Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Free-to-play games: Προτάσεις

More
28 Feb 2013 01:03 #121089 by Κώστας Λάβαρης
Πρέπει όμως και οι εταιρείες να βγάλουν από κάπου κέρδος, αυτός είναι ο σκοπός τους. Θα ήταν σωστό να έρθουμε για λίγο στη θέση τους. Σου δίνει μία εταιρεία ένα προϊόν δωρεάν (ως επί το πλείστον), και μπορεί να βγάλει χρήματα μόνο από την αγορά αντικειμένων (όπλων, skins, limited αντικειμένων) . Έτσι ανταμείβει αυτούς που την υποστηρίζουν και τους δίνει κάποιο πλεονέκτημα. Δικαιολογημένα πιστεύω εγώ.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Feb 2013 02:16 #121093 by Μάνος Γρυπάρης
Τα free-to-play games είναι αποδεκτά απ' τους περισσότερους gamers στις μέρες μας, ειδικά τώρα στην εποχή της κρίσης. Οι εταιρείες χαλάνε bandwidth στους servers τους και στηρίζονται καθαρά στις μικροπληρωμές. Όποιος συμπαθεί ένα παιχνίδι και ασχοληθεί καιρό ίσως πληρώσει κάτι, πάντα εφόσον το θέλει.

Θεωρώ ότι όποια εταιρεία χρησιμοποιεί σωστά τα microtransactions και δεν υποχρεώνει τους χρήστες να αγοράσουν αποκλειστικό content για πλεονέκτημα (πρέπει δηλαδή να μπορούν να το αποκτήσουν παιζοντας) κάνει πολύ σωστά τη δουλειά της. Τρανό παράδειγμα είναι το path of exile ( www.pathofexile.com ). Free-to-play Online RPG , τυπικά έμοιαζε με Diablo 2 clone αλλά με χιλιάδες skills και ειδικό economy system, όπου η Grinding Gear είπε στους χρήστες "Όσοι θέλετε πρόσβαση στην closed beta πληρώστε pre-order αλλιώς αναμείνατε την open beta". Από εκεί και πέρα μικροπληρωμές.

Το LoL και το DotA 2 είναι επίσης τρανά παραδείγματα. Μια διόρθωση μόνο. Στο LoL αν μαζέψεις IP μπορείς να αγοράσεις champion. Επι πληρωμή είναι μόνο τα skins αλλά δεν έχουν αντίκτυπο στη μάχη παρά μόνο αλλαγή εμφάνισης και avatar χαρακτήρα.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
28 Feb 2013 13:51 #121114 by Νικολής Ασημάκης
Υπάρχουν κρυφά passives όμως σε μερικά skin, τα οποία όμως είναι μηδαμινά και για χάρη αστεϊσμού κυρίως. Παράδειγμα ότι η Λεόνα, Ιερή Πολεμίστρια του Θεού Ήλιου, άρα τα skills της βασίζονται στο φως, κάνει λιγότερο damage σε χαρακτήρες που έχουν skin με γυαλιά ηλίου. Αλλά μιλάμε για λιγότερο damage της τάξης του ενός (1) hp, που πρέπει να είσαι πραγματικά πολύ γκαντέμης για να χάσεις το kill από αυτό. Ή λένε κάποιες έξτρα ατάκες (κλασική φάση τα legendary skins που είναι και σαφώς ακριβότερα). Αλλά ναι, είναι καθαρά για θέμα γούστου, δεν αλλάζουν το gameplay. Αν παίζεις ένα free-to-play καιρό και το γουστάρεις, πάντως, λογικό είναι να ρίξεις και χρήμα μέσα (όχι απαραίτητα πολύ) μόνο και μόνο για να βοηθήσεις την εταιρία να συνεχίσει την υποστήριξή του.

More
28 Feb 2013 13:55 #121115 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Ετσι ακριβώς όπως τα λέει ο Μάνος. Για να μην χαλάει η ισορροπία ενός παιχνιδιού θα πρέπει να προσέξει πολύ η κάθε εταιρία πως θα λειτουργεί το economy - microtransanction system.

Από την άλλη, επειδή έχω φρέσκια ακόμα την εμπειρία μου απο το SWTOR (μπορείτε να διαβάσετε και στα αντίστοιχα θέματα του φόρουμ) δεν το θεωρώ ως λύση σωτήρια. Είδαν που το SWTOR δεν είχα κόσμο και αποφάσισαν να το κάνουν F2P. Έβαλαν όμως τόσα κλειδώματα που αχρήστευσαν το παιχνίδι. πχ τις μπάρες, τα επαγγέλματα κ.α.
Υπο αυτό το πρίσμα δεν συμφωνώ και μάλλον έχει να κάνει με το πως κυκλοφορούν τα παιχνίδια. Για παράδειγμα το LoL βγήκε εξαρχής με το μοντέλο F2P.
Τώρα όσον αφορά άλλα παιχνίδια και ειδικά MMORPG παρατήρησα όταν τα δοκίμαζα, μέσω Steam, ότι το LOTR και το D&D για παράδειγμα ναι μεν ήταν free αλλά τα expansion έπρεπε να τα αγοράσεις κανονικά! Ή στο Everquest 2 είχες μόνο 4 φυλές να διαλέξεις. Εαν τώρα υποθέσουμε πως θέλεις να τα πάρεις όλα και τα παίξεις όλα (όπως έκανα πχ στο WoW), ε τότε θέλει να βάεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Τώρα το αν αξίζουν ή όχι κρίνει ο καθένας με βάση αν του αρέσει και πόσο πολύ παίζει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Και φυσικά, να προσέχει να μην πιαστεί κορόιδο, γιατί πολλοί πλήρωσαν χρυσάφι σε farmville κλπ

More
28 Feb 2013 14:44 #121118 by Βασίλης Καμακάρης

aliengoa wrote: γιατί πολλοί πλήρωσαν χρυσάφι σε farmville κλπ

Για το farmville αστό εκεί το pay2win έπεφτε σύννεφο.
Συμφωνώ και εγώ με το Μάνο. Γιατί ότι και να πω θα είναι το ίδιο.

More
28 Feb 2013 15:03 - 21 Oct 2014 20:52 #121119 by Νικολής Ασημάκης
Για το LotR που είπες συγκεκριμένα, αν έχεις φτάσει σε τόσο καλό σημείο ώστε να θες να παίξεις και τα expansion (μιλάμε για λιώσιμο) τότε δεν νομίζω τα 15 ευρώ να σου φανούν πολλά. Ειδικά από τη φάση που με grinding σου δίνουν τη δυνατότητα να ξεκλειδώσεις αυτόματα Turbine Points ώστε να αγοράσεις πράγματα όπως άλογο κλπ χωρίς να βάλεις μέσα λεφτά. Δεν έφταναν με την καμία για τα expansion μεν, αλλά είναι λογικό.
Last edit: 21 Oct 2014 20:52 by Μάνος Γρυπάρης.

More
28 Feb 2013 15:49 #121120 by Αποστόλης Αναστασίου
Οχι ,οχι συγνωμη Μανο αν σου εδωσα να καταλαβεις οτι νομιζω πως οι champions αγοραζονται μονο με RiotPoints . Ωραια μπορω να πω οτι ως ενα σημειο εχετε καποιο δικιο , αλλα ομως το θεμα ειναι οτι εμενα το LoL με εθησε και εριξα και λεφτα ενω το αλλο παραδειγμα το BP4F θα με εθιζε αν εβλεπα πως οι καλοι παικτες ειναι οντως καλοι παικτες και οποιος θελει αγοραζει κατι που σε ανταμειβει σε εμφανιση ή σε κατι αλλο που δεν σου δινει εξτρα επιθεση ή αμυνα .

Στο LoL πιστευω οτι αμα χρησιμοποιουσε αυτην την στρατηγικη οτι θα ηταν λιγοτεροι αυτοι που εβαζαν λεφτα στο λογαριασμο τους . Οντως και το ξερω καλα αυτο οτι οι εταιριες αυτες στηριζονται στις μιμροπληρωμες αλλα οι μικροπληρωμες ειναι ολιγων σπαστικες οσο και τα ads στα websites τα οποια παιζουν ακριβως τον ιδιο ρολο . Αλλα τουλαχιστον οχι και ολα τα items να θελουν λεφτα και αντε αφηνουμε και δυο τρια με λεφτα του παιχνιδιου . Συνοπτικα αυτο που λεω ειναι να μην υπαρχει τοσο πολυ pay-to-win !
Φυσικα γνωμη μου , δεν ειμαι ουτε 100% οτι αυτο που λεω ειναι σωστο αλλα πιστευω οτι στηριζομαι σε καλο σημειο .

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
24 Dec 2013 22:18 #137943 by Stamatimenos
Σχωράτε με, σε περίπτωση που ήδη υπάρχει τέτοιο thread, αλλά η γενική ιδέα είναι όποιος έχει κάτι free να προτείνει ας το ποστάρει εδώ, για να μην ψάχνονται όλοι κάθε φορά.
Θα βάλω δυο πολύ καλά space-shooters, βασισμένα στο Star Wars.
www.bruneras.com/games_swboy.php

www.bruneras.com/games_swboe.php

More
24 Dec 2013 23:14 #137952 by Πας Παρτού
εγώ θα έλεγα να μην λέμε "free". Αλλά να λέμε «δωρεάν» αν πρόκειται για «δωρεάν» και «ελεύθερα» αν πρόκειται για «ελεύθερα» (αυτά τα δύο έχουν τεράστια διαφορά που το αγγλικό free συγχέει. (πχ dota2 είναι δωρεάν αλλά όχι ελεύθερο ενώ The Battle for Wesnoth www.wesnoth.org/ είναι ελεύθερο και δώρεάν)

More
05 Apr 2014 06:34 #142922 by Γιώργος Λόλας
Να προτείνω κι εγώ με την σειρά μου το Loadout . Είναι ένα χαβαλεδιάρικο 3rd Person Competitive Shooter. Αρκετά διασκεδαστικό και με πολύ χιούμορ.