Καλησπέρα. Θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα γιατί έχω κάνει πολύ μεγάλη υπομονή εδώ και πολλά χρόνια που είμαι μέλος του site, αλλά το θέμα επανέρχεται συνεχώς μέσα από αυτά που συμβαίνουν, κάθε φορά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά απολύτως ίδια λογική. Αμέτρητες φορές έχω κάνει τα στραβά μάτια. Τώρα όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και κάποιος πρέπει να μιλήσει για την ασυδοσία ορισμένων.
Το θέμα μου είναι οι ψηφοφορίες για τους ενεργούς users κάθε μήνα, οι οποίοι υποτίθεται ότι επι-βραβεύονται κάθε φορά για τη συμμετοχή τους στις διάφορες κατηγορίες του site.
Ξεκινώ από αυτό που έχει συμβεί τον τελευταίο μήνα ακριβώς και αφορά την κατηγορία των user blogs. Τον μήνα Φεβρουάριο δε γράφτηκε κανένα απολύτως blog στο site. Την 1η Μαρτίου αναρτήθηκαν δύο blogs, εκ των οποίων το ένα από moderator, τα οποία τελικά συμπεριλήφθηκαν στην ψηφοφορία Φεβρουαρίου, κάτι που είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο, αν όχι ανεπίτρετο. Το πρώτο που αναρτήθηκε χρονικά ήταν για το Assassin's Creed Valhalla και το δεύτερο για το Ghost of Tsushima.
Από τα δύο αυτά blogs ψηφίστηκε εν τέλει αυτό που αναρτήθηκε τελευταίο χρονικά, δηλαδή για το Ghost of Tsushima. Χθες, αιφνιδιάστηκα βλέποντας ότι στη νέα ψηφοφορία, για τους users του μήνα Μαρτίου, στο διαγωνισμό για blog του μήνα έχουν συμπεριληφθεί και αυτά τα δύο κείμενα για δεύτερη συνεχόμενη φορά! Ακόμη περισσότερο, πριν από λίγη ώρα, το blog για το Ghost of Tsushima που κέρδισε για τον μήνα Φεβρουάριο, αφαιρέθηκε προσχηματικά από την ψηφοφορία, για να μείνει το άλλο, για το Valhalla, που είναι -με κάποιες ώρες διαφορά- παλιότερο από το πρώτο!
Ακόμη χειρότερα, κάποιοι moderators ή/και community supporters φρόντισαν με το που έληξε η ψηφοφορία του μήνα Φεβρουαρίου (στις 8 Μαρτίου), να αφαιρέσουν με edit post στο forum το blog για το Valhalla ώστε να μη φαίνεται(!), για να συμπεριληφθεί στην επόμενη ψηφοφορία! Άλλωστε ήδη από τις 2 Μαρτίου εγώ είχα αναρτήσει το πρώτο από τα τέσσερα blogs μου για αυτόν το μήνα, συνεπώς υπήρχε ήδη ανταγωνισμός (υποτίθεται).
Μέχρι πρότινος, moderators και μέλη του community support (παλιότερα ήταν άλλοι, πριν από εσάς) αλληλοψηφίζονταν στις διαδικασίες αυτές, κάτι που είναι αδιανόητο για μια ανοιχτή διαδικασία μεν, αλλά στην οποία όσοι είμαστε ενεργοί χρήστες γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι ασχολούνται απειροελάχιστοι για να ψηφίσουν, από τη στιγμή που δεν έχουν προσωπικό όφελος.
Στα παραπάνω δεν συνυπολογίζω την πράγματι ουδέτερη συμμετοχή ενός ή δύο απλών μελών κάθε φορά (και δε μιλώ για ουρανοκατέβατα μέλη που συνδέονται για να ψηφίσουν συγκεκριμένους και ξαναχάνονται μετά, όπως και συμβαίνει σποραδικά), η οποία όμως δεν είναι ικανή να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα.
Πλέον, όμως, η ιστορία αυτή πέρασε στο επόμενο level. Γι’ αυτό και απερίφραστα σας λέω εσάς που εμπλέκεστε σ’ αυτή τη διαδικασία κάθε φορά, εσάς που διαμορφώνετε αποτελέσματα κατά το δοκούν, εσάς που πλέον βάζετε όποια blogs θέλετε σε όποιες ψηφοφορίες θέλετε, εσάς που κάνετε edit στις ψηφοφορίες ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή τους στοχεύοντας στην επόμενη, θα πρέπει να ντρέπεστε. Δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι και σίγουρα δεν είστε τόσο έξυπνοι. Είστε κουτοπόνηροι.
Το Gameworld, ειδικά από την καραντίνα και μετά, ανεβαίνει ξανά, κι αυτό το βλέπουμε όσοι συμμετέχουμε ενεργά εδώ και χρόνια και μπορούμε να αντιληφθούμε τις όποιες αναταράξεις στο site. Εσείς είναι πολύ πιθανό να μεγαλώσετε λίγο ακόμα και μετά από κάποια χρόνια να πάτε παρακάτω. Άνθρωποι όμως όπως εγώ, εμπιστευόμαστε το Gameworld για την ενημέρωσή μας και παραμένουμε σταθεροί αναγνώστες και ενεργά μέλη εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είμαστε εδώ για να κερδίζουμε δώρα που εν πολλοίς καθορίζουμε εμείς πού θα καταλήξουν, δεν είμαστε εδώ για το χαβαλέ και την καφρίλα, αλλά γιατί το Gameworld καλύπτει εξαιρετικά την ενημέρωσή μας. Κι αυτός είναι ο μεγαλύτερος έπαινος που μπορεί να αποδώσει κάποιος σε ένα δημοσιογραφικό gaming site.
Τα δώρα αυτού του μήνα, που είναι ακριβότερα και σίγουρα πιο ποιοτικά από κάθε άλλη φορά (κάρτες Steam και PSN, Valheim, Skyrim Special Edition, Super Seducer 2), μαρτυρούν αυτήν την άνοδο κι αυτή τη δυναμική. Αν, λοιπόν, έχετε τόσο μεγάλη ανάγκη να τσιμπάτε αυτά τα δώρα κάθε μήνα σε ψηφοφορίες όπως αυτές, από εμένα χαλάλι σας. Προσωπικά μπορώ να πληρώσω και να αποκτήσω τα games που επιθυμώ, συνεπώς τα συγκεκριμένα δεν τα έχω ανάγκη.
Δε γράφω blogs προσχηματικά για να κερδίζω δώρα, αλλά γιατί αγαπώ πραγματικά το γράψιμο και τα games που παίζω. Αλλά όμως, δε γουστάρω να σύρομαι σε τέτοιου είδους διαδικασίες κάθε φορά, οι οποίες συμβαίνουν πολύ πριν εμφανιστείτε εσείς (υπάρχει σχετικό post μου το 2016, και τότε ήταν άλλοι στη θέση σας).
Για τους λόγους αυτούς, καταγγέλλω ως διάτρητη τη διαδικασία για το καλύτερο blog του μήνα Μαρτίου και ζητώ να εξαιρεθώ από αυτόν και όλους τους μελλοντικούς διαγωνισμούς για users του μήνα.
Υ.Γ.: Αύριο θα αναρτηθεί νέο blog μου, με σκέψεις γύρω από το τρίτο Broken Sword που ανέπτυξε η Revolution και κυκλοφόρησε το 2001.