EverQuest (PC)

Hot
Μπάμπης Γιαλαμάς
REVIEWED ON PC  

EverQuest
Ο εμπνευστής του World of Warcraft


Trial: Download



Ένα από τα πρώτα MMORPG που χτύπησαν την πόρτα μας ήταν το EverQuest. Το συγκεκριμένο παιχνίδι βγήκε στην αγορά το 1999 και θεωρείται ως το…World of Warcraft της τότε εποχής. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε από τον Brad McQuaid και υλοποιήθηκε από την 989 Studios της Sony. Ένα χρόνο μετά όμως, τα στελέχη της συγχωνεύτηκαν με την Sony Computer Entertainment, όπου και συνέχισαν το έργο τους.

Σενάριο και Races
Βρίσκεστε στον κόσμο του Norrath, ο οποίος χωρίζεται σε τρεις ηπείρους. Τα μικρά νησιά του Odus, την κεντρική ήπειρο Antonic, και το μεγάλο νησί του Faydwer. Στη χώρα αυτή κατοικούν 16 φυλές, οι οποίες έχουν θετικό ή αρνητικό alignment.



Στους «καλούς» ανήκουν οι Barbarians, οι Dwarves, τα Halflings, τα High Elves και τα Wood Elves. Στους «κακούς» συναντάμε τα Dark Elves, τους Iksar, τα Ogre και τα Trolls. Υπάρχουν επίσης οι ουδέτερες φυλές των Humans, Drakkins, Erudites, Gnomes, Half Elves και Vah Shir και τέλος η φυλή των Frogloks που μπορεί να είναι Good ή Evil.

Κάθε φυλή έχει στον χάρτη του Everquest την αρχική της πόλη, ενώ τα νησιά της χώρας συνδέονται μεταξύ τους με πλοία. Κάθε φυλή έχει ξεχωριστά Abilities, τα οποία σας βοηθούν να διαλέξετε την Class που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ της.

Classes
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε μία από τις 16 υπάρχοντες classes. Οι classes χωρίζονται σε πέντε είδη τα οποία είναι, τα Tank, οι Damage Dealers, οι Casters, οι Crowd Controlers και τέλος οι Healers. Στην κατηγορία των Tanks έχετε τις εξής επιλογές: - Warrior: Στην συγκεκριμένη επιλογή έχετε τον κλασικό tank χαρακτήρα, ο οποίος είναι ανθεκτικός στα χτυπήματα των αντιπάλων και λόγω του Defensive Stance έχει την δυνατότητα να τρώει μειωμένο Damage. - Shadow Knight: Ένας συνδυασμός Necromancer/Warrior με τον οποίον δέχεστε Damage ενώ παράλληλα μπορείτε να εκτελέσετε spells και να βάλετε debuffs στους αντιπάλους σας (όσοι παίζετε World of Wacraft θα δείτε πολλές ομοιότητες με τον Death Knight). - Paladin: Το ακριβώς αντίθετο του Shadow Knight, το οποίο είναι συνδυασμός Warrior/Cleric με τον οποίο μπορείτε να δέχεστε αρκετή ζημιά αλλά να έχετε spells τα οποία σας δίνουν πίσω ζωή σε εσάς και τους αντιπάλους σας.



Στην κατηγορία τον Damager Dealer έχετε της παρακάτω επιλογές:
- Beastlord: Στο συγκεκριμένο class έχετε τον συνδυασμό των δυνάμεων του Monk και του Shaman ενώ έχετε μαζί σας και ένα pet που σας βοηθάει στης μάχες σας (εδώ βλέπουμε πάλι αρκετές ομοιότητες με το class του Hunter στο World of Warcraft) ενώ παράλληλα έχετε την δυνατότητα να κάνετε debuffs στους αντιπάλους σας αλλά και να προστατεύσετε τον εαυτό σας με διάφορα spells.
- Berserker: Με την συγκεκριμένη επιλογή μπορείτε να κάνετε πολύ Damage το οποίο βασίζεται στα όπλα τα οποία κρατάτε. Η ζημιά που μπορεί να δεχτείτε είναι μεγαλύτερη από κάποιον Warrior λόγω της διαφοράς armor, αλλά αυτή που μπορείτε να κάνετε είναι πολύ μεγαλύτερη.
- Monk: Εδώ έχετε έναν ακόμα melee μαχητή στον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γροθιές σας για να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σας ενώ παράλληλα μπορείτε να πάρετε αρκετά combat skills και να δημιουργήσετε combos.
- Ranger: Ένας συνδυασμός Warrior και Druid. Με αυτόν μπορείτε να κάνετε ζημιά είτε από κοντά, είτε από μακριά, ενώ παράλληλα μπορείτε να γίνετε και tank σε κάποιες περιπτώσεις.
- Rogue: Εδώ μπορείτε να διαλέξετε τον κλασικό stealth χαρακτήρα ο οποίος σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε πολύ ζημιά όταν επιτίθεστε στους εχθρούς σας από πίσω.

Στον τομέα τον Casters, όπου χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο το mana, έχετε τις παρακάτω επιλογές:
- Wizard: Στο συγκεκριμένο Class μπορείτε να κάνετε πάρα πολύ ζημιά με τα spells σας, αλλά και να απορροφήσετε το mana του αντιπάλου σας. Παράλληλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα στοιχεία της φύσης για να παράγετε spells, ενώ έχετε και abilities τηλεμεταφοράς.
- Magician: Παρότι και αυτός είναι Caster, σας δίνει την δυνατότητα να καλέσετε παντοδύναμα pet elementals τα οποία έχουνε τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του εκάστοτε στοιχείου που εκπροσωπούν. Παράλληλα, μπορείτε να δημιουργήσετε φαγητό και νερό, πανοπλίες και όπλα για τα Pet σας, ενώ με το spell Call of The Hero μπορείτε να μεταφέρετε έναν παίκτη όπου εσείς θέλετε, κάτι που χρησιμεύει πολύ σε Raids.
- Necromancer: Με αυτό τον χαρακτήρα μπορείτε να γεμίζετε τους αντιπάλους σας με debuffs και damage over time spells.



Στην επιλογή Crowd Control/Utility βλέπουμε για πρώτη φορά κάτι το διαφορετικό. Έχοντας συνηθίσει τα caster classes να έχουνε τη δυνατότητα να κάνουνε και Crowd Control, το EverQuest είχε αποφασίσει να έχει διαφορετικά classes τα οποία είναι τα εξής:
- Enchanter: Εδώ μπορείτε να έχετε έναν caster ο οποίος να φροντίζει να κάνει Stun, Slow, Charm, Memory Blur (κάνει τα τέρατα να χάνουν το στόχο που έχουνε), ενώ μπορείτε να δίνετε πίσω mana με το Clarity Spell (χρησιμοποιείται στο League of Legends ενώ στο Warcraft έχει την ονομασία Innervate).
- Bards: Όσοι έχετε παίξει D&D (την Pen and Paper Version) γνωρίζετε τον σκοπό τον βάρδων. Με τα τραγούδια τους προσφέρουνε buffs στο group τους και debuff στους αντιπάλους τους. Παράλληλα μπορείτε να κάνετε αρκετή ζημιά με τα melee χτυπήματα σας.

Κλείνοντας, έχετε τις επιλογές των healers, χαρακτήρων που χρησιμοποιούν το mana τους για να προστατεύσουν τους συντρόφους τους.
- Cleric: Το πιο δυνατό healing class. Με αυτό τον ήρωα μπορείτε να προστατεύσετε το γκρουπ σας με buffs, με spells τα οποία τους σώζουν από βέβαιο θάνατο όπως το Divine Intervention ενώ παράλληλα μπορείτε να κάνετε αρκετό melee damage.
- Druid: Ο γνωστός Druid (πάλι από το D&D) με τον οποίο μπορείτε να προστατέψετε την ομάδα σας, αλλά και να επικοινωνήσετε με τα ζώα και να τα υποτάξετε σε εσάς. Επίσης, μπορείτε να αναπτύξετε γρηγορότερα τα trading skill σας διότι βρίσκετε ευκολότερα πρώτες ύλες.
- Shaman: Λόγω τον ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ο Shaman μπορεί να θεωρηθεί και Utility Class. Με το HoT (Healing over time) που έχετε, μπορείτε να βοηθήσετε στο γενικό heal του γκρούπ ενώ παράλληλα να τοποθετήσετε debuffs στους αντιπάλους και να καλέσετε pets για να σας βοηθήσουνε.

Οι συνδυασμοί όπως βλέπετε είναι πάρα πολλοί. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι το Everquest δεν επιτρέπει σε όλα τα raves να επιλέξουν όλα τα classes, συνεπώς σκεφτείτε πολύ καλά την κάθε επιλογή σας.

Trade Skills και Deities
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε την Θεότητα (Deity) που εσείς θέλετε. Ανάλογα με την επιλογή σας θα έχετε στην διάθεση σας ειδικά όπλα και αντικείμενα, τα οποία ανήκουν στην συγκεκριμένη θεότητα. Παράλληλα όμως, θα υπάρχουν και περιοχές που δεν θα μπορείτε να πλησιάσετε λόγω της επιλογής σας.

Με τα trade skills έχετε την δυνατότητα να δημιουργείτε διάφορα αντικείμενα, είτε αξιοποιήσιμα στη μάχη (π.χ. πανοπλίες), είτε καταναλώσιμα (π.χ φαγητό). Τις πανοπλίες, μπορείτε ακόμη και να τις πουλήσετε σε άλλους παίκτες. Ορισμένα trade skills χρησιμοποιούν συγκεκριμένα classes. Τέτοια είναι για παράδειγμα το Make poison (το χρησιμοποιούν οι Rogues) και το Tinkering το οποίο είναι το μόνο Racial skill, που ανήκει στους Gnomes. Με αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε αντικείμενα που βοηθάνε όποιον τα χρησιμοποιεί (για παράδειγμα δυνατότητα αναπνοής κάτω από το νερό).


Το ξεκίνημα

Αρχικά επιλέγετε την φυλή και το class που θέλετε, βάζετε το ονοματεπώνυμο του ήρωά σας και διαλέγετε αν θα είναι άνδρας η γυναίκα. Μετά από αυτό θα σας δοθούν 30 Ability Points τα οποία θα πρέπει να τα τοποθετήσετε όπως επιθυμείτε. Τα Abilities σας είναι τα Strength, Stamina, Agility, Dexterity, Wisdom, Intelligence και Charisma.

Ακολούθως, εμφανίζεστε στην αρχή πόλη της φυλής σας. Καθώς θα ανοίξετε το Inventory σας θα βρείτε ένα όπλο, ένα βιβλίο κι ένα Scroll, ενώ αν είστε Caster θα συναντήσετε δύο spells. Αφού τοποθετήσετε τα αντικείμενα στην μπάρα, θα μπορέσετε να διαβάσετε το Scroll στο οποίο θα υπάρχει το όνομα του Guildmaster. Αφού γνωρίσετε την πόλη και βρείτε τον Guildmaster, είστε έτοιμοι να βγείτε έξω στον κόσμο και να κάνετε τα πρώτα σας quests που θα σας δώσει.

Ανοίγοντας το taskbar (πρόγονος του σημερινού quest tab του WoW) θα δείτε τα tasks που σας αναταθούνε και θα πρέπει να φέρετε σε πέρας, παίρνοντας έτσι ως ανταμοιβή xp και gold.

Παράλληλα και ενώ πολεμάτε τέρατα, τα skills σας αυξάνονται. Για παράδειγμα όταν χτυπάτε κάποιο τέρας με όπλο, αυξάνετai το οffense σας και όταν τρώτε ζημιά αυξάνετai το Defence σας. Επίσης, η κίτρινη μπάρα που βρίσκεται κάτω από τη mana bar ονομάζετε Endurance bar και ουσιαστικά είναι το “mana” των melee επιθέσεων. Κι αυτό διότι από τα skills σας απαιτούν Endurance για να εκτελεστούν.



Σε περίπτωση που πεθάνετε, στα αρχικά levels (1-4) δεν έχετε κάποια ποινή αλλά θα πρέπει να ταξιδέψετε εκεί που βρίσκεται το πτώμα σας για να πάρετε πίσω ότι αντικείμενα είχατε (κάτι σαν το Darkfall). Καθώς levels, ο χρόνος παραμονής του πτώματος μεγαλώνει, οπότε σε περίπτωση που δεν προλάβετε, τα αντικείμενα σας χάνονται.

Καθώς πεθαίνετε σε μεγαλύτερα levels, χάνετε και experience points (όπως στο Lineage). Επίσης, αν το πτώμα σας βρίσκεται κοντά σε κάποιο δυνατό εχθρό που δεν μπορείτε να πλησιάσετε, αν βρίσκεστε κι εσείς εκεί κοντά, μπορείτε να πατήσετε /corpse και να έρθει το ίδιο δίπλα σας ενώ αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό, με την εντολή /consent μπορείτε να επιτρέψετε σε κάποιον άλλο παίκτη να παραλάβει το πτώμα σας και να το φέρει σε εσάς, ώστε να πάρετε πίσω τα αντικείμενα σας.

Χειρισμός και κάμερα
Το παιχνίδι παρότι είναι φιλικό προς τον χρήστη, έχει σχετικά περίπλοκο interface. Αρχικά ξεκινάτε έχοντας πολλά παράθυρα στο interface, γεμάτα μπάρες, όπου η καθεμία έχει το σκοπό της. Υπάρχει η μπάρα των hitpoints, του mana και του endurance (ανάλογα με το Class), το παράθυρο του health που σας εμφανίζει το επίπεδο του αντιπάλου, αλλά και το παράθυρο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε τα abilities, τα spells και τις απλές εντολές (όπως το να καθίσετε κάτω).

Η κίνηση του χαρακτήρα γίνεται με τα arrow keys, κάτι που μπορείτε να αλλάξετε εφόσον το θελήσετε. Το αριστερό κουμπί του ποντικιού χρησιμοποιείται ώστε να στοχεύσετε κάποιο τέρας ή τον αντίπαλο σας και να ξεκινήσετε την μάχη, ενώ με το δεξί κουμπί μπορείτε να κάνετε loot τα αντικείμενα από τα πτώματα των εχθρών σας.

Έχει ειπωθεί κατά καιρούς ότι το Everquest ήταν η κύρια έμπνευση της Blizzard για το World of Warcraft. Μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού πειστήκαμε ότι η άποψη αυτή όντως ισχύει.

Η κάμερα του παιχνιδιού ξεκινάει σε πρώτο πρόσωπο. Βέβαια μπορείτε κουνώντας τη ροδέλα του ποντικιού να την τοποθετήσετε σε τρίτο πρόσωπο, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα χρησιμοποιώντας το F9 να αλλάξετε την κάμερα και να παίξετε από την οπτική γωνία την οποία σας βολεύει.

Εχθροί και A.I
Στο PvE, τα mobs που θα συναντήσετε ποικίλουν. Θα βρείτε από απλά ποντίκια, μέχρι σκελετούς, golems ή τεράστιους δράκους. Ένας από τους λόγους που το παιχνίδι προτιμάται από τους παίκτες είναι η πληθώρα διαφορετικών τεράτων που υπάρχουνε. Κάθε περιοχή έχει τους δικούς της εχθρούς και η δυσκολία διαρκώς αυξάνεται.

Το A.I είναι πολύ καλά δουλεμένο. Ναι μεν είναι φιλικό απέναντί σας, ειδικά στις αρχικές ζώνες, αλλά πό ένα σημείο κι έπειτα, υπάρχουν τέρατα που θα σας κυνηγάνε παντού, μέχρι να σας φάνε! Σε περίπτωση που καταφέρετε και κάνετε αρκετή ζημιά, ο εχθρός σας θα προσπαθήσει να τρέξει για να ξεφύγει, αν και αυτό συμβαίνει κυρίως στα αδύναμα τέρατα. Οπότε μην περιμένετε να δείτε έναν δράκο να βάζει την ουρά στα σκέλια και να τρέχει μακριά σας. Ακόμα και τα raids είναι δύσκολα και θα πρέπει να είστε πολύ καλά προετοιμασμένος, όπως συμβαίνει και σε όλα τα σημερινά MMORPG.



Raids, Arenas και PvP
Είναι καθαρά δική σας απόφαση το αν θα θελήσετε να παίξετε PvP στο Everquest. Αυτό το καθορίζετε με το βιβλίο που σας δίνεται στην αρχή. Αν το καταστρέψετε τότε γίνεστε PvP On κι έτσι μπορείτε να χτυπήσετε ή να δεχθείτε χτύπημα από άλλους παίκτες.

Τα raids του EverQuest είναι καλοδουλεμένα και με αρκετή προσοχή. Από την αρχή του παιχνιδιού υπήρχαν αρκετά Raids και με την προσθήκη κάθε expansion βλέπαμε διαρκώς ολοένα και περισσότερα. Στα raids θα μπορέσετε μαζί με άλλους παίκτες να πολεμήσετε τέρατα που δεν μπορείτε να τα νικήσετε μόνοι σας και να πάρετε σπάνια και δυνατά αντικείμενα. Τα άτομα που χρειάζονται για ένα raid είναι 48 και γι’ αυτό το λόγο κυρίως σχηματίζονται Guilds στο παιχνίδι.

Βέβαια πέρα από τα Raids υπάρχουνε και οι Αρένες στις οποίες αντιμετωπίζετε τεράστιες ορδές από τέρατα, με σκοπό να περάσετε όσα περισσότερα rounds μπορείτε και ύστερα να ανταμειφθείτε με αντικείμενα, χρήματα ή ακόμα και mounts!

Guilds
Σε έναν τόσο μεγάλο κόσμο σίγουρα δεν θα μπορούσατε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας. Γι’ αυτό τον σκοπό υπάρχουν τα guilds. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να μπείτε σε κάποιο guild ή να φτιάξετε το δικό σας από το guild management tab. Όλα τα races είναι ευπρόσδεκτα σε όλα τα guilds, εκτός αν είστε σε server ο οποίος είναι PvP/Race war όπου υπάρχουν συμμαχίες ανάμεσα σε συγκεκριμένες φυλές.



Τα κέρδη που μπορεί να έχετε από τα guilds είναι πάρα πολλά. Αρχικά γνωρίζετε καινούργια άτομα που σας βοηθάνε να βελτιώσετε τον χαρακτήρα σας, αναπτύσσετε τα trade skills κάνοντας ευκολότερα trade, ενώ μπορείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολότερα τέρατα. Παράλληλα, με κάθε expansion, το EverQuest εμφάνιζε κατά καιρούς ολοένα και περισσότερα πλεονεκτήματα για τα μέλη των guilds, τα οποία είναι σήμερα αυτονόητα στα περισσότερα MMORPG. Τέτοια είναι για παράδειγμα το guild bank με το οποίο παίρνετε και δίνετε αντικείμενα μεταξύ των μελών του guild, το guild teleporter με το οποίο μεταφέρεστε στις περιοχές γρηγορότερα κ.ο.κ. Όλα τα αυτά σας παρέχονται μέσω του guild hall. Παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το guild tribute system, το οποίο σας επιτρέπει να τοποθετήσετε κάποια έξτρα στατιστικά στα αντικείμενά σας, αρκεί να δώσετε κάποια χρήματα ως αντίτιμο.

Τα guild έχουν war μεταξύ τους, επομένως πέρα από τα πλεονεκτήματα θα πρέπει να είστε διαρκώς σε ετοιμότητα για το PvP. Το war διαρκεί έως ότου αποφασίσουν οι guild masters να λήξουν τον πόλεμο όπου. Κατά την διάρκειά του όμως, όταν πέφτετε νεκροί μετά από PvP, αναγκαστικά θα χάνετε xp και αντικείμενα. Το δεύτερο σκέλος, δηλαδή η πλήρης απώλεια των αντικειμένων απ’ το PvP, είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο βλέπουμε και στα σύγχρονα MMORPG όπως το Darkfall Online.

Γραφικά
To Everquest κυκλοφόρησε το 1999 και τα 3D γραφικά του για την τότε εποχή ήτανε σχετικά καλά, με έμφαση κυρίως στον κόσμο του παιχνιδιού και λιγότερο στον σχεδιασμό των χαρακτήρων. Τα physics στους ήρωες δένουν όμορφα με το παρουσιαστικό τους, αλλά το anti-aliasing είναι σχεδόν μηδαμινό. Επίσης, το HUD είναι κάπως απαρχαιωμένο, ιδιαίτερα για τα σημερινά δεδομένα, ενώ ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η κάμερα την ώρα της μάχης κάνει το παιχνίδι αρκετά ρεαλιστικό. Παράλληλα, έχουμε τις αλλαγές καιρικών συνθηκών ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται ο χαρακτήρας σας, κάτι που για τα τότε δεδομένα ενός MMORPG ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.



Όσο για το customization του παιχνιδιού, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι καλύτερο, αν αναλογιστούμε τα expansions που έχουνε υπάρξει. Βέβαια, όπως αναφέραμε η εταιρία έδωσε την προσοχή της στο Everquest 2 γι’ αυτό και δεν έγινε το βήμα παραπάνω που θα μπορούσε ένα γίνει στα γραφικά.

Ήχος
Κάτι το οποίο μας εξέπληξε ήταν ο ήχος, καθώς η μουσική ταιριάζει απόλυτα στον κόσμο που απεικονίζεται στο παιχνίδι. Τα ambient sounds γύρω σας ακούγονται σε μόνιμη βάση, από τα νερά τον καταρρακτών μέχρι τον αέρα που φυσάει ενώ προχωράτε σε ένα μέρος μόνοι σας. Ένα από τα ατού του παιχνιδιού στο θέμα της μουσικής είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ξεχωριστά κομμάτια για κάθε περιοχή που πάτε, χωρίς να ακούτε για παράδειγμα την ίδια μουσική σε όλες τις πόλεις.

Παράλληλα, όταν μπείτε σε μάχη, η μουσική αλλάζει και γίνεται πιο επική, κάτι που σας κάνει να αισθάνεστε ότι επιτελείτε ένα σημαντικό έργο. Βεβαία αυτό είναι ταυτόχρονα και το μειονέκτημα του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, διότι η μουσική που ακούγεται είτε πολεμάτε ένα ποντίκι, είτε έναν πύρινο σκελετό, είναι η ίδια. Παράλληλα, υπάρχει αρκετός ρεαλισμός στα ηχητικά εφέ, τόσο όταν ρίχνετε, όσο κι όταν δέχεστε χτυπήματα.

Επίλογος
Το EverQuest είναι ένα τεράστιο MMORPG. Σίγουρα στα χρόνια που πέρασαν από το ξεκίνημά του θα μπορούσαν να υπάρχουν αισθητές βελτιώσεις, όμως εν τέλει η Sony αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή της στο Everquest 2, το οποίο είναι αρκετά διαφορετικό απ’ τον προκάτοχό του. Το παιχνίδι αξίζει την προσοχή ενός RPG gamer, αλλά με τις σημερινές επιλογές δεν δείχνει πως μπορεί να του κλέψει την καρδιά.

Θετικά:
- Μεγάλος αριθμός από classes και races
- Μοναδικό Deity System
- Σωστά δομημένη μουσική υπόκρουση

Αρνητικά:
- Ξεπερασμένα γραφικά
- Αργή μάχη και αργό σύστημα ανάπτυξης
- Περίπλοκο interface
- Άσχημα combat animations

Βαθμολογία
Γραφικά: 7.5
Ήχος: 8.5
Gameplay: 8
Αντοχή: 8
Γενικά: 8

Ο προκάτοχος του World of Warcraft και πολλών άλλων MMORPG που χάθηκε στο βάθος του χρόνου.

Μπάμπης Γιαλαμάς

NEWS   VIEW ALL

No News

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Comments  

#1 Geonick (Level31) 05/09/2011 14:33
Όταν έπαιξα πρώτη φορά το Darkfall θυμήθηκα το Everquest.Τοσα πολλα παραθυρα που τα μετακινουσες απο εδω κι απο κει για να κανεις χωρο(τα μισα ειχαν αχρηστες πληροφοριες).Καλό για την εποχή του αλλά όπως είπες σωστά από το Everquest 2 και μετά το παράτησαν.
Score  8
7.78 User Score
(9  votes)
User Reviews 0
Genre: MMORPG
Developer: Sony Online Entertainment
Publisher: Sony Online Entertainment
Διάθεση:
Players:
Requirements: 256MB RAM, Επεξεργαστής 400 mhz, Κάρτα γραφικών 32MB, Χώρος στο σκληρό δίσκο 450MB
Official Website: Κλικ εδώ
Release Date: 1999-03-16
Χρήστες που το θέλουν
Κανένας
Χρήστες που το έχουν
Κανένας
Χρήστες που το είχαν
Κανένας
Χρήστες που το έχουν στα αγαπημένα (VIEW ALL)
thumb
RELATED GAMES
No Games found.
VIDEOS

Top reviews (τρέχον έτος)

Top Reviews (by user score)

Latest User Reviews

1.
User levels   (10.0)
2.
User levels   (10.0)
3.
User levels   (10.0)
4.
User levels   (10.0)
5.
User levels   (10.0)
6.
User levels   (9.5)
7.
User levels   (3.0)
8.
User levels   (9.5)
10.
User levels   (10.0)