Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

AEK 2010/2011

More
30 Aug 2010 22:10 #77516 by GoldString
Replied by GoldString on topic AEK 2010/2011
Πάει και η άεκ γύφτιασε :twisted: :twisted:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Aug 2010 18:24 #77545 by lavezzi7
Replied by lavezzi7 on topic AEK 2010/2011
[center:1cze2xh3]«Ήρθα σε μία οικογένεια»![/center:1cze2xh3]

[center:1cze2xh3] [/center:1cze2xh3]

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την ΑΕΚ και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως ήρθε σε μία οικογένεια που έχει πάντα υψηλούς στόχους.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χρήστο Πατσατζόγλου. Ο 31χρονος (19/03/79) διεθνής ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους», τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Ο διεθνής μεσοαμυντικός έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να είχα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ πολύ νωρίτερα. Είχα έρθει το 1995 από την Αγία Ελεούσα και έκανα προπονήσεις για περίπου ένα μήνα, με προπονητή τότε τον κ.Καραγιάννη και με τον κ.Σταματιάδη. Εκείνη την εποχή έπαιζα ποδόσφαιρο και δούλευα ταυτόχρονα, γιατί η οικογένειά μου δεν μπορούσε να τα βγάλει εύκολα πέρα. Με είδαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και με έφεραν για δοκιμή. Είχα παίξει και σε δύο φιλικά με την ΑΕΚ, ένα στο γήπεδο του Παπάγου και ένα στη Νέα Ιωνία. Την ίδια χρονιά μάλιστα είχε έρθει και ο Σάκης Χιώτης. Δεν έμαθα ποτέ γιατί δεν με άφησε η ομάδα μου να έρθω στην ΑΕΚ», δήλωσε αρχικά ο Πατσατζόγλου που στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας την οποία χαρακτήρισε οικογένεια.

«Γενικά το ποδόσφαιρο δεν αλλάζει, όπου και να παίζεις. Το σημαντικό είναι ότι έχω έρθει σε μια ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στόχος της είναι πάντα το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί γυρίζω στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, που έχει πάντα πολύ υψηλούς στόχους. Οι φιλοδοξίες μου είναι πολύ μεγάλες και μπορώ να τις πραγματοποιήσω στην ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, γιατί ξέρω ότι πρόκειται για μια οικογένεια. Έχω μιλήσει με τα παιδιά που ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα και μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία, να πάμε καλά και να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας και τους στόχους της ομάδας. Είναι πολλά πράγματα που θέλω να πετύχω με την ΑΕΚ. Ξέρω ότι έχει να κατακτήσει πρωτάθλημα πολλά χρόνια και θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο και να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο».

Για την θητεία του στην Κύπρο και την Ομόνοια, ο έμπειρος άσος τόνισε: «Δεν έχει σημασία να μιλάμε για το παρελθόν. Το παν είναι ότι είμαι καλά, ότι έχω την υγεία μου. Πρόλαβα να παίξω στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που το ήθελα πάρα πολύ και αυτή τη στιγμή είμαι σε μια ομάδα που νομίζω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά», ενώ αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τόνισε: «Δεν έχω σταματήσει καθόλου να προπονούμαι. Δύο ημέρες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκίνησα προπονήσεις, γιατί δεν μου έδωσαν καθόλου άδεια από την παλιά μου ομάδα. Πήγα και έκανα κανονικά προετοιμασία. Μόνο τις 2-3 τελευταίες μέρες έχω σταματήσει τις προπονήσεις, προκειμένου να μαζέψω τα πράγματά μου και να γυρίσω στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι θα με δει και ο προπονητής μου και θα κρίνει ο ίδιος, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω αμέσως».

Τέλος, σχετικά με την θέση που προτιμά να παίζει, ο Πατσατζόγλου έριξε το... μπαλάκι στον προπονητή: «Αν δεν ήμουνα έτοιμος, δεν θα έκανα αυτό το άλμα σε μια ομάδα με τόσο πολλές υποχρεώσεις. Έχω παίξει ως δεξί μπακ στην Εθνική ομάδα, αλλά και παλαιότερα και δεν έχω πρόβλημα να αγωνιστώ οπουδήποτε. Όπου κρίνει ο προπονητής ότι έχει ανάγκη η ομάδα, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», ενώ για τα προβλήματα τραυματισμών τόνισε: «Έχω ακούσει διάφορα για μένα. Πολλούς τραυματισμούς δεν έχω περάσει. Αρκετός κόσμος το έχει έτσι στο μυαλό τους. Είχα έναν μεγάλο τραυματισμό. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω ως ποδοσφαιριστής, είναι να τους δείξω ότι είμαι καλά και αυτό που έχω να κάνω είναι να μιλήσω μέσα στο γήπεδο. Να τους δείξω ότι αξίζω να παίζω σε αυτό το επίπεδο».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως θέλει να τα κερδίσει όλα με την ΑΕΚ. «Ο στόχος μου είναι να τα κερδίσουμε όλα. Ότι στόχους έχει η ΑΕΚ να τους κατακτήσουμε. Μαζί με τους συμπαίκτες μου να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για κερδίσουμε τα πάντα».

Πρώτος ο Ιντζόγλου!
Λίγα λεπτά νωρίτερα, η ΠΑΕ είχε ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ιντζόγλου που είχε ικανοποιήσει στην προετοιμασία και αποφάσισε να αποκτηθεί.

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Λευτέρη Ιντζόγλου. Ο 23χρονος (3/3/1987) ποδοσφαιριστής, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

gazzetta.gr

More
07 Sep 2010 16:04 #78035 by lavezzi7
Replied by lavezzi7 on topic AEK 2010/2011
[center:1sny9t0n]Τα βρήκε με Τζεμπούρ![/center:1sny9t0n]

[center:1sny9t0n]http://www.soccerbyives.net/.a/6a00e54ef2975b88330133ed77c46a970b-500wi[/center:1sny9t0n]

Το ένα από τα τρία «καυτά» μέτωπα για την ΑΕΚ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Ράφικ Τζεμπούρ συμφώνησε για την ανανέωση της συνεργασίας του μέχρι το 2013, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση. Πλέον απομένουν οι διαπραγματεύσεις με τον Νάτσο Σκόκο και τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Το συμβόλαιο του 26χρονου φορ θα έληγε το καλοκαίρι του 2011.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε προτείνει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 700.000 ευρώ (με το προηγούμενο έπαιρνε 600.000) και μπόνους με τα οποία το ποσό φτάνει ή ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Άγνωστο παραμένει αν θα οριστεί ρήτρα στο συμβόλαιο, αλλά όπως και στην περίπτωση του Νάτσο Σκόκο, η διοίκηση δεν θα σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του παίκτη εφόσον έρθει μία καλή πρόταση από το εξωτερικό.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας της με τον Rafik Djebbour για άλλα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2013».

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απάντηση του Νάτσο Σκόκο στην πρόταση της ΑΕΚ (που είναι ανάλογη με αυτή στον Τζεμπούρ), ενώ πιθανώς και μέσα στην ημέρα να σταλεί στον μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο η νέα πρόταση της διοίκησης για την ανανέωση του συμβολαίου του. Υπενθυμίζεται πως ο Αργεντινός επιθετικός, που τώρα λαμβάνει 390.000 ευρώ το χρόνο, έχει απορρίψει ήδη δύο προτάσεις, 350 και 450 χιλ. ευρώ ετησίως συν 150 χιλ. ευρώ σαν μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος.

sport-fm.gr

More
12 Sep 2010 23:10 #78391 by Frank
Replied by Frank on topic AEK 2010/2011
Ψιτ! Η ΑΕΚ είναι ‘δω! (ΑΕΚ - Πανσερραϊκός)

Εν μέσω του… πολέμου που ήδη έχουν ανοίξει οι «αιώνιοι» για την κυριαρχία στη Superleague, η ΑΕΚ υπενθύμισε ότι είναι εδώ!

Εμφανίζοντας -ειδικά στο πρώτο μέρος- την εικόνα που μοίρασε υποσχέσεις στο Σίδνεϊ, η «Ένωση» επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού (26' Τζεμπούρ, 70' Καφές) και πέτυχε με στιλ την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Από τη φυσούνα είδε τα δέκα τελευταία λεπτά ο Μπάγεβιτς, που αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία από το διαιτητή Αμπάρκιολη.

Έλαμψαν από τους «κιτρινόμαυρους» οι Μάκος και Λαγός -σε καμία περίπτωση δεν θύμισαν την καλή εικόνα που είχαν δείξει στην Τούμπα οι παίκτες του Κοκότοβιτς.

Πως έπαιξε

Αρκετές εκπλήξεις -με βάση όσα αναμενόταν, αλλά και όσα δοκίμαζε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις- παρουσίασε στην ενδεκάδα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από τις βασικές επιλογές του Σερβοέλληνα τεχνικού απουσίαζαν οι νεοαποκτηθέντες Νασούτι-Πατσατζόγλου, αλλά και οι Ντιοπ-Λεονάρντο.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Τζεμπούρ.

Επιτέλους… Σίδνεϊ!

Ότι το άσχημο αγωνιστικό διάλειμμα -μετά το περίφημο τουρνουά του Σίδνεϊ- δεν υπήρξε ποτέ… προσποιήθηκε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και ξεδίπλωσαν στο -όχι ακριβώς χαλί- της Ριζούπολης τα στοιχεία που δημιούργησαν ποδοσφαιρικές «φαντασιώσεις» στους οπαδούς τους το καλοκαίρι.

Με τους αυτοματισμούς να «βγαίνουν» για πρώτη φορά, την τριάδα των χαφ να συνεργάζεται άψογα μεταξύ της -αλλά και με τον Τζεμπούρ- και τον αρνητικό Ντιόγκο να μετατρέπει σε… αεροδιάδρομο για τον Μπερνς την αριστερή πλευρά του Πανσερραϊκού, η ΑΕΚ «φλέρταρε» ανά πάσα στιγμή με το γκολ.

Μπορεί, λοιπόν, να χρειάστηκε τρία τετ α τετ μέχρι να το… «ρίξει» (ο Τζεμπούρ δε μιμήθηκε τον Μπερνς, αλλά και τον… εαυτό του λίγο νωρίτερα) και να «ξόδεψε» τρεις ακόμα ευκαιρίες για να το επαναλάβει, ωστόσο η εικόνα της -περισσότερο και από το προβάδισμα- έδινε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

[youtube:3bad4ioq]
[/youtube:3bad4ioq]

…μετά το «γλύκισμα», Καφές!

Με διάθεση να ψάξει το γκολ που θα «κλείδωνε» το ματς, αλλά χωρίς τη… φούρια πλέον του πρώτου μέρους, γύρισε από την ανάπαυλα η ΑΕΚ. Έχοντας την ασφάλεια που προσέφερε στα μετόπισθεν η εξαιρετική εμφάνιση των Δέλλα και Λαγού, οι παίκτες του Μπάγεβιτς συνέχιζαν να αναζητούν τη… διάσπαση του αμυντικού τείχους που είχε στήσει ο Πανσερραϊκός σε μεθοδικές και συνδυασμένες ενέργειες.

Αφού, λοιπόν, ο Σκόκο έκανε ένα… διάλειμμα σε αυτό το πνεύμα (απείλησε να σκοράρει… μόνος του από το κόρνερ), ο Παντελής Καφές έγινε -έστω και… από σπόντα- κατάληξη μιας ακόμα εξαιρετικής συνεργασίας (των Λαγού-Λυμπερόπουλου-Σκόκο) και έδωσε ασφάλεια στην «Ένωση».

[youtube:3bad4ioq]
[/youtube:3bad4ioq]

Ψιτ! Η ΑΕΚ είναι ‘δω!

* 12/09/2010, 22:24 | Διαβάστηκε 5597 φορές
* Αποστολή
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ψιτ! Η ΑΕΚ είναι ‘δω!

Get Adobe Flash player

Εν μέσω του… πολέμου που ήδη έχουν ανοίξει οι «αιώνιοι» για την κυριαρχία στη Superleague, η ΑΕΚ υπενθύμισε ότι είναι εδώ!

Εμφανίζοντας -ειδικά στο πρώτο μέρος- την εικόνα που μοίρασε υποσχέσεις στο Σίδνεϊ, η «Ένωση» επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού (26' Τζεμπούρ, 70' Καφές) και πέτυχε με στιλ την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Από τη φυσούνα είδε τα δέκα τελευταία λεπτά ο Μπάγεβιτς, που αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία από το διαιτητή Αμπάρκιολη.

Έλαμψαν από τους «κιτρινόμαυρους» οι Μάκος και Λαγός -σε καμία περίπτωση δεν θύμισαν την καλή εικόνα που είχαν δείξει στην Τούμπα οι παίκτες του Κοκότοβιτς.

Πως έπαιξε

Αρκετές εκπλήξεις -με βάση όσα αναμενόταν, αλλά και όσα δοκίμαζε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις- παρουσίασε στην ενδεκάδα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από τις βασικές επιλογές του Σερβοέλληνα τεχνικού απουσίαζαν οι νεοαποκτηθέντες Νασούτι-Πατσατζόγλου, αλλά και οι Ντιοπ-Λεονάρντο.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές, στην τριάδα μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Τζεμπούρ.

Επιτέλους… Σίδνεϊ!

Ότι το άσχημο αγωνιστικό διάλειμμα -μετά το περίφημο τουρνουά του Σίδνεϊ- δεν υπήρξε ποτέ… προσποιήθηκε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς και ξεδίπλωσαν στο -όχι ακριβώς χαλί- της Ριζούπολης τα στοιχεία που δημιούργησαν ποδοσφαιρικές «φαντασιώσεις» στους οπαδούς τους το καλοκαίρι.

Με τους αυτοματισμούς να «βγαίνουν» για πρώτη φορά, την τριάδα των χαφ να συνεργάζεται άψογα μεταξύ της -αλλά και με τον Τζεμπούρ- και τον αρνητικό Ντιόγκο να μετατρέπει σε… αεροδιάδρομο για τον Μπερνς την αριστερή πλευρά του Πανσερραϊκού, η ΑΕΚ «φλέρταρε» ανά πάσα στιγμή με το γκολ.

Μπορεί, λοιπόν, να χρειάστηκε τρία τετ α τετ μέχρι να το… «ρίξει» (ο Τζεμπούρ δε μιμήθηκε τον Μπερνς, αλλά και τον… εαυτό του λίγο νωρίτερα) και να «ξόδεψε» τρεις ακόμα ευκαιρίες για να το επαναλάβει, ωστόσο η εικόνα της -περισσότερο και από το προβάδισμα- έδινε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

…μετά το «γλύκισμα», Καφές!

Με διάθεση να ψάξει το γκολ που θα «κλείδωνε» το ματς, αλλά χωρίς τη… φούρια πλέον του πρώτου μέρους, γύρισε από την ανάπαυλα η ΑΕΚ. Έχοντας την ασφάλεια που προσέφερε στα μετόπισθεν η εξαιρετική εμφάνιση των Δέλλα και Λαγού, οι παίκτες του Μπάγεβιτς συνέχιζαν να αναζητούν τη… διάσπαση του αμυντικού τείχους που είχε στήσει ο Πανσερραϊκός σε μεθοδικές και συνδυασμένες ενέργειες.

Αφού, λοιπόν, ο Σκόκο έκανε ένα… διάλειμμα σε αυτό το πνεύμα (απείλησε να σκοράρει… μόνος του από το κόρνερ), ο Παντελής Καφές έγινε -έστω και… από σπόντα- κατάληξη μιας ακόμα εξαιρετικής συνεργασίας (των Λαγού-Λυμπερόπουλου-Σκόκο) και έδωσε ασφάλεια στην «Ένωση».

Παρόλο, δε, που διάθεση υπήρξε και στη συνέχεια από τους «κιτρινόμαυρους» (Λαγός, Σκόκο και Λυμπερόπουλος πλησίασαν ένα ακόμα γκολ), το πιο θεαματικό στιγμιότυπο μέχρι τη λήξη το προσέφερε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που… σούταρε οργισμένος μια μπάλα -μετά από κίτρινη κάρτα στον Μάκο- και αποβλήθηκε από τον Αμπάρκιολη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Λαγός, Γιάχιτς, Δέλλας, Μανωλάς, Μάκος (83' Ντιόπ), Καφές, Μπερνς (67' Πατσατζόγλου), Λυμπερόπουλος, Σκόκο (90' Λεονάρντο), Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Νασούτι, Καράμπελας, Μπλάνκο

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Πάμπλο Άμο, Κάστρο, Γεωργιάδης, Μπέλιτς (65' Τάντιτς), Βρούτσινα, Ντιόγκο, Παπάζογλου, Σουμπίνιο (57' Αμπουμπακάρι), Λεοζίνιο (77' Νταλέ), Αλβάρεζ

Στον πάγκο έμειναν οι: Νόβοτα, Γαλανόπουλος, Παντελιάδης, Μαβένε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Γεωργαράκος (Αθήνας)

ΓΗΠΕΔΟ: Ριζούπολη

[right:3bad4ioq]sport-fm.gr[/right:3bad4ioq]

More
16 Sep 2010 15:00 #78688 by Frank
Ανοίγει το δρόμο

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για την ΑΕΚ η νίκη απόψε (22:05 ΑΝΤ1) επί της Χάιντουκ στο ΟΑΚΑ αν δεν θέλει να αρκεστεί στη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League. Η «Ένωση» φιλοξενεί τη θεωρητικά λιγότερο δυνατή ομάδα του έβδομου ομίλου και οφείλει να ξεκινήσει με τρίποντο για να θέσει τις βάσεις της διεκδίκησης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγούν στη φάση των «32».

«Πρέπει να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να αποφύγουμε λάθη που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ποιοτικοί παίκτες της Χάιντουκ», ήταν οι οδηγίες που έδωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος περιμένει από τους παίκτες του εμφάνιση ανάλογη εκείνης της Κυριακής επί του Πανσερραϊκού. Και για το λόγο αυτό θα διατηρήσει το ίδιο σχήμα, με μία υποχρεωτική αλλαγή και ενδεχομένως ακόμη μία. Ο Αραμπατζής θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Μανωλάς και Δέλλας θα παραμείνουν στο κέντρο της άμυνας, όπως και οι Γιάχιτς και Λαγός στα άκρα αυτής. Ο Ντιόπ θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Μάκου ως παρτενέρ του Καφέ στα κεντρικά χαφ, με τους Σκόκο, Λυμπερόπουλο κι έναν εκ των Μπερνς ή Λεονάρντο μπροστά τους, ενώ ο Τζεμπούρ θα παραμείνει σε θέση φορ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σάχα, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Νταντόμο, Καράμπελας, Μπλάνκο, Έντερ και Γκέντσογλου.

Η Χάιντουκ αναμένεται να παίξει με 4-3-2-1 και τους Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Μπούλιατ, Βέιτς, Μάλοτσα, Μπούλκου, Τομάσοφ, Άντριτς, Σαρμπίνι, Ίμπρισιτς και Βούκουτσιτς. Οι δύο τελευταίοι θεωρούνται και οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της ομάδας του Στάνκο Ποκλέποβιτς, ο οποίος στα 72 του είναι ο γηραιότερος προπονητής του Europa League.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ περιμένουν περισσότερους από 20.000 θεατές στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ενώ περίπου 1.000 θα είναι και οι φίλοι της Χάιντουκ.

[right:1gqksj27]sport-fm.gr[/right:1gqksj27]

More
17 Sep 2010 03:36 #78741 by Frank
Το αποτέλεσμα μετράει... ( ΑΕΚ-Χάιντουκ 3-1 )

Πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-1, η ΑΕΚ επικράτησε της Χάιντουκ και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Europa League. Mόνο κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο από την «Ένωση», κορυφαίος ο Τζεμπούρ, που άνοιξε το σκορ στο 12’, ενώ κέρδισε και αστόχησε σε πέναλτι στο δεύτερο μέρος. Λυμπερόπουλος (65’) και Σκόκο (89’) τα άλλα γκολ του» Δικέφαλου».

Για τους Κροάτες είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 29’ ο Ίμπρισιτς, ευστοχώντας σε πέναλτι που παραχώρησε ο Ντιόπ. Διπρόσωπη η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς που είχε σε καλή μέρα τους Μανωλά, Αραμπατζή και Λυμπερόπουλο, υπήρχαν στιγμές που έβγαλε πολύ ωραία πράγματα στο χορτάρι, αλλά και άλλες στις οποίες οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και δέχτηκε πίεση από τους Κροάτες.

Το επόμενο ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ είναι στη μακρινή Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ, η οποία έδειξε τα δόντια της με το εντυπωσιακό 3-1 επί της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες.

Πώς έπαιξε:

Δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις με τις επιλογές του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και μπροστά του οι Δέλλας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Στο δεξί άκρο ο Γιάχιτς, αριστερά ο Λαγός και δύο αμυντικά χαφ, οι Καφές και Ντιόπ. Αντί του Λεονάρντο προτιμήθηκε ο Μπερνς στα δεξιά, απέναντι ο Σκόκο και στην κορυφή ο Τζεμπούρ, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο πίσω του.

Το ματς

Ότι αρχίζει ωραία…

Το ιδανικό ξεκίνημα της «Ένωσης» με το εκπληκτικό γκολ του Τζεμπούρ δυστυχώς δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο Αλγερινός έδειξε να βρίσκεται σε «τρελά» κέφια και αφού προειδοποίησε στο 5’, κατάφερε με ένα προσωπικό τέρμα να βάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Τι το ΄θελε;

Λες και την έπιασε κακό μάτι εμφανίστηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης ως τη λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΚ. Οι Κροάτες προφανώς ήξεραν πως κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει στο 12’ και βγήκαν από το καβούκι τους, μη μπορώντας ίσως ούτε και οι ίδιοι την αγωνιστική καθίζηση των παικτών του Μπάγεβιτς.

Ο καλός, ο κακός και ο… Ίμπρισιτς

Ο «Δικέφαλος» είχε την ευτυχία να είναι σε καλή βραδιά ο Αραμπατζής, ο οποίος με μερικές σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του μέχρι το ημίωρο και το διπλό λάθος του Ντιόπ. Ο Σενεγαλέζος πρώτα πούλησε «φτηνά» την μπάλα έξω από την περιοχή και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Τόμασοφ, παραχωρώντας πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ίμπρισιτς.

Κάποιος τη μάτιασε

Η άποψη ότι κάποιος είχε ματιάσει την ΑΕΚ ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όταν στην πρώτη κιόλας φάση η «Ένωση» κέρδισε πέναλτι. Ο ίδιος ο παθών, Ραφίκ Τζεμπούρ ανέλαβε να το εκτελέσει και –παρά την καλή ψυχολογία- αστόχησε, αφού ο Κροάτης γκολκίπερ έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση που θα τη δείχνει αργότερα στα παιδιά του.

Παρά την απογοητευτική αυτή εξέλιξη, η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ορθολογικά και να δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες, που από ατυχία δεν έγιναν γκολ. Η εικόνα του ματς είχε αλλάξει τελείως και οι Κροάτες κατέφυγαν σε μαζική άμυνα.

«Καθάρισε» ο Νικόλας

Η λύτρωση ήρθε στο 65’ με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Σούμπασιτς και (από θέση οφσάιντ πάντως) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας το πολύτιμο τρίποντο στην ΑΕΚ. Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα ο Σκόκο κατάφερε να σκοράρει σε τετ-α-τετ και να γράψει το τελικό 3-1.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Καφές (74’ Λεονάρντο), Μανωλάς, Γιάχιτς, Τζεμπούρ, Λαγός, Ντιόπ, Μπερνς (70’ Πατσατζόγλου), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (90' Μπλάνκο), Δέλλας,

Χάιντουκ (Στάνκο Κοπλέποβιτς): Σούμπασιτς, Λιούμπισιτς, Μπούλιατ, Βέγιτς, Ιμπρισιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (67’ Όρεμους), Στρίνιτς, Μαλότσα, Μπούλκου (80’ Τρέμποτιτς), Σαρμπίνι (61’ Τσοπ).

[right:3tl2s7yv]sport-fm.gr[/right:3tl2s7yv]

More
17 Sep 2010 09:54 #78750 by Νικολής Ασημάκης
Στο πρώτο ημίχρονο το 1-1 ήταν κάτι παραπάνω από δίκαιο. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ανέβηκαν αρκετά, ιδίως από την είσοδο του Λεονάρντο και μετά.

More
17 Sep 2010 14:03 #78755 by antonis 21
Replied by antonis 21 on topic AEK 2010/2011
η αεκ επαιξε πολυ καλα και της αξιζε η νικη αλλα ειχε σοβαρα προβληματα στην αμυνα για ακομη μια φορα.χρειαζεται ενα καλο CB τουλαχιστον...αλλα θα πορευτουμε με αυτα που εχουμε. :icon bow: =D> :wink:

More
20 Sep 2010 00:51 #78957 by Frank
Κι όμως χάρηκε… (ΑΕΚ-Αστέρα Τρίπολης 2-2)

Μ’ αυτή την ΑΕΚ δεν βαριέσαι ποτέ!

Ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν να παίρνει… τα πάνω της και έτοιμη να αμφισβητήσει ανοιχτά τους «αιώνιους», κατέληξε να πανηγυρίζει για την ισοπαλία (2-2) με τον Αστέρα Τρίπολης!

Για τρεις περιπτώσεις πέναλτι φωνάζει η ομάδα του Μπάγεβιτς, που σοβαρεύτηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο και ήταν εκείνη που απέσπασε -με Τζεμπούρ και Σκόκο- την ισοπαλία.

Εξαιρετικοί οι Αρκάδες, προηγήθηκαν με ωραία γκολ των Αράς και Φορτούνη και φεύγουν πικραμένοι από το ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά και προσπάθησε να φτάσει νωρίς στο γκολ, προκειμένου να «ανοίξει» την άμυνα των Αρκάδων. Όμως, η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Αστέρα μόλις στο 8’, όταν ο Μπαστία, από κόντρα, έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Ροτζέριο έκανε μια ωραία κούρσα, μπήκε στην περιοχή, όμως κόπηκε από τους αμυντικούς της «Ένωσης», οι οποίοι στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν έστειλαν την μπάλα πάνω στα πόδια του Μπαστία. Εκείνη γύρισε προς την περιοχή του Αραμπατζή, αλλά πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Στο 22’, οι γηπεδούχοι δικαίως ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Φυντανίδης «γκρέμισε» τον Μανωλά. Ο κ. Κουκουλάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο Μπερνς, ο οποίος ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς, έφτασε κοντά στο γκολ στο 24’, όταν μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή των Αρκάδων, ο Αυστραλός βρήκε την μπάλα μπροστά του και πλάσαρε τον Ντεγκρά σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι.

Η ψυχρολουσία για την ΑΕΚ ήρθε ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45’. Ο Ουριμπάρι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αραμπατζής έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Σαλίμ Αράς, ο οποίος με ένα ωραίο αριστερό δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε και πάλι την ΑΕΚ να έχει την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως και πάλι να μπορεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα. Θα μπορούσε, πάντως, να το είχε κάνει, αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι σε μια από τις δύο περιπτώσεις, για τις οποίες η "Ένωση" διαμαρτυρήθηκε στο 49' (αρχικά σε μαρκάρισμα του Ρούμπιλ στον Σκόκο και έπειτα σε τράβηγμα του Μπαστία στον Γκέντσογλου).

Όπως και να 'χει, όμως, και πάλι οι Αρκάδες ήταν αυτοί που πλησίασαν περισσότερο στο γκολ στο 62’. Ο Ροτζέριο έκανε ωραία ατομική ενέργειά, βρήκε τον Ρούμπιλ μέσα στην περιοχή, εκείνος μόνος απέναντι από τον Αραμπατζή πλάσαρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ελληνα τερματοφύλακα.

Όσο τα λεπτά περνούσαν, τόσο η ΑΕΚ έκανε πιο έντονη την πίεση της. Στο 77’ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πέρασε τον Έντερ στο παιχνίδι, αποσύροντας τον Μπλάνκο. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος αποδοκίμασε έντονα την στιγμή της αλλαγής.

Στο 80’ ο Αστέρας κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ. Ο Ροτζέριο έδωσε ωραία στον Φορτούνη και εκείνος με ένα κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αραμπατζή και έκανε το 2-0 για τους Αρκάδες. Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο σκορ με τον μόνιμο σκόρερ της Ραφίκ Τζεμπούρ. Ο Σκόκο έκανε τη σέντρα, ο Αλγερινός με μια πολύ δύσκολη κεφαλιά μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η «Ένωση» κατάφερε το ακατόρθωτο. Ο Σκόκο με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ, να «γλιτώνει» από μια ήττα που θα την άφηνε ακόμα πιο πίσω στην βαθμολογία.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Μανωλάς, Τζεμπούρ, Μάκος, Μπλάνκο(77' Έντερ), Λαγός(61' Λυμπερόπουλος), Μπερνς(55' Λεονάρντο), Σκόκο, Γκέντσογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Γιάχιτς, Νταντόμο, Ντιόπ

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Κερ(93' Κρις), Ρούμπιλ, Αρας(68' Φορτούνης), Ροτζέριο

Στον πάγκο έμειναν οι: Αναστασόπουλος, Πιπίνης, Λαμπρόπουλος, Ριμκεβίτσιους, Ιβάνοφ

Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Καρσιώτης, Τουμπακάρης
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

[youtube:2fb6o7i9]
[/youtube:2fb6o7i9]

[right:2fb6o7i9]sport-fm.gr[/right:2fb6o7i9]

More
26 Sep 2010 22:47 #79589 by Frank
Τα ‘λεγε ο Μπέος… ( Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΚ 3-1 )

Όταν ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα βάλει τρία γκολ στην ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» ενοχλήθηκαν.

Πού να φαντάζονταν ότι η ομάδα τους θα μπορούσε να παρουσιαστεί τόσο τραγική, ώστε να τον επιβεβαιώσει.

Σατανικά πανομοιότυπη με την περσινή αποκαρδιωτική ομάδα, η «Ένωση» ηττήθηκε εύκολα με 3-1 από τους Θεσσαλούς και μπαίνει για τα καλά σε κρίση.

Με μπουκάλια και καθίσματα από τους εξοργισμένους οπαδούς της ΑΕΚ συνοδεύτηκε η είσοδος του Ντούσαν Μπάγεβιτς στα αποδυτήρια…

Πως έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -δεδομένων και των απουσιών Ντιοπ και Καφέ- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Τζεμπούρ.

Τη μικρή απόσταση ανάμεσα σε άνεση και… έντονο στρες πρόλαβε να διανύσει -από το δεκάλεπτο κιόλας- η ΑΕΚ. Η κοντινή προβολή του Μπερνς (2’) -που θα απλοποιούσε τα πράγματα για την «Ένωση»- πέρασε ελάχιστα άουτ, εκείνη του Σανκαρέ, επτά λεπτά αργότερα, ΔΕΝ πέρασε ανεκμετάλλευτη και το «σενάριο» του πρώτου 45λέπτου είχε γραφτεί.

Εκείνο περιελάμβανε μια «σοκαρισμένη» ΑΕΚ, να παρουσιάζει ποικιλία στα αβίαστα λάθη -αλλά όχι και στις επιλογές, ώστε να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων. Κάπως έτσι οι τελευταίοι, όχι μόνο κρατούσαν σχετικά άνετα, αλλά προκαλούσαν… καρδιοπάθειες στους «κιτρινόμαυρους» όταν έβγαιναν στη αντεπίθεση.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, η ανάπαυλα θα μπορούσε να είναι… γλυκύτερη για τους παίκτες του Μπάγεβιτς, αν το δοκάρι δεν αρνούνταν στον Τζεμπούρ ένα ακόμα γκολ για φέτος.

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια εμφάνισε μια ΑΕΚ όχι θεαματικά βελτιωμένη, αλλά αποφασισμένη να επιστρέψει στο ματς. Μπορεί, λοιπόν, ο Γιακούποβιτς να μην της το επέτρεψε αρχικά (στην ωραία ατομική ενέργεια του νεοεισελθόντα Λεονάρντο), αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα λίγο αργότερα, όταν ο Λυμπερόπουλος (με κεφαλιά-σήμα κατατεθέν), έφερνε «στα ίσια» την κατάσταση.

Ο Σκόκο -που υπενθύμισε την παρουσία του μετά το 65’- προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις να τη φέρει και… τούμπα, Γιακούποβιτς και αστοχία δεν του το επέτρεψαν και κάπου εκεί η ΑΕΚ… αποχώρησε από το γήπεδο. Ή -για να είμαστε δίκαιοι- ο Ολυμπιακός την οδήγησε… στην έξοδο!

Ο βραζιλιάνικος συνδυασμός των Σολάκη-Ζαραδούκα-Μπρέσκα έριξε στο «καναβάτσο» την «Ένωση» (όμορφο γκολ στο 82’), ο Δέλλας… έριξε λίγο αργότερα τον Σολάκη και ο Ουμπίντες της έδωσε -από τη βούλα- τη «χαριστική βολή».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας (76' Καπετάνος), Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρεζ, Ουμπίντες, Μόνχε, Μαρτίν (18' λ.τ. Σολάκης), Πλιάγκας (46' λ.τ. Μπρέσκα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρόκα, Πέρεζ, Ζέλεσι, Ντολεζάζ

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Λαγός, Μανωλάς (85' Μπλάνκο), Δέλλας, Γιάχιτς, Γκέντσογλου (66' Πατσατζόγλου), Μάκος, Σκόκο, Μπερνς (46' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Νασούτι, Γκερέιρο, Καράμπελας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: Πανθεσσαλικό Στάδιο

[right:36yxpme4]sport-fm.gr[/right:36yxpme4]