«Δεν θέλει Ελλάδα»
Ο ρεπόρτερ της Μαρσέϊγ στην “L' Equipe”, Ραφαέλ Ρεϊμόντ, διαλύει τις φήμες περί κρίσιμου ραντεβού Ντεσάμπ – Μπεν Αρφά, τονίζει ότι ο Γαλλοτυνήσιος δεν έρχεται στην Ελλάδα και προβλέπει παραμονή.
Την ώρα που η γαλλική ιστοσελίδα “foot mercato”, μεταδίδει ότι το υποτιθέμενο αυριανό (28/12) ραντεβού του Χατέμ Μπεν Αρφά με τον προπονητή του στην Μαρσέϊγ, Ντιντιέ Ντεσάμπ, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το φινάλε στο πολυσυζητημένο “σίριαλ” της μεγγραφής του Γαλλοτυνήσιου ποδοσφαιριστή στον Ολυμπιακό, ο επικεφαλής του ρεπορτάζ των “Μαρσεγιέζων” στην έγκυρη γαλλική εφημερίδα, “L' Equipe”, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές... Ο Γάλλος δημοσιογράφος μίλησε στο gazzetta.gr ξεδιαλύνοντας το θολό τοπίο των τελευταίων ημερών...
«Δεν υπάρχει ραντεβού Ντεσάμπ – Μπεν Αρφά!»
«Δεν υπάρχει κανένα προγραμματισμένο ραντεβού ανάμεσα στον παίκτη και τον προπονητή της ομάδας. Τόσο ο Ντεσάμπ όσο και ο Μπεν Αρφά βρίσκονται σε διακοπές και δεν πρόκειται να συναντηθούν πριν τις 2 Ιανουαρίου, οπότε και και είναι προγραμματισμένη η επιστροφή της Ολιμπίκ στις προπονήσεις... Μέχρι τότε δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξέλιξη γύρω από το θέμα, αν και προσωπικά πιστεύω ότι ο Χατέμ δύσκολα θα φύγει από τη Μασσαλία...», μας είπε αρχικά ο Ραφαέλ Ρεϊμόντ, από τον οποίο ζητήσαμε να μας εκφράσει την προσωπική του άποψη σχετικά με το πως έχει αυτή στιγμή το θέμα...
«Κατά βάθος, κανείς δεν θέλει να φύγει ο Μπεν Αρφά!»
«Κοιτάξτε, η πρόταση του Ολυμπιακού είναι πραγματικά πολύ δελεαστική, αλλά μη νομίζετε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως μαθαίνω ότι παρουσιάζονται στην Ελλάδα... Δηλαδή, η διοίκηση της Μαρσέϊγ, σε καμία περίπτωση δεν καίγεται να τον παραχωρήσει και τον πιέζει να δεχθεί την πρόταση της ελληνικής ομάδας... Ίσα-ίσα που τόσο ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Ντασιέ, όσο και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ζοζέ Ανιγκό, πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του και κατά βάθος δεν θέλουν να φύγει ο Μπεν Αρφά, γι' αυτό και καταβάλλουν προσπάθειες να πείσουν τον Ντεσάμπ να τον εμπιστευθεί... Οι, μέχρι πριν από λίγο καιρό, έντονες αντιρρήσεις του προπονητή της Ολιμπίκ, έχουν αρχίσει πλέον να κάμπτονται, γι' αυτό και στα δύο τελευταία παιχνίδια του έδωσε χρόνο συμμετοχής... Στον αγώνα με την Οσέρ, μάλιστα, ο Χατέμ ήταν αρκετά καλός και ήδη ο Ντεσάμπ έχει προσανατολίζεται στο να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία...», συμπλήρωσε ο έμπειρος Γάλλος συνάδελφος που υπογράμμισε ότι ο Γαλλοτυνήσιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει με τίποτε να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα...
«Δεν το συζητάει για ελληνικό πρωτάθλημα!»
«Είναι αλήθεια ότι η πρόταση του Ολυμπιακού τάραξε τα νερά και από τη στιγμή που ο προπονητής δεν τον υπολόγιζε, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να την εξετάσει σοβαρά... Ωστόσο, επειδή η όλη υπόθεση δεν βρισκόταν στα χέρια των διοικούντων, αφού ο Μπεν Αρφά θα είχε τον τελευταίο λόγο, η Μαρσέϊγ έπαιξε το παιχνίδι της, αλλά μάλλον έχασε... Ο Χατέμ θεωρεί ότι δεν αρμόζει στην ποδοσφαιρική του ποιότητα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα μόλις στα 22 του χρόνια και θα συζητούσε το ενδεχόμενο να φύγει, μόνο εάν επρόκειτο να πάει σε μία πιο ανταγωνιστική λίγκα... Όπως για παράδειγμα να παίξει στην Μπλάκμπερν που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει, όμως μόνο με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι και χωρίς την υποχρέωση να αποζημιώσει την Ολιμπίκ...», κατέληξε ο Ραφαέλ Ρεϊμόντ που ανέλαβε το καλοκαίρι το ρεπορτάζ της Μαρσέϊγ στην μοναδική γαλλική αθλητική εφημερίδα, “L' Equipe”...
Όλα ανοιχτά για Μπραντάο
Οι δηλώσεις του προέδρου της Σάο Καετάνο δείχνουν ν' αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση του Έλτον Μπραντάο. Ενός παίκτη που είναι μες στην λίστα του προπονητή του Ολυμπιακού, Ζίκο. Πλέον οι πληροφορίες από την Βραζιλία αναφέρουν πως θα γίνει μεγάλη... μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Στην χώρα του καφέ θεωρούν πλέον πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μπει για τα καλά στο... κόλπο της απόκτησης του Έλτον Μπραντάο που διαπρέπει με την φανέλα της Βάσκο Ντα Γκάμα αλλά τα δικαιώματά του ανήκουν στην Σάο Καετάνο. Οι εκτιμήσεις επισημαίνουν πως οι Σαχτάρ και Ολυμπιακός θα... κονταροχτυπηθούν μέχρι τέλους για τον συγκεκριμένο... γκολτζή.
Και αυτό καθότι στον βραζιλιάνικο σύλλογο δεν έχουν πάρει ακόμη την τελική τους απόφαση. Ο Μπραντάο πάντως αποτελεί μία εκ των εισηγήσεων του τεχνικού του Ολυμπιακού, Ζίκο που τον θεωρεί μία καλή και αξιόπιστη λύση. Πάντως από πλευράς των πρωταθλητών Ελλάδας δεν ανακύπτει αυτήν την στιγμή τόσο... ζεστό ενδιαφέρον για τον παίκτη...
[youtube:2skfzmlr]
[/youtube:2skfzmlr]
«ΟΣΦΠ και τέλος!»
Άλλα δύο χρόνια ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό και μετά τέλος! Ο Όλοφ Μέλμπεργκ το αποκάλυψε μιλώντας σε σουηδικά ΜΜΕ. Πρόταση από τους ερυθρόλευκους για τον Έλτον Μπραντάο ισχυρίζονται ότι έχουν στη Σάο Καετάνο.
Μέλμπεργκ για Ολυμπιακό και Εθνική!
Ο Όλαφ Μέλμπεργκ έδωσε συνέντευξη στο site expressen.se της Σουηδίας μιλώντας για τον Ολυμπιακό και όχι μόνο. «Τα πάντα είναι πολύ καλά. Η ομάδα μου συμπεριφέρεται πολύ καλά βοηθά εμένα και τους δικούς μου σε ό,τι και αν χρειαστούμε.
Εγώ έχω την ευκαιρία να αγωνίζομαι συνέχεια. Κατάφερα να διατηρώ καλά την υγεία μου και έτσι πήρα θέση βασικού από νωρίς. Είναι καλό που βρίσκομαι σε μια ομάδα που παίζει μόνο για τη νίκη. Δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση», σχολίασε.
Σχετικά με την Εθνική Σουηδίας και τ' όσα διέρρευσαν για την αποχώρησή του απ' αυτήν τόνισε: «Έκανα κάποιες δηλώσεις μετά το τελευταίο παιχνίδι με την Δανία έγιναν λόγω της απογοήτευσης που ένιωσα. Τότε αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Ακόμα δεν έχει αλλάξει κάτι. Το δέχτηκα.
Πλέον, εδώ στην Ελλάδα προσπαθώ να χαίρομαι κάθε παιχνίδι που παίζω. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην ηλικία, όπου ξεκινάς να βλέπεις το τέλος να πλησιάζει. Είναι δύσκολο να ξέρω τι θα συμβεί σε δύο ή τρία χρόνια. Δεν γνωρίζω καν αν μπορέσω να αγωνιστώ στα τελικά του επόμενου Euro. Δεν έχω ιδέα».
Τέλος τόνισε πως «δε νομίζω να παίξω ξανά για την Ντέγκερφορς ή την ΑΙΚ. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στη συνέχεια. Προς το παρόν προσπαθώ να χαίρομαι το κάθε αγώνα. Έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και όταν ολοκληρωθεί θα είναι 34,35 ετών. Δεν νομίζω ότι θα μπορώ να συνεχίσω για περισσότερο».
Δεν ξέρω το τι θα κάνω όταν τελειώσω την καριέρα μου. Ήμουν στο εξωτερικό για πολλά χρόνια. Έχει πλεονεκτήματα να ζεις μακριά από τη χώρα σου. Σίγουρα, όμως, δεν νιώθω το ίδιο όπως όταν έφυγα από τη Σουηδία για πρώτη φορά. Τότε ένιωθα άσχημα. Έχασα του φίλους, την οικογένειά μου, το φαγητό και πολλά άλλα. Αυτές οι ανάγκες όμως δεν κράτησαν πολύ. Μέχρι στιγμής χαίρομαι που είμαι στην Ελλάδα και περνάω πολύ καλά».
[right:2skfzmlr]
gazzetta.gr[/right:2skfzmlr]