Στο ΝΒΑ τον ονόμασαν Iron-man ακριβώς επειδή έχει παίξει περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του πρωταθλήματος: 1192 σερί ματς, για να ακριβολογούμε ως στέλεχος των Λος Άντζελες Λέικερς, τον Φίνιξ Σανς, των Ντάλας Μάβερικς, των Τορόντο Ράπτορς και της Μαϊάμι Χιτ. Ο Έι Σι Γκριν έχασε όλα κι όλα τρία ματς (!) στην καριέρα του στο ΝΒΑ κι αυτά μόλις στη δεύτερη σεζόν του, την περίοδο 1986-1987, με τους Λέικερς.
Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (όλα με τους Λέικερς), έπαιξε σε Ολ Σταρ Γκέιμ το 1990 και ολοκλήρωσε την 16ετή καριέρα του στο ΝΒΑ με 12.331 πόντους, 9.473 ριμπάουντ και 1.033 κλεψίματα.
Η περίπτωσή του είναι αναμφίβολα ξεχωριστή και θα σας εξηγήσουμε το γιατί: Πρώτον, ο Γκριν υπέφερε από μια σπάνια ασθένεια με αποτέλεσμα επί σειρά ετών να τον ταλαιπωρεί... χρόνιος λόξυγκας που σταματούσε μόνο όταν ο ίδιος έτρεχε ή έκανε προπόνηση. Μάλιστα ο ίδιος ο Γκριν έχει ομολογήσει ότι ποτέ δεν κατάφερε να κοιμηθεί πάνω από 2 ώρες τη νύχτα καθώς ο λόξυγκας τον ταλαιπωρούσε... Ευτυχώς του... πέρασε!
Ο δεύτερος λόγος που ο Έι Σι Γκριν είναι ξεχωριστός έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκτιμάται ως ο μοναδικός παίκτης που άρχισε και τελείωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ όντας... παρθένος! Κι αυτό είχε να κάνει με την βαθιά πίστη του στη θρησκεία. Μάλιστα έχει μείνει στην ιστορία το γεγονός ότι κάθε φορά που οι Λέικερς ταξίδευαν εκτός Λος Άντζελες, οι τότε συμπαίκτες του έκαναν... ό,τι μπορούσαν προκειμένου να τον υποχρεώσουν να «σπάσει» τον όρκο του. Δεν σταμάτησαν ποτέ να του στέλνουν call girls στο δωμάτιο αλλά ο Γκριν ήταν... βράχος και τις... έδιωχνε όλες.
«Κάποτε μια πολύ όμορφη κοπέλα με ρώτησε γιατί επιμένω να μένω παρθένος από τη στιγμή κατά την οποία είμαι διάσημος αθλητής και με περιτριγυρίζουν τόσα κορίτσια» ομολόγησε ο Γκριν το 1998, σε συνέντευξή του- σχετικά με το θέμα- σε αμερικάνικη εφημερίδα. «Λοιπόν, κατά πρώτο λόγο έμεινα παρθένος επειδή όλο αυτό το διάστημα η απόφαση του Θεού σχετικά με μένα ήταν να μείνω ανύπαντρος. Έχω αποφασίζει ότι στη ζωή μου τις αποφάσεις τις παίρνει ο Θεός και όχι εγώ. Ακολουθώ τους κανόνες Του.
Κατά δεύτερο λόγο επέλεξα να μείνω παρθένος από αυτοσεβασμό και υψηλή προσοχή στο σώμα μου κι αυτή είναι μια απόφαση για την οποία είμαι περήφανος. Πολλές φορές με... τεστάρουν, προσπαθούν να δοκιμάσουν τις αντοχές μου και πρόκειται για μια διαδικασία πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο μπορεί κάποιος να φανταστεί. Μάλιστα, έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τη δυσπιστία των ανθρώπων που επιμένουν ότι δεν γίνεται να παίζω στο ΝΒΑ και να είμαι ακόμα παρθένος. Η μόνη απάντησή μου είναι αυτή: Ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι και σίγουρα είμαι παρθένος. Και με όλα αυτά τα... ρίσκα που παίρνετε και τα οποία συνδέονται με το σεξ, πραγματικά μένω έκπληκτος που δεν είστε κι εσείς»!
Βεβαίως όλα τα κάστρα κάποτε πέφτουν... Στις 20 Απριλίου του 2002 ο Έι Σι παντρεύτηκε τη Βερονίκ κι αυτό σημαίνει ότι σε ηλικία 39 ετών έχασε την... παρθενιά του, περίπου ένα χρόνο μετά το τέλος της καριέρας του στο ΝΒΑ!