Έκανα μια μικρή αναβάθμιση στο PC. Άφησα πίσω το 775 socket που είχα τα τελευταία χρόνια και πέρασα σε 1151. Η αλήθεια είναι ότι ο Q6600 που είχα ήταν πραγματικά σκυλί και με έβγαλε ασπροπρόσωπο για περίπου 10 χρόνια! Αν προχωρούσα σε overclock (ανεβαίνει άνετα μιας και είναι και step 0), θα μπορούσα να τον κρατήσω ακόμα λίγο, αλλά αποφάσισα να πάω σε νέο socket για να έχω ανοιχτό το παράθυρο μελλοντικά για καλύτερη αναβάθμιση. Μια άλλη λύση θα ήταν βέβαια να πάω σε πειραγμένο XEON, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση
Τα πραγματάκια που πήρα είναι:
Επεξεργαστής: G4560
Μητρική: Gigabyte GA-B250M-D3H
RAM: Crucial 8GB DDR4 στα 2400MHz
Μελλοντικές αλλαγές:
Καλύτερη οθόνη
Περισσότερη RAM
Δυνατότερη GPU
Αγορά ενός SSD
Αλλαγή σε άλλο κουτάκι με καλύτερο air-flow και περισσότερα fans
Για τα δικά μου δεδομένα, ο G4560 είναι για την ώρα μια χαρά. Μελλοντικά θα μεταβώ σε i5 όταν χρειαστεί. Ο G4560 ανταπεξέρχεται πολύ καλά στην πλειοψηφία των σημερινών games, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα περισσότερα games δεν εκμεταλλεύονται ακόμα τους επιπλέον πυρήνες της CPU. Οι τιμές των SSD έχουν πέσει αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, οπότε η επιλογή μου θα είναι ένας 250αρης M.2 για το λειτουργικό και τα βασικά games που έχω συνεχώς installed (Black Desert Online, Assetto Corsa, Rust κτλ).
Το πρόγραμμα σήμερα έχει καλόπισμα του case, στήσιμο του νέου build και λίγο cable management παρέα με αρκετό καφεδάκι και την Banks:
Θα επανέλθω σύντομα με εντυπώσεις.