Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βενζίνη

More
11 May 2007 19:01 #31265 by Δημήτριος Σωτηρίου
Παιδιά επίσημη απόφαση τελικά θα γίνει αργότερα αλλά τις πληροφορίες μου τις έχω εκ των έσω.
100άρες βενζίνες είναι μόνο ΕΚΟ και BP.
Η Shell έχει φάει τρελή μήνηση και ή έχει βγει απόφαση ή είναι να βγει σύντομα (σε αυτό δεν είμαι σίγουρος ακόμα) όπου καταδικάζεται η Shell για την τρελή κομπίνα που έχει στίσει με τις δήθεν 100άρες βενζίνες τις που πραγματικά έιχαν 95 οκτάνια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 May 2007 00:53 #31277 by Δημήτρης Σκιάννης
Ώπα,ώπα,μαλακά με τις κατηγορίες...

Να έχουν οι "100άρες" 95 ή 98 οκτάνια οκ...Θα φάει πρόστιμο αλλά παίζει να συμβαίνει...Βενζίνη με 90(!) οκτάνια όμως αποκλείεται να προμήθευε σε πρατήρια εταιρεία όπως η Shell,πρώτος και καλύτερος λόγος το ότι σε αυτήν την περίπτωση πολλά αυτοκίνητα θα δούλευαν με καύσιμο εκτός προδιαγραφών...Μεγάλο το ρίσκο,δεν θα το έπαιρναν ποτέ...

Τώρα,όσον αφορά τις βέρες 100άρες,διαφορά στην απόδοση θα δούν μόνο δυνατά turbo και τούμπανα ατμοσφαιρικά...Κυρίως βοηθά στο να μην βαράνε πειράκια τα φτιαγμένα μοτέρ...Στα υπόλοιπα ταπεινά αμαξάκια,μπορεί μακροπρόθεσμα να έχει θετικά αποτελέσματα,αλλά η τιμή είναι πλέον πολύ υψηλή και δεν αξίζει...

Η ΕΛΙΝ έχει τον καλύτερο ποιοτικό έλεγχο και την εμπιστεύομαι...Αλλά καλώς ή κακώς,συνήθως όλοι βάζουμε από πιό "αναγνωρισμένα" πρατήρια...

More
12 May 2007 03:35 #31281 by penny
Replied by penny on topic Βενζίνη

More
05 Jun 2007 15:25 #32875 by Μάνος Γρυπάρης
Σήμερα πήγα με το Peugeot 206 (1100κ) από το Ελληνικό στον Άγιο Στέφανο (με βενζίνη της ΕΚΟ). Πρέπει να σας πω ότι το Σάββατο γέμισα το ρεζερβουάρ. Η βενζίνη ήταν στον 2ο δείκτη, ένα χιλιοστό πιο πάνω από αυτόν, κι όταν επέστρεψα βρισκόταν ένα χιλιοστό κάτω από αυτόν. Επομένως η βενζίνη αυτή πράγματι διαρκεί περισσότερο. Σε άλλες περιπτώσεις με την Shell, πήγαινα στην Κηφισιά κι επέστρεφα και το ρεζερβουάρ από γεμάτο το έβρισκα λίγο πιο πάνω απ' τη μέση!

ΥΓ. Ούτε χορηγό την ΕΚΟ να είχαμε.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
05 Jun 2007 16:15 #32879 by a Guest
Replied by a Guest on topic Βενζίνη
Γι' αυτό, θυμηθείτε:

EKO και τέρμα η ταλαιπωρία, το οικονομικό, η ποδάγρα.

EKO Απο μας, για την τσέπη μας

Πέρα απ τη σάτιρα, τα καλά πρέπει να αναγνωρίζονται

More
05 Jun 2007 17:48 #32886 by Kostas Giagias
Replied by Kostas Giagias on topic Βενζίνη
δεν μετράει τόσο πολύ η μάρκα όσο το κάθε πρατήριο...

Εχω κοντά μια shell που μονο βενζίνη δεν βάζει (τουλάχιστον στην απλή αμόλυβδη) και μία BP που είναι πάντα μια χαρά...

Κατά το πλείστον από το συγκεκριμένο γεμίζω εκτός αν έχει τύχει να είμαι επαρχία ή να έχω καιρό να περάσω από εκεί...

I love racing because football and basketball require only one ball...
Hellenic Racing Team

More
14 Oct 2007 16:50 #37837 by Μάνος Γρυπάρης
Πρωτοβουλία του Beppe Grillo

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
14 Oct 2007 22:18 #37850 by Αντώνης Κατρής
Κοροϊδία... Αν δε βάλουν 5 χώρες βενζίνη χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι. Οι μεγάλοι πελάτες των πετρελαϊκών είναι τα διηλιστήρια και οι βαριές βιομηχανίες. Αυτοί δε μπορούν χωρίς πετρέλαιο οπότε τα περισσότερα λεφτά των εταιριών είναι εγγυημένα

More
12 Sep 2008 21:27 #46997 by Μάνος Γρυπάρης
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΒΕΝΖΙΝΗ:

Σώστε τα λίτρα σας (για όσους/όσες οδηγούν συχνά πυκνά και τα έξοδα βαραίνουν…)

1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί. Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ’ όλα τα πρατήρια βενζίνας οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς 1 -ένα- λίτρο.

2. Όταν γεμίζετε ο ίδιος-ίδια σε self service-πρατήριο, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Απ’ τις τρείς ταχύτητες/στάδια, - χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι υψηλό,- το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ’ την βενζίνη. Σ’ όλες οι μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης. Αυτός ο ατμός απορροφάται επάνω, γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνετε λιγότερο καύσιμο.

3. Ένα απ’ τα σημαντικότερα είναι να κάνετε ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μέση. Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

4. Εάν την ώρα που εισέρχεστε, δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, μην γεμίζετε. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί κατά τον ανεφοδιασμό και να πάρετε μαζί τα ακάθαρτα συστατικά, που συνήθως κάθονται στον πάτο της δεξαμενής.

Aπ’ τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ (Ιουλίος 2008)

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
18 Sep 2008 20:05 #47214 by Χρήστος Αρμυριώτης
Να συμπληρώσω επίσης ότι πολλές φορές μαζί με βενζίνη ρίχνουν και νερό γι' αυτό και καμιά φορά το αυτοκίνητο ζορίζεται να πάρει μπροστά ή "μπουκώνει"...

Στο μεταξύ, ακόμη και όταν πέφτει η τιμή του πετρελαίου, η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερή. Εμείς φταίμε όμως που δεχόμαστε οποιαδήποτε επιβάρυνση κι αν μας ρίξουν. Η κερδοσκοπία σε όλο της το μεγαλείο!!