Αντσελότι: «Το πρωτάθλημα δεν είναι ουτοπία για τη Νάπολι»
Στην προσπάθεια κατάκτησης του "σκουντέτο" από τη Νάπολι, αλλά και για τη ζωή στην πόλη του ιταλικού Νότου, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Κάρλο Αντσελότι.
Το περασμένο καλοκαίρι ο Κάρλο Αντσελότι διαδέχθηκε στον πάγκο της Νάπολι τον Μαουρίτσιο Σάρι. Λίγους μήνες μετά από αυτήν τη συμφωνία, ο Ιταλός προπονητής έχει δημιουργήσει ένα αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο στους «παρτενοπέι», έχοντας γίνει παράλληλα αγαπητός στους φίλους της ομάδας.
Ο 59χρονος τεχνικός, με συνέντευξή του σε ιταλικό Μέσο, αναφέρθηκε στα όνειρα που γίνονται στον ιταλικό Νότο για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα, με αρκετή δόση χιούμορ, δήλωσε πως αν κερδίσει κάτι τη φετινή χρονιά η ομάδα του θα τραγουδήσει, μιας και,όπως αποκάλυψε, το τραγούδι είναι το δεύτερο πάθος του!
«Η κατάκτηση του «σκουντέτο» είναι ένα όνειρο και όχι ουτοπία, καθώς η ουτοπία δεν είναι εφικτή. Δεν είναι καιρός να κάνουμε υπολογισμούς. Θα είναι μια μεγάλη πορεία παιχνιδιών, καθώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι στη Serie A και στο Champions League. Η πρόκριση μας από τον όμιλο θα είναι πραγματικά τεράστια ικανοποίηση για εμάς»
δήλωσε αρχικά ο πρώην τεχνικός των Μπάγερν, Ρεάλ και Τσέλσι και συνέχισε πως: «Αν κερδίσουμε κάποιο τρόπαιο φέτος σίγουρα θα τραγουδήσω. Το τραγούδι είναι το δεύτερο πάθος μου μετά το ποδόσφαιρο, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω για την ομάδα!».
«Μου αρέσει πραγματικά εδώ και υπάρχουν πραγματικά μοναδικές προοπτικές για να ζήσεις. Είχα κάποιες όμορφες εμπειρίες στη καριέρα μου, αλλά όταν ζεις στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Μόναχο και στην Μαδρίτη συνειδητοποιείς πόσο όμορφη είναι πραγματικά η Νάπολη», πρόσθεσε.