lampadas wrote: αυτά που έγραψα παραπάνω αφορούν ενα χρήστη σαν τον wavee ο οποίος ψάχνει να βρει μια stable gaming platform εδώ και τώρα.
ο wavee έκανε μια ερώτηση σχετικά με την συμβατότητα τών games. Η απάντηση τού sotiris ήταν ελαφρώς ανακριβής σχετικά με το steam και εκεί ήθελα να απαντήσω γιατί το θέμα είναι γνωστό και ξεκάθαρο. Τώρα γενικότερα πέρα από το steam μπορούμε να συνοψίσουμε την απάντηση ότι όταν ο άλλος σού υπόσχεται υποστήριξη τότε είναι δικό του θέμα το πώς την τηρεί. Αν δεν σού υπόσχεται υποστήριξη τότε ενδέχεται να μην μπορεί να γίνει ή μπορεί να γίνει πάλι αλλά είναι δικό σου πρόβλημα.
Η δεύτερη απάντησή μου ήταν σχετική με την απάντησή σου γιατί έγραψες κάποια πράγματα που δεν συμφωνώ, τουλάχιστον εν μέρει. Είναι αλήθεια ότι το λίνουξ και το mac έχουν μικρότερη υποστήριξη στα παιχνίδια συγκριτικά με τα windows αλλά αν ένα παιχνίδι υποστηρίζει λίνουξ ή μακ δεν υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα να το παίξει κάποιος σε windows.
ΑΝ στο μέλλον βελτιωθεί όπως όλα δείχνουν τότε συζητάμε αλλά τον να λέμε για καλύτερες επιδόσεις σε κάποια games ήδη έχεις περιορίσει το gaming κομμάτι και βασική προϋπόθεση σε αυτά που λες είναι να έχει κάποιος τη εμπειρία που έχουμε εμείς οι δύο στο κομμάτι linux βάλε ένα χρήστη να βρει ενα game και ακόμα αν είναι για linux και όπως είπες να έχει όπως εγώ AMD GPU τότε καληνύχτα φαντάσου ότι μετά από update δεν δούλευε ούτε το desktop.Όλα αυτά στα λέω γιατι ο άνθρωπος αυτός προφανώς ψάχνει κάτι καλύτερο απο windows για τα games που έχει.
Το επιχείρημα ότι οι κλειστοί οδηγοί τής amd στο λίνουξ (δυστυχώς τούς έχεις ανάγκη για πολλά παιχνίδια) είναι προβληματικοί, άρα το λίνουξ είναι προβληματικό είναι τουλάχιστον ανόητο ως επιχείρημα. Με την ίδια λογική και το mac είναι προβληματικό λειτουργικό αφού επίσης έχει το ίδιο και πολύ χειρότερο πρόβλημα (αλλά βεβαίως δεν θα δεις κανέναν mac με κάρτα γραφικών amd). Να σημειώσω ότι ενδέχεται να έχει κάποιος πολύ καλό αποτέλεσμα με τούς ανοικτούς οδηγούς. (συγκεκριμένα για το λάπτοπ που ο wavee έχει αναφέρει σε άλλη ανάρτηση θα άξιζε ίσως) Οπότε για την δική σου κακή εμπειρία η ευθύνη είναι δική σου.
Αυτό που μού την δίνει εμένα στο θέμα τής υποστήριξης από πλευράς υλικού είναι το ακόλουθο. Κάποιος πάει σε mac (και τα σκάει και χοντρά) υποτίθεται γιατί θέλει ένα σύστημα ως «ολοκληρωμένη λύση». Αν εγώ μπορώ εντελώς χαλαρά σχεδόν απλά εγκαθιστώντας λίνουξ σε κάποιον συγγενή μου που έχει πλήρη μαύρα μεσάνυχτα από υπολογιστές να προσφέρω μια λύση πολύ ανώτερη και απαλλαγμένη από τα προβλήματα τών windows, για ποιον στον π&^%$& λόγο δεν το επιχειρούν επιχειρήσεις. Διότι τεχνικά πλέον είναι απολύτως εύκολο όπως εγώ βλέπω από την δική μου εμπειρία.