δέχτηκε πίσω με δυσκολία, τον αποκάλεσε "χαμένο άτομο με τατουάζ" και του ζήτησε να πληρώσει 500 ευρώ για ένα τραπέζι. «Ήταν επιθετικός και ένιωσα ταπεινωμένος και έτσι τσακωθήκαμε», λέει ο Wienecke. "Ήμουν τόσο φοβισμένος που κόντευα να πεθάνω. Θυμάμαι ότι ένιωθα σαν να έβλεπα το σώμα μου από ψηλά να ξαπλώνει εκεί."
«Του είπα ότι ήταν ο χαμένος που στεκόταν σε μια ουρά νυχτερινού κέντρου και ένιωθε καλύτερα από όλους και μετά ξαφνικά με έφτυσε κατευθείαν στο πρόσωπο και με κλώτσησε κατευθείαν στο πρόσωπο. Στεκόταν πολλά βήματα από πάνω μου στη σκάλα. ήταν σαν κλωτσιά σε ποδόσφαιρο. Με έκανε να πέσω από τις σκάλες και να στραμπουλήξω το πόδι μου. Πονούσα πολύ, αλλά η αδρεναλίνη, ο φόβος και η σύγχυση είχαν κυριεύσει εντελώς το σώμα μου, οπότε δεν το πρόσεξα στην αρχή. Απλώς θυμήσου ότι ένιωσα σύγχυση. Μετά, με κυνήγησε στο club μαζί με άλλους. Το στόμα μου ήταν πρησμένο, το πόδι και το πέλμα μου πονούσαν πολύ". Ο Wienecke κάθισε στο πεζοδρόμιο συγκεντρώνοντας τις σκέψεις του όταν το ίδιο άτομο έφυγε από το νυχτερινό κέντρο βιαστικά.
«Ένιωσα τόσο θυμωμένος και ότι είχα άδικη μεταχείριση, οπότε του την έπεσα και τον πρόλαβα πιο κάτω για να τον αντιμετωπίσω», γράφει ο Wienecke. "Το μετανιώνω τρομερά γι' αυτό. Θα έπρεπε να είχα φύγει. Έπρεπε να είχα πάει σπίτι και να επουλώσω γλείψει τις πληγές μου γιατί τότε δεν είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Όταν τον πρόλαβα, είπα ότι θα το αναφέρω στην αστυνομία και αμέσως έφτυσε για άλλη μια φορά και με έβρισε κάτι που με εξόργισε. Μαλώσαμε, έσπασε το πόδι μου και έπεσα στο έδαφος. Με κλωτσούσε πολλές φορές στο κεφάλι ενώ ήμουν ξαπλωμένος. Προσπάθησα να ξεφύγω από την κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφερα λόγω του σπασμένου ποδιού. Προσπάθησα να φύγω, αλλά δεν μπορούσα να βάλω βάρος στο δεξί μου πέλμα. Απλώς έσπασε εντελώς, εξαρθρώνοντας και το πόδι μου. Σταμάτησε να με κλωτσάει γιατί τον έσυρα προς τα κάτω και έπρεπε να κάνω αυτοάμυνα για να τον κάνω να σταματήσει να με κλωτσάει». Τότε μπήκαν τρίτα άτομα και τους χώρισαν. Κάποιος κάλεσε ένα ασθενοφόρο (ο Wienecke ισχυρίζεται επίσης ότι αυτός που του επιτέθηκε του έκλεψε το κινητό κάποια στιγμή).
«Ήμουν τόσο φοβισμένος που κόντευα να πεθάνω», γράφει ο Wienecke.
Δύο χειρουργεία, ένα στο πόδι και ένα στο μάτι
Ο Wienecke πέρασε αρκετές ημέρες σε νοσοκομείο της Μάλτας, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να επαναφέρουν σωστά το κάταγμα και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί εντόπισαν δυστυχώς και «ένα κάταγμα στο τροχιακό τοίχωμα του ματιού, δηλαδή σε ένα από τα τέσσερα οστά που περιβάλλουν τον βολβό του ματιού» που θα απαιτούσε την παραμονή του στη Μάλτα για έως και τέσσερις εβδομάδες. "Αυτό μου ράγισε την καρδιά. Φοβόμουν τόσο που άρχισα να ιδρώνω και να κλαίω", γράφει ο Wienecke. "Το μόνο που ήθελα σε όλο τον κόσμο ήταν απλώς να πάω σπίτι και να κάνω εγχείρηση. Ήξερα ότι αν μπορούσα να γυρίσω σπίτι η διάθεσή μου θα ήταν πολύ καλύτερη και θα ένιωθα ασφαλής και θα είχα ανθρώπους που με αγαπούν κοντά."
Η φύση του κατάγματος του τροχιακού τοιχώματος, ωστόσο, σήμαινε ότι κατά τη γνώμη των Δανών γιατρών ο Wienecke θα ήταν ασφαλής να ταξιδέψει και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου πέταξε σπίτι και πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο από το αεροδρόμιο. «Προσπάθησαν να βάλουν το πόδι μου στη θέση τους, αλλά δεν τα κατάφεραν», γράφει ο Wienecke. «Ποτέ δεν έχω βιώσει τόσο πόνο».
Ο παίκτης συνεχίζει με λεπτομέρειες για τη χειρουργική επέμβαση που ακολούθησε: "Έγιναν τρύπες στην κνήμη και το πόδι, εισαγωγή ράβδων τιτανίου, εκ νέου πρόσδεση ενός μυός του ποδιού που είχε σκιστεί και μια μεταλλική πλάκα βιδωμένη στην κνήμη. Οι χειρουργικές επεμβάσεις ήταν επιτυχείς. Ο παίκτης του CS GO δήλωσε: «Θυμάμαι ότι ένιωθα σαν να έβλεπα το σώμα μου από ψηλά να ξαπλώνει εκεί.Ένιωσα τόσο άσχημα που ήθελα απλώς να τα διαγράψω όλα και απλά να τα παρατήσω. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Ήμουν στο κρεβάτι μου και ένιωθα άδειος».
Ο Wienecke λέει ότι όλο αυτό το διάστημα αναρωτιόταν αν αυτό ήταν το τέλος της καριέρας του, αλλά "αυτό δεν είναι πουθενά κοντά στο τέλος για μένα. Θα πάω να πολεμήσω εναντίον του εαυτού μου τώρα και να γίνω ο god-tier παίκτης του CS GO που ξέρω ότι μπορώ να γίνω". Όσον αφορά τον δράστη, οι τοπικές αρχές στη Μάλτα τον ψάχνουν και ο Wienecke αντιμετωπίζεται ως θύμα. Ο δράστης φημολογείται ότι είχε πάρει ναρκωτικά.
Ο Wienecke τελειώνει γράφοντας: "Οι πράξεις έχουν συνέπειες και αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για τις δικές μου. Τώρα και στο μέλλον. Για όλους εσάς εκεί έξω, εδώ είναι το μάθημα που έχω μάθει με τον δύσκολο τρόπο. Γυρίστε το άλλο μάγουλο αν μπορείτε. Φύγετε. Η βία δεν λύνει τίποτα. Ποτέ δεν αξίζει τον κόπο! «Ο Kristian 'k0nfig' Wienecke περνάει μια δύσκολη περίοδο με θέματα που δεν θέλει να συζητήσει δημόσια· το σεβόμαστε πλήρως», γράφει ο Kasper Hvidt, διευθυντής αθλητικών τμημάτων, στην επίσημη δήλωση της Astralis. «Επηρέασε την ικανότητά του να συνεισφέρει στην ομάδα και είχαμε συνεχείς και εποικοδομητικές συνομιλίες με τον Κρίστιαν, ο οποίος χρειάζεται χρόνο για να επικεντρωθεί στην ιδιωτική του ζωή».