Η Patty Jenkins θα σκηνοθετήσει την ταινία Star Wars: Rogue Squadron
Γνωστή από τις ταινίες Wonder Woman.
Η Disney ανακοίνωσε σήμερα ότι η Patty Jenkins, σκηνοθέτης των ταινιών Wonder Woman, θα ηγηθεί του Rogue Squadron, της επερχόμενης ταινίας Star Wars.
Πληροφορίες για την ταινία υπάρχουν ελάχιστες. Η μόνη σίγουρη πληροφορία είναι ότι η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2023. Μαζί με την ανακοίνωση, η Patty Jenkins ανέβασε
ένα βίντεο στο Twitter
όπου αναφέρεται στα προσωπικά της κίνητρα για την δημιουργία της ταινίας. Μετά από μπόλικο rollerblading στην άσφαλτο, η Jenkins κάθεται στο καπό ενός αυτοκινήτου για να βγάλει τα skates της και, ακόμη λαχανιασμένη, αναφέρεται στο τι μπορείτε να περιμένετε
“Μεγάλωσα ως η κόρη ενός σπουδαίου πιλότου μαχητικών, και κάθε μέρα ξυπνούσα κι έβγαινα έξω κι έβλεπα τον πατέρα μου και το σμήνος του να απογειώνονται με τα F4 τους και να πετούν στον ουρανό κι ήταν ότι πιο εντυπωσιακό, μέχρι σήμερα, που έχω ζήσει σε όλη μου την ζωή. Οπότε όταν έχασε την ζωή του υπηρετώντας αυτή τη χώρα, πυροδότησε μια επιθυμία μέσα μου να μετατρέψω όλη αυτή την τραγωδία και τον ενθουσιασμό ώστε μια μέρα να φτιάξω την σπουδαιότερη ταινία όλων των εποχών με πιλότους μαχητικών. Αλλά όσο κι αν έψαχνα, δεν μπορούσα ποτέ να βρω την κατάλληλη ιστορία. Συνέχισα να ψάχνω και να ψάχνω αλλά δεν μπορούσα να βρω την σωστή, μέχρι τώρα. Τώρα βρήκα μια ταινία για δύο πράγματα που αγαπώ, οπότε θα σας δω πολύ σύντομα” λέει η Jenkins στο βίντεο.
Στην συνέχεια, η σκηνοθέτης φοράει ένα κράνος πιλότου X-Wing, την χαρακτηριστική πορτοκαλί στολή των πιλότων X-Wing και κατευθύνεται προς ένα σταθμευμένο X-Wing καθώς αποκαλύπτεται ότι το τσιμέντο στο οποίο έκανε πατίνια είναι στην πραγματικότητα η πίστα ενός αεροδρομίου.
Η επικεφαλής του Star Wars, Kathleen Kennedy, έχει ωστόσο πει μερικά λόγια ως προς το τι μπορείτε να περιμένετε. “Αυτή η ιστορία θα εισάγει μια νέα γενιά από άσους πιλότους μαχητικών, καθώς καταξιώνονται και ρισκάρουν τις ζωές τους σε μια πτήση υψηλών ταχυτήτων κι αδρεναλίνης που φλερτάρει με τα όρια. Ο θρύλος του Rogue Squadron είναι μια ιστορία που για καιρό αγαπούν οι φαν του Star Wars και θα μας μεταφέρει σε μια μελλοντική εποχή του γαλαξία”. Η παρουσία του Wedge Antilles θεωρείται πιθανή εντός της ταινίας, ωστόσο μπορεί να μην εμφανιστεί εντός πιλοτηρίου.
Το Rogue Squadron είναι ένα σμήνος μαχητικών στις ταινίες, τις σειρές και τα βιβλία Star Wars. Παραδοσιακά υπό την ηγεσία του Wedge Antilles, το σμήνος έχει έντονη παρουσία στις νουβέλες Star Wars που κυκλοφόρησαν μετά την αρχική τριλογία και μέχρι η Disney να τις μεταφέρει στην σειρά των non-canon ιστοριών της κατηγορίας Star Wars Legends.