Η Ubisoft διέκοψε συνεργασία με streamer του Rainbow Six Siege για ρατσισμό σε ήρωα του παιχνιδιού
Τον Castle, operator μαύρου χρώματος.
Η Ubisoft δήλωσε ότι διέκοψε συνεργασία με τον 20χρονο streamer του Rainbow Six Siege Thaqil και αφαίρεσε το streamer charm του από το παιχνίδι, επειδή έκανε ρατσιστικά αστεία για έναν χαρακτήρα της εντός του παιχνιδιού, τον Castle.
Τα TikTok videos του streamer έχουν διαγραφεί. Ο streamer δήλωσε: "Σε ένα παιχνίδι Kiss, Marry, Avoid θα απέφευγα τον Castle γιατί είναι μαύρος". Επίσης σε challenge να ονομάσει έναν operator "με βάση το γράμμα N (σ.σ. εκ του Nigga)" διάλεξε τον Castle, ενώ σε ένα άλλο βίντεο κοιτούσε πονηρά μία μπανάνα ενώ του ανατέθηκε να παίξει με τον Castle.
Η Ubisoft δήλωσε: "Η Ubisoft δεν ανέχεται καμία μορφή ρατσισμού, bullying ή παρενόχλησης. Πιστεύουμε στην παροχή θετικών και ελκυστικών εμπειριών ψυχαγωγίας όπου όλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι, είναι inclusive και μπορούμε να γιορτάζουμε μαζί τους".
I'm Sorry
Read:
t.co/G9UzcmjwIf
— thaqil (@imthaqil)
April 12, 2023
"Μετά από έρευνα, κατέστη σαφές ότι τα posts του δημιουργού περιεχομένου Thaqil στα social media παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ubisoft. Ως αποτέλεσμα, ο Thaqil δεν θα είναι πλέον μέρος του προγράμματος των content creators μας και το charm του θα αφαιρεθεί από το Rainbow Six Siege».
Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Twitlonger (ανοίγει σε νέα καρτέλα), ο Thaqil παραδέχτηκε ότι «ήξερε τι έκανε» όταν έκανε τα βίντεο, αλλά αρνήθηκε ότι είναι ρατσιστής. «Ο κύριος στόχος μου ήταν να κάνω καυστικά αστεία και τους ανθρώπους να γελούν, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι η προσπάθειά μου για χιούμορ μπορεί να θεωρηθεί χωρίς ευαισθησίες και προσβλητική, για αυτό λυπάμαι πραγματικά», έγραψε ο Thaqil. «Δεν υποστηρίζω τον ρατσισμό ή οποιαδήποτε διάκριση οποιουδήποτε είδους. Έχω δει σχόλια να κυκλοφορούν γύρω αυτό και παρόλο που κάποια με υπερασπίζονται δεν συντάσσομαι μαζί τους. Τώρα καταλαβαίνω ότι το περιεχόμενο που φτιάχνω μπορεί να αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους άλλους ανθρώπους και ότι δεν είναι σωστό να συμπεριφέρεσαι έτσι. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι, αλλά τώρα συνειδητοποιώ ότι έτσι λειτουργεί και ότι έχω επιρροή στους ανθρώπους».
Streamer charms στο Rainbow Six Siege κυκλοφορούν εποχιακά και υπάρχουν δεκάδες από αυτά. Μερικά αφορούν επώνυμους streamers όπως ο Shroud και η AnneMunition, αλλά το streamer charm είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε Twitch partner με τουλάχιστον 150 ή περισσότερους ταυτόχρονους θεατές, 10 Rainbow Six livestreams το μήνα για τουλάχιστον 20 ώρες. Τα μέλη του προγράμματος πρέπει επίσης να διατηρήσουν "θετική θέση με την Ubisoft/το Rainbow Six Siege" και, όπως αναφέρει ο κώδικας συμπεριφοράς του Siege, "Οι ενέργειές σας έχουν συνέπειες".