Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Free-to-play games: Προτάσεις

More
22 Apr 2014 18:17 #143574 by Μάνος Γρυπάρης
Σε πρόσφατη έρευνα του Recode.net όπου συμμετείχαν 10 εκατομμύρια mobile gamers, προέκυψε ότι μόλις το 2,2% εξ αυτών έχει ξοδέψει χρήματα σε in-game μικροπληρωμές.

Οι μικροπληρωμές αυτές μπορούν να αφορούν διακοσμητικά in-game αντικείμενα, όπλα που έχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα ή ακόμα και in-game χρόνο κάτι που παρατηρούμε κυρίως σε Facebook games. Οι περισσότεροι χρήστες πάντως φεύγουν συνήθως μέσα σε μία ημέρα (!) ενώ επιλέγουν να περιμένουν και όχι να ξοδεύουν χρήματα για να παίξουν περισσότερο.

Τα αποτελέσματα
H έρευνα διεξήχθη σε 90 ημέρες, ξεκινώντας από τον περασμένο Νοέμβριο. Το 19% των 10 εκατομμυρίων παικτών άνοιξε τα games μία φορά και το 66% σταμάτησε να παίζει μέσα σε 24 ώρες. Κατά μέσο όρο οι παίκτες ξοδεύουν 45 cents στους τρεις αυτούς μήνες. Γεγονός είναι πάντως ότι οι developers αποσκοπούν στο να κερδίσουν χρήματα από τις in-game διαφημίσεις ενώ τα offline games δεν έχουν κόστος ανά παίκτη κάτι που ισχύει για τα online.

Το 46% αυτών των εσόδων προέρχεται μόλις από το 10% των παικτών, δηλαδή από ένα εκατομμύριο παίκτες. Επίσης, τo 53% των αγορών γίνεται μέσα στην πρώτη εβδομάδα, δείγμα του ότι οι περισσότεροι βαριούνται εύκολα, ικανοποιούν την διασκέδασή τους και αποχωρούν.

Μία ακόμη έρευνα του SuperDataResearch δείχνει πως τα επιτυχημένα games κερδίζουν πολύ σημαντικά ποσά ανά παίκτη, με πρώτο και καλύτερο το World of Tanks. Αναλυτικά η λίστα:
1)World of Tanks
2)Team Fortress 2
3)Guild Wars 2 (buy to play)
4)War Thunder
5)PlanetSide 2
6)Combat Arms
7)Crossfire
8)Dota 2
9)Heroes of Newerth
10)League of Legends

Ίσως πολλοί δεν το περιμένατε αλλά το League of Legends βρίσκεται στη 10η θέση της λίστας παρότι παίζεται από εκατομμύρια παίκτες στον κόσμο. Άλλωστε τα skins είναι καθαρά για...SWAG λόγους.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Apr 2014 21:43 #143585 by Νικολής Ασημάκης
Στο μόνο free-to-play που έχω βάλει χρήματα ήταν το πολύ καλό τότε browser game Popmundo, που έπαιζες ένα χαρακτήρα σε real time και μπορούσες να έχεις δικιά σου μπάντα κλπ. Αρκετά hardcore για το είδος του, ήθελε πραγματικά αφοσίωση για να πας ψηλά και έδινε κάτι καλά bonus αν πλήρωνες μια μικρή "συνδρομή" (δεν έβαζες κάρτα, απλά έκανες όποτε ήθελες πληρωμές και ήταν για ένα μήνα).

More
22 Apr 2014 22:37 #143587 by Θοδωρής Κώτσελας
γενικα δεν πολυπαιζω free to play.λεφτα, απο αυτα τα λιγα που εχω παιξει,εχω δωσει για το Hearthstone για να παρω κανα φακελακι :D

More
25 Apr 2014 00:33 #143668 by Θοδωρής Μητρόπουλος
Εγώ μόνο στο League Of Legends έχω δώσει (πολλά!) λεφτά, και στο Car Town του facebook μία φορά!

More
25 Apr 2014 12:03 #143676 by Θοδωρής Κώτσελας
α ναι.στο car town ειχα δωσει και εγω μια φορα.ακομα τα κλαιω

More
22 Oct 2014 00:32 #150649 by Αγησίλαος Σιντόρης
Κατεβαινει το the Settlers...Ευχαριστουμε Μανο.!

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller

More
27 Oct 2014 15:02 - 05 Sep 2015 19:57 #151057 by Μάνος Γρυπάρης
Δωρεάν το Dragon Age: Origins στο Origin...μέχρι τις 14/10 .

Προλάβατε να το κατεβάσετε?

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 05 Sep 2015 19:57 by Μάνος Γρυπάρης.

More
27 Oct 2014 15:32 #151067 by Christos Soudis
Ενα καλο free to play ειναι το Planet Side 2 για οσους το γνωριζετε...

More
31 Oct 2014 18:14 #151363 by Donnie Darko
Free To Play είναι εδώ και μήνες το DC UNIVERSE για τις κονσόλες της SONY.Είναι πολύ καλά παιχνίδια.

Αν δεν με βρίσκετε στο Facebook η σε κανά σουβλατζίδικο ε τότε θα είμαι μέσα στο Site :) :) :)
ΥΓ:Έχω μόνο Facebook,skype,twitter,youtube :)