Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Γιώργος Σπανουδάκης, το 10άρι της "Μπάρτσα"

More
08 Nov 2010 15:15 #83717 by Frank
Αίσθηση έχει προκαλέσει με τις εμφανίσεις του ο Γιώργος Σπανουδάκης, που είναι το νέο μεγάλο αστέρι των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα.

Ο 12χρονος (γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου 1998) είναι κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή των "μπλαουγκράνα", μοιράζοντας εξαιρετικές πάσες στους επιθετικούς, ενώ τα κόλπα του με την μπάλα θα τα ζήλευε ακόμα και ο Μέσι.

Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 6 ετών γράφτηκε στην ομάδα της Χάσλοκ, της γερμανικής πόλης στην οποία κατοικούσε με την οικογένειά του.

Το ταλέντο του φάνηκε από την πρώτη στιγμή και την αμέσως επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την Όπελ Ρούσενχαϊμ. Εκεί τον είδαν σκάουτερ της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης και κινήθηκαν αμέσως για την απόκτηση του. Έτσι σε ηλικία 8 ετών έπαιζε στις ακαδημίες ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Οι εμφανίσεις του εκεί κέντρισαν το ενδιαφέρον τεράστιων ποδοσφαιρικών συλλόγων, όπως της Τσέλσι, της Μπαρτσελόνα, της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πολλών άλλων.

Από πέρυσι ανήκει στους Καταλανούς, που έσπευσαν να τον αποκτήσουν και μέρα με τη μέρα δικαιώνονται για την επιλογή τους, αφού ο πιτσιρικάς έχει κάνει τους υπεύθυνους των ακαδημιών να τρίβουν με τα μάτια τους με αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10.

Δείτε μερικά από τα "μαγικά" του πιτσιρικά από τη φετινή σεζόν:
εδω: www.dailymotion.com/video/xfk7f9 ... lona_sport

[right:1ll6av8o]sport24.gr[/right:1ll6av8o]

Το ταλεντακι που θα έχουμε ολοι στην ομαδα μας στο Pro, Fifa, Football Manager 2017-2018 :mrgreen:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Nov 2010 15:45 #83718 by Aνέστης Αδαμίδης
Ρε γαμώτο, κι εγώ όσο ήθελα να πάω να παίξω μπάλα δεν με άφηναν οι δικοί μου. Τώρα κάθομαι και αναπτύσσομαι μόνος μου, όταν παίζω μπάλα. Αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι ότι παίζω στην ίδια θέση με το πιτσιρίκι. Μερικές φορές μόνο πάω από τη δεξιά μεριά.

More
08 Nov 2010 15:50 #83721 by thanasis
Αλλο ενα ταλεντο χαθηκε απο την Ελλαδα...Τουλαχιστον θα παιζει εθνικη ελλαδος.... \:D/ \:D/

More
08 Nov 2010 15:51 #83722 by Ιβάν
Ωραίος ο πιτσιρικάς! Και εγώ τώρα θέλω να ξαναρχίσω μπάλα αλλά δεν έχω και πολύ χρόνο τώρα τελευταία. Μόλις τελειώσω τα αγγλικά θα αρχίσω και γυμναστήριο! Θυμάμαι όταν ήμασταν στην 4-6 Δημοτικού παίζαμε συνέχεια μπάλα και όταν το παρατήσαμε το άθλημα για κάποιο καιρό είχα τύψεις που το παράτησα. Κάθε μέρα μόνο με μπάλα μας έβλεπες! Ωραίες εποχές... τώρα πλέον "γεράσαμε"! :mrgreen:

More
08 Nov 2010 15:54 #83724 by Aνέστης Αδαμίδης

8@no$ wrote: Αλλο ενα ταλεντο χαθηκε απο την Ελλαδα...Τουλαχιστον θα παιζει εθνικη ελλαδος.... \:D/ \:D/

Ας μην παίρνουμε κι όρκο. Αλλά να σου πω και κάτι ρε Θάνο; Άντε και παίζει ένας καλός στην εθνική. Αν δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του τι να κάνει. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη ξέρεις... :-k

More
08 Nov 2010 16:40 #83728 by eliminator

8@no$ wrote: Αλλο ενα ταλεντο χαθηκε απο την Ελλαδα...Τουλαχιστον θα παιζει εθνικη ελλαδος.... \:D/ \:D/

Καλύτερα 1)γιατί θα τον καταστρέφανε οι δημοσιογράφοι 2) θα καταστρεφόταν από τους προπονητές που έχουμε εδώ, δε συγκρίνεται Ισπανία και Ελλάδα σε τέτοια θέματα, εδώ σε αναγκάζουν να βουτήξεις οταν ο άλλος ίσα που σε ακουμπάει(έχω εγκυρες πηγές ότι πράγματι γίνεται αυτό), εκεί σου λένε να παλεύεις για την μπάλα και να μη βουτάς 3) θα τον είχαν του πεταματού, βασικοπαγκίτη, εδώ οι προπονητές δεν δίνουν ευκαιρίες στα ανερχόμενα ταλέντα.Και τώρα ο Βαλβέρδε που έδωσε κοίτα τι παιχταρά έβγαλε!! Ο Μπάγιεβιτς που έδωσε στον Μανωλά, είδατε τι παιχτάρα έγινε!!! Ο Νίνης; Τον είδατε και αυτόν! Όλα αυτά τυχαία; Δεν νομίζω! Αναρωτιέμαι γιατί δεν ακολουθούν και άλλοι αυτα που έκαναν οι παραπάνω προπονητές...

More
08 Nov 2010 20:05 #83755 by rafor
Καταρχας στην Ισπανια εχουν τις καλυτερες ακαδημιες και εχουν εναν αλλο τυπου παιχνιδιου απο αυτου του ελληνικου ποδοσφαιρου.Εκει δεν πανε να δουνε τα πιτσιρικια απο την πρωταθλητρια ομαδα, αλλα απο την πρωτη μεχρι την τελευταια ομαδα.Επισης οπως ειδατε, τα τοπικα καναλια, στηριζουν καποια παιχνιδια και ετσι μαθαινουν πολλοι για τα πιτσιρικια!

More
11 Nov 2010 00:56 #83985 by Frank
τον ζηλευω τον ζηλευω τον ζηλευω

[youtube:30w7a75s]
[/youtube:30w7a75s]

να εχει τυχη στη ζωη του και σε λιγα χρονια ολος ο κοσμος θα μιλαει γι αυτον ...

More
11 Nov 2010 03:21 #83987 by Μάνος Γρυπάρης
Γιώργος Σπανουδάκης, ο... διάδοχος του Αμανατίδη στην Άιντραχτ

Ο Αγγελος Χαριστέας, ο Φάνης Γκέκας, ο Γιάννης Αμανατίδης και ο Σωτήρης Κυργιάκος εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό και δη στη Bundesliga. Ο Γιώργος Σπανουδάκης ονειρεύεται να γίνει κι αυτός ένας από τους παίκτες που θα αφήσει το στίγμα του σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Είναι μόλις 9 ετών παίζει στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και έχει ξεχωρίζει από δεκάδες παιδιά της ηλικίας του. Το contra.gr έψαξε και βρήκε ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ποδοσφαίρου όπου δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Ηδη στη Γερμανία, πολλοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του πιτσιρικά και για τις δυνατότητες που έχει, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Από τη Θεσσαλονίκη στη Μάιντζ

Ο Γιώργος (JoGo όπως τον αποκαλούν οι Γερμανοί) γεννήθηκε στις 25/11/1998 στην Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 2 ετών μετακόμισε με τους δικούς του στη Γερμανία. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα όταν μπήκε στα 6, άρχισε να ασχολείται με την "στρογγυλή θεά", με τον πατέρα του Κωνσταντίνο να τον γράφει στον τοπικό σύλλογο Opel Ruesselsheim.

Ονομα: Γιώργος Σπανουδάκης
Παρατσούκλι: JoGos
Ημ.Γέννησης: 25/11/1998
Τόπος Γέννησης: Θεσσαλονίκη
Υψος: 1.47
Βάρος: 38 κ.
Θέση: Μέσος
Ομάδα που αγωνίζεται: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Αγαπημένη του ομάδα: ΠΑΟΚ

Σεζόν - Γκολ:

2005-06: 54
2006-07: 132
2007-08: 18

Προσωπική ιστοσελίδα: www.compine.de
Ο Γιώργος ξεδίπλωσε άμεσα το ταλέντο του με αποτέλεσμα μετά από 1 χρόνο και συγκεκριμένα το 2006, να εκδηλώσει ενδιαφέρον η Μάιντζ, όπου συμμετείχε στις προπονήσεις της για τρεις μήνες. Το ταλέντο του, όμως, δεν άφησε ασυγκίνητες κι άλλες ομάδες, οι οποίες ενδιαφέρθηκαν για τον πιτσιρικά. Λίγο πριν υπογράψει συμβόλαιο στη Μάιντζ, ο πατέρας του αποφασίζει να τον πάει στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία εκείνη την εποχή έκανε επιλογή ταλέντων από ολόκληρη την Γερμανία.

Η φανέλα με το 10

Η χαρά του Γιώργου ήταν τεράστια, αφού στην Αϊντραχτ έπαιζε ο αγαπημένος του Γιάννης Αμανατίδης. Αφού έλαβε μέρος στις προπονήσεις του συλλόγου, οι προπονητές διέκριναν το ταλέντο του και τον διάλεξαν από περίπου 100 παιδιά της ηλικίας του, δίνοντάς του τη φανέλα με το νούμερο 10.

"Πέρυσι έβαλε 132 γκολ με τη φανέλα της Αϊντραχτ", είπε στο contra.gr ο περήφανος πατέρας του JoGos, Κώνσταντίνος Σπανουδάκης για να προσθέσει: "Το χάρισμά του είναι ότι έχει πολύ καλό και δυνατό σουτ και άριστη τεχνική για την ηλικία του. Οπως λέει και ο προπονητής του, έχει καλό μάτι και δίνει εξαιρετικές πάσες".

Αν σας κάνει εντύπωση που οι Γερμανοί ασχολούνται με έναν 9χρονο, ο κ.Σπανουδάκης μας λέει: "Δεν μπορεί να φανταστείτε πόσο ασχολούνται με τόσο μικρές ηλικίες. Εχουν δύο προπονητές και μία υπεύθυνο ομάδας για 11 μόνο παιδάκια. Κάθε σαββατοκύριακο γυρνάμε όλη τη Γερμανία και παίζουμε σε διάφορα τουρνουά με ομάδες όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Χέρτα Βερολίνου κ.α."

Οπως μας ξεκαθαρίζει ο πατέρας του Γιώργου, υπάρχει μεγάλη πίστη για τις δυνατότητες του πιτσιρικά γι'αυτό και θα τον στηρίξουν στην προσπάθειά του να γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής: "Σαν γονείς νιώθουμε υπερήφανοι για τον γιο μας και πολλοί περισσότερο που είμαστε Ελληνες. Οι προπονητές του τον θεωρούν μεγάλο ταλέντο και πιστεύουν ότι θα έχει μέλλον. Σαν γονείς θα τον στηρίξουμε και ελπίζουμε να τα καταφέρει".

"Ονειρό μου να παίξω στην Εθνική"

Ο ίδιος ο Γιώργος τι λέει; "Το ποδόσφαιρο το αγαπώ πάρα πολύ. Εκεί έχω τους καλύτερούς μου φίλους τους οποίους τους βλέπω κάθε μέρα. Περιμένω πως και πως να σχολάσω για να πάω στην προπόνηση. Η μητέρα μου στο σπίτι μου βάζει τις φωνές γιατί είμαι όλο με μια μπάλα (γέλια)".

Κι όπως κάθε παιδί της ηλικίας του, έχει τα ινδάλματά του: "Οταν μεγαλώσω θέλω να μοιάσω στον Ροναλντίνιο. Από τους Ελληνες μου αρέσει ο Τσιάρτας και ο Αμανατίδης και ο Κυργιάκος που παίζουν στην ομάδα μου. Οταν μεγαλώσω θα ήθελα να παίξω στην Αϊντραχτ Φρανφούρτης και στην εθνική Ελλάδας".

Δείτε βίντεο από youtube
[youtube] www.contra.gr/Soccer/Germany/Eindracht/169458.html [/youtube]

===========================

Για να δείτε που καταντήσαμε! Κάποτε μιλάγαμε για τον Freddy Adu στα 13. Τώρα πιάνουμε τα παιδάκια από τα 9 τους χρόνια! (9 ετών σημαίνει ότι πέρυσι έπαιζε στα Junior και φέτος στην Ακαδημία) Το μόνο που μένει είναι να πιάνουμε τα παιδιά από νήπια, από 5 ετών, όταν θα πρωτοκοντρολάρουνε την μπάλα και να τους βγάζουμε τους νέους Χατζηπαναγήδες. Η μήπως να τους πιάνουμε από τα 4 στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, στο δίτερμα με τον μπαμπά-πρώην ποδοσφαιριστή (και με κοντινά στο μίνι της μαμάς-μοντέλο). Α ρε Ελλαδάρα!

Έλα μωρή παικτούρα
Άλλος ένας Under-15 που θεοποιείται. Μπορώ να σας βρω τουλάχιστον 10 τέτοια topics στο forum. Μακάρι να παίξει μπαλίτσα.

Η πλάκα είναι ότι το "Σπανουδάκης" ούτε γι' αστείο δεν το προφέρουν οι Ισπανοί. Γι' αυτό το κάνανε "Georgios" ή μάλλον..."Ζόρζιος" (ούτε κρητικοί δεν θα τον λέγανε έτσι).

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
24 Dec 2010 11:28 #86694 by eliminator
Γιατι ολοι οι παιχταραδες να ειναι αριστεροποδαροι;
Εξαιρουνται οι δυο ροναλντο.