«Μπορεί να μιλήσω με Μουρίνιο»
Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα δεν απέκλεισε την πιθανότητα να τηλεφωνήσει στον Ζοζέ Μουρίνιο για προπονητικές συμβουλές!
Αναφερόμενος στον Ζοζέ Μουρίνιο ο Ντιέγκο Μαραντόνα διευκρίνισε: «Μου αρέσει πολύ ο Μουρίνιο. Όταν βρεθήκαμε, περάσαμε πολλές ώρες μαζί μιλώντας για ποδόσφαιρο, για επιθετικές και αμυντικές τακτικές.
Μου δίνει την εντύπωση πως είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να τον έχεις πάντα δίπλα σου και να τον ρωτάς ό,τι θες. Έχω το τηλέφωνό του και ίσως τον καλέσω για να μιλήσουμε».
Ο Ντιεγκίτο πάντως διέψευσε πως θα κάνει χρήση των αμυντικών τακτικών του Μουρίνιο: «Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τέτοια τακτική. Αλλά για εκείνον δούλεψε, έτσι δεν είναι; Κέρδισε το Τσάμπιονς Λιγκ με αυτόν τον τρόπο».
Τέλος για τον Λιονέλ Μέσι είπε: «Νομίζω πως έχει σπάσει τα όρια και είναι έτοιμος. Ας τελειώσουμε με τις συγκρίσεις. Ο Λίο είναι έτοιμος να βγει εκεί έξω και να φύγει από το τουρνουά με το στέμμα του τίτλου».
Παραιτήθηκε ο Λε Γκεν
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Καμερούν αποτελεί ο Πολ Λε Γκεν, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον αποκλεισμό.
Παρότι ο Γάλλος προπονητής δήλωνε τις προηγούμενες μέρες ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την ομάδα την Παρασκευή (25/6) έγινε γνωστό το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών. «Το λάθος είναι δικό μου. Ας μην προσπαθούμε να ρίξουμε οπουδήποτε αλλού τις ευθύνες. Νόμιζα ότι θα έρχονταν καλύτερα αποτελέσματα, όμως απέτυχα», σχολίασε μεταξύ άλλων, ο Λε Γκεν, ο οποίος δεν κατάφερε να οδηγήσει το Καμερούν τουλάχιστον σε μια ισοπαλία, με την αφρικανική ομάδα να αποκλείεται στη φάση των ομίλων με τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα σε Ιαπωνία, Δανία και Ολλανδία.
«Η αποστολή μου τελειώνει εδώ. Ήταν γραφτό να γίνει έτσι. Θα σκεφτώ από εδώ και πέρα το μέλλον και θα δούμε», συμπλήρωσε ο Λε Γκεν, του οποίου το όνομα ακούγεται ήδη για την Αυστραλία, χωρίς παρόλα αυτά ο ίδιος να επιβεβαιώσει το γεγονός.
Τιμές ηρώων στους Νεοζηλανδούς
Η Νέα Ζηλανδία αποχαιρέτησε το Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική στη φάση των ομίλων, μένοντας εκτός συνέχειας, όμως, στο νησί ετοιμάζονται να υποδεχθούν την ομάδα με τιμές ηρώων.
Αήττητη αποχώρησε από την Αφρική η Νέα Ζηλανδία, ωστόσο οι τρεις ισοπαλίες κόντρα σε Σλοβακία, Ιταλία και Παραγουάη δεν ήταν αρκετές για να της χαρίσουν το εισιτήριο για τη φάση των «16», στη δεύτερη συμμετοχή της στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου μετά το 1982 στην Ισπανία.
Πίσω στην πατρίδα όμως άπαντες έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας, με τον πρωθυπουργό, Τζον Κι να καλεί τους πολίτες να υποδεχθούν τους διεθνείς ως πρωταθλητές. «Θα επιστρέψουν ως πρωταθλητές. Ήταν όλοι μια ομάδα και θα γυρίσουν πίσω ως ήρωες», είπε χαρακτηριστικά ο Κι, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η πρόκριση ήταν δύσκολο να επιτευχθεί, για μια ομάδα που βρίσκεται στην 78η θέση στη λίστα της FIFA. «Θα ήταν άθλος αν πέρναγαν στην επόμενη φάση. Μπορεί να μην τα κατάφεραν, αλλά μας έκαναν υπερήφανους», συμπλήρωσε.
Η εκδήλωση που οργανώνεται προς τιμήν της ποδοσφαιρικής ομάδας αναμένεται να λάβει χώρα στο Ουέλινγκτον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία, καθώς παίκτες και τεχνικό επιτελείο επιστρέφουν σε διαφορετικές ημερομηνίες.
Ο mr. Βουβουζέλας!
Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 70.000 βουβουζέλες έχει αγοράσει ο Άγγλος Ντέιβιντ Προύτον από το Λίβερπουλ και ήδη έχει πουλήσει έναν σημαντικό αριθμό από αυτές, το κακό όμως είναι ότι πλέον... φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα!
Ο Ντέιβοντ Προύτον από το Λιβερπουλ σκέφτηκε να αγοράσει 70.000 βουβουζέλες, τις οποίες θα διοχέτευε στην βρετανική αγορά και θα είχε κέρδος. Εν μέρει αυτό το καταφέρνει, αφού έχει πουλήσει ήδη 40.000 και πιθανότατα θα...ξεφορτωθεί και τις υπόλοιπες.
Ως εδώ όλα καλά, τα στραβά όμως για τον Άγγλο ξεκινούν από τους μαγαζάτορες της πόλης, οι οποίοι ψάχνουν να τον βρουν για να του τις... βρέξουν όπως αναφέρει η βρετανική «International Express», αφού ο γνωστός ενοχλητικός θόρυβος έχει κυριεύσει όλη την πόλη και έτσι ο Άγγλος αναγκάζεται να κυκλοφορεί μεταμφιεσμένος για να μην τον αναγνωρίσουν!
[right:1cagifd0]gazzetta.gr[/right:1cagifd0]