Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ice Hockey (Χόκεϊ επί πάγου)

More
30 Sep 2006 19:08 - 01 Oct 2006 17:10 #20341 by Μάνος Γρυπάρης
Ένα από τα πιο θεαματικά (και πιο δύσκολα) αθλήματα, το χόκεϊ επί πάγου, φαίνεται να αρχίζει να κάνει και πάλι βήματα προόδου στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Καταρχήν το site της ομοσπονδίας:
www.icehockey.gr

Προχθές στο Παγκόσμιο συνέδριο χόκει επί πάγου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Ορφανός δήλωσε "Στοχεύουμε στη δημιουργία υποδομών με την κατασκευή Παγοδρομίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αργότερα σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, ώστε να αναπτυχθούν σε σωστή βάση τα συγκεκριμένα αθλήματα, μεταξύ των οποίων και το θεαματικό Χόκεϊ επί Πάγου".

Τώρα από τα λόγια στην πράξη υπάρχει μία απόσταση...πάντως η εθνική ομάδα σε διεθνές τουρνουά που συμμετείχε κέρδισε 2 στα 2 παιχνίδια. Γενικά στον χώρο του ice hockey σε διεθνές επίπεδο έχουμε σημειώσει πολλές αξιόλογες πορείες, αλλά δυστυχώς από υποδομές η αλήθεια είναι ότι είμαστε αρκετά πίσω. Βεβαια ουτε τα ΜΜΕ ειχαν βοηθησει ποτε το αθλημα (καπως ετσι την εχει πατησει και το Beach Soccer που παρα τα αστερια που μαζευει δεν εχει αναλογη προβολη απο τα media).

Για περισσοτερες πληροφοριες:
www.icehockey.gr/greekversion.htm (+Video)
www.icehockey.gr/indexen.htm

Όλα αυτά απλά ως εισαγωγη, μηπως μπορεσει κανεις σας και παιξει το Eastside Hockey Manager της Sports Interactive. Αν και οσοι εχετε δοκιμασει το Ice Hockey του Μanagerzone.com σιγουρα θα του ριξετε μια ματια

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 01 Oct 2006 17:10 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
01 Oct 2006 01:07 #20353 by Tasos Georgos
Η εθνική ομάδα χόκει είναι από Έλληνες ή όπως η Ολυμπιακή ομάδα μπέιζμπολ. Πάντως έχω δει πριν περίπου 4 χρ'ονια προπόνησή ομάδας στο παγοδρόμιο στο Μαρούσι και είναι όλα τα λεφτά.

More
01 Oct 2006 06:12 #20356 by Αντώνης Κατρής
Εγώ έχω δει λιγάκι NHL στο δορυφόρο και αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον γιατί σε γενικές γραμμές μοιάζει με το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βάλεις γκολ υπάρχουν οι γραμμές άμυνα άκρα επίθεση (αυτές λογίζονται και ως μια γραμμή) υπάρχει μέχρι και offside και γενικά δεν είναι και πολύ περίπλοκο στους κανόνες ή τουλάχιστον βγάζεις μια άκρη ευκολότερα απ'ότι στο ράγκμπυ. Και εκτός αυτού έχει και μπόλικο ξύλο οπότε γενικά γουστάρεις περισσότερο

More
01 Oct 2006 15:02 #20362 by Μάνος Γρυπάρης

TMND\ wrote: Η εθνική ομάδα χόκει είναι από Έλληνες ή όπως η Ολυμπιακή ομάδα μπέιζμπολ. Πάντως έχω δει πριν περίπου 4 χρ'ονια προπόνησή ομάδας στο παγοδρόμιο στο Μαρούσι και είναι όλα τα λεφτά.

Α, εννοείς με Yankιδες??

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
01 Oct 2006 15:54 #20367 by Tasos Georgos
Ναι το είδα όλοι Έλληνες από Τορόντο, Μοντρεαλ, Τσεχία, Ρουμανία

More
01 Oct 2006 17:28 #20372 by Μάνος Γρυπάρης
Ρε δεν έχει σημασία που έχουν γεννηθεί. Σημασία έχει που μένουνε. Κάτι λιγότερο από τους μισούς πάντως έχουν γεννηθεί και Αθήνα. Όλοι πάντως Ελλάδα μένουνε.
Εδώ το άλλο το νούμερο (ξέχασα και το όνομά της) είχε κουβαλήσει στην Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου όποια παίκτρια είχε γονείς, παππούδες ή γιαγιάδες από Ελλάδα (κι ας μην ήξεραν γρι ελληνικα) Κι εδώ στην Ελλάδα είχαμε τόσες καλές παίκτριες που ξέρανε πολύ καλύτερη μπάλα από τις Yankiσες.

Το θέμα είναι 1ον)Να αγαπάει ο παίκτης το άθλημα και 2ον)Να είναι Έλληνας και να τιμάει την φανέλα της χώρας του. Απ'οτι είδα από τα βιογραφικά τους πληρούν και τις 2 προϋποθέσεις.

Κι εξάλλου εδώ δεν υπάρχει πρωτάθλημα Ice Hockey, οπότε τι να λέμε? Ενώ στο baseball και στο γυναικειο ποδόσφαιρο που προανέφερα εχουμε κανονικά πρωταθλήματα με ομάδες, άρα υπαρχουν και πάρα πολλοί Έλληνες. π.χ. το Μαρουσι στο Baseball ειναι 90% Αμερικανοι. Εχω κατι παλιους συμμαθητες απο την ομαδα της Γλυφαδας που τους εχουν κοντραρει στα ισα σε αρκετους αγωνες και να χασουν στις λεπτομερειες. Αυτοι αν επαιζαν στην Εθνικη Ελλαδος θα τιμουσαν την φανελλα.

Απλα το Ice Hockey ειναι σιγουρα το πιο υποβαθισμενο αθλημα στη χωρα μας. Οποτε και που εχουμε Εθνικη νομιζω πρεπει να λεμε κι ευχαριστω.

Παντως ειναι αθλημα σαλας και το υπουργειο αθλητισμου πρεπει να το προσεξει. Κι οχι να μου φτιαχνει ολυμπιακα κεντρα για τοξοβολιες και σκοποβολες...που δεν ειναι καν αθληματα, αλλα παιχνιδακια για να περναει η ωρα.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
02 Oct 2006 15:37 #20399 by Tasos Georgos
Είναι όντως ωραίο άθλημα αλλά δεν έχει προχωρήσει στην Ελλάδα.

Η απόψή μου για να προχωρήσει χρειάζεται τουλάχιστον 10 :!:

More
12 Jan 2007 05:08 #25363 by Μάνος Γρυπάρης
Ήρθε ο καιρός να μάθετε τι ισχύει με το Ice Hockey στην Ελλάδα...

Διαβάστε την συνέντευξη του Δημήτρη Καλύβα

Κατεβάστε και ακούστε την εκπομπή

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
12 Jan 2007 19:42 #25416 by Nikos Kourliouros
Το Hockey είναι απ'τα αθλήματα όπου η πλειοψηφία των Ελλήνων γνώρισε μέσα απ'τις ταινίες του Hollywood και μόνο (βλέπε Mighty Ducks I & II με πρωταγωνιστή τον Emilio Estevez).Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα αθλήματα του Baseball και American Football.

Στο παρελθόν γνώριζε μεγάλη επιτυχία και είχε μεγάλη προσέλευση το παγοδρόμιο Μοσχάτου που δυστυχώς έκλεισε.Κάθε λογής ανίδεος πήγαινε χεράκι χεράκι με το ξύλο γύρω γύρω απ'την πίστα ενώ στο κέντρο βρισκόταν κάποιος expert ο οποίος θάμπωνε με τις ικανότητες του και έκλεβε την παράσταση όπως τα καλογυμνασμένα κορμιά στις ελληνικές παραλίες. Οι κινήσεις κάποιου σχετικού με το πατινάζ τραβούσε τα βλέματα όλων και προκαλούσε τους υπόλοιπους ανίδεους οι οποίοι άστοχα αναφωνούσαν "Έλα μωρέ,αυτό το κάνω και γω..".Φανταστείτε λοιπόν πως αν είναι κατά τι δύσκολο να στέκεσαι και μόνο στον πάγο πόσο μάλλον λοιπόν να κινείσαι με ταχύτητα κρατώντας ένα μπαστούνι και κυνηγώντας ένα πακ σε μέγεθος μεγάλης "καριόκας" (σοκολατένιο γλυκό)

Ο Γουέιν Γκρέτσκυ είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης που πέρασε ποτέ απ'την ιστορία του Ice Hockey.Το μεγάλο καμάρι του Καναδά δεν άφησε τους μισητούς εχθρούς Αμερικάνους να σηκώσουν ποτέ κεφάλι στο άθλημα.